-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz
duracell89 #91110 üzenetére
-
válasz
duracell89 #89387 üzenetére
M1 airről van szó, egy külső monitort támogat csak. A sajátjával ez így két kijelző, nincs több, slussz.
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
duracell89 #87623 üzenetére
Szülinapi ajándék lesz majd, oktober 4-ig ráér a dolog, de gondolom addig nem lesz kézzel fogható majd az uj példány?
De köszönöm a tanácsot, mindenképpen akkor húzunk a dolgon egy kicsit. -
consono
nagyúr
válasz
duracell89 #87619 üzenetére
Igen, tényleg jó, én is megnéztem tegnap.
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
duracell89 #87522 üzenetére
A chromenak csak a szurke attetszo fejleceben latszik, magan azon a reszen amit hadznalok mar nem. Bizom benne en is... koszi!
-
blscrn
tag
válasz
duracell89 #87166 üzenetére
10. generációsnál az alap tárhely is 512 GB.
-
-Ben-
veterán
válasz
duracell89 #87163 üzenetére
A billentyűzeten kívül van más oka is, amiért szerinted nem kellene megvennie?
-
MurdR
veterán
válasz
duracell89 #87134 üzenetére
-
-Ben-
veterán
válasz
duracell89 #87075 üzenetére
Nem tudom, hogy aktuális -e még, de írtam 2 üzenetet is... Ha aktuális, légy szíves reagálj!
Köszönöm.
-
OgreImre
senior tag
válasz
duracell89 #87079 üzenetére
Köszönöm. Még egy láma kérdés a Windowsos programomban mentett fájlokat tudom ugyanabba a mappába menteni ahol a Mac-es fájljaim vannak? Tehát hogy egy projekt szerint tudjam rendszerezni a fájlokat.
-
-Ben-
veterán
válasz
duracell89 #87075 üzenetére
Írok.
-
Sakab
senior tag
válasz
duracell89 #87008 üzenetére
OWC, Transcend ezekből egy 1TB 100+e. Ez amit linkeltem 30-40 körül kijönne. Van esetleg valakinek saját tapasztalata? A 3-4x es árat kicsit soknak tartom, tudom h a gyari megoldasok jobbak lennének, de ha stabilan hozza azt a 400-500MB/s et nekem már megfelelő lenne.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
duracell89 #86972 üzenetére
Apple cuccok tele vannak mágnessel.
-
hszilard666
veterán
válasz
duracell89 #86903 üzenetére
Ezt megértem, de az érdekes az hogy a dell is szervizpartner által van jelen itthon, avagy a szervizpartnernél sem volt raktáron adott alkatrész. De valahogy mégis kaptam egy fél gépet egy hétvége alatt
-
vasi89
őstag
válasz
duracell89 #86863 üzenetére
Nem mondom, hogy megváltás lesz, meg rögtön az első gépeik tökéletesek lesznek, de mindenesetre ígéretes, amit eddig látunk.
Na és itt a baj. Mert így áll hozzá az Apple is. Nincs nekem azzal bajom, hogy ha szerintetek ez elfogadható de azért ne kövezzetek meg ha kétkedve állom hozzá mostmár az újításaikhoz. A telefonjaikból végleg kiábrándultam de úgy érzem, hogy a következő gépem sem Mac lesz már. Habár jó pár évet tervezek ezzel a géppel viszont az, hogy 2 éves és nagyjából mindent cserélni kellett már benne nem túl biztató.
-
Alex91
félisten
válasz
duracell89 #86863 üzenetére
Nem is csak a teljesitmeny lesz a lenyeg, hanem, hogy majd jon a Face ID pl. Tehat a plusz engine-ok fognak majd nagyot szolni!
-
vasi89
őstag
válasz
duracell89 #86838 üzenetére
Apple nem hülye, nem váltana ha nem lenne tuti
Ezt komolyan gondoltad?a legjobb példa erre a billentyűzet amit 3 év után szép csendben visszacseréltek a régire
-
gzbotii
nagyúr
válasz
duracell89 #86818 üzenetére
Túl sok extension van Chromeban, ami kell a munkámhoz és nem tudom őket nélkülözni. Akkor meg már...
Amúgy Safari, hogy kezeli a Google Sheetet? Munkámhoz az is elég fontos.
-
bmakszim
őstag
válasz
duracell89 #86846 üzenetére
Egyrészt nem sikerült eltalálni egyik gép processzorát se.
Másrészt nem ez az oldal szemlélteti a legpontosabban a különbséget a két cpu között.Én a notebookcheck tesztjét ajánlanám, ők többször lefuttatják egymás után a teszteket, melyből kiderül az is, ha a egy gép melegedés miatt visszaveszi egy idő után a teljesítményt. Abból világosan kiderül, hogy a Pro kb másfélszer gyorsabb (igaz itt még a tavalyi Pro szerepel, de a cpu ugye nem változott idén):
-
totron
addikt
válasz
duracell89 #86816 üzenetére
Chrome port/optimalizáció probléma inkább.
-
r4z
nagyúr
válasz
duracell89 #86846 üzenetére
Az Airben nem 1035G7 van, hanem egy erosen visszafogott valtozata, 1030NG7. A Proban se 8265U van, hanem 8257U.
A 8.genes i5 a Proban lenyegesen erosebb az Air i5-osenel.
-
consono
nagyúr
válasz
duracell89 #86847 üzenetére
Sőt, egyelőre az Intel szuperebb, mert az most rögtön elérhető, ismerjük a teljesítményét, nem egy ködös ígéret. Látva a Windows on ARM teljesítményét én úgy gondolom, hogy valahol az i5u körüli teljesítmény a reális a NATÍV alkalmazásoktól, az emuláltaktól meg ennél is gyengebb (i5y/m3, MacBook környéke). De persze le lehet majd faragni még 1mm-t meg 20 dekát...
Én jelenleg biztosabb választásnak érzem még az Intel vonalat, szerintem majd a második, harmadik generáció lesz igazan jól használható az új gépekből. Remélem nem lesz igazam. Persze lehet, hogy az Apple egy huszárvágással megoldja a problémát és Big Sur-t majd csak ARM-ra optimalizálják, hogy el tudják adni az új gépeket... -
marsu.
senior tag
válasz
Azért apple csinált már olyat, amit aztán kukázni kellett mert nem lett jó...
Igaz ezt régóta fejlesztgetik, így ha elsőre nem is, de 2-3. gen talán jó lesz. Sztem nem hiába hagyják meg maguknak a kiskaput és dobnak ki még inteles gépet/gépeket is. -
bmakszim
őstag
válasz
Semmivel nem fog jobban a földbe állni a 8gen cpu-s Pro-k ára, mint az Air-é.
Ráadásul hiába újabb 2 generációval az Air processzora, ha gyengébb.
Az Air mellett inkább a 16GB memória szól.
De egyetértünk abban, hogy én most már megvárnám az őszt (szerintem nem kell Karácsonyig várni). Bár az Intel cpu mellett érv még a bootcamp támogatás is, Windows-ról váltóknak fontos lehet. -
MurdR
veterán
válasz
Logikus amit mondasz, de az Air amúgy is korlátozott felhasználás terén. Arra, amire most is való (net, multimédia, irodai felhasználás) 2-3 év múlva is tökéletesen jó lesz, ha bejön a Silicon, ha nem.
-
lmno
őstag
válasz
"elviselhetetlenül lassú, pörögnek a ventik mikor scrollozok stb."
Mondjuk ott akkor valami más gond is lehet, mert a 6 éves i7-el nem pörögnek a ventik. -
gzbotii
nagyúr
válasz
Túl sok minden köt a Googlehöz + böngésző tárolja a millió accom jelszavát és extensionök nélkül is elég szívás lenne.😶
-
consono
nagyúr
válasz
duracell89 #86661 üzenetére
Én első generációs terméket semmiből nem vennék, pláne nem teljesen új hardvert. Kell pár generáció majd, mire rendesen fog a hardver is működni, meg az OS sem fog fájni. Főleg látva, hogy platform váltás nélkül is miket tudtak benne hagyni az elmúlt két főverzióban....
-
MurdR
veterán
válasz
duracell89 #86662 üzenetére
Kiváncsi vagyok ezek a frissebb gépek is fogják-e úgy bírni.. (irónia)
-
MurdR
veterán
válasz
duracell89 #86659 üzenetére
Igen, erre volt money
Nem baj, ebben a hónapban jó lesz nekem a zsíroskenyér is -
Mattb
senior tag
válasz
duracell89 #86655 üzenetére
200-400k. Tudom elég nagy szórás, de nem tudom hogy talán egy 2018 air? Vagy inkább valami pro?!
-
r4z
nagyúr
válasz
duracell89 #86654 üzenetére
Ugyanilyen dragan adjak a kutyakozonseges LPDDR3-at es DDR4-et is.
Egyebkent most direkt rakerestem, semmivel nem irjak dragabbnak az eddigi LPDDR3-nal. 2x annyiba kerul a 2x akkora kapacitasu chip.
-
Mattb
senior tag
válasz
duracell89 #86609 üzenetére
A 10th gen mbp elég borsos. Annyit nem adnék érte. Várnám a 14" modelleket..bár nem tudom érdemes e.
Az airben i5-16gb-256gb-os modellt vennék. A 16gb-ra szükség lenne szerintem mindenkép.
Nem tudom.. sok helyen olvasom a heating problémát, de aztán olvastam olyat is, hogy safarit használva jobb a helyzet, én pedig azt használok/tam.
-
tboldi
nagyúr
válasz
duracell89 #86467 üzenetére
Nem szokták ajánlani, mert alámegy a por, és összekarcolódik a gép. Ennek ellenére én nemrég vettem egy Incase-t, mert kicsit fel akartam frissíteni a megjelenést közel 3 együtt töltött év után.
Jónak tűnik, passzentos, nem nyekereg, tapintásra sem gagyi. Továbbá ennek a talpai nem csúszkálnak az asztalomon, mint a lapos sajátjai, most már fel tudom nyitni egy ujjal is. Egyedüli negatívum eddig, hogy a fedlap alján nincs mibe kapaszkodnia, ott egy kicsit meg lehet emelni a tokot, de különösebben nem zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest