Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Újra Realme telefont tervezett Fukaszava Naotó
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
ghostie
üzenetére
A kész modulok összedugdosása, lib és forrás letöltése gyorsan ad sikerélményt, de nem érteni belőle semmit. Ez sok embernek elég, működik a cucc, OK.
De aki érteni is szeretné, hogy miért kell oda ez vagy az az alkatrész, és miért pont az, annak más út kell.
Lehet a könyvekkel kezdeni, lassú, sok időt és kitartást igénylő, száraz.
Lehet szimulátorprogrammal, virtuális műszereket figyelni, ez már jobb, olcsó és sokkal élvezetesebb, meg lehet ismerni az alkatrészek működését, határait. De kicsit olyan, mint papíron tanulni a programozást számítógép helyett.
Ha van rá valakinek 1-2 ezer Ft-ja, akkor füstöljön el pár ellenállást, tranzisztort, nyomozza ki, hogy miért történt, ezzel sokkal többet tanul közben. A Rádiótechnika cikkeiben sok magyarázat van, hogy hogy működik az áramkör, az évkönyvekben rengeteg hasznos kapcsolás, ami ötletet is adhat és elég könnyű összeforrasztani. Olyat kell keresni, ami még diszkrét alkatrészekből készült. Exponáló óra, féklámpa villogtató, feszültségvezérelt oszcillátor, szinuszgenerátor, ezekre még emlékszem hogy csináltam.
Én is így kezdtem, utána szétszedtem az áramköröket, mert nem volt pénzem több alkatrészre, a végén már szinte ismertem mindegyiket.
De a legjobb lenne találni valakit, aki ismeri az elektronikát, és van ideje magyarázni (személyesen), ez a leggyorsabb és legkönnyebb tanulás.
És persze vannak a fórumok, mint ez is, ahol lehet kérdezgetni, de nem mindig jön válasz, nem mindig olyan, amilyet szeretnénk, és sokszor többféle nem teljesen egyező is lehet, ami zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Horgász topik
- Amazon Kindle
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Gamer billentyűzetek /Asus ROG/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/DE/EN/
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- DJI MAVIC AIR2 DRON SZETT ELADÓ
- Dell Precision M6800 17,3" FHD, i7, Quadro 4GB workstation notebook számlával, garanciával
- Bontatlan iPhone 17 Pro Max FÜGGETLEN 1 ÉV APPLE GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- LED Neon kötél 5 méter 8W/méter / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ekkold