- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz
cekkk #128314 üzenetére
Cmd+Tab hasonlóan a Windows-os Alt+Tab-hoz, az aktív ablakok között vált. Tehát pl. ha a Safariból 2 ablakod van, akkor mindig azt fogja előhozni, ami utoljára volt aktív.
Ha Cmd+Tab kombóval kiválasztottad az alkalmazást, akkor a Cmd-t nyomva tartva nyomd le az egyest és így tudsz a kiválasztott alkalmazás többi ablaka között váltani.
Szerk.: a Dock-on vagy jobb klikkelsz ahogy tapasztaltad, vagy hosszan bal klikkelsz és úgy választod ki az ablakot. Előnézet itt nincs.
-
Alex91
félisten
válasz
cekkk #125149 üzenetére
A kivágás és beillesztés meglehetősen jól el van rejtve a Finderben – a másolás és beillesztés az alapértelmezett művelet –, de egy billentyűparancs feloldja ezt a mechanizmust. A másoláshoz továbbra is használhatja a Command+C billentyűkombinációt, de a Command+V beillesztés helyett nyomja meg az Option+Command+V billentyűkombinációt. Ez átvált a kivágás és beillesztés folyamatra.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
cekkk #124737 üzenetére
A hivatalos oldalukról: https://transmissionbt.com/
Még Ventura-n raktam fel, gatekeeper megkerülés nélkül rendben felment. Azóta csak frissítettem (és 1x Migration Assistant-al költöztem), most 15.2-n vagyok, még mindig rendben elindul, működik. -
törölt tag
válasz
cekkk #124637 üzenetére
Library/Caches
Library/Preferences
stb. kézzel is kipucolhatod az adott program maradékát, persze manuálisan csak akkor javasolt ha tudod mit csinálsz, inkább a jövőben az AppCleaner javasolt, az elvégzi.A miért nem 100% gyárilag a takarítás kérdésre a válasz, hogy az volt az elgondolás ha user mégis később visszarakja a programot, ott legyen beállítás, vagy meg kell nézni egy régi log fájlt, akkor ott legyen. Itt van a dokumentáció. Persze programtól függ ezek mérete mekkora, ha csak kevés maradt vissza amúgy sok vizet nem zavarnak. (Még így is tisztább szerintem, mint a Windows maradékok.)
A CleanMyMac programot én nem ajánlom, az AppCleaner egy régi, bevált program ingyen. Van még a Pearl Cleaner is, nem próbáltam, általában a neten a közmegegyezés, hogy az AppCleaner a tuti. -
válasz
cekkk #124491 üzenetére
Nekem napi rituálévá vált, hogy minden kijelző fedél lehajtás előtt egy jobb minőségű mikro-szálas ronggyal letörlöm a komplett billentyűzetet.
Ahhoz, hogy a folyamat alatt ne érzékeljen a gép billentyű leütéseket, leszedtem a KeyboardCleaningTool-t. Törlés előtt elindítom, utána meg leállítom.
https://folivora.ai/keyboardcleantool -
Victory99
tag
válasz
cekkk #124408 üzenetére
Igaz én a nagy leárazások előtt vettem, diákkedvezménnyel, de nekem is átfutott az agyamon a több memória egy pillanatra, viszont elengedtem. Szerintem ahova több memória kell mint 16 GB ott nem csak az lesz a bottleneck, de aztán ki tudja.
Attól én előbb félnék, hogy melegedés miatt nem bírkózik meg valamivel úgy, ahogy azt elvárnám minthogy a 16 GB nem lesz elég. Mondom ezt úgy, hogy ezt a gépet még 2 hónap alatt nem sokszor éreztem melegedni...
-
bmakszim
őstag
válasz
cekkk #124408 üzenetére
Ha nem tudsz dönteni, hogy kell a több memória, akkor 99%, hogy nem kell. A hosszú távra tervezés nem indokolja a 24 GB memóriát. Ha lenne valami memóriaigényes feladat, amire használnád, az igen, de akkor már inkább Pro-t vennék.
Lassulás a 256-os SSD-nél se tapasztalható. Szintetikus tesztekkel mérhető, de használat közben nem veszel észre különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Intel i5-8250U 12 GB RAM 256 GB SSD Lenovo Ideapad 330 eladó
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest