- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
avalanche73 #32842 üzenetére
Szia! Bocsi a kései válaszomért csak elhunyt közeli barátom miatt teljesen szét vannak hullva a napjaim.
Igen a heatpipe-ra értettem, hogy hőcső
Meg lehet mérni hőkamerával (van nekem) és akkor egyből kiderül, hogy merre hány óra
Egyébként elég friss géped van, nem hiszem, hogy ez lenne a probléma. Inkább valami oxidációra tippelek, illetve valami banális hibára -mert olvasatom szerint eléggé képben vagy, tehát nem olyasmire, hogy kimaradt egy csavar vagy ilyesmi- amire most így nincsen tippem.
Ha profira szeretnéd bízni a folyékony fémmezést, akkor ajánlom magam. A többit privátban, hogy ne szeremeteljük tele a topic-ot. -
válasz
avalanche73 #32840 üzenetére
A hőcsőben (heatpipe) nem sima levegő van, hanem speciális gáz(keverék), ami segít a hőleadásban. Légmentesen lezárva. Ha kilyukad és a speciális gáz elillan, akkor a hőcső csak egy réz hővezető, onnantól eredeti képességeinek csak töredékét tudja.
-
DonDragonka
őstag
válasz
avalanche73 #32837 üzenetére
Csak egy icike picike példa. A TUF-ot mikor harcoltam a hőmérsékletekkel és elkezdtem pasztázni elsőre úgy elcsesztem mint a vihar.
Amikor a hőcsöves részről szedtem le a gyári dzsuvát nem figyeltem oda és nem bántam vele elég nőiesen. Olyan szinten nem feküdtek fel a rézlapok mikor vissza raktam, hogy idle-ben is 15 fokkal volt melegebb nemhogy terhelés alatt. Aztán vettem a fáradtságot és az egészet elkezdtem elölről, paszták nélkül addig igazítgattam vissza a hűtőcsöves rendszert amíg minden koppanásig nem stimmelt és nem feküdt fel rendesen. Érződik amikor már minden rész stabilan mindenféle kilengés vagy rugózás nélkül rajta van a helyén. Bizony elég sokat kellett finoman, ésszel feszegetni, úgy eltekertem az egészet elsőre...
Ezek alapvetően réz cuccok az meg nem arról híres, hogy nagyon merev lenne, sőt. És elég egy picike túltolás itt, egy apró csavarás ott és már nem is fekszik semmi sehol fel... -
válasz
avalanche73 #32834 üzenetére
Próbáld meg a bios downgrade-et az xtu miatt. Ha nem megy kérj valakitől segítséget.
Meg amit KH mond. -
válasz
avalanche73 #32834 üzenetére
1, Feltételezem, hogy elszállt a gáz az egyik hőcsövedből.
2, valamit elbénázol, nem fekszik fel a hűtés (bár akkor előtte jobb lett volna a hőfok)
3, láttam én már éjjeli őrt nappal meghalni néha triviális hibákat vétenek a felhasználók; lehet, hogy egy profira kellne bíznod...
4, nem ördögtől való a folyékony fém, viszont, nagyon hálás a hardver utána
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Revolut
- Óra topik
- További aktív témák...
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest