- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
válasz
FőDudu #127359 üzenetére
Sajnos hiába nyomkodtam nem oldotta meg, viszont az alapján amit írtál nagyon hasznos volt, mert legalább meg lett mi az oka annak, hogy local network-ön nem érek el semmit chome alatt, így már legalább rá tudtam konkrétabban is keresni a problémára, mert előtte ötletem se volt, hogy macos, OMV NAS szoftver, Chrome vagy más lehet a probléma forrása. Ahogy nézem ez sok-sok évre visszamenőleg is már előjött random és azóta is időnként előfordul random. Nagyon idegesítő.
A háttér infókat amit adtál az alapján rákeresve neten ez a stackexchange komment segített megoldani: [link]
Nagyon köszi az infókat és a segítséget
-
werszomjas
addikt
válasz
FőDudu #127253 üzenetére
Az SSD verziósból a M.2 SATA Protocol vagy a M.2 Dual Protocol verziót érdemes venni? Mi a különbség a kettő között? M1 Air-hez kéne.
Más kérdés, M1 Air frissítés elérhető egy macOS Sequoia 15.4 és egy macOS Sonoma 14.7.5, melyiket érdemes feltenni?
Bocsánat de soha nem volt még macOS gépem, nem tudom melyik a jó/jobb. -
Raymond
titán
válasz
FőDudu #127269 üzenetére
En most gondolkodtam sokat a 15-oson a szemem miatt meg egyebkent is jo lett volna nagyobb kijelzo, de aztan a vegen megiscsak a 13-ast rendeltem mert az M1 Air-nek bejon a merete es konnyusege. Elmeletileg hetfon jon az M4 24/512-es Skyblue. Az 1469-esrol lemaradtam mert meg aludtam ra egyet aztan volt meg 1489-ert Silver amit aztan megrendeltem az Amazon-rol de az meg ugy lett hogy majd 22-en jonne igy tegnap megrendeltem a Skyblue-t 1514-ert. Szoval 1469-rol szepen felkuszott 1514-re az egesz, de hat ez van
Nezegettem az MBP-ket is, de ott legalabb M4 Pro lett volna es 48GB de az mar tul draga ahhoz hogy csak 48GB van benne. A 64GB pedig meg dragabb, annyit nem igazan akartam kiadni ra egyebkent se. Igy is gondolkodtam sokat az 1249-es M3 verzion, de nem akartam otthagyni az asztalon azt a +20% LLM inference teljesitmenyt.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #127227 üzenetére
VMware Fusion ingyenesen letöltve (Broadcom belepesem van céges szinten), W11 Arm ISO szinten lejött.
Kicsit szivatni akart a W11 telepíto a MS fiók presszionalasaval - net megvonás es Shift-FN-F10 után a "\oobe\bypassnro" megoldotta.
Több reboot után mar nem ragaszkodott a cloud belépéshez (engedte a helyi felhasználó létrehozását). (valójában mar telepítés közben megakadt a neten, mert alapból nem ismerte a halokartyat.
Ranyomtam telepítés közben az Install Vmware tools-ra, aztán a driver keresésnek felmountolta a drivereket igy a CD-n mar ki lehetett tallózni a Vmxnet drivereket. Utána mar volt netje a gép Wifi csatlakozását megosztva).(legközelebb W11 pro-t telepítek.)
Van MS fiokom, de virtualis lepet pont azert csinalok, hogy dolgokat próbálgassak rajta.
Eddig jónak tűnik.
Hogy marad-e a Vmware vagy más lesz az majd a használatból derül ki. -
tothbe
addikt
válasz
FőDudu #127219 üzenetére
kb pont ebben a sorrendben, én pont azért használom a Parallels-t mert bár fizetős, de cserébe folyamatosan frissül, nincsenek benne bugok és minden funkció benne van. Ja, és minden probláémához van gyorsan reagáló support és tényleg fejlesztenek is kb azonnal, ha olyan a hiba. Nem tudom csabiks-nak mi gondja lehetett a reszponzivítással, de nekem simán fut 2-3 virtuális gép és tökéletesen gyors minden. És igen, a sleep mode is működik.Szóval én csak ajánlani tudom, ha van rá keret, akkor nagyon megéri.
-
i400
senior tag
válasz
FőDudu #127188 üzenetére
"The reason for the electric sensation is that Mac's exterior case is not grounded, but is capacitively coupled to ground through its power adapter, explaining the physical sensation you perceive. As long as your Mac's power adapter is a genuine Apple product, and it is undamaged, it's harmless.
There is no regulatory requirement for a Mac's exterior case to be grounded. That also decreases its contribution to — and increases its immunity from — electromagnetic interference. That is a regulatory requirement."
-
tuzpenge
őstag
válasz
FőDudu #127113 üzenetére
Még egy utolsó kérdés (mindenkihez, bocs hogy Neked lett válasz): ez a staingate (képernyőkopás) az air-eket is érinti vagy azokat nem? Bocs a kérdésért, de nekem még a 2017-es air van de ott nincs ilyen probléma ezért kérdezem (mondjuk itt kijelző beljebb van a kávától, lehet azért de semmi kopás nincs rajta).
Köszönöm! -
-Ben-
veterán
-
-
Pano
addikt
válasz
FőDudu #126634 üzenetére
Nem tudom, hogy videonézéshez ez mekkora szempont lehet. A videók eleve 24-30 FPS-en vannak, tehát annál semmit nem számít a 120Hz. Ekkora kijelzőn pedig annyira nem jön ki a video szín -és részletesség előny. De lehet egyéni tolerancia kérdése a dolog.
A színhűség grafikai munkákhoz szükséges. -
-
válasz
FőDudu #126510 üzenetére
Hát közel 1 és egy negyed év M2 Air használat alapján teljes bizonyosággal merem állítani, hogy a Mac-eknél jobb minőségű gépekkel nem fogsz találkozni. Razer nagyon közel van, de van pár dolog, amiben elvérzik bármilyen fájó is ezt számomra kimondani.
- Napi szinten 3-10 alkalommal nyitogatom az Air-t, ennek ellenére a zsanér még mindig olyan mint 0 perces korában
- Gombjai nincsenek kifényesedve, igaz ehhez az is hozzátartozik, hogy minden használat után letörlöm egy mikro-szálas ronggyal, mert annyira zsíros a bőröm, hogy azonnal nyomot hagyok rajta
- Bár csak Air, de a hangszórója és hangzása megeszi reggelire a Blademet, elképesztően jól szól a Pro meg elvileg az Air-nél is jobb valamivel
- az akksiban jelenleg 136 ciklus van és még mindig 100%-os a rendszeradatok alapján, igaz én nem használom folyamatosan tápról, ha feltöltött 100%-ra azonnal lehúzom, majd ha lemerült 30%-ra akkor újra felrakom tölteni 100%-ig
- akku idő fenomenális, röhögve kibír 1 munkanapot, nem kell görcsölni a proci undervoltolással meg egyéb hasonló dolgokkal, mint egy Windows-os gép esetében
- itt tényleg létezik a sleep mód, nem úgy mint a Windowsnál. ha lehajtod a lid-et teszem azt 92%-nál, majd csak 2-3 nap múlva nyitod ki, ugyanúgy 92%-on fog állni az akksi szintje
- bár fanless design, de eddig csak a Cine R23-al tudtam úgy megizzasztani, hogy thermal throttlingolni kezdjen
- szintén fanless design miatt ez tényleg hangtalan, plusz a fél évenkénti belső takarítást is el lehet felejteni, mert szinte nem megy bele dzsuva
- súlyban is könnyebb fél kilóval a Razerhez képest
- az egész ökoszisztémáról nem is beszélve, hogy minden párosítva van mindennel az sem egy elhanyagolható tényező, mind kényelmi, mind pedig produktivitási szempontból- az egyetlen dolog, ami egyesek számára pobléma lehet az a 60Hz-es, 500 nit-es és nem HDR képes kijelző, de én megszoktam 1 hónap alatt
Belső tárhely növelés tekintetében teljesen felesleges az Apple-nél elkölteni a pénzt, sokkal olcsóbban kijössz egy 1 TB-os Samsung T7-es vagy T9-es külső SSD-vel.
TB5 kapcsán személyes vélemény, hogy tök felesleges, max a nagy fogyasztású (200+ watt) laptopoknál lehet majd jó tápellátásra, és így akkor lehet majd kényszeríteni a gyártókat, hogy egységesítsék a töltő portokat.
Az asztalon az Air-t USB-C-n keresztül töltöm egy Anker Prime Charger 250W-os, 6 port-os, GaNPrime töltővel és 30%-ról 100%-ra 1 óra alatt felnyomja igaz az Air elektronikája meg is áll maximum 68 wattos értéknél a töltést. Szóval szerintem hoszzútávon is ez bőven elég lesz. -
válasz
FőDudu #126502 üzenetére
Szia Dudu.
Lám itt is összefutunk, nem csak a gamer laptop topicban.
Lehet én értelek félre, de akkor igazából mégsem szempont a TB5, a felhasználási mód is inkább a lightosabb oldal felé tendál a leírásod alapján, amihez szerintem bármelyik Pro overkill.
Én a helyedben vennék egy 16/512-es M4 Air-t. 15 collos kivitelben, mert az szerintem pont a sweet spot lenne a 14 vs 16 coll viszonylatában.
De ez csak a saját meglátásom. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest