Hirdetés
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cog777
üzenetére
Hihetetlen jol optimalizalnak a c forditok.
Az biztos. Amikor oszcilloszkópot csináltam UNO board-ból (amire egyébként nem alkalmas
) kellett kicsit optimalizálnom a kódot, hogy magasabb frekvenciát tudjak vele elérni, és akkor néztem a fordító által generált ASM kódot, sok olyan megoldás volt benne, ami eszembe se jutott volna, de azért így is tudtam rajta gyorsítani. 
(Kellett bele pár ASM sor ahol számolni kellett az utasítások periódusidejét a pontos időzítés miatt, meg pár trükk a C kódban, ami rövidebb gépi kódot generált.)Mivel abszolút hobbista vagyok, megtehetem, hogy ilyenekkel cseszem el az időmet
persze ha ez lenne a szakmám, nyilván én is a mindentudó lapokat részesíteném előnyben. Amúgy pedig az AVR-eket azért szeretem, mert értem, hogy mi folyik benne, mindent én irányítok, kb mint annak idején a C64 esetén. Az ESP-k már az én agyamnak túl komplikáltak, az RTOS miatt például. Ez nem jelenti azt, hogy nem használom arra, amire csak azt lehet. 
Hozzám hasonlóan gondolkodik az 8bit guy a youtube-on, ha ismeri valaki, az ilyen kattantak számára tervezett és vitt gyártásba egy 8bites gépet, amit a C64 MOS 6510 procija köré tervezett, modern perifériákkal, azoknak, akik szeretik a hardver közeli programozást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Léghűtés topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Fotók, videók mobillal
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- PS4 FAT (1216A 12.02 GOLDHEN)
- FÉLÁRON SZINTE ÚJ HP HyperX Cloud Stinger Bolti ár:25k INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G2 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- több db DELL P2417 full HD 1920x1080 IPS monitor HDMI - gari + számla
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Autós kamera eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair Vengeance RGB DDR5 6000Mhz 2x16GB (32GB) DDR5 Memória
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
) kellett kicsit optimalizálnom a kódot, hogy magasabb frekvenciát tudjak vele elérni, és akkor néztem a fordító által generált ASM kódot, sok olyan megoldás volt benne, ami eszembe se jutott volna, de azért így is tudtam rajta gyorsítani. 
persze ha ez lenne a szakmám, nyilván én is a mindentudó lapokat részesíteném előnyben. Amúgy pedig az AVR-eket azért szeretem, mert értem, hogy mi folyik benne, mindent én irányítok, kb mint annak idején a C64 esetén. Az ESP-k már az én agyamnak túl komplikáltak, az RTOS miatt például. Ez nem jelenti azt, hogy nem használom arra, amire csak azt lehet. 
ekkold