- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Kis telefon hatalmas teleppel
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
sptkyle
senior tag
válasz
windlord #6959 üzenetére
Nálam amikor bekerült a rendszerbe egy 120gb-os V300 a B57 Pro3-ba, nem tudtam felrakni rá win7-et. (bár nálam nem kékhalált dobott, hanem a telepítés után az első indításnál folyamatosan ujraindult... bootloop) Eredeti, virágbolti, 32bit-64bit nem számított neki. Azóta se jöttem rá miért csinálta.
Nálam a probléma megoldása az volt, hogy kérvényeztem a cégtől egy win 8.1 license-t, és az hiba nélkül felment. (azóta jobban megszerettem, mint anno a 7-et.)
-
sptkyle
senior tag
Hmm.. akkor VGA kérdés kilőve. Ram másik slotban próba jó ötlet. Hosszabb teszteket én ugy futtatom, hogy este elindítom, aztán reggelre majd végez.
A táp ezt a setupot bőven ki kell hogy szolgálja, főleg dvga nélkül, nem hiszem hogy azzal lenne gond. (persze ettől még lehet hibás az is)
Jelenleg nincs több ötletem sajnos, sorry. Remélem valaki másnak még eszébe jut valami. (de a legrosszabb a csak ritkán előjövő hibákat megfogni) -
sptkyle
senior tag
Four beeps means that the motherboard timer is not working properly. A hardware failure with an expansion card or the motherboard itself could be the cause of this beep code.
Illetve külföldi fórumon írta az egyik srác ugyanezt a hibát, ott ram probléma volt, és a tesztelgetés során ezt tapasztalta:
1. G.SKILL F3-12800CL9Q-16GBXL in A1 - ok
2. G.SKILL in A1 and B1 - not ok, 4 beeps
3.G.SKILL in A1 and A2 - ok, bios says single channel memory mode
4. G.SKILL in all 4 slots - not ok, 4 beeps
5. Corsair TR3X6G1333C9 (DDR3 1333) 2Gb in A1 - ok
6. Corsair in A1 and B1 - not ok, 4 beeps
7. Corsair in A1 and A2 - okBár nálad nem friss setuprol van szó ha jól emlékszem, így esélyesebb az alaplap gond, én a következőket tenném:
Ha 2 ram van, az egyiket kivenném, másik legyen az elsődleges slotban. Ha ott is nyűglődik, cseréld meg a kivett rammal. Ideiglenesen vedd ki a VGA-t a gépből, és használd az alaplapi vga kimeneteket. (nyilván csak ha megoldható) Ha van lehetőséged, kérj kölcsön ramot, esetleg vga-t, tesztelgess vele. Ideiglenesen minden felesleges cuccot huzz le a lapról. (előlapi usb, előlapi hang...stb.) Egyszerre csak 1 dolgot változtass a setupon, hogy minél jobban ki tudd szűrni, hogy mi a gond, és amikor csak lehetséges, csinálj ellenpróbát is.
-
sptkyle
senior tag
válasz
perempe #6940 üzenetére
Valószínű igen, de azt elárulod, hogy ha már kékhalál van, mi a hibakód?
(vagy csinálhatsz fényképet is, ha máshogy nem megy)
Illetve van különösebb oka, hogy egy több mint 10 éves oprendszert kívánsz ráerőltetni egy viszonylag modern platformra, vagy csak az, hogy ez van kéznél? -
sptkyle
senior tag
válasz
jaffa 2843 #6938 üzenetére
Ezért adnék kevesebb esélyt annak, hogy bios beállítás a probléma. (gondolom azt a hiba előtt nem piszkáltad, és nem frissítetted)
A CMOS elem inkább, vagy kezdődő alaplap probléma. (hardveres)
Elem nem drága, legtöbb pc boltban kapni. (de ha jársz a 4. kerületben, adok egyet szivesen)
Ha legközelebb szarakszik, azzal kezd szerintem.
De így hogy működik most megfelelően, a helyedben egyelőre nem piszkálnám. -
sptkyle
senior tag
válasz
jaffa 2843 #6936 üzenetére
Apránként a maradék bios beállításokat (nyilván ha majd egyszerre csak 1-et állítasz, és tesztelgeted egy ideig) is be tudod majd akkor állítani, és ki tudod szűrni a problémásat.
Egyelőre sztem használd pár napig így, hogy hosszabb távon se jön elő újra magától a dolog.
Egyébként nem tudom melyik beállítás csinálhat ilyet... elvileg egyik se, de nagyon sok furcsa dolog van az informatikában. -
sptkyle
senior tag
válasz
jaffa 2843 #6932 üzenetére
Igen, nálam az előző Asrock alaplap csinálta bár nem mindig.
Próbálj egy bios resetet, meg lehet a helyedben kicserélném a bios elemet is, hátha megoldja.
Nálam nem segített, de az a lap valószínű chipset hibás volt, más problémák is voltak vele, de használtam így fél évig, hogy belépkedett az UEFI-be.@enemot: Ha már preboot-nál sincs kép sok esetben, akkor nem a win a ludas, hardveres gond lesz.
Jó lenne tudni, hogy kékhalálnál mi a hibakód amit írt. Ha legközelebb sikerül előcsalni, próbáld lefényképezni.
Ennyiből még szinte bármi lehet. (mondjuk a hiba jellegéből én tápra vagy alaplapra gyanakodnék első körben) -
sptkyle
senior tag
válasz
XXArcAngelXX #6880 üzenetére
Én is igy értelmeztem.
Köszi. -
sptkyle
senior tag
válasz
XXArcAngelXX #6878 üzenetére
Eszem ágában nem volt szidni az Asrock-ot.
Abból már kinőtte bőven magát a márka.
Igen, az általad írt műveletet az elmúlt néhány napban vagy 8x biztos megcsináltam
Csak leírtam, hogy nálam mi "oldotta meg" a gondot, hátha valaki kerül hasonló hibába, és rátalál majd a posztra.De egyébként a PCI-X 2-es slot csak akkor megy 4x-es módban , ha 2 kártya van a gépben nem?
Tehát 1 kártyánál ugyanazt tudja a 2 slot, csak az 1-es az gen3 módban is mehet.@Mans20: A kártyát mindenképpen megnézem majd még egy gépben, köszi.
-
sptkyle
senior tag
válasz
sptkyle #6875 üzenetére
Még több CMOS reset, biosbeállítgatás, kábelcserebere, memória cserebere után kezdtem azt hinni, hogy tényleg HW hiba, sikerült is a kártyát letesztelni másik gépben. Természetesen tökéletesen működött.
Nagynehezen sikerült szereznem egy cseretápot. Kicserélve az eredeti felállásban ugyanugy nem adott nálam képet.Van egy másik PCI-E slotom, de az azért maradt ki eddig a tesztből, mert gyakorlatilag lehetetlen (vagyis csak nagyon körülményes) beletenni a VGA-t az egyedi hűtése miatt.. nem nagyon fért el. Ráadásul az a 2-es számú port. De utolsó lehetőségként beleerőszakoltam. És láss csodát, van kép, a kártya tökéletesen működik.
-
sptkyle
senior tag
-
sptkyle
senior tag
VGA-n a HDMI és a két DVI portot is próbáltam.
Monitoron az "auto" jel/csatornakeresés nem talál semmit.
Igen, csak 1 jelkábel van a monitorban.
A monitor felbontása fullHD.
No signal van a monitoron, majd el is megy aludni.Köszönöm a tippeket, ezeket már korábban végignéztem.
A legnagyobb probléma, hogy a win nem is látja a vga-t eszközkezelőben, így (nyilván) semmilyen képet nem is ad rá. De még ismeretlen eszköznek se.
-
sptkyle
senior tag
Érdekes hibajelenség, de gyanítom Asrock probléma, így ide írok.
A gépem sehogyan sem hajlandó felismerni az újonnan bekerült VGA-t. (eddig integráltat használtam)
Venti pörög, de a kártya képet nem ad, csak az integrált HDMI-n, a kártyáén nem.
A lap (jelenleg) egy B75 Pro3, a kártya egy ZOTAC GTX 560.(előtte H67M-ITX + Gigabyte GTX 560 Ti OC -vel teljesen ugyanez volt a helyzet... ott még azt hittem alaplap hiba)
2*6pin a kártyán... de próbáltam 2db molex->6pin átalakítóval is, hátha a tápomnál van a bibi.
Eddig 2x bios load default, és 2x cmos elem kivétellel biosreset.
(meg mellesleg számtalan restart, egyéb próbálkozásoknál)Bárkinek bármi ötlet/varázsbeállítás?
-
sptkyle
senior tag
-
sptkyle
senior tag
válasz
mastodon #6844 üzenetére
Nem látom akadályát, hogy miért ne menne.
Bár a lap kompatibilitási listájában pont ez nincs benne (ez nem meglepő, amennyi féle ram modul/pár van forgalomban, nem lehet mindet felsorolni), a lap bőven képes kezelni 2*4GB 1333Mhz ramot CL9-ben.
A ramok pont ezt tudják, a proci meg 1333-ig kezel ramot.
Nagyon kicsi az esélyed, hogy ez a párosítás ne menne... -
sptkyle
senior tag
Üdv.
2 kérdésem lenne hozzàtok friss B75 pro3 tulajként.-Hamarosan cpu hütöt cserélnék, aminek a kivàlasztàsàval nem lesz nagy gond, viszont olvasgattam, hogy egyes hütök bizonyos lapokra nem mennek fel. (Az alaplapon utban van mondjuk 1-1 alkatrész) Tapasztalt ilyet valaki az emlitett lappal, esetleg talàlkozott valaki ilyen incompatibilitàsi listàval?
-Màsik kérdés elég egyszerü, és noob. Biosban hol talàlom az uefi<->legacy boot àllitàsàt?
Vàlaszokat előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sorozatok
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R5
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest