-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
markknight #128468 üzenetére
Almas user volt a problemas.
Valami szabaly miatt 2 hetet kellett varni a jelszo cserevel. Addig nem erkezett meg a link a vesz esetere beallitott accountra. Aztan megjott, jelszo csere, mindenki boldog.
Google eseten nincs gond. Azt jol lehet adminolni a ceges konzolon. Jelszot, lockot, ketfaktoros dolgokat is enged allitani az adminnak.
-
FőDudu
veterán
válasz
markknight #128463 üzenetére
Ne is mondd. Valamelyik ceges user utan 2 het mulva erkezett meg az ertesites, hogy most mar lehet jelszot modositani. Nem tudom mi tartott addig. Eleg agyrem az almas biztonsagi rendszer... (ha kicsit nem figyel oda az admin, akkor nagy szivas lehet belole)
-
FőDudu
veterán
válasz
markknight #128462 üzenetére
Cegnel nekunk is Google van - persze erosen testre szabva.
Korlatlan tarhely, kollaboracio (Team drive), mindenfele biztonsagi cuccal megspekelve (GDPR crawlers, stb), Gemini mindenkinek.Nem igazan lehet ra panasz - igazabol a kilepett dolgozok altal keszitett fajlok oroklese es az azokhoz valo hozzaferesek beallitasa igenyel nemi odafigyelest - egyebkent tokeletesen mukodik tobbezer felhasznaloval is.
Igaz az evi kb 200 Euro per user az nem az atlag otthoni felhasznalo szintje.
(Marketing meg az Adobe Creative Cloud-ot is atkoltoztette Google Drive-ra es arrol szinkronizaljak le az adott laptopra a Google Drive Desktop megoldasaval az aktualis konyvtarakat. Igy mindenrol van backup (ugye Google az eleg jol naplozza a fajl hozzafereseket es a modositasokat), minden a cloud-ban van)(faramuci megoldas, de mukodik). -
markknight
veterán
válasz
markknight #128462 üzenetére
Most pont kipróbáltam, hogy icloud.com-on beléptem és a drive funkciót kiválasztva a browse menüpontra kattintva 37 másodperc volt mire megjelenítette a fájlokat. Ez évek óta ilyen lassú, tényleg kritikán aluli némely ponton az icloud működése. Mappát letölteni nem tudsz, több fájlt kijelölni és letölteni nem tudsz még mindig
-
markknight
veterán
válasz
markknight #128427 üzenetére
Közben kisakkoztam, hogy horizontal scrollra váltott a logi egér és nem tudom semmilyen módszerrel meggyőzni róla, hogy ez nem az..
-
Raymond
titán
válasz
markknight #128297 üzenetére
Igen erre, ez boven OK igy. "Normalis" hasznalat olyan 5-10TB evente, nalad kb. a duplaja van annak de meg az is boven belefer abba amit a NAND-ok birnak. Par eve volt az elso TLC-s WD Green 120GB ahol a legalacsonyabb volt a garancias irasmennyiseg 50 vagy 75TB, de persze a gyakorlatban ezek is ennek a tobbszoroset birjak/birtak. Azota ezekre is tobb a garis irasmennyiseg is a 250GB TLC-sek alltalaban olyan 150 TBW-nel kezdodnek. Es ahogy irtam ez csak a garis, nem azt jelenti hogy csak ennyit birnak.
-
1995M
junior tag
válasz
markknight #128294 üzenetére
Mennyi a marhára konkrétan? Terabyte written adat. Azt vesd össze SSD endurance tesztadatokkal. 10 (!) éve két SSD 2 PB (petabyte) írást kibírt.
Átlagos user az életben nem kell hogy aggódjon az SSD miatt. 20-30 GB semmi, céges környezetben tényleg napi szinten terabyte adat írás megy akkor bele kell kalkulálni termelő eszköz kész. Valószínűleg új processzor megjelenés miatt előbb lesz cserélve a gép mint meghalna az SSD.
-
Raymond
titán
válasz
markknight #128294 üzenetére
Ott a DriveDx-ben mennyi iras ment ra osszesen. Lejjebb az "important Health Indicators" alatt van a "Total LBAs Written" es ott mutatja.
-
1995M
junior tag
válasz
markknight #128292 üzenetére
Ha ez a swap SSD gyilkolás igaz lenne, akkor a lassan 5 éves M1 gépek már tömegesen hullottak volna el. Valamilyen para mindig kell a népnek:
iPhone: battery health
Mac: SSD swap -
FőDudu
veterán
válasz
markknight #128287 üzenetére
-
Raymond
titán
válasz
markknight #128287 üzenetére
"Szavatosság miatt meg amúgy is 3 éved van nem?"
Az AppleCare nem arrol szol hogy ha valami baromallat raul a villamoson vagy vagy ha a fronton athajtanak rajta egy lanctalpassal akkot javitjak/cserelik valami minimum rafizetesel? -
FőDudu
veterán
válasz
markknight #128284 üzenetére
Epp gondolkodtam, hogy utana nezek az Applecare megoldasnak a majd 3 honapos gepemen.
Azt ha jol tudom a gari teljes ideje alatt meg lehet hosszabbitani - igy a 2 eves garir helyett 3 ev teljes lenne (nyilvan trukkosek es a vasarlastol szamitjak - hiszen ellenkezo esetben a masodik ev utolso napjan vasarolna meg a jonep es ugy majd 5 ev gari lenne ra).
-
burgatshow
veterán
válasz
markknight #128284 üzenetére
Ez a masik oldalra is igaz. De a nagy szamok torvenye alapjan ceges aspektusbol a Macek jobbak (penzugyi ertelemben (is), nyilvan ha van celszoftver az determinalja a nemlegesseget). Tobb nagy ceg is rajott. Most ha igaz az A-s szeria azzal nagyot szakithat a SOHO szegmensben is az Apple.
-
burgatshow
veterán
válasz
markknight #128282 üzenetére
Ez igaz, de te ceges peldaval jottel es ott elsodlegesen a hardver gyarto alapjan dontenek igy (nalunk is), szoval innen nezve a Windows kb. mindegy is.
-
burgatshow
veterán
válasz
markknight #128280 üzenetére
A macOS gepekre atlag 5-7 ev support van (plusz utana is a kirivo security javitasokra). Innentol a ROI vastagon jobb mint a Dell/Lenovo vonalon. Szoval dupla win.
-
csaba1203
addikt
válasz
markknight #128247 üzenetére
A kétfaktoros azonosítás mellett azért kell a user balfaszsága vagy figyelmetlensége is…
Nekem is régóta dobálja ezeket a figyelmeztetéseket és ha kicsit is figyelmetlen lettem volna, már mindenem oda lenne.
Értem mit írtál de nekem ez stílus nem tűnt segítőkésznek.
De nem szeretem a marakodást ezért legyen Peace! -
csaba1203
addikt
válasz
markknight #128241 üzenetére
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásodat!
Vagyunk ezzel egypáran így de neked nagy szerencséd van, hogy mindenben napra kész vagy.... -
FőDudu
veterán
válasz
markknight #128235 üzenetére
Igen.
Azt a szemetet minden office inditaskor elinfitja. En meg kilovom -
eddie17
addikt
válasz
markknight #128235 üzenetére
Igen, pont most telepítettem, és tényleg...
Na mindegy, szükségem van most rá, így kénytelen vagyok telepíteni. -
csaba1203
addikt
válasz
markknight #128219 üzenetére
Akkor miért tudok még mindig belépni a fiókomba?...
Ha feltörnek egy fiókot nem az az első, hogy megváltoztatják a jelszavad? -
FőDudu
veterán
válasz
markknight #128219 üzenetére
Volt mostanaban valami 16 milliard felhasznalot (accountot) erinto szivargas...
Meg a Gmail jelszavakat is illik cserelni ha jol emlekszem. -
FőDudu
veterán
válasz
markknight #128215 üzenetére
Barmivel megy wireless, ha arr mar csinaltal TM mentest.
Legalabbis en siman tudok FreeNas-ra Time machine mentest csinalni wifi kapcsolaton.
Nem szoktam, mert tartok ilyenre egy kulon SSD-t es arra gyorsabb, de amikor utoljara probaltam, akkor mukodott.
-
titi12
aktív tag
válasz
markknight #128173 üzenetére
Terminalból sem megy a törlés?
-
1995M
junior tag
válasz
markknight #128166 üzenetére
Már hányadik megújulásnál tartanak több évtizede, ezt a mosolygó arcot nem akarják elengedni. Szentségtörés lenne?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
markknight #128166 üzenetére
majd jön a beta 3
-
markknight
veterán
válasz
markknight #128025 üzenetére
A rendes finder icon visszatért:
-
1995M
junior tag
válasz
markknight #128148 üzenetére
Ja ez hülyeség, rá kell szokni kilőni más eszközökön a Music appot. Minden tavalyi és idei WWDC-n bemutatott újdonságok elcserélnék arra, ha ilyen régi problémákat és hiányosságokat kipofoznának iPhone és Mac rendszeren is. Szép listát tudnék írni...
-
1995M
junior tag
válasz
markknight #128136 üzenetére
Csak nem olyan "gazdag" beágyazott mint régen, hanem fapados. Hagyjuk, ha leírás és két cikk kevés a különbségek elmagyarázáshoz, lényeg hogy a DMA miatt minden gatekeeper cég kénytelen volt user számára kicsit kényelmetlenebb változást eszközölni. És ha nem javul a kommunikáció a cégek és a Bizottság között, akkor a jövőbeli fejlesztések fele olyan lesz nálunk késik, hiányzik stb. mert nem akarják kockáztatni a milliárdos büntetést, saját cucc kiadását más cégeknek stb. Ahelyett a mi régiónkban is több funkció lenne, pl. lokalizáció, funkció, szolgáltatás elérhetőség törvény tényleg hasznos lenne, helyette még mostani új funkciókról is lemaradunk a cégek és EU vitája közben.
-
1995M
junior tag
válasz
markknight #128134 üzenetére
-
1995M
junior tag
válasz
markknight #128132 üzenetére
Talán mert azok még a DMA előtt lettek bevezetve. Mac rendszere nem gatekeeper, iPhone rendszere igen, abból a szempontból is nehéz eldönteni mit szabad és mit nem. Nincs normális kommunikáció az EU (EC) és Apple között. Lehet csak PR a visszatartás, hogy EU kerüljön rossz fénybe, lehet a Bizottság megint kiszabna 500 milliós bírságot, ha pl. az iPhone Mirroring vagy a Phone app nem működne más rendszerrel és akkor az Apple joggal tartja vissza inkább. Amíg nem jutnak dűlőre, addig csak user szív. (Google példával is lehet érzékeltetni: régen a google keresőben egy címre ott volt a google maps kattinthatóan, gyorsan, kényelmesen. Most a DMA ezt megtiltotta, vagy mutatni kell más cégek megoldását is, ezért inkább levették a maps menüt keresőből, külön nyisd meg a google térképeket és ott keress címre.)
-
front3r
őstag
válasz
markknight #128121 üzenetére
Hát igen, az EU-nak is van hátránya... egyszerűen fél az Apple attól, hogyha ezeket engedélyezik, akkor rákényszerítik, hogy legyen androidos app is, és onnan is engedélyezzenek mindent. Holott ezzel nem értek egyet, ez nem más gyártónak a rendszere, az Apple azt csinál amit akar az ő szoftverével szerintem. De ez az én álláspontom.
-
válasz
Mi van?????
Egyedül a phone alkalmazás miatt raktam fel a bétát, illetve még az tetszik, hogy automatikusan kiolvassa a kódokat az smsesekből, mint a telefon.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Mily' meglepő...ja, nem.
Köszi az infót!
-
eddie17
addikt
válasz
Nem is vártam mást
-
burgatshow
veterán
válasz
A Phone alkalmazást még mondjuk értem, de a Live Activities-t??
-
RangerFox
veterán
válasz
markknight #128102 üzenetére
Ne is mondd, én két hetente elkezdem nyomkodni össze-vissza a billentyűzetet a notepadben, hogy megtaláljam ezeket a karaktereket, mert mindig elfelejtem.
-
titi12
aktív tag
válasz
Keyboard Viewer segít:
Módosítani kell az eredeti kiosztást, ha arra van igény.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #128107 üzenetére
Kipróbáltam és nem, egyből bezárta magát. Csak akkor megy nálam, ha szövegírás közben rákattintok az oldalon belüli linkre, ami elhagyná az adott oldalt, olyankor tényleg visszakérdez. CMD + W-vel is egyből bezárta a lapot, visszakérdezés nélkül.
Elsiklottam valamilyen beállítás felett?
-
válasz
cserébe temérdek hasznos karakter érhető el két billentyűvel: ¶†ź¨ŅĻ•Ż∆ķ©ń∂ąćĶ
ezekre a magyar nyelvben folyamatosan szükség van. -
HarryPotter
őstag
válasz
markknight #128099 üzenetére
az a probléma, hogy a safariban ha valahova egy email címet beírsz, akkor gyakran alt+Q command+Q nyom az ember, és hopp, Safari is closed....
-
SharpSA
veterán
válasz
markknight #128097 üzenetére
Hogy véletlenül ne zárja be az adott programot. Legalábbis én így értettem
-
válasz
markknight #128023 üzenetére
Phone app működik, vagy ahhoz a telefont is frissíteni kell
-
edari
őstag
válasz
markknight #128025 üzenetére
Köszi hogy ezt megmutattad, ki is kapcsoltam az automata os frissítést.
-
markknight
veterán
válasz
markknight #128024 üzenetére
És azt sem igazán értem, hogy ablakot minek ilyen erőszakosan kerekíteni. Csodaszép mondhatom.. meg ezek az ikonok alul
-
burgatshow
veterán
válasz
markknight #128021 üzenetére
Mert kellett valami iOS-en a DayOne ellen, de nem volt kapacitás. (Eddig.)
-
Parson
addikt
válasz
markknight #128016 üzenetére
Ez a mekóesz tahó komolyan mondom hab a tortán ezen a viccen amit ma előadnak…
-
Raymond
titán
válasz
markknight #128014 üzenetére
Nem lehet visszatekereni a live feed-et a YT-on, pedig direkt hagytam futni eddig hogy atugorhassam ami nem erdekel. Meg kell varnom a veget akkor
-
válasz
markknight #127768 üzenetére
A pozíciót viszont képtelen megjegyezni. És az értesítések sem szinkronizálódnak, hiába olvasom asztalin, telefonon továbbra is olvasatlannak jelzi.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #127548 üzenetére
Nem mondtam semmit a képminőségről. Próbáltam a fizetőset, de abban is éreztem annyi késleltetést, ami engem már zavar és ünnepek alatt abban is volt akkora várólista a bejelentkezésnél, hogy nem értettem miért kell nekem 2-3 percet várnom mielőtt bármi történne (értem én, hogy 40-60 percet rövidítettem le az ingyeneshez képest, de akkor is). A többi leírt nyűgről nem is beszélve, ez attól még PC-vel játszósdi, hogy nem helyben fut. Megkérdeztem magamtól akarok-e évente 110 ezer forintot fizetni ezért és inkább nem.
Akkor inkább vettem egy lemezes PS5-öt 170-ért, tesómmal cserélgetünk játékokat, néha veszek ezt-azt leárazáson, de amúgy egy PS Plus Extra előfizetés is 50k egy évre és abban van közel 400 játék ami offline játszható akkor is ha a szolgáltató éppen szerencsétlenkedik a hálózattal.
-
Zozzer888
addikt
válasz
markknight #127548 üzenetére
közben én, aki a lesajnált xbox cloud gamingre is így nézek:
-
-Ben-
veterán
válasz
markknight #127534 üzenetére
A HDR-t egyáltalán nem is erőltettem, mert 1-2 perc után éreztem, hogy valami nincs rendben…
-
válasz
markknight #127524 üzenetére
Ja, ertem en, de meg vagyok lepodve, hogy mennyire faraszto, foleg sotet modban, alacsonyabb fenyeron.
-
csabiks
senior tag
válasz
markknight #127515 üzenetére
nálam hibátlanul működik, szépen vált.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #127517 üzenetére
Másik böngészővel is ezt műveli?
Nálam a Safari legnagyobb hátránya, hogy mindig jön valami random bug/anomália, ami megfejthetetlen miért kezdi el és magától tűnik el és más böngészők nem produkálják.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #127515 üzenetére
Nekem simán vált sötét módra (automatára van állítva a rendszerben, naplemente körül vált sötétre és vele együtt a böngészős tartalmak is).
-
válasz
markknight #127435 üzenetére
Studio Display is tölti, miközben rá van dugva.
-
Imy
veterán
válasz
markknight #127435 üzenetére
USB-C-n dugod rá a monitort, és töltődjön?
Olyan monitor kell, nekem az LG olyan. -
FőDudu
veterán
válasz
markknight #127297 üzenetére
Az pont cserelheto, igy nem igazan lenyeges. Ami cserelheto/javithato az nem gond.
A memoria/proci az mar problemas lenne az SOC miatt. Meg a meghalos USB vezerlo.
(ugyelni fogok, hogy ne kuldjem el sleepbe, ha tapfeszt igenylo cucc van bele dugva - az ugyanis meg nem derult ki az M4 szeria erintett-e ebben a problemaban)A 4 eves Razeremben a harmadik akku van. Nem azert mert nem vigyazok ra - nalam az is elmegy 8 orat egy toltessel, szoval en pont az vagyok aki kepes kicsavarni mindent az OS-bol a takarekossagert. Razerben az akku olyan 1-1.5 ev utan elkezd felpuffadni es a touchpad klikkelese megszunik.
Viszonylag sokat hordozom - sokat is megy akkurol, de amugy nem hajtva, hanem inkabb nagyon 'lightosan' (foleg tavmunka, Spotify, cloud adminisztrcio). Ezert boven eleg az M4 proci - viszont 300Hz jo kijelzorol mar csak mini-led/oled irany letezik, az Air kijelzoje nekem vissza lepes lett volna.
-
Virag.h
aktív tag
válasz
markknight #127288 üzenetére
Csak en keveslem a 8gb memoriat...es mindenkeppen 15" ost vennek. Ilyen osszeallitasban meg nagyon keves van. Amik meg vannak azok en szerintem dragak...🙄🙂
-
scdlsc
senior tag
válasz
markknight #127290 üzenetére
"én biztos nem rövidíteném a gépem élettartamát egy játékkal"
Itt mire gondolsz pontosan? -
FőDudu
veterán
válasz
markknight #127290 üzenetére
Van PS5, van Razer Blade - de miert ne probalnam ki a CS:GO-t Mac-en?
PS5-re nem letezik, a streaminges megoldas egy kalap....Mas videot vag vagy LLM dolgokkal szorakozik - engem meg azok nem erdekelnek egyaltalan.
-
FőDudu
veterán
válasz
markknight #127288 üzenetére
Nem csak hangos, kurvara melegszik is. Es epp ezert hangos.
Mar egy sima weblaptol is be tud hangosodni - akinek nem feltelenul kell az Intel-es proci az szerintem ne eroltesse.Egy valodi atok az M-es procik massaga - peldaul most a legujabb M4 procis gepeken nem lehet Mac OS Sequioa 15.4 alapu guest oparacios rendszert futtatni a Parallels alatt.
(en nem probaltam, hala a magassagosnak a Parallels helyett az ingyenes Vmware Fusion legujabb verziojaval inditottam es azon megy a W11. )
(nem is igazan ertem kiknek kell a legujabb Mac OS verzio virtualizaltban - de elfogoadom (lehet Almas fejleszto), hogy szar, ha nem tudsz virtualizalni, mert en peldaul nem fogok tudni W10/WS2019 virtualis gepeket futtatni az M4 procin az ARM arhitektura miatt).
Crossover viszont erdekes. Total Commander siman fut az M4 procis gepen - es ugyanugy tud 2 ablakos modban kb mindent amit kell.
Ha lesz erom ma kiprobalom a Steam/CS:GO konstellaciot - hatha ki tudja valtani a Razeremet
Van belole teszt verzio - sot javasoljak is, hogy probalja ki az ember - hatha penz kidobas lenne a licenszre koltott dij.
-
Geri85
csendes tag
válasz
markknight #127196 üzenetére
Kb 20-30GB-s 4K filmekre. Semmi extrára. Köszi a választ.
-
-Ben-
veterán
válasz
markknight #127151 üzenetére
Valószínűleg vissza is fogom küldeni… Csak fázom az ilyen dolgoktól… Nekem aztán nem hiányzik az efféle macera…
-
Raymond
titán
válasz
markknight #127151 üzenetére
Tru dat.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
markknight #127107 üzenetére
Mivel én (az eddig trend szerint) kb. 2 évig használok egy MacBook Airt, minél inkább vigyázok rá. Amúgy én száz százalékosan sosem hajtom le, mindig csak addig a pontig, ahol a kijelző már elalszik.
-
válasz
Szerintem nem kell ezzel foglalkozni. Kibír jópár évet így, aztán veszel másikat. Ez nem egy olcsó dolog, de az szerintem is elfogadhatatlan, hogy a milliós laptop vételárán kívül még azzal is szopni kell, hogy variáljak a mikroszálas cuccokkal.
-
Imy
veterán
válasz
Vicc az igaz, de sajnos ha nem szeretnéd akkor érdemes mikroszálast tenni a billentyűzetre, főleg, ha cipeled. otthoni lehajtáskor nem biztos hogy kell, habár én akkor is rakok rá, ha nem felejtem el.
-
-Ben-
veterán
válasz
markknight #127062 üzenetére
“Meg még megjelenésre is más…”
Valaki pont ezért vett M1 Air-t, mert nem tetszik neki az újabb kialakítás. Mondjuk én pont örültem neki, hogy megkapta a Pro gépek formáját, mivel korábban sosem tetszett az Air…. Kinek a pap, kinek a paplan…🤷♂️
-
CharlieDrop
veterán
válasz
markknight #126964 üzenetére
A ventilátor jóval hangosabb a Pro-ban.
-
sirály69
őstag
válasz
markknight #126914 üzenetére
Az órával szeretném feloldani a gépet....
-
Pano
addikt
válasz
markknight #126812 üzenetére
Hozzáférés alapján, a mac saját cache és fájlkezelése.
Ha pl létrehozol egy fájlt és X időn belül nem nyúlsz hozzá akkor helyileg törli. Ha rendszeresen megnyitod/használod akkor mindkét helyen tartja.De azt sajnos nem tudom megmondani, hogy milyen időintervallumok szerint dolgozik.
-
SharpSA
veterán
válasz
markknight #126810 üzenetére
Az optimalizálás pont az ellenkezőjét teszi, helyett szabadít fel.
-
csabiks
senior tag
válasz
markknight #126810 üzenetére
Ha be van kapcsolva, csak az aktívan használt fájlokat tölti le a gépre, minden más marad a felhőbe. Nálam tökéletesen működik.
-
SharpSA
veterán
válasz
markknight #126807 üzenetére
Akkor kapcsold be..
-
csabiks
senior tag
válasz
markknight #126805 üzenetére
félve kérdezem, de be van kapcsolva az mac tárhelyének az optimalizálása?
-
weinmaker
őstag
válasz
markknight #126384 üzenetére
Próbáltad már? Én PS-t használok, teljesen más?
-
csabiks
senior tag
válasz
markknight #126384 üzenetére
nálam a pixelmator pro teljesen kiváltotta a PS-t, most hogy megvette az apple, hátha beolvasztanák a képszerkesztőbe
-
miresz
veterán
válasz
markknight #126251 üzenetére
Nálam működik, de én most a Balkánon vagyok, ez nem tudom mennyire befolyásolja. Minden magyarra van állítva a MacBook is meg az iPhone is. Amúgy marha jó, és marha jól és baromi gyorsan is működik.
-
havri1
félisten
válasz
markknight #126253 üzenetére
Most a bétával elvileg EU accal is megy pl az AI - bizonyos funkciói-, pont ezt tesztelem. De az iPhone tükrözés így se:/
Nem váltok már vissza US Accra, nekem sem ér annyit. -
havri1
félisten
válasz
markknight #126251 üzenetére
Jaaa, na az tényleg nem megy. Bár most régiót váltottam, megnézem úgy.
Úgy se. Biztos régió miatt nem megy? -
havri1
félisten
válasz
markknight #126249 üzenetére
Lehet nem egyre gondolunk, de én napi szinten használom.
Azonos wifin, simán kiküldi. -
válasz
markknight #121213 üzenetére
leírtam, hogy droid mellé jobb a windows
miben jobb android mellé a win, mint android mellé a macos?
-
Parson
addikt
válasz
markknight #121213 üzenetére
Az a baj, hogy aki értö olvasással olvas vissza az nem neked fog most igazat adni.... Sorry.
A kimagyarázáshoz (amit pont te müvelsz most) meg már késö - mivel visszaolvasható a fórum.
Na szép napot még urak, ne feledjétek, hogy ez csak egy fórum, és nem kell vérre mennöen a saját igazatokat kergetni. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #121208 üzenetére
Nézd, szólj ha soha el nem hangzó kijelentésekkel akarsz érvelni, mert akkor nem túráztatom magam. Adhatod itt a sértődött gyereket, de egyáltalán nem hangzott el semmi olyan, amit manipulatívan a szánkba akarsz adni.
Ellenben te letagadni próbáltad a saját szavaidat és amikor idéztem őket, akkor ellentámadásba lendültél. Más emberek pénzével játszol, amikor vásárlási tanácsokat osztogatsz és azért van a nyílt fórum, hogy egymás gondolatait, tippjeit, tanácsait eltérő tapasztalatokkal kiegészíthessük. Ha te erre földhöz baszod magad és hisztizni kezdesz, meg minket vádolsz a te megtámadásoddal, akkor lehet nem való a fórum neked.
Bocs. Legyél egy kicsit felelősebb ha már mások pénznek elköltésébe bele akarsz szólni.
-
Parson
addikt
válasz
markknight #121210 üzenetére
Leirta, hogy neki nem volt gondja és (számára) jól müködött... akkor valszeg más ok miatt tette...
Te viszont egyszerüen evidensnek veszed a világra nézve azt, ami nem az, ahelyett hogy megkérdeznéd töle, hogy ha nem amiatt amit TE feltételezel, akkor mi miatt tette. Ez NEM evidens. Értsd meg, hogy nem mindenki gondolkozik úgy, ahogy te. Ez itt a lényeg és nem több.
-
Parson
addikt
válasz
markknight #121208 üzenetére
Találd már ki, hogy mi játszódott le a fejében, mikor úgy döntött hogy a számára müködö mac-android párost miért váltja le mac-iPhone párosra... tipikus belemagyarázás az amit müvelsz most. Miért nem kérdezed meg szimplán töle, ahelyett hogy jósolgatsz?
-
Parson
addikt
válasz
markknight #121198 üzenetére
'fél éve van iPhone-om, előtte Android és egyáltalán nem éreztem nagyobbnak a szakadékot, mint Windows irányába
Mégis iphone oldalon kötöttél kiErről ennyit.'
No offense, de ha elötte megvolt a mac-android párossal is, akkor az égvilágon nem következik egyenesen a macböl hogy amiatt váltott androidról iPhone-ra. Ergo ezen fenti ok-okozat kapcsolat és kijelentés/magyarázat egy merö nulla.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #121204 üzenetére
"Te egy újságíró vagy?"
Igen.
"Akkor sem írtam ilyet"
Akkor nem írtál ilyet. Akkor ezt nem idézem tőled:
"Android mellé nem biztos, hogy Macbookot vennék"
Lehet én értettem félre.
"A megoldás nem egyenlő nekem a kényelemmel."
A saját kényelmi preferenciáidat előtérbe tolva mondod, hogy vegyen inkább Windows gépet, pedig azzal semmivel nem lesz kényelmesebb az élete, ezért ez egy erősen megkérdőjelezhető értelmű tanács. Nem baj ha nem tudod milyen az Android - Windows vagy az Android - MacOS együttélés, de én mindkettőt ismerem. A legtöbb dologban tök ugyanolyan, amelyik pontokban valamelyik erősebb, az pedig éppen a MacOS (pl: Calendar vagy névjegy szinkron).
"Persze, szinte mindent meg lehet oldani, de jobb droid mellé egy Windows"
Tényleg nem mondtad.
",meg akkor tudna játszani is."
A játék fel sem merült igényként.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #121201 üzenetére
Te mondtad, hogy ne vegyen Android mellé MacBookot, hanem inkább Windows laptopot. Tekintve, hogy mindkettőre klienseket kell telepíteni, hogy iOS-MacOS szerű átjárás legyen, nem látom, hogy mitől lenne beljebb egy Windows géppel, ott sincs csettintésre átjárás. Mac-et nem szokás játékra venni, ezért feltételezném (és a későbbi hozzászólásból be is igazolódik), hogy ez nem szempont.
Ami meg szempont, hogy egyetemi felhasználásra a MacBook Air egyszerűen verhetetlen. Kijelzőben, üzemidőben, trackpadben, sebességben, stabilitásban, gyárilag mellékelt productivity szoftverekben egy baromi jó csomag.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #121198 üzenetére
"Mégis iphone oldalon kötöttél ki
Erről ennyit."
Zéró szerepe volt ebben annak, hogy MacBookot már régebb óta használok. Légyszi ne tudd jobban nálam.
Akinek teljes Apple/iCloud integráció kell, annak iPhone kell mellé. Aki eddig sem volt része ennek az ökoszisztémának, az meg tudja hozni magával a meglévőt és semmi lényegeset nem veszít vele.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #121185 üzenetére
Nagyon nem értek egyet ezzel, fél éve van iPhone-om, előtte Android és egyáltalán nem éreztem nagyobbnak a szakadékot, mint Windows irányába, én semmiképpen nem tántorítnám el ezzel!
Van Airdrop alternatíva, van Google Drive integráció a Finderbe és így tovább, lehetne sorolni a példákat. Windowson is klienseket kell ezekhez telepíteni.
Sok sikert olyan Windows laptopot találni, ami teljesen csendes és elmegy 10+ órákat egy feltöltéssel és közben baromi hordozható tömegű.
-
yorka
tag
válasz
markknight #121185 üzenetére
Sejtettem, hogy a MB az nem szerencsés. Azóta nézem, hogy a magyar billentyűzet is limitálja a színválasztékot. Értékállóság és megbízhatóság miatt vennék mac-et. Én is használok munkához MacBook prot, és eddig megoldottam az androidos átjárást.
-
válasz
markknight #121162 üzenetére
Valóban, ettől függetlenül 4 év az 4 év, ami egy Mac életciklusában sem kevés.
Bocs, de milyen 4 évről beszélsz?
Az M1Pro és Max chipeket ill. az azokra épített 14 és 16 colos MBP-ket 2021 október 18-án jelentette be az Apple, ez - akárhogy számolom - két és fél év, nem 4 év. -
madgie
titán
válasz
markknight #121160 üzenetére
Mert több port van rajta és leírhatatlanul jobb a kijelzője 16" Pro-nak.
-
allein
addikt
válasz
markknight #121157 üzenetére
M3 15” 550-600, M1 Pro használtan 16,2” 575-650. Miért egyértelmű az M3 15”?
#121160 markknight - jogos
ezért jöttem hozzátok a fórumra, érdeklődni, tanácsot kérni.
-
Pano
addikt
válasz
markknight #121153 üzenetére
Mostanában én is belefutottam párszor. Főleg a notebook.hu oldalára akad ki a Safari (de csak az).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #121128 üzenetére
Emlékszem az iCentre MOM-ban pár éve kérdeztem milyen dokkolókat árulnak, hát nem volt sok minden, de megpróbálta rámmelegíteni az egyik olyat, amiben van beépített 128 GB-os SSD, természetesen arany áron. Mondom ember, 2 TB-os külső SSD-t akarok rádugni más egyéb eszközökkel egyetemben. Azt mondta igazam van, erre visszatette a 128 GB-os változatot és levett egy 512-est valami 150 ezer forintos árcédulával és azt mondta ez jobban illik a 2 TB mellé.
Ennél ostobább interakcióm eladóval még sosem volt, köszöntem és kisétáltam.
-
Raymond
titán
válasz
markknight #121125 üzenetére
Ez nem taplosag hanem az elet. En meg soha nem mondtam vissza es 14 napon belul is csak egyszer kuldetm valamit vissza, de ettol meg nem fogom azt mondani a lehetosegre hogy szar vagy taplosag. Ilyen az elet, barki barmikor meggondolhatja magat barmilyen okbol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Háztartási gépek
- RAM topik
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- MakulátlanGaranciális MSI Cyborg GAMER 15,6"144Hz!i5 13420H(12X4,6Ghz)RTX 4050 6GB VGA,16GB DDR5 RAM
- Hp 15,6",AMD A10(4X2,9Ghz),8 GB RAM, Jó állapot
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- HP EliteBook 840 G5 512gb SSD. I5 Proci 87%akksi
- Macbook Pro Retina 2017 94%-os akku, nagyon szép állapot
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest