- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
#75135488 #21655 üzenetére
Ha az ESP-01 lábmérete akkora, mint az ESP32-é, akkor nem egy nagy ördöngösség forrasztani. Persze nem durung páka meg pisztoly kell hozzá, hanem valami precízebb.
10-15 évvel ezelőtt vettem olyan kis pákát olcsón, amit 12V-ra kell dugni és már lehet is vele forrasztani. Semmi szabályozás, meg egyéb. Ellenben nagyon vékony a hegye., ami pont alkalmas ilyen műveletekre.Én arra lennék kíváncsi, hogy mi értelme 10 másodpercenként adatot olvasni, ráadásul 3x és utána átlagolni?
Egyszerűen nem tudok rájönni.
Illetve 10mp-enként olvas, de 10 percenként küld?
A boltban kapható 3-as hőmérőszett sem küld percnél rövidebb időn belül adatot. Sőt, talán inkább 5 vagy 10 perc az időintervallum. És két cerkaelemmel, kijelzővel (ami mindig mutat) elmegy hónapokig. -
Janos250
őstag
válasz
#75135488 #21641 üzenetére
Serial a debughoz nincs? Miért nincs? Egy serial-USB konverter, és mehet a gépre, és ott listázni a megfelelő com portot akármivel.
Én ESP32-re írtam régebben egy programocskát, ami mutatja, ha WEB-en belépek, hogy hány kliens kapcsolódik aktuálisan, és milyen távoli portokkal. Nem tudom, ESP8266-al menne-e, már nagyon rég használtam 8266-ot.
Ki sem tudom próbálni, mert ESP8266 csak a munkahelyemen van benn, oda meg most be sem tudok menni, mert pár nappal ezelőtt volt egy hajnali halálos baleset, mert egy kolléga izopropil-alkohollal tisztított valamit, és a gőze berobbant. Most két hétig a szünetben légy se se ki, se be.
Mindenesetre vagy folyamatosan fenn kell tartani a kapcsolatot, vagy használat után bezárni, és a következő használatnál újranyitni.
Gyanítom, hogy az aszinkron kapcsolat megmarad, a dolog jellegénél fogva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest