- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak, hogy megkavarjam a dolgokat, én ilyet vettem, ezzel töltöm.
Meg nyilván minden mást is.
[link] -
Pano
addikt
Igen, tudom. De már eső után köpönyeg.
Amúgy is akcióban 412 volt a 15"-os M3-as (16GB ram) air, így azt vettem meg.Mindig ki akartam próbálni nagyobb kijelzővel de sokaltam a felárat érte. Ennyiért okés volt.
Nem bántam meg, sokkal kényelmesebb. Jobb érzés a szemeimnek a nagyobb kijelző. Én se leszek már fiatalabb, na.
Apple-nél már csak M4 kapható és még mindig drága. Egy 13"-os M4 van a családban, én felhasználásomban nem érzem a teljesítmény különbséget a kettő között. Talán annyi, hogy az M4--nek valamivel jobb az akku ideje. De nagyobb modellel nehéz érdemben összemérni. Tény, hogy a kisebb gyorsabban feltölt, mert kisebb az akku benne. -
-Skylake-
addikt
válasz
Smiley #128404 üzenetére
"Kb ugyanaz mint az pl Audi-ra linglong gumit rakni."
de hat ez tenyszeruen nem igaz
ertem, eddig is ertettem hogy ezt mondod / mondjatok , csak a mogottes ervet nem ertem. nem ertem, hogy miert gondoljatok, hogy egy apple tolto az egy pilotsport, egy ugreen tolto az meg linglong. ertem hogy ezt gondoljatok, csak mibol kovetkeztettek erre ?
ott van mondjuk az Anker. 65wattos Nano II kb 40 eur, legyen 16 ezer forint. Az apple.hu -n is arul maga az Apple anker toltot
most szerinted ha konkretn a gyarto , a sajat webshopjaban forgalmazza ezt a markat, akkor ez igy mit jelent , de ugy megis ?
-
Pano
addikt
Elfogadom az Apple adapterek mellett való érveléseket is. Igaz, a minőségét nem kifogásoltam.
Elgondolkozom rajta.Máskor gondolkodás nélkül vettem volna. Csak most a sok milliós lakásfelújítás után elég ár -és egyéb érzékeny lettem.
Vissza kell sokat spórolni a büdzsébe. Sok kicsi sokra megy alapon.
Szerencsére nem az van, hogy nem tudom tölteni a notit. Ez max "kényelmi" dolog lenne. Már várom a napot, hogy mikor nem adnak adaptert a notik mellé se (microsoft már elkezdte). -
Smiley
addikt
válasz
-Skylake- #128402 üzenetére
De valoszinuleg tok jo. Viszont ez szerintem mar a premium szegmens. Kb ugyanaz mint az pl Audi-ra linglong gumit rakni. Siman megy vele, de valahogy megse akarok ilyet venni ra.
En olyat ajanlottam, amivel van tapasztalatom. Rengeteg dell usb-c toltot hasznalunk, es meg egyikkel se volt problema, ahogyan doglott apple toltovel sem talalkoztam. Raadasul amiota cserelheto a kabel rajta, igy az a betegseg se erinti ami a korabbi magsafe verziokat, hogy elmalik a madzag az evek soran. -
lmno
őstag
válasz
-Skylake- #128402 üzenetére
Senki nem mondta, hogy rosszabb a Baseus vagy az akármilyen másik. De ha veszel egy eredeti Apple-t, akkor azzal 99.9999% hogy nem lesz semmi probléma. Nekem se volt az elmúlt 10 évben.
És igen, én is azon a véleményen vagyok, hogy ha vettem egy laptopot 300-500+ ezerért, akkor nem kellene számítson, hogy 20 vagy 30 ezerbe kerül. -
-Skylake-
addikt
válasz
Smiley #128401 üzenetére
ez tok jo, csak ebbol az nem derul ki, hogy miert ne lenne legalabb (!) olyan minosegu egy baseus tap, mint monjuk egy apple. onmgaban kezdjuk ott hogy technologiailag klasszisokkal fejletteb (mmint barmelyik gan tap). tehat amit irsz az jo, csak ebbe miert ne esne bele a baseus, ugreen pl ?
-
Smiley
addikt
En mindig a minosegi tap mellett ervelek, egyszer kell megvenni, es nagyon sokaig jo. A mai napig hasznalom a 2010-ben keszult 85w apple tapot ami meg pluszban az akkori mbp-hez vettem. Vagy mondjuk a mostani pc-s gepemben is 2011 ota megy a seasonic tap. Draga volt akkor megvenni? igen... kellett cserelni es foglalkozni vele... nem igazan.
-
-
trialboj
őstag
Új macbook, kb másfél hét használat után így néz ki a kijelző. Ez a csúcs technológia amire képes az apple, ezt még gondolom le lehet törölni, de hát ezek a gombok egy az egyben hozzáérnek a kijelzőhöz, 2 ismerősöm is azt mondja hogy előbb utóbb kb másfél év után ez már karcolás nyom lesz. Semmit nem lehet csinálni hogy elkerüljem, és ne kelljen állandóan törölgetni a kijelzőt? BTW milyen folyadékkal érdemes takarítani, mert a sima szemüveg tisztítóm csak elkeni, van Zeiss obiektív tisztítóm de az sem tudja rendesen letakarítani.
-
-Skylake-
addikt
barmelyik ugreen / baseus tolto TOKELETES, minosegben pedig konkretan kifogastalan. ugreen, baseus, anker, xiaomi, 65W toltok siman megallnak 10k-ert , gan2/5 toltok, szarraverik minosegben pl a gyari apple toltoket... csak mondom.
dell / lenovo/ hp , ezek minden ugyan azok a teljesen reszegen arazott szarok mint az apple gyari toltoi. -
Pano
addikt
válasz
Smiley #128387 üzenetére
Nem azért nem akarom megvenni, mert nem telik rá, hanem szimplán nekem nem ér meg annyit és kész. Akkor inkább marad a 35W-os töltő.
Most azért, mert ember vesz egy "fél millás" gépet, nem jelenti azt, hogy meg kell venni olyan dolgokat, amik egyszerűen nem érik meg az árukat.Ha nincs biztonságos mód, akkor nincs és ezt elfogadom. De attól még utána járok a lehetőségeknek.
-
Pano
addikt
Hali!
Olyan kérdésem van felétek, hogy létezik olyan, más gyártótól származó töltő amit megéri használni?
Van egy 15"-os macbook air-em, de mivel nagyobb akksi van benne elég sokáig tart a töltés a hozzáadott adapterrel (35W). Az Apple-féle 75W-os adapterért meg nem kifejezetten szeretnék 30 ezer forintot adni. -
kchris78
veterán
Nekem 2656x1494px-re van belőve. Ezt találtam a legjobb kompromisszumnak.
-
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
A képernyőmegosztást jelző lila ikont a menüsorból hogyan lehet eltüntetni? Ha el lehet egyátalán.
(Bartender, Vanilla, Hidden barnak nem sikerült...) -
r3dsnake
nagyúr
válasz
titi12 #128381 üzenetére
Teljesen nem jött át a mondanivalóm. A ppi-t mint elemek nagysága nézd, tökmindegy hogy beszorzom-e kettővel
125 ppi meg 250 ppi tök ugyanakkora asztalfelület, csak az egyik retina display.
Amúgy a 32” 6K Apple monitoron a More Space beállítás pont retina 8k, ami ugyanaz asztalfelületre, mint a natív 4k. Ez full kényelmes lehet szerintem, én fixen így használnám, mint minden Macbookomat előtte is -
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
qnadam #128375 üzenetére
De ne keverd a retina felbontást a munkafelület méretével. Teljesen mindegy, hogy retina vagy sem. A 151 ppi-s Macbook asztalméret(!!) kisebb, mint a 32” 137ppi-s asztalmérete.
Tehát
14,2” 1800x1139-ben az elemek kisebbek (betű, ablakméret, bármi),
mint a 32” 3840x2160.Tehát nem értem miért tartod kicsinek az utóbbit, ha eleve nagyobb, mint a 14” “More space” beállítása?
Ennél jobban nem tudom már levezetni. -
válasz
r3dsnake #128371 üzenetére
ez a probléma. ha nincs skálázás, nem jó a méret. ha van skálázás, jó a méret, de nincs 1:1 pixel.
ha kb 110 ppi a felbontás (mint az előző monitoron, 25" 2560x1440) vagy retine 220 ppi (mint a mbp saját kijelzőjén), akkor a photoshop, bridge, xnview stb szépen kezeli a dupla felbontást, és tud 1:1-ben képet mutatni. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
qnadam #128366 üzenetére
Nem értem a 4k 32” monitoron hogy lehet minden túl pici. Nekem a 14”-en a more space skálázás van beállítva, tökéletes. Ez így 151ppi-nek megfelelő méretet ad. A 4k 32” natív pedig 137ppi. Tehát lényegesen nagyobbak az elemek. Persze messzebbről is nézed, de így kb ugyanazt a betűméretet adhatja tippem szerint.
-
válasz
burgatshow #128367 üzenetére
elsőre betterdisplayjel próbálkoztam, mert sok helyen úgy emlegetik, mint minden ilyen jellegű probléma megoldóját
szerk: így se lett jobb, ha nem konkrét felbontásként adom meg.
-
válasz
general #128035 üzenetére
nos, kaptam tartóskölcsön egy 32" 4k dellt... hát.
natívan nyilván tűéles, de minden túl kicsi. nem nagyon, csak pont hogy kényelmetlen legyen. 1920x1080 hidpi-ben jól néz ki, csak minden használhatatlanul nagy rajta
3200x1800-on (167%) a méretek jók, de van némi életlenségérzet a betűkön, de az is lehet, hogy csak placebohatás. viszont a képszerkesztő eszközöket jó lenne megtanítani, hogy 1:1-ben mutassák a képeket. egyelőre ez nem sikerült, és ez válóoknak tűnik, ha nem jövök rá, hogyan kellamúgy egy dell u3219q, nem rossz, a képméret is egész megszokható, de azzal nem biztos, hogy együtt tudok élni, hogy középről nézve a kép szélén már kicsit torzulnak a színek. nem olyan durván, mint a régi tn paneleknél, de azért ez így nem jó.
-
Pano
addikt
válasz
r3dsnake #128364 üzenetére
Safari
Orion browser
Brave
EdgeEz a sorrend. De rendszer optimalizáltság terén minden szempontból a Safari nyer.
Még Arc browsert dicsérik, de én nem bírtam sokáig megtűrni a kedvencek kezelése (vagy nem kezelése) miatt, így érdemi tapasztalatom nincs.Meg ugyanúgy chromium alapokon nyugszik.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
HarryPotter #128363 üzenetére
Magasan a Safari
-
HarryPotter
őstag
olyan kérdésem lenne, hogy melyik böngésző használja/igényli a legkevesebb erőforrást?
-
válasz
1995M #128360 üzenetére
A @ kérdés jogos, főleg a command+Q funkciója mellett, de az az igazság, hogy így is hálás vagyok, amiért külön be lehet állítani a rendszer input és output nyelveit, és nem sza...khm... szakad tőle össze az egész MacOs.
Azt hinné az ember, hogy ez egy alap dolog, de a munkahelyem Windows-t használok ugyanazzal a felütéssel (angol nyelvű rendszer, osztrák régió, magyar billentyűzet kiosztás), és a Windows ezt nem tudja lekezelni. A rendszer 80%-a angol, néhány szöveg, főleg Teams almenük németül vannak, de a OneNote a billentyűzet beállítása miatt magyarul, mert hát miért is lenne egységes a többi Microsoft first party programmal. Nem tudom, hogy miért megugorhatatlan feladat, hogy minden angolul legyen a gépemen, de mit várunk egy olyan cégtől, az általad említett Excel parancsokat is magyarította. Így utólag azon is csodálkozok, hogy anno Windows XP SP2-t használhattam, nem pedig Ablakok TP SCs2...
-
titi12
aktív tag
válasz
1995M #128360 üzenetére
Egyszerűen átrakhatod magadnak a „gyári” magyart átszerkesztve.
-
1995M
junior tag
válasz
qnadam #128354 üzenetére
Feladatra kell választani, másban a magyar ISO nagyobb szívás. (programozni angol ANSI jobb) Az is hiába ISO fizikailag több gomb, viszont az is igaz magyaron hármas bill. kombók is vannak, ami angolon csak kettes. Sajnálom iskolában ANSI nem volt, hogy nem angolul tanították a szoftvereket (VLOOKUP helyett FKERES hülyeségek), kár nem tudom egy káposztával fejbe dobni aki a magyar Mac kiosztást kitalálta. (@ a Q-ra például)
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan lelőhelyet, ahonnan jó árban lehet jó minőségű tokokat (sleeve) venni 15"-os macbook air-hez?
-
válasz
-Skylake- #128351 üzenetére
mindent angolul használok, pont azért, amit írsz (kivéve a total commandert, de macen ugye azt se
), csak nem tudom, hogy jön ez ide
ha a hosszú í-hez bármit hosszan kell nyomni, az szerintem pont azt mutatja, hogy nem a megfelelő mennyiségű gomb van a billentyűzeten.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
-Skylake- #128351 üzenetére
“macen rovid i betut hosszan nyomva tartva egybol feldobja a í-t mint valaszthato karakter”
Hát ez pont annyira dealbreaker, hogy 5 percnél tovább nem szeretnék gépelni rajta. Az elcseszett vízszintes csík enterről nem is beszélve.
Amúgy hogy jön ide az angol nyelv? Attól még mindenki a natív nyelvén gépel, és ez a magyar (és az összes többi európai) országokban plusz egy karaktert jelent a billentyűzeneten fizikailag. Nekem tökmindegy mi van ráírva, soha nem volt magyar layoutos macbookom, de a gombok száma stimmeljen, mert magyarul (is) írok. Azzal nem vagyok kisegítve, ha a saját gépemen megszokom a hülye workaroundokat, ahogy leülök másikhoz, a berögzült kézmozdulatok nem működnek. Számomra az ansi gép az “ingyen se kéne” kategória. Nem éri meg a vele járó szívást.
-
-Skylake-
addikt
válasz
r3dsnake #128349 üzenetére
az iso nem "jobb" mint az ansi, hanem mas. ansin is megfelelo mennyisegu gomb van, mert semmi ertelme nem lenne egy billentyuzetnek ha nem lenne rajta annyi gomb mint amire szukseg van. egyebkent pedig macen rovid i betut hosszan nyomva tartva egybol feldobja a í-t mint valaszthato karakter, PONTOSAN ugyan ugy mint az iphone billentyuzet pl. innentol akkor tessek, ott a "megfelelo mennyisegu gomb".
tul ezen, egyebkent egyetertek veled. az mar mindegy hogy ansi us vagy iso int, ez a ket kiosztas az aminek ertelme van, innentol leginkabb egyeni preferencia, hogy pl valaki szereti e a dupla entert vagy sem. de ezen a ketton kivul barmi mast hasznalni netto onszopatas es csak arra jo, hogy lehet ide irni hogy "jajj de buta helyen van ez meg az (fogalmam sincs melyik, nem hasznalok hu kiosztast) a karakter"az info nyelve az angol. ehhez igazodik minden, ehhez igazodnak a kiosztasok, a kifejezesek, MINDEN ehhez igazodik. ezt valaki vagy megerti vagy nem, nekem kicsit tokmindegy, de ez teny. minden mas nyelv az csak problemat okoz, problemat okoz valaminek megtalalasanal (olyan forditasok vannak hogy aztakurva...) , problemat okoz egy problema debugasanal, problemat okoz igazabol mindenhol es igazabol elonye meg konkretan nincs is, mert aki nem tudja mi az a primary dns server, az azt sem fogja tudni mi az az "elsodleges tartomany nev rendszer kiszolgalo" , szoval elonye nincs , a hatranya meg egyertelmu, mert ha a valo eletbe elhangzana egy "elsodleges tartomany nev rendszer kiszolago" , akkor ott el kellene venni a szemelyi szamitogepet (
) attol aki ezt kimondta es a torveny minden erejevel tiltani, hogy valaha meg egyszer a kezebe vehesse.
-
kchris78
veterán
Ha a nyarat ott tolti akar rendelhet is hun-t...
-
-
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
A régi Air-emen (Amphetaminnal) évek óta használtam az Anydesk-et, de csak úgy, hogy töltőn volt, mivel volt olyan, hogy napi 10-12 órát is csatlakozva voltam rá és akkuról ennyit nem bírt volna.
Szeretném most az új Air-t is használni Anydesk-el Akksiról, de sehogy nem tudom beállítani, hogy maradjon ébren. Kipróbáltam az Amphetaminnal, Keepingyouawake-al, Caffeine-el, végigtúrtam a Mac beállításait és az Anydeskét, de egyszerűen nem akar ébren maradni. Tápról megy ugyanúgy, ahogy régen is. Van valakinek ötlete? Köszi -
MuMa012
tag
Sziasztok!
Az Egyesült Államokban töltöm a nyarat és még a héten kb. 50 ezer forinttal olcsóbb a már gyárilag is alacsonyabb áron kínált Macbook Air. 391 ezer Forintért lehetne megkapni a 13 inches kijelzőjű, 512 GB tárhelyű változatot. Ma el is mentem egy boltba kipróbálni egy kiállított példányt és alapvetően kézreáll és nagyon tetszetős gép.
Keresgélve a neten meg itt a fórumban is, láttam, hogy az amerikai modellek billentyűzete nem vagy nem megfelelő költséghatékonysággal cserélhető ki magyarra. Tudnék a hosszú í hiányával vagy a más shift és enter mérettel élni, de keresgélve a beállításokban nem is engedte az Apple rendszere beállítani azt, hogy bár fizikailag us kiosztású gombok vannak, de azt magyar nyelvűként kezelje. Ergo, hogy ha nincs is ékezetes betű jele a gombon, hanem műveleti jelek vagy számok akkor is ékezetet érzékeljen a gép. Ahogy olvastam a 0 írása is egy kihívást jelent ilyen felállásban.
Lehet, hogy csak a kiállított gép korlátozása miatt nem tudtam ezt kipróbálni, beállítani? Vagy egyébként sem lehet a beviteli nyelv és a billentyűzet kiosztását kettéválasztani?
Alapvetően nem programozásra használnám, hanem egy hosszútávú mindenes gépként, amit otthon külön billentyűzettel külön kijelzővel. Elég sok szöveget szoktam írni, de mint említettem a hosszú Í vagy a 0 másképpen történő írását megtudnám tanulni. Ahogy az egész Apple ökoszisztémával most ismerkednék. -
1995M
junior tag
válasz
Ron Swanson #128319 üzenetére
Reméljük ebbe nem fog belekötni az Európai Bizottság.
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok,
az Alt Tab proginál sehogy nem tudom működésre bírni a miniatűrök megjelenését....hiába van az beállítva csak az alkalmazás ikonok jelennek meg....mit csinálok rosszul?
Köszi! -
ronin79
addikt
válasz
Stauffenberg #128325 üzenetére
Köszi, közben kipróbáltam, már értem a különbséget
de nekem egyszerűbb a touchpaden a három ujjas pöccintés le/fel.
-
HarryPotter
őstag
válasz
Stauffenberg #128325 üzenetére
ízlés dolga. Nekem a mission control nagyon kényelmes a touchpaden, nem érzem macerásnak. Mondjuk igyekszem nem sok appot futtatni egyidőben, a vas már nem mai
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
ronin79 #128324 üzenetére
Mert nem kell össze-vissza kattintgatni vagy a nyilakkal kijelölni az ablakot amire váltani akarsz. Lenyomva tartod a CMD gombot és 3-4 ablakig visszamenőleg (legutóbbi használat szerint időben visszafelé) még fejben is lehet tartani, kb vakon váltasz ablakok között.
Én fél évig próbáltam megszokni a macOS gyári megoldásait erre és egyszerűen nem ment, ráadásul a helyzetet csak bonyolítja, mikor egy app több ablakot is nyitva tart, mert előbb az appra kell váltanod, majd utána egy másik billentyű kombinációval az appon belüli ablakok között.
-
Thibol
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy 15"-os Air-t, M3/16GB ram. Olyan problémám van, hogy a Safarit leszámítva minden böngésző laggol/akadozik görgetésnél. Borzalmas frusztráló.
Olyan, mint ha a grafikus gyorsító nem bírná. Hiába kapcsolom ki a finomgörgetést vagy a hardveres gyorsítást (ettől csak rosszabb lesz), a jelenségen nem segít.
Próbáltam firefoxot (ennél ritkább, de ugyan úgy felbukkan néha. Mint ha a 60 fps görgetés közben hirtelen leesne 5-re), chrome, edge, brave. Ha nagyon lassan görgetek nem igen van gond, de az meg életszerű.
Safariban minden gond nélkül működik és appokban is. Csak más böngészőknél van ilyen.Volt már macbookom, tapasztaltam hasonlót, de az idők folyamán ez rosszabb lett.
-
Elindult az Apple oktatási áruházban a back2school akció.
Ajándék Airpods a Macbookokhoz. -
i400
senior tag
válasz
Stauffenberg #128317 üzenetére
Ajánlom mellé a Dockdoor-t és lesz még ott javulás
-
burgatshow
veterán
válasz
cekkk #128314 üzenetére
Cmd+Tab hasonlóan a Windows-os Alt+Tab-hoz, az aktív ablakok között vált. Tehát pl. ha a Safariból 2 ablakod van, akkor mindig azt fogja előhozni, ami utoljára volt aktív.
Ha Cmd+Tab kombóval kiválasztottad az alkalmazást, akkor a Cmd-t nyomva tartva nyomd le az egyest és így tudsz a kiválasztott alkalmazás többi ablaka között váltani.
Szerk.: a Dock-on vagy jobb klikkelsz ahogy tapasztaltad, vagy hosszan bal klikkelsz és úgy választod ki az ablakot. Előnézet itt nincs.
-
cekkk
veterán
Sziasztok,
Kedző MAC-esként olyan kérdésem lenne, hogy ha van két mengyitott böngészőm akkor ott hogyan tudok váltani a tálcán vagy itt porondnak nevezett helyen köztük? Eddig arra jöttem rá, hogy jobb egérklikk és kiválasztom, hogy melyik, Winnél fölé vittem az egeret és rákattintottam amelyiket akartam. Csak ez a módszer van itt? -
Frontiner
aktív tag
Na megjött az új M3-as Air
Hát... besz@rás a 2017es Airhez képest. (kb Trabantból Ferrariba)
Remélem ez is kiszolgál majd vagy 6-8 évig. -
titi12
aktív tag
válasz
HarryPotter #128304 üzenetére
Írják, hogy a (viszonylag gyorsan) növekvő érték esetén kell aggódni (kidobni).
Elképzelhető, hogy mentés utáni teljes lenullázás változtat az állapotán. -
titi12
aktív tag
válasz
Evil Snowman #128303 üzenetére
(Újabb másfél hónapra?
Másoknak is volt hasonló gondja, ezek szerint nem véletlen.) -
Raymond
titán
válasz
HarryPotter #128308 üzenetére
Ha jonak irja akkor hasznald. Ott az "Overall health" es az "SSD Lifetime" felul, ha azoknal nem kiabal akkor nincs min stresszelni egyelore. Lent a health indicator-nal van a "Reallocated sector count", elemeltileg ott latod hogy az a 70 darab mennyi %-ban.
-
válasz
HarryPotter #128308 üzenetére
izgulni azért nem érdemes rajta, mert vagy tönkremegy, vagy nem. mentés meg úgyis van róla, ha fontos az adat.
-
Raymond
titán
válasz
HarryPotter #128306 üzenetére
Nezd meg az osszes SMART adatot es aszerint donthetsz. Ott jobban latod az allapotat. Az egyik kerdes hogy 70 sector vagy a szamlalo all 70%-on. Mert nem mindegy, lehet a 70 sector nem jelent sokat, sot valoszinu hogy nem.
-
Raymond
titán
válasz
HarryPotter #128304 üzenetére
Milyen SSD-n talalta ezt?
-
HarryPotter
őstag
driveDX ezt találta. Aggódjak?
-
-
NF-
tag
válasz
Evil Snowman #128301 üzenetére
Volt már itt a fórumban is szó erről a problémáról. Ha az í és 0 gombok felcserélődtek akkor töröljük az alábbi fájlt:
/Library/Preferences/com.apple.keyboardtype.plist
majd újraindítsuk a gépet. Újraindítás után fel fog jönni egy ablak, ahol a billentyűzet típusát tudjuk beállítani. Itt kell a bal shift mellett megnyomnunk az í-t. Ezután jó lesz. -
Sziasztok,
az alábbi igen furcsa hibajelenség megoldásában szeretném a segítségeteket kérni.
Adott egy Akko-MU02-es billentyűzet, amit az elmúlt másfél hónapban minden probléma nélkül használtam a MacBook-al.Majd egyik nap úgy döntött a MacOS, hogy felcseréli a bal shit mellet lévő í-t és a számsoron az 1-es mellett balra lévő 0-t.
Gondoltam no para, BT beállítások/i betű/Billentyűzet beállítások és itt majd újra végig megyek a Billentyűzet típus módosítása gomb megnyomását követően a beállításokon.
Igen ám, de nincs ott az a lehetőség.
Gondoltam no para, billentyűzet leválaszt, töröl, majd újrapárosít és megoldódik a probléma. Hát nem, nem oldódott meg.
Win alatt a megfelelő gombokon van a 0 és az í valamint a párom MacBook-jához csatlakoztatva ugyanezt a billentyűzetet egyrészt szintén jó a billentyűzet kiosztás, másrészt nála látszik az az ominózus menüpont.
A sanda gyanúm az, hogy valami bebuggolt nálam és a BT menün belüli eszköz "elfelejtés" valójában nem 100%-os elfelejtés, tehát valahol marad még pár maradvány file, ami miatt szórakozik nálam a dolog.
Neten találtam egy ilyen megoldást kérdésem, hogy szerintetek megkockáztassam vagy sem?
1. In the Finder, choose Go > Go To Folder.
2. Paste into the field /Library/Preferences/com.apple.Bluetooth.plist and press Return.
3. That file will be highlighted in a Finder window. Drag it to the Trash.
4. Restart your Mac.Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest