- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Én most nem tudok olcsót, általában min 1500 Ft körül vannak.
A verziók gyakorlatilag megegyeznek. Az ESP32 ugyebár az alap chip. Amikor ez megjelent, akkor pár gyártó gyorsan el is kezdett vele lapot gyártani. Mivel nagyon vártam az ESP32-t, én is rendeltem gyorsan tavaly ősszel 9000 Ft-ért egy ilyen panelt, ami azóta is a fiókban hever. Akkor még nem volt megfelelő támogatás hozzá.
Igen gyorsan megjelent az ESP32S, ami egy hibrid tokozás fém tokban, tartalmazza az ESP32 chipet, flash memóriát, és még pár alkatrészt. Aztán gyakorlatilag ugyanezt elkezdte gyártani az Espressif is, ESP-WROOM-32 néven. Ma már ez gyakorlatilag egyeduralkodóvá vált, ezt érdemes venni. Amit ESP32S megjelöléssel hirdetnek, ma már azok is általában ezt tartalmazzák.
Pl.: https://www.ebay.com/itm/ESP32-ESP32S-CH340G-Development-2-4GHz-Dual-Mode-WiFi-Bluetooth-Module-Antenna/282633370924?epid=866775664&hash=item41ce42fd2c:geMAAOSwv-ZZ9YZE
Én pl. ezeket használom, mert szeptember elején ezeket lehetett 1200 Ft körüli áron megvenni. Nem volt vele gondom:
https://www.ebay.com/itm/ESP-32S-ESP-32-Development-Board-2-4GHz-Dual-Mode-WiFi-Bluetooth-Antenna-Module/302252239864?hash=item465fa32bf8:g3kAAOSwTM5Yx~38
A különböző gyártók által gyártott lapok között nem különösebben lényeges az eltérés. A lábaknak a panelra írt elnevezése különböző, de azt általában tartalmazza az Arduino IDE, ha a megfelelő panelt választjuk ki.
A hardware\espressif\esp32\boards.txt fájlban láthatjuk, mennyi féle laphoz van meg a saját támogatás, de az ESP32S-et választva se szokott gond lenni. A lábak elnevezése, stb. a hardware\espressif\esp32\variants könyvtárban található verzióként.
USB mindenképpen legyen rajta. Az USB chipek közül ki melyiket szereti, az ízlés kérdése. Megfelelő driverrel mind jól működik tapasztalatom szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest