Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz cog777 #23894 üzenetére

Hihetetlen jol optimalizalnak a c forditok.
    Az biztos. Amikor oszcilloszkópot csináltam UNO board-ból (amire egyébként nem alkalmas :N ) kellett kicsit optimalizálnom a kódot, hogy magasabb frekvenciát tudjak vele elérni, és akkor néztem a fordító által generált ASM kódot, sok olyan megoldás volt benne, ami eszembe se jutott volna, de azért így is tudtam rajta gyorsítani. :B
    (Kellett bele pár ASM sor ahol számolni kellett az utasítások periódusidejét a pontos időzítés miatt, meg pár trükk a C kódban, ami rövidebb gépi kódot generált.)

Mivel abszolút hobbista vagyok, megtehetem, hogy ilyenekkel cseszem el az időmet :DDD persze ha ez lenne a szakmám, nyilván én is a mindentudó lapokat részesíteném előnyben. Amúgy pedig az AVR-eket azért szeretem, mert értem, hogy mi folyik benne, mindent én irányítok, kb mint annak idején a C64 esetén. Az ESP-k már az én agyamnak túl komplikáltak, az RTOS miatt például. Ez nem jelenti azt, hogy nem használom arra, amire csak azt lehet. :)
    Hozzám hasonlóan gondolkodik az 8bit guy a youtube-on, ha ismeri valaki, az ilyen kattantak számára tervezett és vitt gyártásba egy 8bites gépet, amit a C64 MOS 6510 procija köré tervezett, modern perifériákkal, azoknak, akik szeretik a hardver közeli programozást.

Új hozzászólás Aktív témák