- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Google Pixel topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
wéercé
junior tag
Szia!
Köszönöm a hozzászólást!
Akkor az erősebb konfiggal nem is lehet játszani rendesen, vagy csak a költséghatékonyság miatt írtad hogy a kisebb/kevesebb is elég?
Mivel másra is használná a gyerek és nem szeretnénk 2-3 évente gépet cserélni, ezért gondoltunk most ez "erősebb" konfigra, amivel ellene egy darabig.
Semmiképpen nem ajánljátok az erősebb, több magos procikkal ellátott laptopokat az RTX Geforce 4060 8GB videókártya mellé? -
HartgeH3-2.8
addikt
Nálatok mennyi az elfogadható hőfok ami még tűréshatáron belül van? Az persze világos , hogy teljesítmény és alacsony hőfok nem működik egyszerre. Ahogy figyelem ROG tulajoknál sem. Ott főleg nem. Ilyen olyan extra sok körös hűtés ide vagy oda, akkora TDP van. Esélytelen. Én azt nem vágom a high end ROG gépek hogyan mennek egyáltalán 2 évet egy huzamban ilyen hőfokok mellett.
Én jó ideje beállítam FHD/60 fps sapkára, ezzel hőfokot nyerek rengeteget, és szépen addig konfigolok ameddig nincs meg a beton 60, ezt viszonylag könnyedén elérem, talán köszönhető a procinak is (6800H). Amivel újabban még többet spórolok úgy mondván, hogy az 1920 x 1080 helyett 1680 x 1050 felbontást állítok be. Látványra nem csúnyább, és még minusz 5 fok. Szívem szerint undervoltolnék is, (asztalinál bevált) szépen lockoltam a feszültséget, és az órajelet, a profik által meghatározott értéken, és beton stabil teljesítményt kaptam ami mellett nem ugrál a VID. Laptopnál sajnos hülyebiztos bios van nem enged belenyúlni. De talán jobb is. Természetesen Nvidia Controlpanelben perfomance profil, és játékon belül a legjobb perf/minőség kombó. Azt vettem észre, hogy csináltam egy egyedi perfomance profilt. Korlátoztam a magok számát, és a teljesítményt is, fps szám megvan, és kevésbé melegszik. A Turbó mód továbbra is az extrém teljesítmény nálam (ha kell). Így elértem az átlag 50-60 fokot, és persze nem játszom a legújabb címekkel, arra ott az asztali gép.
Lényeg a lényeg 2 éves a gépem (FA707RE) eddig problémát nem tapasztaltam. Bullshit, hogy hosszútávon nem tesz jót a 75-80 fok? Vagy kitolható az élettartam a tartósabb alacsony hőmérséklettel? (55-60 fok). Valószínűleg előbb adnám el a laptopot (elavultság miatt) mintsem bármi gondja legyen, de érdekelne ti hogyan látjátok. Engem a frász kerülget amikor belelép a 75-80 fokba, ha mondjuk valahol eresztem az fps-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Suzuki topik
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged