- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Google Pixel topik
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
modeller
aktív tag
válasz
Janos250 #7411 üzenetére
Köszi ez érdekes. De tudtommal a co-proci utasitáskészlete sem ugyanaz mint a főprocié, mert csak nagyon korlátozott a tudása, de épp ezért a fogyasztása is minimális.
Nem lehet, hogy másról beszélünk? Lehet, hogy kétmagos a főprocesszor és pluszban van a co-proci? Mert ezt a kódot csak igy tudom elképzelni, hogy működjön. -
modeller
aktív tag
válasz
Janos250 #7408 üzenetére
Szivesen vennék egy arduino-s példát hogy lehet akár a legtriviálisabb dolgot is a másik magon futtatni.
Simán lehet, hogy valamit elnézek, kb 1 hónapja láttam először esp32-tAzért érdekelne, mert kimondottan fogyasztás-kritikus, elemről (reményeim szerint) akár 1 évig is működő dolgokat próbálok csinálni és ahhoz nagyon jó volna a co-processzort beüzemelni. De asm szintig nem vagyok hajlandó elmenni, IDF-ezni is csak ha muszáj.
-
modeller
aktív tag
válasz
Janos250 #7389 üzenetére
"Arduinoban programozása kényelmes, nagyon gyors, rengeteg a periféria, a két mag más programozási technikákat is lehetővé tesz"
Ezt úgy érted, hogy arduino-ban lehet programozni a co-processzort? Mert én úgy láttam, hogy nemhogy arduino-ban, de még a sima C IDF-ben sem lehet, hanem valami assembly makrós katyvasszal lehet csak.
Csak az IDF példát néztem ahol a co-proci figyeli, hogy egy adott pin bemeneti feszültsége két beállitott érték között van-e és ébreszti a főprocit, ha kivül esik.(ez az "ébresztés" is érdekes, inkább reset-nek kellene mondani, csak éppen le lehet kérdezni, hogy mi is volt a boot oka)
Új hozzászólás Aktív témák
- Küszöbön az androidos PC-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Be Quiet Pure Rock FX Black BK033 + Garancia 2027.02.08-ig
- Asus Rog ALLY Z1 Extrem
- Új, bontatlan, iPhone 17 Air gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone 13 Pink Super Retina XDR, 5G, dupla kamera 128 GB Használt, karcmentes 100%
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3342
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- CORSAIR K100 AIR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest