- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wéercé
junior tag
Szia!
Köszönöm a hozzászólást!
Akkor az erősebb konfiggal nem is lehet játszani rendesen, vagy csak a költséghatékonyság miatt írtad hogy a kisebb/kevesebb is elég?
Mivel másra is használná a gyerek és nem szeretnénk 2-3 évente gépet cserélni, ezért gondoltunk most ez "erősebb" konfigra, amivel ellene egy darabig.
Semmiképpen nem ajánljátok az erősebb, több magos procikkal ellátott laptopokat az RTX Geforce 4060 8GB videókártya mellé? -
HartgeH3-2.8
addikt
Nálatok mennyi az elfogadható hőfok ami még tűréshatáron belül van? Az persze világos , hogy teljesítmény és alacsony hőfok nem működik egyszerre. Ahogy figyelem ROG tulajoknál sem. Ott főleg nem. Ilyen olyan extra sok körös hűtés ide vagy oda, akkora TDP van. Esélytelen. Én azt nem vágom a high end ROG gépek hogyan mennek egyáltalán 2 évet egy huzamban ilyen hőfokok mellett.
Én jó ideje beállítam FHD/60 fps sapkára, ezzel hőfokot nyerek rengeteget, és szépen addig konfigolok ameddig nincs meg a beton 60, ezt viszonylag könnyedén elérem, talán köszönhető a procinak is (6800H). Amivel újabban még többet spórolok úgy mondván, hogy az 1920 x 1080 helyett 1680 x 1050 felbontást állítok be. Látványra nem csúnyább, és még minusz 5 fok. Szívem szerint undervoltolnék is, (asztalinál bevált) szépen lockoltam a feszültséget, és az órajelet, a profik által meghatározott értéken, és beton stabil teljesítményt kaptam ami mellett nem ugrál a VID. Laptopnál sajnos hülyebiztos bios van nem enged belenyúlni. De talán jobb is. Természetesen Nvidia Controlpanelben perfomance profil, és játékon belül a legjobb perf/minőség kombó. Azt vettem észre, hogy csináltam egy egyedi perfomance profilt. Korlátoztam a magok számát, és a teljesítményt is, fps szám megvan, és kevésbé melegszik. A Turbó mód továbbra is az extrém teljesítmény nálam (ha kell). Így elértem az átlag 50-60 fokot, és persze nem játszom a legújabb címekkel, arra ott az asztali gép.
Lényeg a lényeg 2 éves a gépem (FA707RE) eddig problémát nem tapasztaltam. Bullshit, hogy hosszútávon nem tesz jót a 75-80 fok? Vagy kitolható az élettartam a tartósabb alacsony hőmérséklettel? (55-60 fok). Valószínűleg előbb adnám el a laptopot (elavultság miatt) mintsem bármi gondja legyen, de érdekelne ti hogyan látjátok. Engem a frász kerülget amikor belelép a 75-80 fokba, ha mondjuk valahol eresztem az fps-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 / Ryzen5 / 16gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- ACER laptop /2 magos CPU /8 GB RAM /256SSD /magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad Universal és Hybrid USB-C dokkoló, töltővel + USB-C kábellel!
- AKCIÓS áron eladó HP ZBOOK STUDIO G8 WORKSTATION! i7-11850H/32GB/RTX A2000/15,6"FHD/IPS/GARANCIA
- Asus TUF Dash F15 Gamer Laptop szép állapotban (RTX 3070, i7)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest