Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szabo.csabi

tag

Van bármi ötletetek, hogy egy Zenbook Pro 16X OLED (UX7602ZM) mi miatt eszi a memóriát és produkál olyan tüneteket mintha nem is fotó- és videószerkesztésre (azaz erőforrásigényes feladatokra) teremtették volna hanem kizárólag böngészésre de arra is csak kb. max 10 db egyidejűleg megnyitott böngészőablakkal?

Munkára is használom a gépet, elsősorban Lightroom és Photoshop. Ezek közül is inkább előbbi szoftvert de ami korábban 10 perc volt az most van hogy 30-40 perc. Persze, a Lightroom sem tökéletes de ha egyszer minden klappolt akkor mitől lassúlhat be ennyire a gép?

Másrészt akksiról kb. használhatatlan mert még inkább belassul, videólejátszás (VLC) közben random apró fura, pattogó hangot ad ki a hanszóró és még egy rakás ehhez hasonló apró de annál idegesítőbb "hiba" merült fel az utóbbi időben és már kezdem nagyon unni, hogy még egy ilyen drága gép sem működik, ahogy kéne.

Vagy még mindig ott tartunk, hogy mindenféle segédprogramot kellene letöltsek vagy optimális beállítás kombók után kellene kutassak az internet bugyraiban, mint 20 éve hogy összességében rendesen működjön?

• szabo.csabi

tag

Sziasztok!

Asztali gép helyettesítésére vásárolnék mihamarabb egy notebookot; az alábbiakkal szemezek:

HP ENVY X360

ASUS ZenBook Flip UX561UD

Az adott kategóriában, árszegmensben melyik lenne jobb választás szerintetek?

Egy 2010-ben vásárolt SONY Vaio-t cserélnék le.

Szökőévente futna rajta egy-egy játék, többnyire filmezésre, zenehallgatásra (emiatt fontos lenne a hangzás), irodai műveletekre, böngészésre, alkalmi jelleggel fotó- és videószerkesztésre használnám; illetve ahogy a korábbival történt a leendő gépet sem szeretném 3-5 éven belül lecserélni, jelentősen bővíteni.

Alapvetőn otthon használnám de néha hoznám-vinném, nyaralásra-szabadságra magammal vinném.

Optimális esetben HDD (1 TB) + SSD (512 GB) kombóban venném de azt mondják nem ajánlott együtt a kettő. A kijelző jobb lenne, ha matt lenne de ahogy körülnéztem a piacon ez viszonylag ritka. Az UHD felbontás szintén jó lenne viszont nem tudom indokolt lehet-e ár/érték arányban. Garancia szintén jó lenne, ha 36 hónap lenne.

Ha minden igaz, az ASUS-ban jobb a videókártya és a kijelző felbontása viszont nincs teljes num pad, illetve még nem tudtam sehol sem megnézni személyesen, nem tudtam kipróbálni a hangszóróit.

Új hozzászólás Aktív témák