- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
válasz
FőDudu #128010 üzenetére
A US kiosztás is lehet international, tehát nagy, L alakú enter és kicsi bal shift, ezeket mind lehet magyarítani (én is itt a fórumon kaptam kiokosítást
), csak a billentyűzet sapkákat kell kicseréltetni. Ezt itt a PH-n is csinálja valaki, Harcveraprón magyarítás keresőszóval megleled vagy hivatalos szervíz is csinálja, nyilván drágábban.
-
wm2
őstag
válasz
FőDudu #127990 üzenetére
Én teljesen kiheréltem az OS-t. Nem indexel stb. Amennyire lehet, optimalizáltam. A gépet a képességeihez mérten teszteltem. Megnéztem 1 órás avi animét és még 1 órát biztosan tököltem vele; közben a fedelét is lecsuktam egy kis időre. De valóban, komoly akkukezelést ne várj. Viszont ez a darab nem melegszik. Nem visít a venti. Igaz nem is terhelem semmilyen erős szoftverrel.
-
-Ben-
veterán
válasz
FőDudu #127986 üzenetére
Nagyon durván kiszárad tőle a szemem. Sosem használtam műkönnyeket, de ha 30-40 percnél tovább nézem a Pro kijelzőjét, akkor már használni kell(ene)… A fejem is fáj tőle, ezért inkább vissza is küldtem, mert egyszerűen nem volt kedvem szenvedni vele. Az iPhone és az iPad oled kijelzői semmi komolyabb problémát nem okoznak, legfeljebb akkor, ha nagyon sokat nézem őket..
-
glaci
őstag
válasz
FőDudu #127920 üzenetére
Szia FőDudu!
Nagyon szépen köszönöm a felajánlást!
Remélem jó lesz ez, de ha mégsem, akkor szívesen elfogadom a Tiédet.
(Én Nagykanizsán élek, de a munkám miatt eléggé sokat járok Budapesten a Déli pályaudvarnál is. No de ezt majd leegyeztetjük akkor, ha tényleg szükséges lesz.)
Annak idején (15 éve) én is bevásároltam ilyenekből. Van idehaza VGA és DVI is belőle, de akkoriban HDMI -t használó eszközöm még nem nagyon volt, így az akkor kimaradt ... -
titi12
aktív tag
válasz
FőDudu #127824 üzenetére
Beszállok: a macOS. Akár egy finderes duplikálással létrehozható. Sohasem okozott gondot (neki, s nekünk).
Sőt, marharégen még kiterjesztést sem kellett használni(a), mert a file-okhoz tartozott egy 4–4 karakteres leíró a létrehozóról és a típusról. -
válasz
FőDudu #127832 üzenetére
nem vettem magamra
hosszú évek tapasztalata jó néhány olyan projekt után, ahol sok névnek kell jól megjelennie pécén is, macen is, online szolgáltatásokon is, hogy a szóköz nem okoz gondot, legfeljebb terminálban igényel két plusz idézőjelet.
ezzel szemben az ékezetes betűkkel, különösen a hosszú ő-vel és ű-vel még mindig meg lehet szívni. macről felmegy egy fájl google drive-ra, onnan pécére, aztán nézek, mint a luki nyúl, hogy hosszú ő de mégsem az, csak hasonlít, és valamiért semmi nem hajlandó megnyitni. szóval ezeket azért kerülöm még mindig.
legalább annyira szeretem, mint a kettőspontot és a kérdőjelet, amit a mac szó nélkül megenged -
válasz
FőDudu #127824 üzenetére
az adobe mérnökeinél kell jelentkezni
egyébként soha semmi problémát nem okoz, ráadásul csak egy átmeneti fájl, arra a pár percre teljesen jó az a default név, amit a save as copy menüpont ad.
nem kell space-t nyomni, mert nem finderből indulok
de alapesetben a Preview appra volt társítva a tiff, így bárhonnan az nyitotta meg.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
FőDudu #127824 üzenetére
Az idiótázással óvatosan, mivel a MacOS is rakhatta a filenévbe amikor másolásnál névazonosság esetén mindkét fájlt megtartva oda fogja írni, hogy " copy".
Szerencsére messze túl vagyunk azokon a fájlrendszereken (egy pár évtizeddel), amik nem kezelték a fájlnévben lévő szóközt. Most akkor öreg papázzunk le téged az idiótázásért cserébe? Nem gondolom, de azért kicsit körültekintőbben fogalmaztam volna meg.
-
SharpSA
veterán
válasz
FőDudu #127824 üzenetére
Erről már volt szó. Én évek óta használok sok-sok dokumentumnál szóközt is a fájlnevekben mindenféle probléma nélkül. Az meg a te szegénységi bizonyítványod, hogy milyen jelzővel illeted a szóközt fájlnévben is használókat. Semmi probléma nincs azzal. NAS-on, felhőben, Windows-on, Almán, akárhol 3x év alatt semmilyen problémám nem volt szóközzel a fájlnevekben. Más, speciális karakterrel már volt probléma, de azt nem én raktam a fájl nevébe.
Nagyobb dolog részemről az, hogy lusta vagy ékezetes karakterekkel írni magyar szöveget és így helyenként sokkal nehezebb olvasni is amit írsz. -
glaci
őstag
válasz
FőDudu #127789 üzenetére
(aldente eseten normalis, hogy sargan vilagit a toltofej az egesz ido alatt? Sosem lesz zold - ugy tunik sosem fejezte be a toltest, holott fullra toltott akkuval siman zolden megy a gep.)
Nálam is ezt csinálja a 2015 -ös gépen Monterey alatt.
Szerintem normális. Végül is nincsen teljesen feltöltve. (Gondolom az OS alatt a 100% triggerelné a szín váltást.)---
Ugyanakkor a PRO verzióban van lehetőség ezt felülbírálni elvileg. (Nekem nincs PRO -m, így tesztelni nem tudom ...)
Beállítások (fogaskerék) - Appearance - Magsafe LED - Indicate Charge Limit
Ha jól értem, akkor ez átváltaná zöldre, amikor eléred a beállított százalékot és lekapcsol a töltés. -
havri1
félisten
válasz
FőDudu #127798 üzenetére
Adguard DNS.
Option 2 -
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #127793 üzenetére
Az enyem ez a tolto:
Alza power P540 -
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #127792 üzenetére
Megneztem.
Latheto a kulonbseg. Meretben is. Az Alza-s kilog a szivargyujtobol.
Az Alzassal - nagyobb tolto - tolt. 65W koruli teljesitmennyel.
A kinait 8 wattoskent ismeri fel a gep. Es nem is tolt vele.Szoval az Alzas 65 wattoskent dedikalt USB-C port az tud 65W korul tolteni.
(ez nem 65 wattos tolto - valami nagyobbkent hirdettek, mert ugye osszeadjak a terhelhetosegeket). -
-
válasz
FőDudu #127710 üzenetére
és -Ben- mindenre képesek ráírni auto oldalról, hogy lifetime… hajtómű olaj meg sorolhatnám… aztán ha valaki tényleg palimadár az pár év után nagyon pislog mikor röpködnek a durva összegek… és akkor azokról a dolgokról nem is beszéltünk, hogy ha majd nem kap frissítést egy ilyen auto - mert elavult a hardver, az meddig lesz igazából jól használható. Pl BMW I3 esetén 2G hálózati kapcsolatra épült aztán hirtelen nincs távoli mert már nem üzemeltetik elérés/előfűtés-hűtés hiába a jó funkció. Ezek viszont nagyon autós dolgok inkább.
-
válasz
FőDudu #127712 üzenetére
Ebben igazad van, meg ugye a rendszer is egyre csak hízik… iphone eseten is jártam így.. 6s szerintem nagyon jól sikerült és azért váltottam végül mert alig akart felférni a frissites… pedig semmit nem taroltam kb rajta.
Családi cloudos dolgok kezelése egy agyrém amúgy is… -
Smiley
addikt
válasz
FőDudu #127647 üzenetére
Igen, en ott rontottam el amikor meg csak 2-3 disk volt benne. Ott meg fajdalommentesen lehett volna koltozni. Ez is aztan csinal mindent, persze jo resze vm-ben van mar. Csak a plex es a torrent ul a host-on. Raadasul a melom egyik resze storage-ot tervezek/epitek cegeknek... Meg asszem 2-3 evig van intel support, aztan ujra lesz gondolva. De ez mar lehet nagyon off ide.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #127644 üzenetére
Szerintem mar tulragoztuk. Zarjuk le.
Te hasznalod remote - en nem. Soha nem is hasznaltam.(igy csak felhivtam a figyelmet, hogy ez van mostantol. En nem fizetek elo ra, mert felesleges. Nem hasznalom remote, meg amugy is epp tavelerest hegesztek az otthoni halozathoz.)
-
Smiley
addikt
válasz
FőDudu #127644 üzenetére
Aterzem a problemat, nalam folyamatosan megy a storage, es eleg sokan is hasznaljuk. Most nagyon takarekos amiota a GPU szamolja a transcode-ot. Raadasul ez nalam egy hackintosh, mert tizensok eve amikor meg csak Mac-re volt plex, akkor kezdodott nalam ez a project. Persze azota mar gozom sincs hanyadik vas van alatta, de 14TB HFS-t atrakni nem lesz egyszeru moka, amikor elfogy az inteles support.
-
Smiley
addikt
válasz
FőDudu #127638 üzenetére
Igen, kb 12 evig lehetett ingyen hasznalni... Amugy nekem par honapja van plexpass a gpu encode miatt, mert kevesbe hajtja a vasat.
Nem vedeni akarom oket, de en a megjelenes ota hasznalom a plex-et. Ez ilyen nagyon magyar hozzaallas... elvarjuk, hogy ingyen legyen frissites hozza meg egy rakas uj feature, es mindig minden eszkozon fusson. Gondolj bele, mennyi energiat tudast meg penzt kellett belerakni ahhoz, hogy ez ilyen frankon mukodik minden eszkozon. Van egy rakas ingyenes megoldas, de az nem tudja azt amit ez. -
gretzky77
veterán
-
csabiks
senior tag
válasz
FőDudu #127606 üzenetére
3 ciklust már bele tettem, és az eddigi tapasztalatok alapján, lightos böngészés alatt 1-2 órával kevesebbet bír ,mint a sima M4.
Erősebb multitasking alatt viszont pont fordítva, szerintem 1 órával is tovább bírja.
Szumma 15 órát akkuról átlag hozta, nekem az bőven elég. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
FőDudu #127601 üzenetére
A GIMP szerintem bármi csak nem egyszerű.
Pedig élném ezt az open source gondolatot. Mikor lejárt a céges Adobe Creative Cloud előfizetésem és nem ment a Photoshopom, akkor letöltöttem pótléknak arra a pár napra amíg visszakapom, hát majdnem sírva fakadtam. Olyan, mintha egy napközis IT szakkör 12 évesei csinálták volna 1994-ben.
Szerintem ilyen egyszerű grafikákra amikor képre akarsz feliratot tenni, annak a Canva ingyenes verziója is bőven elég.
-
válasz
FőDudu #127567 üzenetére
A Tailscale tudja azt is out-of-the box, hogy csak egy eszkozon van, es azon elersz egyeb halozatokat (szabadon konfiguralhato).
Egy darab parameter, es kesz.
https://tailscale.com/kb/1019/subnets
Az exit node az kicsit mas, az inkabb arra valo, hogy egy konkret eszkozon keresztul routolj forgalmat.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #127558 üzenetére
Kiprobalom a Twingate megoldasat. Melle rakom a Tailscale-t, aztan meglatom melyik a faxa.. Szerintem a VPN lassabb es tobb eroforrast zabal majd. De lehet tevedek.
Van par RPi itthon, eleg konnyen lehet ra Twingate connectort rakni - az majd kezeli az osszes otthoni eszkozhoz a hozzaferest. (nem kell kliens a Razeremre, eleg ha mukodik).
-
válasz
FőDudu #127483 üzenetére
Hát nem tudom, ugyanazt a képet próbálom letölteni egy Messenger beszélgetésből a Safari és Firefox alól. A Safari nem tud megbirkózni a "Save as" funkcióval sem, míg a Firefox simán.
-Skylake-: laikusként úgy gondolom, hogy minél többet használok egy programot, annál több memóriát zabál. Elhiszem, hogy nem így van, mivel nem értek hozzá, szimplán arra akartam utalni, hogy keveset használom a Messengert, és nekem nem éri meg, hogy 800 megát zabál a ramból. Különösképpen a Safari, amiben meg van nyitva a Messenger is a YouTube mellett, fele annyival elvan.
-
scdlsc
senior tag
válasz
FőDudu #127473 üzenetére
Ezt próbáltad már? Ingyenes.
https://mounty.app/ -
havri1
félisten
válasz
FőDudu #127458 üzenetére
Pontosítanék.
Én nem tartom magam trehánynak, kiemelten figyelek minden eszközömre, sok éves készülékek újszerű állapotban vannak. Erre is vigyázok, drága (Samsonite) laptop táskában hordom az air-t, és 3 hónap után észrevettem a halvány jeleit a kijelzőn a billentyűzetnek. (Ezt is "nagyítóval" csak erős fényben kikapcsolt kijelzővel) Vettem Alin ilyen "rongyot", abból is a "márkásabbat", és várjuk a csodát.
Nincs megtömve a táska, a noti és pár a4 lap van mellette külön zsebben. Kézben hordom, nincs dobva, rápakolva stb.
Egyébként nem MacBook specifikus ez, mert a Dell céges laptopok is durván karcolódnak. Max az Applenél a kijelző bevonata miatt jobban sérülékeny. -
tuzpenge
őstag
válasz
FőDudu #127452 üzenetére
Hát nem tudom.....ennyi pénzért azért ne kopjon már le. Amúgy engem valószínűleg zavarna, még ha csak kikapcsolva látszik is. Ezért is nem vettem olcsóbban olyan használtat ahol ez a jelenség már elkezdődött. Jó lenne valahogy megelőzni amennyire csak lehet, de ugye ez azért csak egy eszközök...én is viszem ide oda, hurcolászom, használom, ...nem azért van hogy az asztal dísze legyen. De azért amennyire "normális" azért vigyázok az eszközemire (nem- nem viszem túlzásba és nem teszek a telefon alá is egy kendőt mikor leteszem az asztalra, stb..). De ezzel be is fejeztem ezt a témát, majd kigondolom mi legyen.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #127432 üzenetére
Es ezt lehet fogdosni, nem latszik rajta az ujjlenyomat - amig a fenyes kijelzo eleg erzekeny ra - legalabbis eleg durvan latszik rajta.
Azt mondjatok meg hogyan lehet allitani a billentyuzet sebesseget. Hulyet kapok, hogy lassus a backspace/del torles egy forum hozzaszolas szerkesztesenel. Lehalabb 3-4x gyorsabban szeretnem.
-
válasz
FőDudu #127407 üzenetére
Tudtommal: az M4 nem ugyanazt a 3nm-es félvezető-technológiát alkalmazza, mint az M3. Az M3 az N3B technológiára (a TSMC "korai" 3 nm-es technológiájára) épül, az M4 pedig az N3E-re. Utóbbi gyorsabb is, meg energiahatékonyabb is. Ezért simán lehet, hogy az M4 valamivel kevesebbet eszik, mint az M3.
-
havri1
félisten
válasz
FőDudu #127409 üzenetére
Kényelmes amúgy, szinte olyan, mintha sim lenne a notiban. Ez tetszik, csak volt itt róla szó, gondoltam megosztom. Én nem vettem észre éjszaka vagy ide ilyen mértékű merülést egyébként, de bennem is megfogalmazódott ez.
Amit ajánlottál, alma ikon alvás, kipróbálom legközelebb, más e úgy vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Goddess of Victory: Nikke
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Argos: PH!arckép
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyéni arckép OFF
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio G4, 15,6" FHD, i7-7700HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, W11, Számla, 1 év
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest