- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreenGoblin
őstag
válasz
-Faceless- #97126 üzenetére
OneDrive-ot használtam és elég szar élményem volt vele. Nagyon lassan töltötte be a fotóim, videóim. iCloud jobb szerintem főleg ha jön az IOS15 akkor ez az előfizetés extra dolgokat is fog majd adni.
-
Head88
addikt
válasz
-Faceless- #96815 üzenetére
Ilyet nem lehet. Viszont ha beállítasz két aktív layoutot akkor egy shortcut-tal gyorsan lehet váltani köztük. (control+option+space)
-
Head88
addikt
válasz
-Faceless- #96657 üzenetére
Semennyire sem jellemző.
-
Årpi
őstag
válasz
-Faceless- #96408 üzenetére
Azok szerintem 20 éve a rendszer részei, így azokat hivatalosan fixen nem lehet. Valami 3rd party tool talán van rá, bár engem az elmúlt 10 évben sosem zavartak.
-
Årpi
őstag
válasz
-Faceless- #96393 üzenetére
Itt is megvan a módja, Launchpad felcsap, ikonon hosszan rajtatartod/lenyomod az egeret és rákattintasz az X-re, aztán repülhet is a pages meg az ilyen alkalmazások. A gyári, beépítettek meg azért integrálva is vannak pár helyen, így nem lenne túl jó ötlet letörölni.
-
consono
nagyúr
válasz
-Faceless- #96393 üzenetére
Én Mac-en is csak a Spotlightot használom, nem is tudom mikor nyúltam utoljára a launchpad-hez. Azt vettem észre, hogy mintha tanulna, vagy pedig én sietek és nem egy-két betűt írok be, hanem többet, de 99%-ban az intul, amit akarok, akkor is ha oda sem nézek
-
hszilard666
veterán
válasz
-Faceless- #96388 üzenetére
Pedig a winhez képest macOS en még kevés sallang van!
Pár napja jött egy win frissítés lett új parancsikonom, új reklámok a startmenüben, meg minden, úgy hogy nem is kértem.
-
válasz
-Faceless- #96390 üzenetére
Húzd csokorba a launchpad-en, akkor nem lesznek szem előtt.
-
válasz
-Faceless- #96388 üzenetére
Amit enged, behúzod a kukába, vagy App Cleaner, összefoglalóban.
-
r4z
nagyúr
válasz
-Faceless- #96358 üzenetére
Xbox One S kontrollert hasznalok, BT-n teljesen jol teszi a dolgat.
-
Mirage
tag
válasz
Series X és Dualshock 4-el is használom, mindkettő működik...
Ha kicsi a kezed akkor a dualshock jobb választás, ha nagyobb kezed van mint neked akkor a Series kontrollert imádni fogod... én azt érzem hogy talán ez az első amit mintha kifejezetten nagy manccsal megáldott emberekre szabtak volna.Arra figyelj hogy a Big Sur 11.3 legyen telepítve ha Series vagy Ps5 kontroller mellet döntesz, mert azzal az updattel jött a support.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Gyanítom, az Xbox One és Series X/S, valamint a PlayStation DualShock 4 és DualSense kontrollerek mennek Mac-kel is, ha már iOS-en igen.
-
válasz
-Faceless- #95967 üzenetére
Semmi gond M1-en. Word, Excel megy rendben.
-
dptrsk
addikt
válasz
-Faceless- #95967 üzenetére
Én nem tapasztalok hasonlókat
Air M1 16GB RAM
-
ferensz
senior tag
válasz
-Faceless- #95855 üzenetére
US layout, eddig a tilde (~) karakter volt az egyetlen, ami mashol van, minden mas a megszokott helyen.
-
válasz
Tedd ki a billentyűzetnézőt, az megmutatja az összes variációt, ami alt, stift, stb. lenyomása mellett egy-egy billentyűzethez tartozik.
-
mazsiii92
senior tag
válasz
Ugyanebben a cipőben vagyok, csak 20 év win után. És mivel a mindennapokban továbbra is több windowst használok a munka miatt, nehéz átállnom.
Én ezt használom:
[link] -
Årpi
őstag
válasz
Szia, én sem tudtam megszokni a speckó karaktereket (főleg, hogy windowst is kell használom). Így Windowsos kiosztást használok OS X-en is:
Azt hiszem ezt finomítottam tovább: https://www.brainextension.hu/2013/04/11/windows-os-billentyuzetkiosztas-osx-en/
Ukulele nevű programmal finomíthatsz a letöltött keyboard layouton és teljesen személyesre szabhatod
-
hszilard666
veterán
válasz
-Faceless- #93251 üzenetére
Nincs mit!
Szuper döntés az ezüst! Szép, elegáns, könnyű hozzá öktözködni, valamint nem kopik mint a space grey! Nekem volt ezüst 12”, 13” tb és 15” tb is, szívdöglesztő volt az összes. Nekem valahogy a klasszik maceket idézi!
-
hszilard666
veterán
válasz
-Faceless- #93246 üzenetére
Voltam ma APR ben, mert a blaha aluljáróban nagyon fáztam, ott meg fűtenek és wifi is van, szóval lőttem egy képet róla. Én határozottan nem venném meg. Vagyis csak akkor ha a névjegykártyámon szerepelne a strici szó.
-
bmakszim
őstag
válasz
-Faceless- #93246 üzenetére
Közben egyébként már
vanvolt ezüst is ez Euronics-nél. Én rendeltem is egyet személyes átvétellel. 9-ére saccolta az érkezést. Kérdés: hogyan fogom én ezt majd átvenni? -
i400
senior tag
válasz
-Faceless- #93224 üzenetére
kicsivel drágábban van asztroszürke
-
Thewent12
aktív tag
válasz
-Faceless- #93237 üzenetére
Nem is értem, hogy ha már kiadsz 400 ezer forintot egy gépért, akkor hogy jut eszedbe, hogy olyat veszel ami nem tetszik. Menj be az Istyleba az Andrássyn aztán megtudod amúgy nézegetni a színeket. Csak ugye hétvégén lehet már csak, mert utána támad a vírus.
-
Divinity
őstag
válasz
dbrand ?
-
hszilard666
veterán
válasz
A régi arany és a régi rose gold keveréke a mostani arany, de én nem vennék rose gold gépet
-
SharpSA
veterán
válasz
Raksz rá egy sötét tokot és nem látszik milyen a színe.
-
Chereiose
addikt
válasz
Igen inkább ilyen rose gold színű, mint sima arany.
-
Friczy
senior tag
válasz
-Faceless- #90930 üzenetére
Nincs külön kategória. Néhány programban a verzióinformáció említi meg, hogy natív ARM is része az alkalmazásnak, ahol pedig nem, az vagy fut, vagy nem (többnyire azért igen).
-
Head88
addikt
válasz
-Faceless- #62431 üzenetére
Sajnos akkor azt kell mondanom, hogy nem a megfelelő neves oldalakat olvasod.
Ajánlom figyelmedbe: www.everymac.comLáttam már belülről ezeket a gépeket. (szervizes vagyok)
SSD-eltávolítható abban biztos lehetsz.Szerk: Látom Ragnar95 kolléga már megosztotta veled a fennti weboldalt. Ezúton is köszönöm neki
-
Ragnar95
félisten
válasz
-Faceless- #62431 üzenetére
Ahogy azt már többször leírtuk mindketten, az a modell már 2015-ben is kapható volt, csak épp akkor felárért lehetett az erősebb procit (5350u) és 8GB RAM-ot megkapni. 2016-ban az alap modell megkapta a 8GB RAM-ot és megszűnt a 4GB-os modell, majd 2017-ben megszűnt az 5250u-val szerelt modell teljesen és az 2015-ös 5350u-val szerelt, 8GB RAM-os modell maradt csak forgalomban alap modellként.
Ha kételkedsz a modellekben, everymacet ellenőrizd, az gyakorlatilag mindig a helyes infót mutatja. Írja az említett modellnél is, hogy ez early 2015, csak 2017-től ezt árulja az Apple alap modellként, ezért néhol 2017-esként hivatkoznak rá. Ha pedig listázod az összes Airt, még jobban látszik, hogy az 5250u és 5350u-val szerelt modellek is forgalomban voltak már 2015-ben is. -
Head88
addikt
válasz
-Faceless- #62429 üzenetére
Nem váltottak cpu-t. 2015-ben is elérhető volt ez az air, csak nem az alap modellként futott. (értsd ez alatt, hogy 2016-17ben is a 1-1ben 2015ös gépeket cimkéztek át, nem történt módosítás)
A 12"-os az sima Macbook nem Air.
Az összes jelenleg kaphato air gépben lehet cserélni ssd-t.
A Pro-ból csak a nem touch barosoknál lehet. -
Head88
addikt
válasz
-Faceless- #62426 üzenetére
A 2017-es (és a 2016-os is) Macbook Air tulajdonképpen az early 2015 modell, (abból is az erősebb 1.8GHz-es i5 procis, 8GB ram társaságában ) tehát igen cserélhető az ssd de drága mulatság. Spéci egyedi apple csatlakozós ssd van a gépben amiből tudtommal csak az OWC gyárt. (a gyári apple alkatrészen kívül)
-
Ragnar95
félisten
válasz
-Faceless- #62426 üzenetére
Nincs olyan, hogy 2017-es Air, csak a 2015-ös modell alapkiadása megszűnt és az eggyel erősebb procival + 8GB RAM-mal szerelt modell lett az alap, erre hivatkoznak néhol 2017-esként.
Ergo az SSD sincs az alaplapra forrasztva, de a spéci csati miatt nem olcsó a cseréje, bár legalább lehetséges. -
Mattb
senior tag
válasz
-Faceless- #61731 üzenetére
Szia!
Airt ki tudsz fogni magánszemélytől 200 körül, 2014-es de akár 2015-ös modellt is. Ebbe az árban szerintem találsz már 8 giga ramosat is. Ha lehet olyat vegyél, de nem kell megijjedni a 4 giga ramostól sem, nekem olyanom volt a pro előtt és ügyesen elvolt. Ajánlom itt a hardveraprót, korrekt hírdetők is vannak, annál inkább nem ajánlom ezeket a boltokat, tényleg "túl" nagy haszonnal dolgoznak és a garanciájuk (amit ők adnak, nem a gyári gari), biztos vagyok benne, hogy fizetned is kell érte, akkor meg már mind1, ha normális szervízbe adod le a gépet, de ne legyen erre szükséged.
-
Head88
addikt
válasz
-Faceless- #61743 üzenetére
Nem létezik olyan AIR amiben ne lenne forrasztott a ram.
-
Ragnar95
félisten
válasz
-Faceless- #61743 üzenetére
Az összes Airben forrasztott a RAM, úgyhogy egyikben sem cserélhető. Vagy keress 8GB RAM-mal szerelt Airt vagy nézz nem retinás Prot, azokban cserélhető a memória.
-
xors
senior tag
válasz
Léteznek cégek akik foglalkoznak ilyesmivel, de valóban az is eléggé rizikós, a gép eredetéről semmit sem fogsz tudni, és az 1-2 hónap garancia semmire sem elég.
Az én tapasztalataim:
iSamuraiban egyszer néztem egy MBP -t, és amikor megkérdeztem, hogy miért nincs legalább kitakarítva, mert a hűtő nyílasaiban simogatni lehetett a porcicákat, emberünk azt mondta, hogy nincs rá idejük. Ennyit a felújításról, egyértelmű, hogy még újrapasztázással sem foglalkoznak.
(persze vannak normálisabb helyek, pl iszereles, bennük még nem csalódtam, de ott sem vennék használt gépet)Jobban jársz ha keresel egy szép állapotút aprón, és a maradékot ráköltöd egy karbantartásra.
-
x220i7
tag
válasz
Néhány hónapja én is benne voltam töviről hegyire a témában. Nyár végén vettem az én Air-emet, épp a kérdésedben említett áron, gyári garival még, de MAGÁNSZEMÉLYTŐL. Ne is keress ilyen céget, mert rátesznek nagyon sok tízezret, és nem lesz garis, se olyan állapotú, mint amilyet szeretnéd. Keresgélj itt a Hardverapro-n, esetleg Jófogáson vagy van egy-két megbízható Facebook csoport is, mert idővel rá lehet futni pöpec gépekre. Én teljesen dobozos, gyári állapotú, 120 ciklusos Air-t vettem, és mivel számlát is kaptam az eladótól, ezért ki tudom-tudtam használni az 1+1 év garit is.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB magyar vbill új akku gar
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Nitro AN515-57 15.6" QHD IPS i7-11800H RTX 3070 16GB 500GB NVMe gar
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB -2 év gari
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD IPS , I5-8265U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest