Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• De te ARM-on vagy én meg X86-on, ami egyik platformon működik az lehet h a másikon nem, és fordítva :D Letiltottam kísérletképp a sway configjában az xwaylandot sok progi ezután már nem indult el, de a fontosabb alkalmazások ezután is futottak, libreoffice, vlc, clementine(de instabil volt wayland only módban) firefox(a wayland használatát engedélyező mozilla környezeti változó beállítása után futott), chrome és változatai ellenben nem mentek wayland alatt, hiába adtam meg a megfelelő paranccsori kapcsolókat. Ha esetleg még egy környezeti változó is kell a waylandes chrome hoz kérlek írd le melyik az.

Ezek vannak a chromium-flags.conf-ba:

--no-xshm
    --ignore-gpu-blocklist
    --enable-gpu-rasterization
    --enable-oop-rasterization
    --disable-gpu-driver-bug-workarounds
    --enable-accelerated-video-decode
    --use-gl=desktop
    --enable-zero-copy
    --enable-features=UseOzonePlatform
    --ozone-platform=wayland
    #--enable-vulkan
    #--enable-native-gpu-memory-buffers
    #--force-dark-mode
    --enable-features=WebUIDarkMode

chrome://gpu alatt

Window manager    wlroots wm

Az első bejegyzés workaround egy crash-elős bugra :D (állítólag x86-on nem jelentkezik)

Egyetértek Frawly-val, miszerint általánosságba kijelenthető, hogy az RPI nem desktop-nak való DE! nekem akkor is az a tapasztalatom, hogy egy overclocked 4GB-os PI4-en SSD-vel, pálcika WM--el és lightweight alkalmazásokkal meglepően jól teljesít az Arch. (32 bit)

Írom ezt úgy, hogy az első Arch install-om egy Ryzen 3900-en történt :D nyilván más liga, de ha azt mondom, hogy ezt így a fent leírt formában napi szinten lehet használni akkor azt hidd el nem viccből írom :)
    Csak, hogy éreztessem a különbséget: a (csak) 32bites Arch Sway kombó 1000x fluidabb élmény nyújt a PI-n, mint egy 64 bites Manjaro Xfce edition. :) Pedig elvileg az egy lightos kis DE-nek számít a piacon, szóval gondolhatod... :)

Új hozzászólás Aktív témák