- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
Kb. Egy hete szó volt a rendszer által jelzett felszabadítható helyről, ami akár több tíz GB is lehet.Nos az én tapasztalataim, is megerősítik ezt, hogy ez egy létező probléma akkor is, ha nincs annyi helyfoglalás Érdemes segédalkalmazást használni a szemét tisztítására, ezzel esetenként több száz MB helyet is fel lehet szabadítani. Például Cleaner One, vagy Cleaner One Pro.
-
-
Major Lion
senior tag
Akkor mégse mondtam hülyeséget. De mint te is írod, így tárolod ami fontos, gondolom akkor nem mindent. Pl simán el tudom képzelni hogy videózol/fotózól és több TB-nyi adatod halmozódott fel az évek során, na most vagy fizetsz a tárhelyért, vagy veszel egy disk-et és úgy jársz el ahogy te.
-
Thusor
őstag
Ez így van. Minden az adatok tartalmától függ. Nekem nincsenek nagyon bizalmas elektronikus dokumentumaim. Így minden OneDrive felhőben tárolódik, ami másik két egymástól független helyen és internet szolgáltatón lévő NAS-okra szinkronizálnak. Nekem ennyi bőven elég. Nálam a rendelkezésreáliás a fontos és nem az, hogy mennyire titkos és csak én férhessek hozzá.
-
Persze, nem nézegetem állandóan. Csak azért mentem rá kíváncsiságból, mert nemrég voltam az egyik iphone topikban ahol pont feljött ez a téma. Gondoltam ránézek a gépre. Utoljára szerintem kb 3 hete nézhettem meg, akkor még a big sur volt rajta, akkor 100%-on volt. Mármint nem külső program szerint, hanem a gép akku adatainál. Az a röhej, hogy battery health 2 meg a big sur alatt 10,3 évre jósolta az élettartamot, most meg 10,4-re.
Nem lovagolok a témán tovább, csak kíváncsi voltam, hogy másnál is volt már ilyen, hogy ennyire az elején eldobott 2%-ot. Ha megszokott, akkor nem érdekel.szerk: Egyébként a battery health ugyanúgy 100%-osnak írja, csak a gép minősítette le 98-ra.
-
Major Lion
senior tag
-
SharpSA
veterán
100% fényerő kinyomja a szemem és különben meg inkább a mások által említett feketére voltam kíváncsi.
Egyébként meg nekem maga a HDR annyira nem jön be, mert többször túl világosak a világos részek és túl sötétek a sötét részek. A monitorom is tudja, bekapcsoltam megnéztem milyen, aztán kikapcsoltam és azóta is így használom.
A média szerintem nem jó hely megnézni, tesztelni egy gépet. -
Jaja, csak ne lenne egy vagyon.
Amúgy 110 a jelenlegi kijelzőm PPI-je és nem vészes. Természetesen nem homályos, viszont szőrösebbek a betűk és nem olyan éles a tartalom, mint retinán. Viszont ahogy írtam is, a méret kárpótol. Nem cserélném kisebbre, hiába szebb a képe. 38 col, szintén ultraszéles monitor.
-
rjg
őstag
Vagy a szemem rossz 😁 Tudom, hogy új technológia, nagyobb felbontás, homogenítás, stb, de a gyakorlatban ez nekem nem látványos különbség. Lehet, hogy ha videó vagy kép szerkesztés lenne a munkám, ezt másképp látnám, de így nem. Tegnap láttam, hogy Magyarosi Csaba is csinált egy vlog epizódot az új gépekről, mintha ő is hasonlóan gondolná, mint én. Nekem az összes többi változás nagyobb selling point volt, mint a kijelző. Annak persze örülök, hogy a fogyasztása kisebb és jobb a képfrissítése 😉
-
Szia!
Tegnap írogattam a problémáimról, mint kezdő Mac-es, de sajnos senki nem reagált rá.
Azóta arra jöttem rá, hogy a WindowServer akkor kattan be, és kezd 100%-on futni, ezért melegszik és merül mint a Titanic, ha youtube-on elindítok egy HDR videót. Utána úgy is marad, csak újraindítással tudom visszaállítani a normál állapotot. Chrome-ot használok, 12.0.1 OS-el, de a 12.0-val is ezt csinálta.Nálad nincs ez a probléma? Köszi!
-
Köszi, ez úgy nagyjából elég infó is volt.
Én ugye most egy tavalyi CTO-t használok és amire használom bőven elég viszont a kijelző az ami nagyon vonz az újban. Bementem megnézni újra egyet, hát öhm izé... Eléggé más.
Csak hobbi elektronikának elég sokat kellene kiadni érte. De úgy vagyok vele, hogy mivel meghirdettem a mostanit és, ha ez ennyi körül el megy akkor igen is be nevezek egy 16-ra, de csak sima Pro-ra, mert a Max az már tényleg full totál felesleges lenne Safarit böngészni. -
Feenyx
aktív tag
@FLx, Head88: Akkor ez 2016-2018 széria nem annyira ajánlott? Inkább az előtte/utániak?
Most erre a melegedésre rákerestem. Ez az inteles Macbookokról egységesen elmondható, akár mérettől függetlenül (13”, 15”)? Átlagos felhasználásnál (netezés, tartalom fogyasztás) is nagyon melegszik, amit esetleg használat közben a palmresten zavaróan érezni?
-
Head88
addikt
-
Szerintem ami még nem echte Apple program azoknak kell egy kis idő amíg kiaknázzák az erőt az új chippekből. Legalábbis tesztek alapján ami nincs optimalizálva az kb ugyan annyi idő alatt történik meg, mint eddig, viszont ami már igen az brutálisan gyors lett.
Én is tudnék már menni a 16"-ért, de pont emiatt lehet nem is veszem át, hanem marad a 2020 CTO aztán amikor már jobb lesz az optimalizálás akkor váltok csak. -
irgum
addikt
-
Peethy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB magyar vbill új akku gar
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest