Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dannynet

tag

Üdvözletem!

Megújítottam a ,,klubtagságimat", mert az eddig nagy megelégedéssel használt Asus A6M típusú notimat a múlt héten egy K50AB-re cseréltem.

Röviden a tapasztalataim:

-a LED háttérvilágítású LCD sokkal szebb képet ad az előző notiménál,
    -a QL-64 processzor teljesítménye bőven elegendő számomra (főleg a TL-50 után),
    -az ATI HD4570 értelemszerűen sokkal erőteljesebb mint az A6M-em nVidia Go6100-as videókártyája; -a natív felbontásban 8x-os anizotróp szűréssel és 4x-es élsimítással 90-100 fps-el fut kedvenc autóversenyző szimulátorom: a Live For Speed, míg korábban 40 fps-el kellett megelégednem erősen butított grafikával.
    -a gép hűtése az Asushoz méltóan nagyon csendes, csak komolyabb terheléskor lesz hallható, de azonnal visszahalkul ha megszűnik a CPU erősebb igénybevétele.
    -a HD filmek akadásmentesen, alacsony processzor terheléssel futnak,
    -zseniális ötlet az integrált HD3200 és a HD4570 videókártya közötti váltási lehetőség,
    -értelmes méretű a numerikus billentyűzet és nem ment rovására az ,,alap" bill.-nek,
    -a gyári adatlapnál feltüntetett akku kapacitásánál 2x erősebbel van felszerelve a készülék,
    -a gép összeszerelési minősége nem kifogásolható, ráadásul sosem gondoltam volna, hogy 140ezer forintért ilyen jó teljesítményű notihoz fogok hozzájutni. =)

A negatívumok:
    -a CPU igénybevételkor szinte azonnal 80 fokra melegszik (de itt stabilizálódik is a hőmérséklete),
    -olvastam itt hogy a HD4570 akár 100 fokra is felhevül, ami eléggé ijesztően hangzik, de nekem még nem sikerült ilyen hőfokig hajszolni a GPU-t.
    -a billentyűzet bár kényelmes, de sajnos az enternél érezhetően behajlik,
    -a burkolatot gyorsan ellepik az ujjenyomatok, nem győzöm takarítani, valamint tapintásra eléggé síkos.

Összességében meg vagyok elégedve a típussal, s bár az Acer 5536G olcsóbb és van rajta HDMI kimenet, de hangosabb a hűtése, valamint az Asusra 2 év garancia van.

Új hozzászólás Aktív témák