Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
Apple Watch-ok
Új hozzászólás Aktív témák
-
JamesHun
addikt
és méri is a távolságot elvileg, meg a lépést is, mert reálisnak tünik ha csak megnézem milyen aktivitásom volt reggel.
Lehet ha óra felvétel után egyből megyek "edzeni" azt lehet nem szereti.
Mert sokszor pl a kapuban oldottam fel az órát és kezdtem a sétát.
Lehet kell pár perc mire felébrednek a szenzorok
Kbali: restartotnyomok majd ha feltöltődött az óra. Hátha az segíthet.
-
scdlsc
senior tag
Úgy tudom, hogy akkor adja hozzá az exercise minute-hez (nem tudom hogy van magyarul) a sétát, ha egy bizonyos sebesség felett gyalogolsz ÉS a pulzusod egy bizonyos érték felett van. Kell, hogy a kezedet lóbáld, az alapján számolja a távolságot. Érdemes megvétel után kalibrálni az órát.
https://support.apple.com/hu-hu/105048
Ha úgy gyalogolsz, hogy nem lóbálod a kezed, akkor nem számolja. Azt hiszem ilyen esetben akkor számolja csak, ha elindítasz egy outdoor walk workoutot. -
Kbali
nagyúr
-
JamesHun
addikt
Sziasztok,
Picit kezd felhúzni az óra.
Minden reggel kb 600 métert megyek a reggeliért és vissza.
Minden reggel a kültéri gyaloglást elindítom..
95% ban eddig 6-8 perc gyakorlatot hozott össze ez a reggeli séta.
Az utóbbi időben meg fixen 1 percet.
Mi a fityfene miatt képtelen rendesen számolni?
Örülnék ha 600 métert 1 perc alatt lesétálnám, de a lefutással is kiegyeznék.Nem lóbálom eléggé a kezemet ebben a nagy hidegben?
Csak az a séta ha lóbálom a kezem az óra szerint? -
scdlsc
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Igen.
-
norbertoth
senior tag
Sziasztok!
Nekem van egy 41mm-es S8-as watch-om. Ennek a szíja kompatibilis az S10 42mm-hez nem tudjátok véletlenül? ☺️ -
havri1
félisten
Alvás fókusz ha aktív, akkor más képet ad az óra, duplán kell nyomni, hogyha meg akarok nézni valamit.
Ezt ki lehet kapcsolni?
Vagy mondjuk az egész fókuszt kikapcsolni, de az ébresztés maradjon?
-
xhege
veterán
Engem nem igazán zavar az óra az alvásban. Simán aludtam az Ultra 2-ben és most a Garmin Epix Pro 2-ben is. Ahhoz, hogy teljeskörűen ki tudja használni az ember az egészségügyi funkciókat, sajnos aludni is az órában kell.
-
waszabi07
aktív tag
Az órán ha belementek az akkumulátorba nektek sem mutat semmit kb? Ma azt írja hogy okt 27-én töltöttem fel utoljára 100%ra, ami persze nem így van, és semmi mádt nem mutat. Multkor újraindítás után jó volt egy két napig és ennyi.
-
Mr.Grincs
veterán
Akit esetleg érdekel, annak [Euronics akciós az Apple Watch S9 45 mm]
Sajnos másfél hónap után megváltam az Apple Watch Ultra 2-től. Akkisban nagyon jó volt, az biztos. Viszont sajna amire szerettem volna használni, hogy éjszaka is monitorozzon nem tudtam, mert a méretét nem tudtam megszokni. Lehet velem van a baj. Több szíjat is vettem pedig. Viszont csak ajánlani tudom. Most keresem az utódját. -
gabyka
senior tag
Köszi a linket, tokot biztosan nem, de valami fóliát nézek rá. Egy órámon sem volt soha tok, megpróbálok vigyázni rá. Nekem használati eszköz, úgy tekintek rá, benne van a pakliban, hogy összetörhetem. Ha necces a meló, akkor leveszem max.
Ezekszerint akkor a 10-es szériával nem lövök mellé. Meglesem.
-
Sasi001
őstag
Én nem bírok elviselni semmilyen tokot fóliát stb. az órákon. Minden órám zafír üveges, ezért nem is jöhetett szóba nálam más csak az u2. Nem vagyunk egyformák kinek mi a fontos.
-
havri1
félisten
Annyi bőven. Én elég masszívan használom értesítések terén, sport viszont nulla. (kézmosást is kikapcsoltam tegnap, ezek is piciket gondolom én hozzátesznek az akksihoz) Délután/este környékén töltöm, 35-50% rakom fel.
Nagyon meg vagyok elégedve az órával amúgy, tényleg jó. -
gabyka
senior tag
Srácok, szeretnék egy kis segítséget kérni. Vettem egy 15pro telefont és kellene egy óra hozzá, zajos a melóhelyem...
Melyiket ajánljátok első iwatch-nak, vagy esetleg melyiket semmiképp? Alapvetően az hívások, értesítések jelzése a prioritás, sportfunkciók nem érdekelnek. Akkuidő nyilván minél több, annál jobb.
Előre is köszönöm. -
Sasi001
őstag
-
Sasi001
őstag
Igaz, hogy ez s7 de idézem:
“Ígértem, hogy jelentkezem, már itt is vagyok
Apple gyors volt mint a villám, ma jött meg az új (refurbished?) Watch Series 7, körbejárta a fél világot (Hollandia, Cseh). MInden nagyon flottul ment, expressz futár vitte-hozta. Beüzemelve még nem lett, majd a hétvégén. Azt hiszem 3 hó gari van rá.”Apple bevizsgálta és cserélték. Ha az akku rossz akkor cserélik az órát. Pontosan azért mert nem lehet hivatalosan akksit cserélni ezért kell fizetni az akku árát. Ez így korrekt, nem egy eldobható órát vettél.
-
-
totopad
senior tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Elküldött a srác, bevizsgálás felajánlása nélkül. Még arra is hivatkoztam, hogy bytheway az EKG-t sem méri már egy ideje, amit tudom, hogy az is egy joker a szerviznél.
Értetlenkedtem nagy szemekkel és mondta, hogy sajnálja, de nem tud segiteni.
Direkt rákérdeztem, hogy akkor egy 4 éves óránál, ha tönkremegy az akksi, dobjam ki?
A válasza az volt, hogy sajnálja, de igen. -
totopad
senior tag
Sziasztok! Egy ici-picit fel és át b***va érzem magam. A minap már irtam, hogy csereérett lett a 6-os watch-om, tegnap tudtam elmenni egy hivatalos márkaszervizbe, mivel telefonon nem voltak elérhetők, e-mail-re nem válaszoltak, fizikailag kellett odamenjek.
Majd közölte a srác, hogy, sajnos az Apple nem cserél és nem javasol cserét a Watch-oknál. Tudom, hogy maszekba cserélnek, de én hivatalosan szerettem volna.
Amikor megvettem a készüléket, miért nem hivták fel erre a figyelmem? Fogyasztóvédelmileg az rendben van, hogy egy 4 éves készülék akksi hiba esetén, HIVATALOSAN, gyakorlatilag kuka? -
scdlsc
senior tag
Én erre szoktam figyelni:
Ha az Apple Watch szappannal, samponnal, hajkondicionálóval, testápolóval, parfümmel, oldószerrel, tisztítószerrel, savval vagy savas étellel, rovarriasztóval, fényvédő krémmel, olajjal, hajfestékkel vagy a vízen kívül egyéb anyagokkal érintkezik, tisztítsa meg meleg vízzel, majd szárítsa meg szöszmentes kendővel. Az ilyen anyagokkal való érintkezés kerülendő. Az ezekben az anyagokban található vegyszerek negatív hatással lehetnek a vízzáró tömítésekre és az akusztikus membránokra. -
Imy
veterán
Watch ultra 2-m van. Általában fürdéskor töltöm. Nagyon nem viszem vízben igaz 100-mig vízálló. Mennyire hordják ok vízbe? Megyünk egy hétre wellneselni, így a karomon lenne. Elvileg baja nem lehet de mivel drága óra inkább a tapasztalatokra lennék kiváncsi.
-
Kbali
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
"Vezetés" fókusz, de kb. durvábban korlátozza a bejövő értesítéseket, mint a "Ne zavarjanak" vagy az "Alvás". Nekem asszem a sima üzeneteket + Vibert jelzi a carplay, de csak ugyebár Siri hajlandó felolvasni, ami magyar nyelvű üzenetek esetén felesleges hülyeség, mert kb. nem fogod megérteni, amit mond.
+ shepherdg -
BigBlackDog
veterán
Fóliából mi az ajánlott jelenleg (S9-re)? Rock Hydrogel volt-van, de az itteni beszerzési forrás már nem elérhető, ha jól látom, viszont máshol nem igen látok ilyet. Ebayről rendelt, hydrogel fóliát próbáltam, de a széleinél pár másodperc után feljön.

-
SHEPHERdG
friss újonc
Sziasztok!
A minap lettem egy Apple Watch s10 tulajdonosa.
A következőket tapasztaltam:
Az autóm tudja a Carplayt így mindig rá van csatlakozva az autóra az Iphoneom, eddig a Carplayre csatlakozva is kaptam értesítéseket a telefonomra. Most viszont se az órára, se a telefonra nem kapok értesítést, csak akkor látom ha jött messenger üzenet, vagy email ha feloldom a telefonomat. Sőt, ha hívnak is alvó állapotban marad a telefon, csak a Carplay jelzi, hogy hívnak.
Valaki tudna esetleg erre valami megoldást, hogy továbbra is kapjak értesítést mind az órára, mind a telefonra Carplay használata közben is?!
Előre is köszi!
Üdv:
G -
Robaj
addikt
3 hete viselem az órát, de S9-en vo2 max mérésnél (kardiofittness) nincs ott az óra a data source-nál, kipróbáltam, hogy:
1. iphone -on minden hálózat kikapcsolva és úgy fél órás séta
2. óra restart is megvolt
3. minden jogosultság egészség appnak engedélyezve van
4. kétféle módot is kipróbáltam, kültéren sétáltam, és kültéren futottam is nyílt céllalMást nem találtam, neten, valami ötlet esetleg?
-
nem kell közös wifi hálózat, ahhoz hogy megkapd az értesítéseket, bármilyen wifi jó neki
én simán szoktam olyat hogy telefon nélkül megyek le edzeni, és mivel Yettel-nél nincs multiSIM így egy zseb portable hotspottal adok neki netet, és ha az otthon hagyott telefon kap valamit, azt én is megkapom, mintha mellettem lenne a telefon
(kérdezhetnétek mi értelme ennek így, de számomra jó, hogy edzés közben még csak lehetőségem sincs buzerálni a telefonomat, jobban tudok koncentrálni)ha valaki facetime-on hív azt fel is tudom venni, ha pedig normál hívást kapok, azt ugyan felvenni nem tudom, de kapok egy nem fogadott hívás értesítést
-
havri1
félisten
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszi, ki kell tapasztalnom, már majdnem sikerült beállítani jól.
Még arra nem jöttem rá, azt meg lehet e csinálni, hogyha kapok egy értesítést az órára (nincs AOD beállítva), akkor az most csak hanggal jelez, de sötét marad. Ha ránézek, piros pötty van, ez oké. De érintés nélkül nem tudom megnézni.
Tehát maradjon így minden alapban sötéten, de ha kapok egy értesítést, világítson, és jelenítse meg, ha ránézek?
Másik: Az tök jó, hogyha a telefon nincs feloldva, és érkezik egy értesítés, akkor az órára küldi, telefon fel se villan. Nem tudom e ez az alap, vagy én állítottam valahogy be, de ez maradjon így.
Ami nem tiszta: Most wifin és BT-n is csatlakozik elvileg az óra, csak nem tudom mihez..mármint wifin. Ha közös wifi hálózaton van az óra és a telefon, akkor ha BT-n hatótávon kívül van, akkor is megkapja az értesítéseket, meg a hívásokat pl? Erre nem jöttem rá. Azt látom, hogy sokkal nagyobb a hatótáv, mint az előző BT-s órámon. 2 szint között is még kapcsolatban vannak.
-
bostone
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Most ez sem opció:

-
bostone
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Van multi csak fizikálisak.
-
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
-
bostone
addikt
Köszönöm!
Az E-Sim-ről mi az általános vélemény? Erősen gondolkodom rajta, mert ugye így akkor is van nálad egy telefon, ha nincs nálad telefon.
Szerencsére a Telekom hátráltat, mert webes felületen vagy alkalmazásban éppen nem lehet váltani.
Nem tudom van-e igazi értelme, hiszen így viszonylag sok egyéb funkciótól elesem és az üzemidőt is kurtítja. A mobil az esetek többségében nálam van. -
havri1
félisten
Sziasztok!
Ma vettem egy series 10-est. Első Apple Watchom. Eddig mindent megtaláltam, beállítottam.
Viszont a fényerővel nem jutok dűlőre. 3 beállítás van benne, de automata fényerő nincs.
Tényleg nincs, vagy tök automatán fogja az alapberállításhoz képest variálni?
Remélem..
Egy időben láttam nagyon tetszetős háttereket, 3d-s stb (küldő appok valószínűleg). Ezek jók, vagy engedjem el?
Ha az értesítések között (telefon) egy appnak pl csak az értesítési központban van jelölve értesítés, tehát sem zárolási képerrnyő sem szalag, sem hang, akkor nem jön át a jelzés órára. Más gyártó órája átküldte. Itt ez gyanítom így van rendben?
-
Kbali
nagyúr
válasz
bostone
üzenetére
Először próbáld a gyári appokat, nézd meg a beépített tippeket, az életfunkciók monitorozásához nagyon jó, de ehhez szó szerint állandóan rajtad kell, hogy legyen (sőt egyes funkciók először adatot csak 7-10 napi alvás közbeni hordás után adnak).
Érdemi üzemidőt nem fogsz tudni nyerni, hozzá kell szoknod a napi/kétnapi töltéshez.
Messengerre ne várj. Ha kapsz üzenetet, akkor azt tudod olvasni, tudsz válaszolni, de natív app már nem lesz. -
totopad
senior tag
Sziasztok! Csere érett lett a 6os watchom akksija, Budapesten, vagy környékén, van esetleg ajánlott szerviz?
Az Istyle-t próbálom hivni, napok óta, ők elérhetetlenek időpontegyeztetés céljából. -
bostone
addikt
Sziasztok!
Új felhasználó vagyok és azelőtt más típusú okosórám nem volt. Inkább az életfunkciók monitorozása miatt vettem, aktív sportot nem űzök.
Akku kímélés érdekében vannak olyan funkciók, amiket érdemes kikapcsolni?
Van ajánlott program vagy bármi, ami hasznos lehet a mindennapokban?
Messenger nem lesz telepíthető a későbbiekben?
Egy óra több iPhone-al is tud közösülni, ha a tulajdonos megegyezik?
-
Szia!
Nekem iSzerelés-ben cserélték pár hete S4 44mm-ben 20k-ért. Egyébként ajánlom őket, mert jó munkát végeznek egész jó áron.koxkids:
Beáldoznád a vízállóságot? Egyik szerviz sem tudja garantálni.
Mint ahogyan az Apple sem tudja garantálni és még a garancia sem vonatkozik rá
Ráadásul egy S4 a kora miatt már tutira régóta nem vízálló. Ha vízkáros lesz az órád, kitörölheted a garival is... Amikor még Samsungos voltam, volt egy Samsung órám ami persze vízálló volt... papíron... párszor megmártózott a Balatonban gond nélkül, majd egy későbbi vizes alkalomkor egyszer csak kikapcsolt és soha többé nem kapcsolt be. Gari még volt rá, szervizbe be, válasz: vízkáros, csak fizetős alaplapcsere lehet. Ennyi. Tesómnak egy S7 ment tönkre víz alatti videózáskor. Azóta soha többé nem viszek semmit vízbe, hiába van rámondva hogy vízálló és senkinek nem is ajánlom. Ha mégis, akkor nem az a kérdés hogy bekövetkezik-e a vízkár, hanem hogy mikor.
Innentől kezdve ez egy teljesen lényegtelen szempont.drzozo:
Ha már így érdeklődtél, akkor leírom a sztorimat erről.Sajnos az első akksi hibás volt, gyorsabban merült mint a gyári 72%-os, meg egy idő után fel sem lehetett tölteni 100%-ra.
Gariban szó nélkül újra cserélték, ez már sokkal jobb volt az első pár nap, de most sajnos ez is produkál furcsaságokat. Még nem tudtam rendesen tesztelni, pár ciklus van benne, jövőhétre ha több tapasztalat lesz, akkor kiderül hogy ez normálisan működik-e.Nekem az a szokásom, hogy este fürdésnél stb feltöltődik és lefekvésnél felveszem és egészen másnap estig ki kellene bírja. Ez már egyre nehezebb volt neki. Most a legújabb akksi az első teljes napon reggelre 80% körül volt, ami teljesen jó volt és simán kibírta estig pár órás bicikli edzéssel is. Tegnap viszont reggelre 50% körülre esett valamiért és rá kellett töltenem. Ez most kicsit megborította az átlagos használatomat, így csak holnap derül ki reggelre, hogy újra gyorsan merül-e...
Párszor már megfordult a fejemben, hogy kár volt cserélni, pedig teljesen jó lenne még ez nekem jó pár évig, ha az akksija nem lenne egy fos.
Az iSzerelés előtt egyébként a Smartclinic-nél érdeklődtem, de ott nem vállalták el, mert pont ilyenekre hivatkoztak, hogy sajnos rendszeresen probléma volt a cserélt Watch akksikkal és sok ráfizetés+munka volt újra és újra cserélgetni őket. Az Apple meg hivatalosan nem cserél akksit, ő azt mondja dobd el és vegyél újat.
A helyedben én elgondolkoznék azon, hogy inkább egy újabb használtat vegyél jobb akksival. Csak is GYÁRI akksival.
-
waszabi07
aktív tag
Tegnap este lefríssítettem az uj watch os-re, utána feltöltve 100ra felvettem, és eddig 13%-ot merült. Ez ha így marad brutál jó lenne az akksi, bár eddig sem volt bajom vele. 😃
-
nOvOp
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszi, akkor nem próbálkozom.
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok! Ajándékba kapott a feleségem egy 2023-as Watch SE-t. Viszont csak iphone X telefonja van, amivel sajnos nem lehet párosítani. 1-2 hónap és lesz egy 11-es telefonja. De addig is rá lehet venni vhogy az órát iphone nélkül, hogy elinduljon és iphone nélkül tudja használni?
-
drzozo
senior tag
Sziasztok!
Tudnatok esetleg ajanlani Series 4 44mm apple watch akkucserehez olcsobban operalo, de meg megbizhato szervizt, ami nem az ora araban cserelne akkut?
-
xhege
veterán
válasz
tuareg85
üzenetére
Ezek egyébként tényleg örömteli fejlesztések, és jó az irány, de messze nem hozza azt, mint a Garmin Body Battery sajnos. Nekem ez nagyon hiányzik, de összességében számomra jobb alternatíva az Apple Watch azért is maradtam ennél. Szerintem a body battery-hez kellene a folyamatos pulzusmérés, ami nincs az Apple Watch esetén kivéve, ha edzést indítasz. Egyébként kb 4-5 percenként mér automatikusan. Illetve a HRV-t is gyakrabban kellene sokkal mérni.
-
formula01
senior tag
Köszi mindkettőtöknek.
-
válasz
formula01
üzenetére
Sziasztok, a Garmin body battery-rol csak hallottam, es nem allitom, hogy ez a javaslat barmilyen szinten a nyomaba er, de az uj watch OS ota van a training load es az overnight vitals, ezekbol talan lehet valami kovezteteseket levonni.
Az overnight vitals-bol nekem valamiert eddig hianyzott a homerseklet, nem tudom mi valtozott, de mar par napja meri, es meg 1-2 nap van hatra, mire el tud kezdeni mondani rola valamit.
Szerk: kimaradt a screenshot
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 / Black Titanium / Black Ocean Band (0264B)
- ÚJ bontatlan S9 41mm Midnight / éjfekete Cellular Azonnal átvehető Deák térnél
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- Apple watch series 11 46mm natúr titán Cellular. Új Gyári garancia 24 hónap
- GALAXY WATCH TÖLTŐÁLLVÁNY
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- HP Thunderbolt 4 kábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mindjárt újraindítom.