Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- uleFone Power
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cog777
üzenetére
Hihetetlen jol optimalizalnak a c forditok.
Az biztos. Amikor oszcilloszkópot csináltam UNO board-ból (amire egyébként nem alkalmas
) kellett kicsit optimalizálnom a kódot, hogy magasabb frekvenciát tudjak vele elérni, és akkor néztem a fordító által generált ASM kódot, sok olyan megoldás volt benne, ami eszembe se jutott volna, de azért így is tudtam rajta gyorsítani. 
(Kellett bele pár ASM sor ahol számolni kellett az utasítások periódusidejét a pontos időzítés miatt, meg pár trükk a C kódban, ami rövidebb gépi kódot generált.)Mivel abszolút hobbista vagyok, megtehetem, hogy ilyenekkel cseszem el az időmet
persze ha ez lenne a szakmám, nyilván én is a mindentudó lapokat részesíteném előnyben. Amúgy pedig az AVR-eket azért szeretem, mert értem, hogy mi folyik benne, mindent én irányítok, kb mint annak idején a C64 esetén. Az ESP-k már az én agyamnak túl komplikáltak, az RTOS miatt például. Ez nem jelenti azt, hogy nem használom arra, amire csak azt lehet. 
Hozzám hasonlóan gondolkodik az 8bit guy a youtube-on, ha ismeri valaki, az ilyen kattantak számára tervezett és vitt gyártásba egy 8bites gépet, amit a C64 MOS 6510 procija köré tervezett, modern perifériákkal, azoknak, akik szeretik a hardver közeli programozást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Temu
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hyundai, Kia topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) kellett kicsit optimalizálnom a kódot, hogy magasabb frekvenciát tudjak vele elérni, és akkor néztem a fordító által generált ASM kódot, sok olyan megoldás volt benne, ami eszembe se jutott volna, de azért így is tudtam rajta gyorsítani. 
persze ha ez lenne a szakmám, nyilván én is a mindentudó lapokat részesíteném előnyben. Amúgy pedig az AVR-eket azért szeretem, mert értem, hogy mi folyik benne, mindent én irányítok, kb mint annak idején a C64 esetén. Az ESP-k már az én agyamnak túl komplikáltak, az RTOS miatt például. Ez nem jelenti azt, hogy nem használom arra, amire csak azt lehet. 
ekkold