- Mobil flották
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
trialboj #128086 üzenetére
Helló, első körben gratula az új géphez.
Kamerára való ajtócskát, valamint a billentyűzetre való bármilyen fóliát felejtsd el. Összecsukott állapotban szinte 0 azaz nulla hely van a kijelző és a gombok között, ezért elég sok pórul járt felhasználó van a neten, akiknek összekarcolta a kijelzőt az utólagos billentyűzet védő fólia.
A kijelzőt és a billentyűzetet (komplett palm rest részt) jómagam mikroszálas törlővel tartom tisztán. Amikor látom, hogy már kissé zsírosak a billentyűk, akkor lehajtás előtt letörlöm a gombokat. Emiatt csak nagyon minimális esetben kell csak a kijelzőt pucolnom.
A merev, felpattintható tokokat szintén engedd el, elég sok usernek okozott problémát és károsodást a MacBook-jában.
A skin ugyanakkor jó irány, nekem a dbrand-től van. Nem az első fóliám tőlük, nagyon jó minőségű cucc.
Öntapadós cucc tekintetében szerintem a legegyszerűbb megoldás, hogy veszel öntapadós tépőzárat, egyik fele mehet az SSD külső házára a másik meg a Mac-re vagy az azon lévő skin-re.Nem hasznos cucc, csak nem említetted, hogy újonc vagy-e a Mac világában vagy sem, de a lényeg, hogy ezekez nem kell minden használat után kikapcsolni, mint a WIndows-os gépeket, elég ha csak lehajtod a fedelet, nem fog lemerülni.
-
Ear001
addikt
válasz
trialboj #106501 üzenetére
Kell az Apple account, anélkül egy csomó minden nem elérhető. De semmi extra, megadsz egy email címet meg hozzá egy jelszót, és ennyi.
Azért a Studio hátulján már bőven van port, biztos kell neked egy docking station?
Mert ha nem, akkor egy gyors külső házba tett SSD bőven elég, azt meg sokkal több helyen kapni, akár holnapra is. De mondjuk az iJoe oldalán van például ilyen tárhely, meg ilyen port replikátorok.
-
r4z
nagyúr
válasz
trialboj #103669 üzenetére
4GB mar szerintem keves lesz a sok kliensoldali JS-sel telehanyt weboldal miatt, minden mas szempontbol korrekt kezdo gep. Akkuidobol a 8 ora siman realis lehet Safarit hasznalva, feszbuk hatterben futtatasat mellozve.
En ugyanilyet vennek 8GB RAM-mal, vagy azonos evjaratu 13” Prot a jobb kijelzo es a trackpad miatt (cserebe nagyobb, es akkuidoben gyengebb 1-2 oraval).
-
trobi28
addikt
-
rjg
őstag
válasz
trialboj #13775 üzenetére
A nem létező rossz töltőről csak annyit, hogy annyira nem jellemző, hogy van ezekre specializált vállalkozás
. Én is szeretem az MBP-t, de már ez is csak egy PC, kicsit nagyobb odafigyeléssel az anyagokra és valóban előremutatóbb tervezéssel, de szériahibák itt is előfordulnak.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
trialboj #13772 üzenetére
Szia!
Grafikára oké mert van Adobe pakk a rendszerre (célplatform is tudtommal, innét portolnak Win-re), de a 3DS Max felejtős, mert nincs a platformra. Vagyis lehet futtatni virtualizálva meg Windows-ra átbootolva, de akkor meg minek Mac-et venni, annak úgyis kell az erősebb hardver amit mástól olcsóbban kapsz meg...
- Nem gáz, az akksivezérlés időnként merít az akkuból 5 százalékot (nem tudom pontosan, keveset használom a MacBook-om, és akkor is leginkább kábelről), szóval kímélve van. A töltő nem hiszem hogy elromlana tőle, én alig láttam rossz töltőt életemben, na most ebből ami Apple volt az is megtört kábeles vagy ilyesmi volt.
- Persze, lehet rákötni, HDD az neccesebb ha NTFS fájlrendszerű mert akkor alapesetben nem tudsz rá írni csak olvasni, azt a kompatibilitás miatt érdemes exFAT-re formázni - úgy Windows (Vista és újabbak) és OS X (Tiger-től talán) is tökéletesen tudja kezelni.
- Word meg Office pakk van, Microsoft-os offisöl (erre többen panaszkodnak, nálam évek óta tökéletesen teljesít), FSF-esek (OpenOffice és társai), no meg IBM Lotus Symphony és az Apple-féle iWork is. Mondjuk ezutóbbi szerintem csak otthoni bohóckodásra, sulis beadandók készítésére való, egyedüli ami tényleg értékelhető véleményem szerint az a Keynote, azzal nagyon klassz prezentációkat lehet csinálni. Mondjuk annál meg a netes Prezi jobban tetszik...
Zenére nem tudom, én iTunes-t használok mindehol, nekem az tökéletes. Videólejátszásra van MPlayerX, VLC, Movist, meg még jópár app... szinte mindenre van alternatíva, meg eleve sok Win-es app-nak van Mac-es átirata is.
- Jó kérdés... nekem semennyire se volt mert én Mac-en (is) tanultam a számítógéphasználatot, de biztos vannak olyan dolgok amik kiakaszthatnak elsőre, ami így eszembe jut hirtelen az hogy az alkalmazások ablakának bezárása után is futnak (ki lehet lőni őket a dokkról). Az asztalis topikba érdemes bekukkantani és kérdezni, oda szerintem többen járnak "mactértek", ők jobban tudják az ilyeneket mint én.
Ami tanácsot tudok mondani az az hogy vaktába ne rendeld be a perifériákat... ha a kiszemelt MacBook billentyűje tetszik akkor vedd meg valamelyik piacon lévőt, de a Magic Mouse-t mindenképp próbáld ki valahol, nem mindenkinek kényelmes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest