Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fpeter84

senior tag

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni abban, hogy ezt a motorvezérlő+ELM327 emulátor lib-et hogyan tudnám átültetni hardveres sorosportra? Eredeti formájában Nano-val softserial-al működik, de szeretném vagy egy Due-n használni aminek van 2 CAN-je is, vagy esetleg ESP32-n a belső kékfoggal és CAN-el...

Amivel eddig próbálkoztam: OBDSerialComm.h -ban a 65-dik sorban lévő softserial sort lecseréltem erre: HardwareSerial *serial; valamint az OBDSerialComm.cpp -ben az 5-8 sorokat felcseréltem erre:

setBaudRate(9600);
    // serial = new HardwareSerial();
    serial->begin(9600);
    serial->setTimeout(SERIAL_READ_TIMEOUT);

Valamint az #include után beszúrtam még egy HardwareSerial & serial = Serial1; -t... De arra nem tudok rájönni, hogy a serial=new... sorral mit kellene kezdeni - HardwareSerial()-al nem eszi meg. így fagy a vas, még egy Hello World kiiratásáig se jut el rögtön a setup elején...

Próbálkoztam egy olyan verzióval is, hogy a .h-ból teljesen kikommenteltem a 65-ös sort (nem próbáltam átírni) és helyette ez lett a .cpp-ben: [link] a módosított sorok végére // ### jelölést tettem hogy meg lehessen találni... Ezzel a módosítással lefordul a példa .ino, de nem reagál a kékfog adapterről érkező kérésekre. Természetesen a kapcsolás működik, serial passthrough kóddal látom ahogy a Torque próbál kérdezgetni az ELM-től az AT parancsokkal...

Ha valaki nagyon unatkozik, bele tudna nézni hogy hogyan lehetne feléleszteni? :R

Új hozzászólás Aktív témák