- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Aktív témák
-
jakobkacsa
senior tag
valóban a TurboCache-ről van szó
a Go 6200-nek van 64 MB saját VRAMja, és még 192 MB-ot tud lecsípni magának a rendszermemóból - erre (is) jó a PCI-E, szép nagy dedikált memsávszél...
valójában 64 MB VRAM sokmindenre elég, dúmhármazni meg senki ne akarjon egy Go 6200-n, grafikai munkához úgyszintén enyhén kevés. -
Hát, ami azt illeti, nagykerből hoztam...
De a végén benyomok egy linket, hogy milyen is a táska...
A lényeg, én 2 részest nem vennék, mert az lehet para, de ez csak az én véleményem.
Az én notimhoz 17''-os táskát vettem (még jó, mert különben kicsi lett volna), igy is a laptop mellett nem fér el a táp, ilyenek, azt a külső zsebe lehet rakni, ami csak első ránézésre kicsi. (nekem a táp, kábel,egér, 1-2 könyv, és brifkó is elfér benne).
Rohadtul jó kis táska szerintem, persze attól függ, mennyi cuccot akarsz magaddal cipelni még a laptopon és tartozékain kívül...
Ha sokat, akkor van nagyobb tasi is....
Bővebben: link -
-
Imy
veterán
Én ''Super Perfomance'' módban használom, akkor a proci is maxon dolgozik, 20-21fokos szobában... Neked is 5028asod van? Ma 60 fokon a vent 3000el ment, de gyorsan kikapcsolt 55 fokon, persze sokat másoltam hálon, a proci meg 90-95%on ment, mer hálon másik PCröl az USBs rackemre másoltam
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Már bocs, de vegyél vissza egy kicsit!
Egy szóval sem mondtam, hogy MP3-at Media Playerrel hallgatok. Filmeket szoktam nézni, leírtam a tapasztalatomat, ennyi.
A kérdés amire válaszoltam egyébként így szólt:
''Kinek, s mivel sikerült a multimédia(lejátszás, szünet, stb.) gombokat rábirni Winampra?''
Asszem még a kérdést nem teljesen lefedő válaszom is nagyobb segítség volt, mint a Te inproduktív beleugatásod.
ByB: Képet nem tudsz mutatni?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
jakobkacsa
senior tag
örülnék, ha értenék annyira hozzá, hogy kapásból válaszoljak
viszont itt egy Dothan-Turion-Mobile Sempron összehasonlító teszt:
Bővebben: link (sorry, C-M pont nincs benne)
az órajeleket is tessék nézni - a Sempron 2800+ = csak 1,6 GHz, a Turion 1,8 GHz, a Dothan 1,86 GHz
és azt is tessék figyelembe venni, hogy melyik mennyibe kerül adott noitgyártó kínálatában, esetünkben ASUSnál -
jakobkacsa
senior tag
no offense, de olvasgass egy kicsit
pl: Bővebben: link
bár ez asztali proci, de mint mondtam, nincs nagy különbség az asztali és a mobil Sempron között
és hogy mégis miért nem összehasonlítható a cache méret: két különböző architektúrájú proci (meglepő módon) a cache-t is máshogy használja... -
erebus
tag
Úgy tudom, h pl. a Sempronnál az a 3000+ azt jelenti, h ilyen teljesítményű Celeron procinak felel meg. És ebbe bele van számolva a gyorsabb órajel és a kisebb L2 cache is ..
Szal ez alapján nekem a Sempron spec jobbnak tűnik, még a kisebb cache ellenére is.
Az Asus pedig elég nagy név ahhoz, h ne tegyen szar dolgokat a gépeibe. Legalábbis erősen remélem
Más: A SIS chipset-ekről nem tudtok vmit? A honlapjukon elég jó dolgokat írogattak, na de ki írna rosszat a saját termékéről a saját oldalán? -
jakobkacsa
senior tag
ráadásul a Sempronnak csak 128KB az L2 cache-e, míg a Celeronnak 8x ennyi(!) azaz 1MB
haloványan megjegyzem, hogy két teljesen különböző architektúrájú procit cache méret alapján összehasonlítani igazán nagy dőreség
kb. P4-A64 órajel tipikus esete - a cache méret és az órajel _nem_ összehasonlítási alap!
[mintha azt mondanád, hgoy a Xeon azért jobb a Celeronnál, mert van benne 1MB L3 cache, míg a Celeronban nincs egy bitnyi sem]
azonkívül - ha jól tudom - a mobil Semporonok egyszerűen válogatott asztali Sempronok: alacsony fesz, 25 W max. fogyasztás és kisebb cache.
25 W valójában elég jó (a nagyobb Dothanek simán megesznek ennyit teljes terhelésen, minthogy 21 W a TDP-jük), de hogy melyik gyártó milyen hűtést rak rá, az más kérdés - ugyanis a proci ugyebár önmagában nem hangos, ergo nem a Sempront kell szidni
újfent más téma, hogy a Dothan jobb a Sempronnál szinte minden téren, csakúgy, mint a Banias (régi Pentium M, új Celeron M) -
Efreet
senior tag
én használom a power4gear-t, teljesen okés, van egy csomó profil benne, azokat lehet állítgatni, jók.
aksival kapcsolatban: én nem formáztam, és a doksi szerint nem módosítja az élettartamot ha meríted-töltöd vagy folyamatosan áramon van.
gameface tényleg nem nagyon kell, a ricoh cuccot én felraktam, de egyelőre nem használtam én sem.
a hotkey-t viszont ajánlom, mert másképp az alt+ctrl 3-ra hirtelen felindulásból megnyitja a notepad-ot - ami meglepetést okozhat néha -
xedos
addikt
-
Igen, okés, csak tudod, én tagja vagyok egy grafikus csapatnak, és ha egyszer a programozóink új driverre irtak meg egy techdemot, amit ugye szeretnék megnézni, akkor mi a teendő???
Erről van itt szó....
Ha már a lelkemet is kitettem, hogy jó modelleket csináljak, akkor látni szeretném, hogy milyen lett az összkép.... -
Imy
veterán
Szerintem....
Sempront ne vegyél smmiféle képpen (tehát kiesik akkor a A6U széria)...
Ami maradt: (összehasonlítom öket, amiben eltérnek)
A3L-5028:
memoria 512Mb
ujabb a chipset, s jobb (olvass utánna an intel.com-on), s ez melett döntesz
A6L-B005:
memoria 256Mb
régebbi a chipset, s rosszabb (olvass utánna an intel.com-on)
Beépitett webkamera
nagyobb kijelző, nagyobb felbontás
Én a 5028-ast választottam, a több memoria miatt, s az ujabb, gyorsabb, jobb chipset miatt....
B005: nagyobb kijelző, webkamera, nem gyözött meg
Véleményed? -
ByB
addikt
Ha tényleg 3D modellezéshez és játékhoz is akarsz laptopot, akkor felejtős! Illetve mélyen a zsebedbe kell nyúlni és eldönteni, hogy melyik a kettő közül!!!
Ugyanis teljes más videokártyát (hasonlóan borzasztó drága áron) igényel a két dolog! Játékhoz minimum X700, modellezéshez pedig FireGL... Utóbbi horror áron!
ui.: Haveromnak van Asus laptopja 9700-as videokártyával és fullosan fut rajta a San Andreas, hihetetlen, de igaz!
Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged