- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dangerzone #8915 üzenetére
És rohansz utána a laptoppal?
Működésre lehet bírni természetesen, de a motoroknak kevés lesz az 500mA, amit az usb-ről tud szívni. Illetve az usb-nek lesz sok a motor áramfelvétele, le fog oldani a polyfuse, ami a portot védi. Az ultrahang szenzort fogod tudni tesztelni. A motoroknak szerezz egy 4 ceruzaelemes elemtartót, vagy egy 2S lipo akksit. -
tvamos
nagyúr
válasz
dangerzone #8854 üzenetére
Szerintem vedd meg, nagyon szep dolog tamogatni az alapitvanyt! En is vettem toluk nehany Uno-t, meg Leonardot.
Amugy meg kene neked par szervo, meg tobb motor, mint ami ebben van!
Ahogyan aryes is javasolja, erdemes ESP32 alapu vezerlot venni, szerintem azt a verziot, ami van kis LiIon tolto, meg OLED display is. Akkor minden megvan, ami kell, es meg a szunetmentes tap is megoldott.
-
Janos250
őstag
válasz
Harmincezer?
Kellene egy "hajam égnek áll" szmájli. Ha C++-hoz valamicskét értesz, akkor én a következőt javasolom:
Keresd meg az arduino rendszerben a main.cpp-t, egyből érteni fogod, mi az a setup, és mi az a loop függvény. Aztán nézd meg, mely objektumok vannak tőled függetlenül előre definiálva (Pl. Serial), és annak az osztálynak mik a tagfüggvényei. (Pl. Serial.println() ). Nézd meg a pin kezelő függvényeket, pl digitalWrite( , ). Ha ezzel megvagy, már tudod alapszinten programozni. Ha elakadsz a programmal, ne arra gondolj, hogy "mit lehet az Arduinoban", hanem, hogy "mit, hogyan lehet a C++-ban". A hardver további programozása némileg hardver függő is, bármennyire próbálták is univerzálisra csinálni. Persze az alap dolgokat használó programok gyakorlatilag bármelyik lapon ugyanúgy mennek, mert az Arduino alapfilozófiája, hogy ha egy procit illesztenek a rendszerbe, akkor ugyanazokat az osztályokat, függvényeket kell rá kidolgozni ugyanúgy, ahogy az az eredeti Arduino lapon (Pl. UNO) van.
Lapok:
Én javasolni nem javasolok, csak szempontokat mondok:
A régebbi procikkal készült lapok feléért, harmadáért (néha kevesebbért) megvehetők, mint az újabbak. Viszont az újabbak nagyságrendileg többet tudnak, később is jók lesznek. Ellenben a neten a tutoriálok jelentős része a régi lapokat említi, bár az újakkal is általában ugyanúgy megy. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Szerintem én vagyok az egyedüli itt, aki ezzel a kezdőcsomaggal indított.
Általában Ebay-es Kit-eket szoktak ajánlani töredékáron. Az egyedüli dolog ami azokban nincs benne, az az eredeti Arduino Projekt könyv, ami végigvezet az elektronikai és programozási alapokon úgy, hogy még egy 8 éves gyerek is megértse. Valamint jól illusztrált beszédes kis tutorial-ok a dobozban található alkatrészekhez.
Ha nulla elektronikai ismeretekkel vágsz bele mint én annó, akkor ez jó kiindulópont. Én nem bántam meg, megint megvenném ha elölről kéne kezdenem.
De ha megvannak a fizikai alapok (áram, feszültség, ellenállás, Ohm törvénye, soros/párhuzamos kapcsolás, stb), akkor szerintem felesleges kiadás.Mondjuk elsőre én maradnék az Uno-nál és arra épülő bevezetőknél.
De ha bevállalósabb vagy, akkor mehet az amit (#8856) aryes írt, de ott meredekebb a tanulási görbe és azt is figyelembe kell venni, hogy az 3,3V-os lap, míg az Uno 5V-os. -
válasz
Ezt és ennyiért semmiképpen.
Vegyél egy esp32 alapú vezérlőt, ott rögtön wifi és bt vezérlési lehetőséget is kapsz külön eszközök nélkül, plusz kis méretű és pl a wemos lolin32 vagy annak klónjaiba az akkus táplálás is bele van építve töltő elektronikával. Hozzá lehetőleg i2c alapú motorvezérlő, és motorok. Ha érdekel, tudok adni pár linket azokról, amiket én rendeltem (AliExpressről). -
tvamos
nagyúr
válasz
Ha már Lego, akkor miért nem Mindstorms?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V2 - origami
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Synology NAS
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest