- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
werszomjas #127749 üzenetére
Azt olvastam, hogy alvó módban érdemes kihúzni a gépből…
- ilyenkor csak "ráncolom a homlokom", mert még soha, semmilyen körülmények között nem húztam ki semmit, alvóba megy és kész. lassan 2 éve MacBook Pro-n lóg az SSD egy USB-s HUB-on, előtte 10 különböző Mac-en is így használtam (23 évig) az akkor aktuális háttértárakat, emiatt még semmi nem ment tönkre. Ha attól biztonságban érzed magad akkor húzd ki.
Külső táp nem feltétlenül szükséges, szerintem ez jól fogj bírni. -
FőDudu
veterán
válasz
werszomjas #127307 üzenetére
A Sonoma 15.4 a legujabb. Azzal a virtualizacio teren varialtak valamit, Parallels regebbi verzioi nem is mennek vele.
Ha nincs ilyen appod, akkor is erdemes atnezni milyen appok bannak a gepen, lehet azokbol nehany nem megy az ujabb verzipn es frissiteni kell majd oket.
A Dual protocol valoszinuleg a Sata es NVME kompatibilitast jelenti. En az egyik ilyen alatt legorgetve ki tudtam silabizalni a tablazatbol, hogy a sime es a pro 13 miben ter el.
-
herdsman12
őstag
válasz
werszomjas #127230 üzenetére
-
germanh
senior tag
válasz
werszomjas #6169 üzenetére
Ezt jó tudni
-
llaszlo
veterán
válasz
werszomjas #5892 üzenetére
"ez eddig is így volt vagy mostanában vezették ezt be?"
Ez mindig is így volt.
A kérdés az, hogy valóban Apple Care van-e rá? Mert pl az Almáriumban a kiterjesztett 2 év az csak náluk érvényes és majdnem annyiba kerül, mint a tényleges Apple Care, talán csak évi 5000HUF az eltérés.Szerk: Most látom, hogy te hirdeted. Akkor biztos Apple Care lesz az te csak jobban tudod.
Egyébként vannak olyan gépek amit azzal hirdetnek és mégsem az.
-
werszomjas
addikt
válasz
werszomjas #5891 üzenetére
Szerintetek mennyit ér így ez a kiépítés?
Van hozzá Apple Remote + a fentebb említett DP átalakító, illetve plusz 2év AppleCare garancia.
Erről mit tudtok? Először azt hittem, az itthon nem érvényes, aztán voltam ma a debreceni iStyle üzletben és ott azt mondta a srác, hogy az AppleCare minden országban érvényes, ahol forgalmazzák az Apple termékeket, ez eddig is így volt vagy mostanában vezették ezt be?
Illetve a nagy kérdés most, hogy MBP 13" vagy Air legyen az utód?
De ezzel kapcsolatban mindjárt vissza olvasok hátha volt már róla szó.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
werszomjas #5888 üzenetére
DisplayPort Ez egész konkrétan egy miniDP-DP átalakító.
-
llaszlo
veterán
válasz
werszomjas #5888 üzenetére
Ez mihez van? A másik végét hová dugod?
Talán ez lenne az ellendarab?
[link] -
Xero
nagyúr
válasz
werszomjas #5812 üzenetére
Próbálni nem próbáltam évek óta, de anno ez volt a legjobb megoldás, ha támogatta a hw-t.
-
Eszleny
aktív tag
válasz
werszomjas #5204 üzenetére
Egy barátomnak is Macbook Pro 8.2-se van és neki 70 fok körül volt a minap pedig ő is hasonló tevékenységet végzett. Igaz, hogy maga a gép kívül csak langyos volt. Nekem Unibody Macbook White-om van és melegebb napokon hatvan egy néhány fokos a CPU netezés alatt. Egy 4 magos proci még több hőt termel. Ha zavar, hogy túl meleg akkor smcFanControl programmal feljebb állíthatod a ventilátorok pörgését.
Esetleg probáld meg a következő beállítást: System Preferences -> Energy Saver : Graphics: Better battery life.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
werszomjas #5204 üzenetére
A Messengeres kérdéskörhöz nem tudok hozzászólni, én Adiumot használok ilyen célra, ott rendesen működik az offline partnerek felé az üzenetküldés.
A ventilátor (nekem MBP 8,1 van) fordulatszáma mindig 2000 rpm legalább, annál kevesebbet nem pörgött még nekem soha. Sajnos a 2011-es modellről nem találtam iFixit-en normális képeket, de a 2009-es modellben itt (a bal felső sarok környékén) van a proci, meg még egy chip (GPU?) is, valószínűleg ezért melegebb ott.
Az utorrent azért tapasztalataim szerint meg tudja pörgetni a procit egyébként. Úgy vettem észre, hogy a gép inkább csendes szeret lenni, mint hűvös, így amíg csak lehet, nem emeli a ventilátor fordulatszámát. Nem hiszem, hogy ez gondot okozna.
(Fentiek jelentős része csupán a saját, mindenféle szilárd alapot nélkülöző okoskodásom.
)
-
Eszleny
aktív tag
válasz
werszomjas #5190 üzenetére
Safariban az kilépéskor bezárt fülek újra megnyitása:
Preferences -> General: Safari opens with: All windows from last session. -
sp@rtan
senior tag
válasz
werszomjas #5190 üzenetére
Mert akkor nem indítod, hanem csak megnyitod.
Ha cmd+q-val (vagyis kilövöd teljesen), akkor az fog megnyílni, amit beállítottál. -
Vapor
aktív tag
válasz
werszomjas #5149 üzenetére
-
Barett 50cal
senior tag
válasz
werszomjas #5149 üzenetére
frissítés: cmd+r
hát a fan-t az smcFanControllal tudod szabályozni, ez pontosan nemtudom hogy a cpu hőmérsékletét mutatja, de mutat valamit..
egészjó program.
ittvan két másik progi amit kiprobálhatnál: istat temp monitor -
llaszlo
veterán
válasz
werszomjas #5142 üzenetére
A vmware-nek már nincs trial változata? Régen létrehoztam több gépet és utána már csak azokat használtam ha éppen olyanom volt (néha még manapság is) és kellett.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
werszomjas #5142 üzenetére
Ha akarod, a VMWare tudja használni a bootcamp-es meghajtódat.
-
llaszlo
veterán
válasz
werszomjas #5140 üzenetére
Ua a hiba. Töltsd le az apple oldaláról a frissítést.
-
Tomate
veterán
válasz
werszomjas #5101 üzenetére
Megnéztem a beállításokban. Nem volt beírva semmi. Beírtam az én ID-mat be is vette frankón, de az AppStore még mindig nem enged belépni...
-
Tomate
veterán
válasz
werszomjas #5090 üzenetére
Beregeltem mint tegnap írtam, de nem tudok belépni mert ezt írja ki:
Your device or computer could not be verified. Contact support for assistance.
Hogyan tovább?
-
Tomate
veterán
válasz
werszomjas #5090 üzenetére
köszi!
Megcsináltam itt én is.
-
válasz
werszomjas #5073 üzenetére
Mehet folyamatosan hálózatról, ne strapáld feleslegesen a merítgetéssel.
-
Kasza08
őstag
válasz
werszomjas #5062 üzenetére
valaki írta, hogy próbálta és egy charged akksi 30 napot bírt. ha este leveszed és reggel kinyitod kb. 4%-al leszel karcsúbb. Viszont ez nem egy Lenovo, kibír 5-6-7 órát működés közben
-
Barett 50cal
senior tag
válasz
werszomjas #5060 üzenetére
szimplán lehajtod, "sleep' módba fog állni, és "villogni" fog a fehér indikátor...
kb ez a hibernálás, de sokkaljobb. gyorsabban feláll a gép. hibernálás nincs. -
werszomjas
addikt
válasz
werszomjas #5055 üzenetére
No sikerült a DVD írás meg a clean install.
még 1 kérdés
Hibernálni lehet-e ezeket a gépeket? MBP
Csak mert nem találtam ilyen lehetőséget
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
werszomjas #5055 üzenetére
Disk Utility megoldja.
-
zsolidodd
senior tag
válasz
werszomjas #5025 üzenetére
Használj netkártyát, amire csak annyit utalsz, amennyi a Lionhoz kell, és akkor nem tudnak többet leemelni a számládról.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
werszomjas #5023 üzenetére
Milyen biztonsági kockázatot látsz benne? Gondolod, hogy az öreg Steve-nek pont a te pénzed hiányzik a boldogsághoz?
-
Barett 50cal
senior tag
válasz
werszomjas #4999 üzenetére
5. Az amit felfog váltani az iCloud .olvasd el,nézegesd meg a fícsöröket
-
tDr1v3r
veterán
válasz
werszomjas #5001 üzenetére
Van Steam Mac-re, ott
elégaránylag sok AAA-s cím fentvan. -
Alex91
félisten
válasz
werszomjas #4999 üzenetére
1. Ha nem jatszol Win alatt, akkor jobban jarsz egy virtualis geppel. (Van ingyenes is: VirtualBox)
3. Hmm... TimeMachine-hez mindenkeppen HFS, es erdemes kulon particiot csinalni neki, mert "felzabalja" a szabad helyet idovel. WD TV Live tudja kezelni a HFS-t. FAT-ot tud minket rendszer olvasni/irni, de 4 GB-nal nagyobb file igy nem mehet ra. Mac alapban NTFS-t csak olvas. Win is segedprogival tud kezelni HFS-t.
4. Felesleges szetparticionalni, csak xopas van vele kesobb. Alapvetoen nem telepitunk ujra...
6. Miert? Win alatt fizetsz a frissitesert? (Uj OS verzioert persze majd megint fizetni kell.)
-
tDr1v3r
veterán
válasz
werszomjas #4944 üzenetére
Teljesen jó, nekem feketém van (illik a gépemhez eléggé), mondjuk az anyaga nem valami jó de például sync-elni meg usb-s billt és egeret használni jó vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SUSE Linux
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Intel i5-8250U 12 GB RAM 256 GB SSD Lenovo Ideapad 330 eladó
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest