- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
kovta23 #38873 üzenetére
"Akkor jöhet a nagyobb teljesítményű töltő?" Meg lehet próbálni, de bizonytalan a kimenetele. Lehet, hogy egy utángyártott töltő nem lenne elég stabil, és azzal is kikapcsolna. Egy gyári töltő pedig többe kerül mint a laptop - még ha a hardveraprón is veszed.
Azt írtad, hogy a lestrapált aksival működik rendesen, csak "nagyon zavaró játék közben hogy váltogat az akku és a hálózat között". Gondolom nem az zavar, hogy váltogat, hanem az, hogy valami felugró ablakot kapsz a váltáskor. Akkor legyen visszatéve az aksi, és legyen kikapcsolva a felugró üzenet. Nem tudom, hogy milyen oprendszert használsz, és milyen a felugró üzeneted, vagy rendszer értesítésed van ami zavaró?
Elővettem a saját régi Win10 ASUS laptopomat. Azon minden rendszerértesítés le van tiltva. De a töltő csatlakozásakor egy "Plugged in", leválasztásakor pedig egy "On Battery" feluró üzenet jelenik meg. Ez a szolgáltatás az ATK csomag része, ami a funkció billentyűket kezeli. A redditen azt írták, hogy tiltsam le az összes ASUS szolgáltatást. Nem jött be. A feladatkezelőben megkerestem, hogy mit kell kilőni ahhoz, hogy az a töltős üzenet ne jelenjen meg:
C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\
atkwmiacpiio.inf_amd64_30ffacb41f78f352\AsMonStartupTask64.exe
Ezt a feladatot leállítottam, és a fájlt töröltem. (Az autorunsban nem találtam, valamelyik szolgáltatás indítja közvetlenül.) Innen kezdve megszünt ez a töltési üzengetés. A többi visszajelzés (hangerő, fényerő) rendesen működött tovább. Visszamásoltam és visszajöt az üzengetés is. Nálad is valami hasonló módon kellene megkeresni a zavaró üzengetés forrását. Sajna így távolról nem egyszerű... -
teptep
senior tag
válasz
kovta23 #38848 üzenetére
Hú! Ez elég régi bútordarab. Nem is hiszem, hogy a MyAsus vagy a G-Helper ezt tudja kezelni. De az akkumulátort nem is kell szerelni, a rugós retesz eltolása után egyszerűen kifordítható a helyéről. Anno a 2010-es években akkumkímélés érdekében így használtuk, hogy az akku félre volt téve. Tehát vedd ki nyugodtan.
Gyári adatok szerint 120W-os töltő adapter szükséges hozzá. És bárhol rákeresek cseredarabra, mindenhol a 120W töltőt kínálják. A beírt adatok szerint, viszont csak 90W-os a töltőd! Eléggé necces! De próbáld meg, mert ha üzem közben nem kell az aksit is töltenie, akkor a laptop tápolásához akár elegendő is lehet.
-
-
teptep
senior tag
válasz
kovta23 #38833 üzenetére
Szoftveresen csak olyan lehetőséged van, hogy a boltból letöltöd a MyAsus alkalmazást, és bekapcsolod, hogy az aksi csak 80%-ig töltődjön. A laptopot folyamatosan a töltő tápolja, az akkumulátort nem terheli.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Sorozatok
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P72 17.3" Intel XEON E-2186M 6 mag Quadro P5200 16GB, 32GB RAM 2TB NVME SSD
- ÚJ Asus TUF - R5 7535HS, RTX 3050 és 16gb D5, 144Hz + 2 év GARANCIA
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- HP 840 G3 (Core i7-6600U / 8GB DDR4 / 256GB / 14" FHD / Windows 11) ÁFA-s számla
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 256GB / 12 hó jótállással
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest