- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Miért nem írhatsz coming outot? Amúgy hsz.-be is jöhet, hogy miért jobb a Gentoo, mit lehet vele nyerni az Arch ellenében. Egy időben én is gondolkoztam a Gentoon, és biztos nem rossz, de nem hinném, hogy nagy a nyereség Archról váltva, csak felemésztené azt a kevés szabadidőm is. Mai gépeknél már nem dob sokat, ha a helyi CPU-ra jobban van optimalizálva a forgatott kód, egy 486-P2-es gépen még többet számított, sebességben és foglalási méretben is. Talán egy nagyon keveset biztonság terén lehet vele nyerni.
Az Archnál jelentős előny lenne, ha lenne hozzá több magántároló (van egy-kettő, hasonlóak az ubuntus PPA-khoz), és nem csak forrásból lehetne fordítani, hanem bináris AUR is lenne hozzá, 32 és 64 bites csomagokkal, és komplett függőségkezeléssel. Ami még zavar, hogy Archék kezdenek öregedni, kicsit komótosabban frissülnek a csomagok, mint néhány éve. Nem elavultak, de pl. a Fedorában már sokszor frissebbek a csomagok, csak azzal meg az a bajom, hogy nem rolling release disztró. Lehet átállok Arch testingre, még sose próbáltam, elvileg csak a tárolókat kell hozzá átállítani, meg kiadni egy pacman -Syu parancsot, csak nem tudom mennyire stabil a gyakorlatban. Az Arch stable teljesen stabilnak bizonyult, már majd 2 éve használom, 3 gépváltást is átélt, de sose volt vele baj azért, mert frissek a csomagok, és valami bug vagy instabilitási probléma jött volna elő. Lehet nem instabilabb a testing sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Windows 11
- 3DMark (2013) eredmények
- További aktív témák...
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 195 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB