- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
Aktív témák
-
Hege
tag
válasz
lacka1111 #3308 üzenetére
Hi!
Azthiszem A6U-5050, de úgy tudom azt már nem gyárják. Van helyette A6U-5111. Igazából nem tudom, hogy miben különbözik a kettő, lehet, hogy csak a modelszámozásban
Arra már nem emlékszem, hogy hol vette, de az A6U-5111 most 198+ÁFA az Extremedigital-ban. Kb ennyi lehet máshol is.
Hege -
Hege
tag
válasz
lacka1111 #3301 üzenetére
Ennyi pénzért nem lesz nagyon könnyű, nagyon gyors és nem kapsz nagyon hosszú akkuidőt.
Pl unokatesóm ASUS-a 1.6-os Turion, ami nem nagyon gyors de azért elég gyors. 3-3.5 órát kibír az aksija, ami nem nagyon sok, de azért nem is olyan rossz. Majdnem 3 kg ami nem könnyű, de láttam már nehezebbet is és 240e volt + még 512 Mb ram, hogy tényleg gyors legyen.
Szóval a hozzászólásodról egy felirat jut eszembe, melyet egy szervízben láttam :
''Cégünk gyorsan, olcsón és jól dolgozik! Ön ezek közül kettőt választhat!'' -
Hege
tag
válasz
csocso1485 #3105 üzenetére
Volt itt a PH-n teszt, nem is olyan rég. Abból az derült ki, hogy gyakorlatilag egyformák, de mégis inkább turion x2.
-
Hege
tag
Ha minden igaz, akkor Turionos géped van. Abban ugye integrált memóriavezérlő van. A Turion kezeli a 400-as ram-ot. Innentől kezdve a gyártóra van bízva, hogy milyen bios-t ír hozzá. Vannak akik az alsóbb kategóriás gépeknél a biosban letiltják, hogy kezelje a 400-as ramokat. Pontosabban kezeli, csak ugyanúgy 333-as ként. Ebben az esetben segíthet az A64 Tweaker, amit be lehet úgy állítani, hogy ha elindul a windows akkor megnöveli a mem sebességét 400-ra. Méréseim alapján jelentős a különbség, a 400-as ramok javára de normál használat mellett nem érzem, hogy gyorsabb lenne.
Szóval mehet bele 400-as ram, úgyse drágább, mint a 333-as, aztán ha kezeli jó, ha nem kezelei akkor A64 Tweaker, vagy hajtod 333-on és kész.
A 2x512 vagy 1x1Gb között még mérhető különbség se nagyon lesz. Mivel a Turion csak 1 csatornás, mindegy milyen párosítást alkalmazol. Talán az 1x1Gb mellett szól, hogy marad egy szabad slotod. -
Hege
tag
A Hp-ban is van kártyaolvasó, ráadásul olvas vagy 10-féle kártyát. A két proci között meg nyúlfarknyi a különbség. A fogyasztást nem csak a proci, hanem a körítés is befolyásolja és ebben a Sis alul marad az Ati-val szemben. Ráadásul a két procinak alap órajelen ugyanakkora a fogysztása, csak max terhelésnél van különbség.
A Sis-ben meg nincs se Powerplay, se varibright ami az atiban meg igen ...
Uncsitesómnak ASUS-a van úgyhogy testközelből tapasztaltam, hogy milyen. -
Hege
tag
válasz
JowoodSanya #2973 üzenetére
Ilyen nincs, hogy jobb vagy roszabb. Mindig van pro és kontra is.
Meg kell nézni, hogy mennyit szánsz rá és hogy számodra mik azok amik mindenképp kellenek, aztán meg kell keresni a kompormisszumot.
Ha pl neked mindenképp kell a webcam meg a 2 év gari, akkor nem alternatíva a HP.
Miven nekem van személyes tapasztalatom az ASUS A6U-5050 és Hp nx6125 gépekkel, azt mondom, hogy jobb a Hp, ebben a konkrét esetben, az én szempontomból!
A hp-nak is vannak gyengébb szériái, de ez minden gyártónál így van, viszont az nx6125 elég best buy, ha az ár/érték arányt viszgáljuk, bár nem tudom most mennyi (anno ugyanannyi volt az 5050, mint a 6125). Van saját topicja az nx6125-nek is. Érdemes beleolvasni, nem sok panaszt találsz benne
Na, de ez itt ASUS fórum, úgyhogy nem off-olok, mert még valaki megver
[Szerkesztve] -
Hege
tag
válasz
JowoodSanya #2971 üzenetére
Ha egyáltalán nem érdekel a grafika akkor jó lesz a Turionos gép. A Celeronosat semmiképp sem venném. A GeForce meg fogaszt is fűt is, szóval én az 5111-re szavazok, ha már mindenképp eme 3 gép közül kell választanom.
Talán nézz szét más gyártóknál is. Én kb fél éve az 5111 elődje (5050) és egy HP nx6125 között variáltam. Végül a HP lett, mert nem volt sok kedvem a SiS chipkészlethez és grafikához. Unokatesóm megvette az 5050-es gépet és sajnos nála is kijöttek a fórumon olvasható hibák (sokol ráidók hangját idéző hangszórók, TSST DVDíró, ...)
Persze a 5111-ben lehet ezeket már javították, de én továbbra sem vennék SiS-es gépet.
Nehéz a döntés. Gondold végig, hogy neked mi a fontos. Én lemondtam az ajándék egérről és táskáról, webcam-ről, infa port-ról viszont van egy gépem amit szívesen használok, mivel semilyen bosszantó tulajdonsága sincs és az ATI x200 miatt a Vista is szépen menni fog rajta. -
Hege
tag
válasz
eezeerider #2822 üzenetére
Igaz, nekem sosem volt celerom m-es gépem. Csak azokra az infók-ra hagyatkozok amit máshol olvastam, másoktól hallottam.
Tudomásom szerint a Celeron M procik nem speedstep-esek ezért sebességük és a feszültségük állandó.
Eddig ASUS és HP gépeket használtak a környezetemben Celeron M procival és normál használat (net, office progik) mellett 2-2,5 óra volt az üzemidő. 4 és 6 cellás 4400-es aksikkal, integrált grafikával.
A 4,5 órát elhiszem neked, de nem tudom, hogy azt hogyan hoztad össze, mert az bizony egy Turion vagy egy Pentium M esetén is egy igen jó érték. Bár, lehet hogy ez az ASUS féle PowerGear csoda a Celeronok sebességét és feszültségét is tudja szabályozni és akkor elérhető a 4 óra.
Üdv.:Hege -
Hege
tag
válasz
Susnyak #2819 üzenetére
A notikat érdemes Portable/Laptop energiaséma szerint üzemeltetni, hogy ne pörögjön mindig minden a maximumon, csak ha szükség van rá. Persze rajtad ez sem segít túl sokat, hiszen Celeron procid van, és hiába az M jelzés, a Celeron-ok nem tudják a sebességüket és a feszültséget sem dinamukusan változtatni, tehát mindig max-on pörögnek, ha kell ha nem. Ennek megfelelően melegednek is, így a venti is többet megy, mint egy Pentium M-es (Sempron-os, Turion-os) gépben. Tehát az egész cucc többet fogyaszt, mint egy rendes mobil gép.
Az pedig, hogy nem csinálsz semmit a gépen és nem nő az üzemidő, az a Celeron M és az energiaséma beállítás miatt van, mivel se a kijelző, se a vinyó, se a proci ... Semmi sem kapcsol le.
Nem hinném, hogy bármi baja lenne a gépednek. Ez ennyit tud. Celeronos gépek 2-2,5 óra körül mennek, persze sok függ a körítéstől is. Azt nem tudom, hogy ebben milyen chip van (Intel, Ati, SiS vagy mi ...) de pl. egy SiS-es gép általában nincs a top-on energiagazdálkodás terén, cserébe viszont olcsó.
Célszerű vásárlás előtt jól körüljárni a témát és akkor nem érnek meglepetések, de legalábbis kevesebb vagy pedig kellemesebb
Üdv.:Hege -
Hege
tag
válasz
jakobkacsa #2728 üzenetére
Elnézést, akkor rosszul tudtam a dolgokat. Tudom, akkor minek pofázok bele, de azt hittem, hogy jól tudom
-
Hege
tag
válasz
sghc_toma #2720 üzenetére
Szerintem se lehet inteles gépben Xpress 200M chipset. Az AMD-s procikhoz készült. Ati Radeon Mobility x300-as grafika lehet benne, mint külön GPU, de alaplapi chip nem lehet. Azt meg megnézem, hogy egy celeron mikor megy 4 órát normál használattal. Esetleg minimális kijelzőfényerővel, kikapcsolt WLAN, kihuzott LAN és kikapcsolt vinyó, egyszóval ha áll a gép ...
Na, minden jót! -
Hege
tag
válasz
s_akos82 #2548 üzenetére
Efuserált HP? Nekem egy nx6125 van. Rajta két oprendszer (gyári XP Home és Win Server 2003). Eddig semmi gond nem volt vele és a topicjában sem olvastam róla semmi rosszat. De persze a HP-nak is voltak (vannak?) rosszabb szériái, dehát azokból nem szabad venni. Ezért van a fórum
-
Hege
tag
válasz
s_akos82 #2545 üzenetére
Hali!
Nem vagyok ASUS A6Km tulaj, de ...
A DVD íróval zaklatni kell őket, míg ki nem cserélik.
A melegedés nem normális. Először mérési hibára gyanakodtam, de mivel azt mondod, hogy szinte ölbe se lehet venni ... Ez már durva. Elvielg a Mobil sempron is speedstep-es, azaz csökkenti a sebességét, ha nem kell a full teljesítmény. Azhiszem a 3000+-os sempron-nak 900 és 1800 MHz között kell váltogatni a sebességet. Nézd meg, hogy mennyin megy a proci terheléstől függően. A Windows-ban állítsd be az energiagazdálkodást ''hordozható''-ra (portable/laptop). Hallgasd meg a ventit, hogy megy-e. Esetleg nézd meg biosban, hogy hogyan van beállítva a venti...
Ha nem segít a dolog, akkor szervíz, de sürgősen.
Üdv.:Hege
[Szerkesztve] -
Hege
tag
Én csak azt mondom, hogy semmi értelme tartani az AMD-től. Teljesen jó, gyors, megbízható ... Egy 1.6-os turion kb egy szinten van egy 1.6-os Pentium-mal, csak a Turionban már benne van az SSE3 meg a 64 bites utasításkészlet. Szóval a Turion teljesen jó proci. A Celeronokat megeszi vacsorára, a Pentium-mal meg simán tartja a lépést. Az A6R-B002-t nem ismerem, de az A6U SiS chipkészlete egy átlagos cucc, ha nem vagy szerencsés akkor egy olyan TSST irót kapsz ami nem valami üzembiztos és jó eséllyel nem fog tetszeni a beépített hangszóró, mert úgy szól mint egy Sokol rádió. Ezek személyes tapasztalatok, mivel unokatesóm gépét elég sokat nyomkodtam. Szerintem nézz körül más gyártóknál is. (Nem akarok reklámot csinálni, de nekem egy Hp nx6125 van. Bár ha mindenképp ezen két ASUS gép közül kell választani, akkor legyen az 5050)
[Szerkesztve] -
Hege
tag
Ha mindenképpen ASUS kell akkor A6U - 5050 (190+fa). Uncsitesómnak ez van, de én inkább a HP nx6125-öt ajánlanám (nekem ez van és ez is 190+fa). Alapvetően nem különbözik sokban a két gép, de az ATI vezérlő miatt inkább a HP-t ajánlom, mert az ASUS-ban SiS grafika van. Nézz szét a HP-s topicban is, ott bővebben írok a gépről, de persze semmire sem akarlak rábeszélni.
Ja, és a HP tutira van sulinetben is, az ASUS ezen típusáról nem tudok.
[Szerkesztve] -
Hege
tag
válasz
Csabeeka #2224 üzenetére
Hali!
Én sem azt mondtam, hogy teljesen sz.r a gép, csak ezért a pénzért van hasonló tulajdonságokkal rendelkező más gép is. Azzal, hogy nem TSST-d van, szerencsésnek tekintheted magad. A bill probléma persze egyedi dolog is lehet, de lehet, hogy az az egyedi, hogy nálad azzal sincs gond.
Amugy ha megfogom a gépet, akkor érezhetően hajlik a műanyag az alján. Az integrált garafika meg nekem sem játékra kell, de a SiS Mirage2 ami az ASUS-ban van csak DX 8.1-es és pl a Windows Vistához min. DX 9.0 kell. Ezért gondolom, hogy kevésbé időtálló maga a gép.
Mindezektől függetlenül azt mondom, hogy tökéletes gép nincs. Mindnek megvannak a pozitívumai és negatívumai, aztán mindenki eldöntheti magának, hogy neki mi a fontosabb.
Na, jó válogatást mindenkinek -
Hege
tag
válasz
AMD Power #2211 üzenetére
Hi!
Én is szemeztem ezzel a géppel, de mégis egy HP nx6125-ös lett a befutó. Unokatesóm viszont egy ilyet (a6u 5050) választott, így mindkét gépet közelről ismerem.
Az ASUS pozitívumai szerintem : 2 év gari, webcam, infra, MT30-as proci, ajándék táska, egér, audio dj, több beállítási lehetőséget kínáló bios...
ASUS negatívumai szerintem : TSST dvd íro, iszonyat hangszórók, nagyobb mint a HP, SiS chipkészlet...
Unokatesóm gépe kb 2-3 hetes és nem használja nap mint nap, de pl a Space bill már ferdén áll. Azaz a bal vége lentebb van, mint a jobb mivel mindig a bal hüvelyujjával nyomja. Tényleg jól felszrelt egy gép, de vannak kellemetlen hibái ( pl. a TSST-re és a hangra itt a fórumon is nagyon sokan panaszkodtak )
Szerintem nézd meg a laptop.hu-nál a Hp nx6125-öt. A turionos változat 189+fa, azaz még olcsobb is mint az asus. -
Hege
tag
Hi!
Mit tudtok az ASUS A6U-5050-ről?
Elméletileg Turion-os proci van benne, de számomra nem egyértelmű, hogy MT30-as vagy ML30-as van benne, pedig nagyon nem mind1.
Azt meg nem értem, hogyha a Turion-os proci integrált memóriavezérlője tudja a kezelni a DDR400-as ramokat akkor miért 333-ast raknak bele.
Eladó céggel meg lehet dumálni, hogy 400-as menjen bele meg MT30-as proci, vagy ezt kapják az asus-tól aztán hozzá nem nyúlnak.
Ez a SiS grafika mire jó? Egyáltalán nem akarok játszani a noti-val, de azért avi, dvd lejátszás jó lenne. Na meg ha jön a Windows Vista akkor jó lenne ha legalább az oprendszer igényeít kielégítené a VGA.
Kösz a válaszokat!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MÁV topic
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Trollok komolyan
- Tesla topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest