- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Második bétánál jár a One UI 8
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
brickm #11424 üzenetére
Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de nekem a tápellátás volt az egyik legnagyobb akadálya, hogy normális dolgokat csináljak, a másik a motor és egyéb driverek hiánya, mert úgy 10 éve még nem volt ennyi webshop, vagy én nem tudtam róla, hogy honnan lehetett mindenféle feszültségkonvertereket, h-bridge-eket stb beszerezni, illetve nem tudtam a létezéséről ezeknek az eszközöknek. Borzasztó nagy segítség egy kezdőnek, hogy az arduino lapok többsége úgy érkezik, hogy szinte bármiről meg lehet táplálni őket.
Aztán ott volt a mindenféle library-k, vagy azok kompatibilitasának a hiánya. Az arduino-nál egy kezdő programozó a megfelelő lib-ek segítségével 10 sorból képes mindenféle csodát alkotni.
Az egyetlen sikeres pic projektem egy pickit2-ből és egy saját tervezésű nyákra, fetekből megépített motor driver volt, amit LEGO Mindstorms NXT robothoz lehetett kapcsolni, saját gyártású csatlakozóval és i2c-n keresztül lehetett vele plusz 2db motort meghajtani, de egyrészt a megfelelő motorok hiánya, másrészt az egész áramkör hatalmas mérete miatt LEGO robotra sosem került, megmaradt tech demo-nak (bár irtó büszke voltam rá, hogy sikerült megépíteni). Bár ezek kívül volt még egy nokia lcd illesztési kísérletem, szintén saját gyártású nyákkal, ami szintén működött, csak nem volt jó semmire, azon kívül, hogy tudtam rá írni dolgokat
. Ekkor tanultam meg nyákot maratni házilag, és ekkor is csináltam utoljára. Utána jöttek a gyerekeim, idő hiányában felhagytam a próbálkozásokkal, aztán mire újra lett rá időm, meg jött a kánaán az arduinoval és a kínai webshopokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged