- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
-
softguner
csendes tag
Kedves Zoli!
Én készítettem már ilyesmit, azért írom hogy ilyesmit, mert ugye ahhoz időjárás állomást készíts, ahhoz kell egy modul kintre meg egy bentre, ha nem akarsz vezetékeléssel bíbelődni.
Ahhoz hogy miként jeleníts meg egy DHT11-et a kijelzőn, ahhoz itt egy példa:
http://arduinotutorials.my-board.org/wp/2015/03/30/nokia-5110-kijelzo-es-dht-szenzor/
Bár ezt nem nevezném időjárás állomásnak.Ha szeretnél előrejelzést is, akkor kelleni fog egy BMP180 is, mivel a barometrikus adatokból tudsz arra következtetni, hogy esni fog-e a közeljövőben vagy sem. A szélerősség adatokat, szerintem a legolcsóbb módon, úgy tudod mérni, hogy egy optikai sebességmérő szenzorból fabrikálsz egy szélerősség mérőt. Azt hogy milyen adatokra van szükséged, azt te tudod, de ha szeretnéd mérni a napfelkelte pontos időpontját is, akkor kapásból kell egy RTC meg egy LDR-es szenzor is. Azt hogy mit szeretnél mérni vagy, hogy mire van szükséged, azt te tudod.
A megjelenítéssel kapcsolatban, én vagy egy TFT-t ajánlok, vagy egy Nokia LCD-t. A 2x16 karakteres LCD az kevés szerintem. A TFT-vel az a baj, hogy ha UNO-d van akkor nem marad szabad portod.
Azért itt van egy két link:
Ha két arduinoból rakod össze, akkor kell valami kommunikácós megoldás is. Pl. egy 433Mhz-es adó-vevő.
Vagy B verzió kikábelezed a szenzorokat.
433MhzVagy van még egy C verzió. Kirakod a szenzorokat és az arduino-t is és vagy egy ESP8266 Wifi modullal a PC-n jeleníted meg az információkat vagy pedig egy ENC28J60 ethernet modullal. A másodikhoz ugyanúgy kábelezni kell.
Remélem tudtam némi támpontot adni az építés előtti tervezéshez.
-
zka67
őstag
Szia, én TFT kijelzőt használnék a helyedben. Filléres dolog, színes, touch screen-nel:
3.3V 240x320 2.4" SPI TFT LCD Touch Panel Serial Port Module with PBC ILI9341
És nagyon egyszerű a használata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Formula-1 humoros
- Melyik tápegységet vegyem?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Linux kezdőknek
- Medence topik
- További aktív témák...
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip (Lite/V1/V2/OLED) készlet 1 év garanciával eladó
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Thrustmaster TS -Pc bázis
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest