Új hozzászólás Aktív témák
-
wendy
csendes tag
en most beszeltem a szekesfehervariakkal.
azt mondtak, hogy nagyon sok gep van naluk, kb masfel het a javitasi ido.
valaki bp-n vagy kornyeken nem tud jo, megbizhato szervizt?
masfel het nekem nagyon sok, szuksegem van gepre, asztali gepem pedig videken van
pls -
Kicker
őstag
van egy pici lyuk, és egy szaloncukor van mellette....
mellesleg egy soproni céget elértem, akik elég barátiak voltak, szóval ha ne mjön be ez a resetelés, akkor odamegyek...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
bnss
veterán
Utángyártott akkumulátort (6 cellás, 4400mAh-s) 15-20e Ft között kapsz, egy újat jóval drágábban.
Általában én is elsőnek a hálózatra dugom a töltőt és csak aztán a notiba, de kapcsolós elosztót használok ezért a kapcsolót csak a csatlakoztatás után billentem át!"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Imy
veterán
idézet az ASUS A3L-5028-hoz mellékelt kézikönyvből:
'' Elöbb az adapterbe dugja be a tápkábelt, majd csatlakoztassa a tápkábelt a konektorhoz. (a legjobb tulfeszültség védelemmel felszerelt konektort használni). Legvégül az adapterből kijövő egyenáramú vezetéket dugja a számítógépbe. Ez a csatlakozási sorrend lehetővé teszi, hogy letesztelje a falicsatlakozó és az adapter müködését, illetve megkiméli a gépet az esetleges problémáktól. Amennyiben a falicsatlakozó feszültsége elfogadható tartományba esik, az adapteren található zöld LED világítani kezd.
A tápkábel csatlakoztatása:
1. A tápkábel egyik végét csatlakoztassa a tápfeszültség adapterhez.
2. A másik végét dugja be a konektorba. (100-240V közti feszültség használható)
3. Az egyenáramú DC csatlakozót kösse a notebook számítógéphez.'' -
wendy
csendes tag
az ASUS szerviz lekoltozott szekesfehervarra?
budapesten nem tudtok valami jo szervizt, akkumlator, dvd, es egyeb hibak javitasara asus gepnel -
kp78
addikt
Ezek szerint amikor akkuról használom, és lemegy az akku szintje kritikusra, és szól, hogy azonnal váltsak hálózatra, akkor először kapcsoljam ki a gépet, és csak úgy dugjam bele a töltőt?? hát ezt mindig így csinálni elég macera lenne. 50%-os akku szintnél meg mindig hálózatra csatlakoztatni, és úgy bekapcsolni, tuti kinyírja az akkut, mert egy akkunak az a ''jó'', ha feltöltés után teljesen le van merítve, majd onnan feltöltve.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
-
Kicker
őstag
tudnátok nekem mondani asus noti szervízt? please hgelp me!!!
az NSE-ről tudok, valami más?Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
kp78
addikt
Mire feltettem a kérdésem, arra Te már leírtad
Nem tudom, nekem vhogy így adja magát, hogy először hálózatra csatlakoztatok, aztán dugom a gépbe a kábelt. Amúgy ez le is van írva vhol, hogy így kell??„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Melyik a helyes mód?? Én először mindig a töltőt dugom a 220-ba, aztán dugom be a notiba a töltőt. Szokott egyet csettenni a töltő, mikor bedugom a 220-ba
Bár elvileg nem szabadna bajának lenni bárhogy csatlakoztatod. Gondolom vmi túláram védelem csak van a notiban.
Szerk.: én a telefonokat soha sem így töltőttem, és még egyet sem nyírtam ki. Sokszor a töltő alapból be van dugva, és csak rádobom a telót.
[Szerkesztve]„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Almos
aktív tag
-
Kicker
őstag
Üdv, mindenki!
nagyon nagy bajba kerültem, az ASUS m6-os notim megadta magát, azaz rádugtam a töltőt, szikrázott egyet, és azóta nem kapcsol be! garancia nincs már, de javítás égetően sürgős!!!!! kérdés, hogy ilyenkor a noti megvédi alkatrészteit, vagy feltehetőleg lőttek az egésznek? mondjuk nem füstölt ki, csak egy szikra, és azóta nem kapcsol be...
teljesen ki vagyok ettől, vidéken vagyok, hogy találok valakit aki meg tudja csinálni? milyen alkatrész kelhet bele? mennyi idő ez? nekem hétfőre kéne.... valaki?Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Imy
veterán
Battery Saving, és CD/audió módban nekem visszaveszi a procit 555MHz-re, és a processzor hőmérsékletén is észre lehet venni.... 20 perc alatt 52 fokról visszahült 49 fokra, és a chipset 43 fokról 42 fokra.... Huzamosabb ideig, és ha ''hidegen'' indítanám a gépet akkor valószinüleg még alacsonyabb értékeket tudnék írni
Ha nem is frekit, hanem a procit is csak pl 1/3-a időben használja, akkor is jó, mert pl kevésbé melegszik, amiből ugye az következik, hogy kevesebb energiát is használ... -
Moyder
aktív tag
karácsonyra vettem egy asus notebookot, és tegnap ota 3 billentyű nem működik. Ez mitöl lehet? ezt megcsinálják gariba szerintetek?
A titoktartás egy olyan szilárd halmazállapotú anyag, amely alkoholban oldódik...
-
Asuras
csendes tag
Hali!
Figyu kérhetnék tőled egy szivességet!
Ha megvan az everest 2.20-as progi akkor ha ott csinálnál egy memória írás olvasás késleltetés tesztet és az kapott adatokat beírnád azért nagyon hálás lennék!
elvileg ebből lehet valamire következtetni.
Egyébként azért nem vettem sulinetre mer csak most lesz meg rá a pénz, és mert nem akartam azt kihasználni. hogy miért azt én tudom.
Mindenesetre erősen elgondolkodom ezen a sempron dolgon.
Az az igazság, hogy már megbarátkoztam a celeronos a3hf-fel.
Mondjuk, ha más nem is de az mellette szól, hogy ahogy az árakat nézegettem, az a6m áráért egy m440-es cerkát 100 gigás vinyót és 1giga ramot kapok. szemben a 3400+-os sempronnnal 512 rammal, meg 60-as wincsivel.
Jól át kell gondolni!
Érdekes lenne, hogy lehet e ezekbe nagyobb aksit kapni? és mennyiért? -
Almos
aktív tag
Jelenleg így áll a TSST történetem: Az a köcsög optikai meghajtó állandóan kerreg, a led folyamatosan villog, gombnyomásra nem reagál, nem adja ki a tálcát. Bootolásnál gondolom emiatt egy csomó ideig áll a boot, mielőtt bejönne a grub, xp bebootolása után, a desktop lefagy kereken 3 percre, és win alatt nem látja a rendszer a meghajtót. VÉGRE meghalt ez a szar, szerencsére van egy ismerősöm, aki Bécsben doktorandusz, és hetente jár ki/jön haza, így jövő héten ha levizsgázom, küldöm a gépet.
Egyébként azon morfondírozok, hogy miért is kell nekem az egész gépet otthagynom szervízben, ha csak az optikai meghajtója szar? -
Susnyak
csendes tag
Már írtam ide a fórumba pár hónappal ezelőtt a Celeron M-el kapcsolatban. Ebben a processzorban (a dothan magosban biztosan) le van tiltva a Speedstep hardverszinten. Se a Powergear, se az NHC nem képes szabályozni a tényleges órajelet Celeron-M (!) esetén . Amire képes a proci, az a CPU throttling. Ennek lényege az, hogy ha pl. egy 1600MHz-es Celeron-M-en beállítod, hogy 25%, vagy 400MHz, akkor a program leállítja a procit egy ciklusban az idő 3/4-edében. Tehát az továbbra is 1600MHz-en megy, de az idő 75%-ában nem végez számítást (kb. HLT parancs). Ezt írja ki a Windows és a programok is. Fogyasztásban nem nyújt jelentős megtakarítást, de a teljesítményt nagyon leveszi. Nekem is Celeron-M proci volt a gépemben, de a 45Wh-s ( ez is 4400mAh-os, csak 11,1V-os...) akksival azonos fényerőn 1600-on 1:40-et ment, ''400-on'' pedig 1:50-et. Kevés volt, ezért kicseréltem a procit egy 1,5-ös Dothan Pentium-M-re. Ez 600 MHz-en sokkal gyorsabb, mint a régi 400-on és 3 órát bír a gép. Elég sok véleményt olvasgattam annak idején a Celeronról, de ha rosszul tudom, javítsatok ki!
-
J97
tag
Nem azt írtam, hogy ezért ír hibás órajelet a sajátgép hanem azt, hogy a sajátgép tul. lapja egyszer kérdezi le a procc infót mégpedig megnyitáskor. Azt, h miért ír ki fake értéket momentán foglamam sincs. A 375Mhz es beállítás a battery save üzemmódban lenne elvileg. Hogy mit kezdene vele ? Valószínűleg nem sok mindent, talán szöveg olvasására alkalmas lenne még, esetleg msnre, ilyesmi.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
Zanik
addikt
Az A6Rp-ben az TSST 632-es változata van, és eddig nekem nem volt vele problémám (kopp-kopp)
Herbali, ez az összehasonlítás jó ötlet, mivel az A6Rp és az A6M notik kb. ugyanolyan áron mentek sulinetben. Meg kéne nézni, hogy a Celeron M 420 mit bír egy Mobile Sempron 3400+-hoz képest (A tiedben olyan van, ugye?)Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
rYaN-
tag
Az hülyeség, hogy azért ír a win a sajátgép tulajdonságánál hibás órajelet mert csak egyszer ellenőrzi, márcsak azért is, mert a proci 375mhzen soha a büdös életben nem megy, akármikor is ellenőrzi.
Mellesleg nem lenne hülyeség több lépésben csökkenteni, bár nem tudom, hogy 375 mhz mit kezd a winnel (vagy fordítva) meg a progikkal. Feltételezem nem sokra mennének együtt.
Egyébként az NHC (notebook hardware control) képes azt megcsinálni, hogy az beállított órajel x%-án engedi menni a procit. Tegyük fel 1.6os gép, akksiról 800mhzn megy, NHC-vel pedig ha 75%-ra állítod, akkor 600mhzen engedi üzemelni. Legalábbis szerinte, ha lesz egy kis időm leellenőrzöm cpuz-vel, vagy valamivel, hogy igaz-e.
Edit: ennek is megvan a hátránya: ha túl alacsony takton üzemel, akkor már a háttéralkalmazások igénye is túlzottan kihasználja a proci-t, ezáltal magas lesz a load, melegszik a proci, megy a venti, stb.
[Szerkesztve]Asus A6J
-
Herbali
tag
A teljesítményről nem tudok nyilatkozni mert csak netre használom. Így vásárlásnál nem is volt szempont, ellenben az akku üzemidővel. Próbáltam teszteket keresni a neten, hogy mégis tisztában legyek a proci teljesítményével, de nem jártam sikerrel. Szal erre én is kiváncsi lennék, de csak mint érdekesség szempontjából.
A kijelző nem matt. De a fényes kijelző amúgy is csak napsütésben zavaró. Mint említettem nagyon szép a képe. Játékra még nem használtam, így erről nem tudok nyilatkozni.
LG GSA-T10N tipusú író van benne. Legalábbis az enyémben. (A6m)
Remélem tudtam segíteni a döntésben.
Megkérdezhetem, hogy miért nem decemberben vásároltál sulinetre? -
Asuras
csendes tag
tényleg egyébként mennyiért lehet kapni plussz aksit ezekhez
valamint az a3hf és az a6m-hez ugyanolyan kell? -
kp78
addikt
Én ma teszteltem, hogy mennyire melegszik a gép játék közben, és 2 órát call of duty-ztam a 15,4''-es kijelzőn. Semmi zavarót nem tapasztaltam, pedig előtte nap este az asztalin gépen egy 17''-es monitoron nyomtan. Próbáltam már a NFS-t is, ott sem tapasztaltam semmi zavaró dolgot.
Amúgy a gép is kimondottan jól bírta a COD-t, egyszer sem kapcsolt magasabb fordulatra a venti, pedig direkt azt figyeltem.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Asuras
csendes tag
Hali!
Először is szeretném megköszönni mindenkinek a segítő hozzászólásait! Ezek alapján már kezd formálódnia kép!
Valaki még az előző topikba azt írta, hogy a 15,4'' kijelző nagyon nem jó játékra. Ez miben nyilvánul meg?
ne értsetek félre, nem játékra akarom használni, de néha azér egy unreal 2004 elmenne rajta, vagy egy prince of persia, és nem szeretném hogy hülyén nézzen ki.
Azonkívül a 3400+-os sempronnak milyen a teljesítménye? Nekem jelenleg egy 2500+-os bartonom van, és szeretném ha a teljesítmény hasonló vagy egy kicsit jobb lenne.
ez a 420-as celeron esetében meg van, de nem tudoma sempron hol van hozzá képest!
Valamint az a6m-ben milyen kijelző van?
fényes a felülete vagy matt
ja és milyen dvd meghajtó van benne? Tsst, vagy más? Mer mint azt olvashattuk ez is meghatározó szempont lehet!
Előre is köszii -
bnss
veterán
A Celeron M-ekben nincs SpeedStpep, mindegy milyen magos!
Imy: én is a 6 cellás, 4400mAh-s akksiról mondtam, h ~2,5 óra az üzemidő, a 2200mAh az 1 órás üzemidőre volt a reakcióm!
Asuras: az én Yonah magos Celeron M-em internet melett 44-46°C, játszani nem szoktam, filmnézés jöhet még szóba, akkor feljebb megy olyan 48-50°C-ra!
[Szerkesztve]"Ép hardverben ép szoftver..."
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6200U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Remek áron eladó dobozos új 11.Generációs i5 8gb 256 Microsoft Surface Laptop Go 2 garanciával!
- Dell Latitude 7410, 14" FHD IPS, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 1TB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1
- HP ZBook 17 G4, 17,3" 4K UHD IPS Kijelző, i7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, 1TB HDD, P3000 6GB VG
- Dell Latitude 7390 2in1, 13,3" FULL HD Touch, I5-8250U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás
- Új HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H 32GB 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB Win11 Pro Garancia
- Új Asus TUF A15 FHD 144Hz G-Sync Ryzen9 8945H 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W W11 Garancia
- Lenovo ThinkPad és Yoga T480s T490 E480 E490 L480 L380 L390 billentyűzet
- Új Asus TUF A15 FHD IPS 144Hz Nano Ryzen5 7535HS 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 2050 4GB W11 2év Garancia
- Dobozos Asus ROG Zephyrus M16 (2022) // i9-12900H, RTX 3060, 16Gb, 1Tb, 16" QHD+ 165Hz IPS //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest