-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
havri1 #127732 üzenetére
Nekem van Plex a Freenas szerveremen - az valami oreg 3GHz cucc 8 GB rammal. Mukodik.
A masik meg WD Mycloud home - az is transzkodol ha kell.
Nem kell oda akkora teljesitmeny. (Perdsze aki BD formatumrol streamel valami eger mozira, ott lehet gond - de eleve olyan formatumban vannak letarolva a tartalmak amit kb nezunk.
-
FőDudu
veterán
válasz
havri1 #127639 üzenetére
En nem probaltam, itthon vagyok par napig... Hetfoig szunnap van
Valoban 1,99 Euro per ho - at kell gondolnom hogyan lesz a jovoben. Ugyis majdnem tele a 3TB (a nejem hasznalja az Androidos TV melle rakott Wd Myhome NAS-t.
Valoszinuleg az itthoni dolgokra jo lesz ahogyan most is. -
FőDudu
veterán
válasz
havri1 #127408 üzenetére
Tenyleg a telefon miatt lehet.
(en ugyan meg mindig az Androidos vackomat hasznalom, de van egy iPhone15 pro szigoruan zenet hallgatni.)
A wifi alatt latszik, mint hotspot... Neztem is, hogy ezeket en sosem parositottam ossze, sot az iPhone-ban nem is olyan kartya van amirol tudna netezni (mert magyar Domino kartya van benne es kulfoldon elek).
-
válasz
havri1 #127398 üzenetére
Ez most jött be a Sequoiával vagy valamelyik frissítésével. Felfigyeltem rá én is. Korábban 100%, hogy lepattant a hotspotról mindig, ahányszor lecsuktam. Szerintem ettől még sleep-ben van, csak megjegyzi, hogy hotspoton volt, amikor lecsuktad, és amikor felnyitod, visszamászik rá. Szerintem, persze. És nekem így jobban tetszik, mert nem kell mindig újra csatlakoztatni.
-
-Skylake-
addikt
válasz
havri1 #127284 üzenetére
nem lehet, de ez tokeletes
-
Smiley
addikt
válasz
havri1 #127136 üzenetére
Ez megint hozzaallas kerdese, en magamnak veszem a gepet, es nem az az elsodleges szempontom, hogy 3 ev mulva majd 30e-vel tobbert tudjam eladni. Amennyire lehet vigyazok ra, de nem ennek szentelem az eletem. Ahogy fentebb is irtam, meg tudnak oldani ha akarnak, mert az iMac-nel ez a hiba szinten nem all fent.
Amugy ha mar ez a vacak a tema megint, a 15 eves automban is ugyanez ez vacak van a kijelzon ami ugyanugy le van kopva... -
válasz
havri1 #127084 üzenetére
Ahogy többen is írták ez több összetevős dolog is lehet sajnos.
Mivel nekem olyan szinten zsírosodik a bőröm, mintha fizetnének érte, ezért amennyiben megoldható külső billentyűzetet és egeret használok még akkor is, ha nincs rákötve a monitorra a Mac. Annyi előnyöm van ebben, hogy olyan billentyűzetet vettem, ami pont illeszkedik a Mac billentyűzete fölé, így tudom normális laptop módban használni.
Amennyiben ágyban/kanapén használom az ölemben, akkor minden használat után áttörlöm a komplett billentyűzetet és palmrest részt egy mikro-szálas ronggyal mielőtt összecsukom. Ahhoz, hogy törlés közben ne detektáljon felesleges leütéseket a billentyűzet, a KeyboardCleanTool-t használom, amivel ki/be lehet kapcsolni a billentyűzetet.
Ha pedig már nagyon koszos a billentyűzet és palmrest rész, akkor érdemes egy kört futni ezzel: [link]
Nem konduktív, nem okoz zárlatot, nem marja meg a tisztítandó felületet; munkahelyen ugyanezt használjuk laptopok, billentyűzetek, egerek tisztítására. -
Pano
addikt
válasz
havri1 #127089 üzenetére
Nézz körül a kínálatban, van 13-as más eladónál is alin.
Én személy szerint nem használok vegyszert. Eddig mindent le tudtam egy minőségibb mikroszálassal törölni (müller saját márkása). Ha akad 1-1 odakerült pötty, azt meg rá lehelés > törlés
De ha nagyon akarsz, tudsz venni Apple törlőkendőt is. De ez csak törlésre alkalmas. -
-
válasz
havri1 #125283 üzenetére
Bal felül Apple ikon. Megjelenik a menü lista, nyomd le az Option gombot, majd kattints a Rendszeradatok opcióra (felülről a második). Megnyílik egy új ablak és a bal oldali menüből a Teljesítményre kattints rá. Ott írja ki.
@titi12
köszönöm a választ.Akkor lehet jó metodikát alkalmazok azzal, hogy lemerítem 40%-ra, majd feltöltöm 100%-ra utána lehúzom és használom akksiról 40%-ig, majd megint feltöltöm 100%-ra és így tovább.
-
brickm
őstag
válasz
havri1 #125237 üzenetére
2évet akkor is kibír ha nullára merítve tartod a fiókban. Eddig egy macbookomban cseréltem akkut 2014-óta, a 2015-ösben, 2éve, de az 0-24 ment, nem figyeltem oda különösebben az akku töltöttségére, csak menjen. Sokat volt 100-ra töltve és úgy használva stb. Az M-esekbe meg hatványozottan kevesebb ciklus megy, hiszen pl az M1 pro-m kibír vagy 16órát egy feltöltéssel.
-
válasz
havri1 #125157 üzenetére
A fájlt húzd be a Finder oldalsávba (kedvencek közé), így könnyen eléred. Ez a legegyszerűbb és maradhat ahol van. Vagy ha ez nem jó, készíts aliast. Kattints a fájlra, majd jobb gomb, (a Fájl menüben is megtalálod) alias készítése. Ezt követően az aliast helyezd át az asztalra (CMD+C, majd CMD+OPTION+V). Ez az eredeti fájlt nyitja meg, mint Windows-on a parancsikon.
Az egérhez sajnos külön alkalmazás kell majd. Legegyszerűbb megoldás: Scroll Reverser. Ha a görgetés minőségét (finom görgetés) is szeretnél állítani, akkor LinearMouse, MOS, esetleg fizetősben SmoothScroll (nekem ez vált be legjobban, de sajnos éves díja van).
Ha ajánlani kellene egyet, akkor a LinearMouse-t javasolnám, mert ezzel az oldalsó gombokat, a görgetés, valamint a mutató sebességét és gyorsítását is tudod állítani.
Még az áthelyezésre visszatérve... Ha belegondolsz, sokkal egyszerűbb akkor eldönteni, hogy mit akarsz az adott fájllal, amikor a célmappában vagy. Mindegy, hogy másolni akarod, vagy áthelyezni, CMD+C-vel kezdesz. A célmappába másolás CMD+V, vagy ha inkább mégis áthelyeznéd, akkor nyomsz plusz egy OPTION-t, tehát CMD+OPTION+V és kész is vagy.
-
Alex91
félisten
válasz
havri1 #125153 üzenetére
Ha engedélyezni szeretné a helyi fájlok automatikus átvitelét OneDrive-fiókjába Mac számítógépén, kövesse az alábbi lépéseket:
Telepítse a OneDrive asztali alkalmazást Mac számítógépére, ha még nem tette meg. Letöltheti a OneDrive Mac rendszerhez készült kiadási megjegyzései közül (16-os verzió).
A OneDrive beállításához jelentkezzen be OneDrive-fiókjába.
A OneDrive Files On-Demand engedélyezése. A macOS 10.14 Mojave és újabb rendszeren futó új OneDrive-fiókok esetén a Files On-Demand alapértelmezés szerint be van kapcsolva a telepítési folyamat során. A meglévő felhasználóknál a Files On-Demand engedélyezve lesz, amikor frissítik a macOS 12.1 Monterey rendszerre.
Adott mappák szinkronizálásához kattintson a OneDrive ikonra a menüsorban, majd válassza a Beállítások lehetőséget, és lépjen a Fiók lapra. Válassza ki a szinkronizálni kívánt mappákat, majd kattintson a Tovább gombra.
Miután befejezte a beállítást és engedélyezte a Files On-Demand szolgáltatást, a helyi fájlokat automatikusan szinkronizálni kell a OneDrive-fiókjával, amikor létrehozza vagy módosítja őket, hasonlóan ahhoz, ahogy az előző Windows PC-jén működött.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a macOS 12.1 Monterey-től kezdve a Files On-Demand a macOS szerves része, és nem kapcsolható ki. Azonban továbbra is megjelölhet bizonyos fájlokat „Mindig tartsa meg ezen az eszközön” jelöléssel, ha offline módban is hozzá kell férnie hozzájuk.
Ha bármilyen problémába ütközik a szinkronizálás során, próbálkozzon a következő hibaelhárítási lépésekkel:
Indítsa újra a OneDrive-ot.
Győződjön meg arról, hogy telepítve van a OneDrive alkalmazás legújabb verziója.
Jelentkezzen ki OneDrive-fiókjából, majd jelentkezzen be újra.
Ha követi ezeket az utasításokat, zökkenőmentes élményben lesz része a helyi fájlok és a Mac számítógépen lévő OneDrive-fiókja közötti automatikus fájlszinkronizálásban.
Szia!
Köszönöm szépen ezt a részletes választ. Biztosan segített megérteni, hogyan működik a szinkronizálás Macen.
Ennek ellenére valójában más módszerrel oldottam meg a problémát, és azt hiszem, így lehet megoldani a konkrét problémámat: Mindössze annyit kell tennie, hogy megnyitja a beállításokat a Mac menüben található OneDrive szimbólumból. Innen meg kell nyomnia a Biztonsági mentés gombot, majd kattintson a "Biztonsági mentés kezelése" elemre. Kövesse az utasításokat, és kész. Mostantól minden új dokumentum, fájl, mappa stb., amelyet a Mac számítógépén hozott létre, automatikusan átkerül a OneDrive-ra.
Köszönöm az időt és a kedves választ még egyszer! -
-
válasz
havri1 #121577 üzenetére
Kijelző 60Hz-es. Jelenleg csak a Pro verziókban van 120Hz-es adaptív frissítéses ProMotion kijelző.
OneDrive nálam megy, igaz csak privát felhasználásra, de abban tárolok mindent és használom az Air és a Razer között szimultán.
OneDrive app-ot letöltöd, utána a Finderben beállítod, hogy látszódjon a bal oldali oszlopban és kész. -
blakey
titán
válasz
havri1 #121577 üzenetére
- céges környezetben Microsoft Onedriveot használjuk. Asztal - OneDrive-ot erre nem használom, de gondolom beállítható, ha letöltöd az appot. Apple környezetben az iCloud a "nyerő"
- Leírásban látom: USB‑C – MagSafe 3 kábel. Ez mit takar? - olyan kábel jár hozzá, de USB-C-n is tölthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Napelem
- Autós topik
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest