- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robohw
aktív tag
válasz
gyapo11 #11423 üzenetére
Én az alapján teszek javaslatot, ami a kérdezőről explicit, vagy implicit kiderül.
Ő azt írja, hogy "még kezdő", tehát reménybeli arduino, vagy elektro hobbista.
A mai felhozatal igazán bőséges, ha tényleg tanulni, ismerkedni vágyik valaki effélékkel.
Se szeri se száma az ezzel foglalkozó oldalaknak. Bárki, akit érdekel, csak az időráfordítás lehet kritikus pont. Az én időmben egy pic16c84 még 1300 Ft volt, egy komolyabb programozó meg 30-40 ezer, csak akkor a havi kereset sem volt sokkal magasabb 12-15 rugónál. Ilyesmire beruházni, erre ösztökélni valakit AKKOR lett volna durva, nem most.
Ma fillérekért lehet megvásárolni bármit. Szerszámot, eszközt, kezdő kitet. Darabonként olyan áron, hogy azért a pénzért már jószerivel huggyantani sem engedik be egy nyilvános WC-be.
Amit szeretne, ahhoz az általam ajánlott mikrovezérlő, vagy egy pár arduino elengedhetetlen, ugyanakkor teljességgel megfizethető. Az adó-vevő is abszolút filléres kategória. A google segítségével talál a projectjéhez kész firmware-t, leírást, tucatszámra. Mindenkinek el kell tudni eldöntenie, mennyi spirituszt érez magában efféle foglalatossághoz.A másik kérdezőről, aki az őrlángot szeretné figyeltetni, lerítt, hogy csak a készülék érdekli, ezért is írtam neki, hogy jól döntött, amikor a másik érzékelőt megvette magának, pedig az ő igényéhez is van kész megoldás. A teljes beruházása egy 5-600 Ft-os nano lett volna, de a dologgal való időtöltés, a programozással való ismerkedés, az elkivánt türelem nem biztos, hogy az ő esetében nem fulladt volna kudarcba.
Én senkit nem biztatok százezrek, de még tízezrek elköltésére sem. Senki pénzét nem költöm, ahogy senki fejébe nem is látok bele. Én csak javaslatot teszek, amit persze megfogadni sem kötelező.
A kérdésére válaszoltam és nem hiszem, hogy jobb lett volna, ha azt írom neki, hogy ne csináld, te még h.lye vagy ehhez, ha tényleg nagyon érdekel, akkor villogtass előbb ledet, tanuld meg mi az a kondenzátor, vagy dióda, ismerd meg a főbb modulációs eljárásokat, merítkezz meg a vezeték nélküli adatátvitel fortélyaiban, aztán gyere vissza.
Már csak azért is, mert egy led villogtatásához kb. ugyanazt a befektetést kell invesztálnia és nem biztos, hogy kudarc esetén az elköltött pár száz forintot sajnálná, sokkal inkább a kárba veszett időt.A dolog már régóta fordítva van. A kezdő emberkéknek először is sikerélmény kell, aztán, ha azt megélték, akkor hajlandók több időt invesztálni, mélyebben megismerkedni azzal, amit csinálnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP notebook topic
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest