Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZTE_luky

    aktív tag

    válasz Janos250 #8015 üzenetére

    értem, köszönö mszépen :) szerintem elindulok a már meglévő dolgaimmal, aztán idővel ha szépen fejlődgetek, beszerzek egy általad említett kicsikét is:) Igen a remote ctrl nagyon csábító, de ehhez a projekthez nekem nicns szükségem erre :)

    Re: Teasüti

    "Egy-egy alatt egyetlen pixelt értesz lécenként? Biztos, hogy ilyen kicsiben szeretnéd megépíteni?
    Ha már lúd, akkor legyen kövér! :D Én akkorára méretezném minimum, hogy a szalagok vágási pontjai pont kiadják a lécek hosszúságát."

    Igen, ne haragudj a pontatlan megfogalmazásért. a kis szürke téglalapok, egy-egy pixelt ábrázolnak. hát a léc 50mm ugye, és 3om pixel kiférni ágásra, de akkor nagyon kevés helyem lenne forrasztani, így inkább max 2-nél maradnék. sűrűbb lednek nem látom értelmét, mert fényerővel és szórással sztem nem lesz gond.

    "12V-os szalagnál hármasával vannak csoportosítva a ledek, 5V-osnál ugye darabonként vágható. Én több pixelt raknék egy lécre, de te tudod. Vagy vennék 120 led/méter szalagot. "

    5V-os szalagot használnék. ha két pixelt raknék midnen lécre? mert az kijönne mindenhol kivéve a bal és jobb széleket. ami hiányozhat az alul fölül a szél, ahol nincs hely ledet rakni.

    "Függ a fal távolságától is, minél közelebb rakod, annál jobban elkülönülnek majd a pixelek. Pl 5 cm vagy kisebb légrésnél már elgondolkodnék a nagyobb sűrűségű szalagon."

    igen, nem nagyon szeretném h elkülönüljön. 3-4cm lesz szerintem, ha oylan távolságban már szépen elszórná a fényt. arra is kellhet a sűrűbb? egyáltalán nem gond, és akkor vennék olyat őszinte véleményre lenne szükségem :))

    "A másik érdekes dolog meg a ledek sorba fűzése lesz. Mondjuk nem fizikailag, hanem leprogramozni a random helyeken lévő pixelek animációját. Ehhez kell majd vmi táblázat, ami a sorba kötött pixelek sorrendjét vmi 2D-s mintázat alapján rendezi át, lehetőleg oszlopokba és sorokba rendezve a könnyű animálásért.
    A Nano több mint elég erre a feladatra, az időzítéssel nem kell foglalkozni, azt a könyvtár megoldja."

    ehhez a részéhez nem nagyon értek. úyg gondolod egy telejsen amatőrnek problémát okoz ez ilyen kód megírása?

    "Viszont azt tudni kell, hogy Atmel328p-n csak szoftveresen egy ún. bit-bang technikával lehet meghajtani a szalagot, ami amúgy teljesen jól működik, viszont az egyik mellékhatása, hogy kikapcsolt megszakításokkal tudja csak frissíteni a szalagot. Ez azt jelenti, hogy amíg adatküldés van, addig nem tud fogadni semmilyen beérkező jelet. Vagyis a távirányítás nem fog működni, amíg animál. Ezt csak megkerülni lehet az animáció szüneteltetésével, amíg beolvassa a beérkező parancsot a proci."

    ez egyáltalán nem lesz probléma, nincs szükségem erre :) egy adott kódot rátöltenék és az menne az örökkévalóságig :)

    "Használhatsz kedved szerint FASTled, Adafruit könyvtárakat, amikhez tonnányi tutorial található. De vannak ezeken kívül még más könyvtárak is. Én egy ún. FABled-et használtam előszeretettel, mivel teljesen sallangmentes és csak a megjelenítéshez szükséges kódot tartalmazza, így nagyon kicsi és gyors a kódja.
    "

    szerintem akkor majd rálesek ezekere, valószínű hogy ksni fog a projekt, mert fontosabb dolgaim adódtak, csak mondom tudjam mivel állok szemben :) ha minden igaz kb 1 hónap múlva a kódon kívül minden meglesz :) igazság szerint a kódtól félek legjobban :)

Új hozzászólás Aktív témák