- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
ΞΔGLΞ #126528 üzenetére
Terminalba (mar ha egyaltalan admin user vagy az adott gepen):
'sudo defaults write /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.PowerManagement SystemPowerSettings -dict SleepDisabled -bool NO'Restart, aztan nezd meg ujra. Van ami atallitgatja - peldaul a clamshell mod meg egyeb lecsukott fedellel torteno hasznalatot javaslo dolgok.
-
rjg
őstag
válasz
ΞΔGLΞ #107898 üzenetére
Én is tettem a lányoméra, sőt, a feleségemére is. No offense, de mindkettő nőből van, másként állnak a gépeikhez, még ha szeretik is használni azokat.
Ha teheted, talán még egy biztosítást is érdemes rá kötnöd. Néhány éve a lányom beleakadt az akkori 17"-es Dell töltőkábelébe és lerántotta egy kisasztalról. Kijelző csere, stb, szerencsére óvatos voltam és volt rajta. Itt a magsafe (újra) adhat egy kis biztonságot, de az ördög nem alszik. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
ΞΔGLΞ #107884 üzenetére
De ez gondolom belül nem védi a gépet és a legtöbb laptop a csuklótámasz részen karcolódik/kopik legjobban (ez nem MacBook sajátosság), illetve a fedlapon is ha nincs normális körülmények között szállítva (de egy normális táska/belebújtatós tok ezt kivédi).
Nem azért mondom ezt, hogy fikázzam a döntést, csak lehet nem váltja be a hozzá fűzött reményeket és a hamis biztonságérzet mellett lesz szétkarcolva a palmrest, nehogy csalódás legyen a vége.
Sokan inkább vinyl matricát raknak fel, csinálnak ilyet többen is (pl: Dbrand, Razer, stb), ezt kívül-belül fel lehet rakni, sokféle minta létezik, még egyedinek is mondható, ha elkopik vagy megunod, akkor lecserélitek.
-
moleculez
veterán
válasz
ΞΔGLΞ #107898 üzenetére
Használja egészséggel, én (meg a sztem a többiek) csak leírtuk a véleményünket, no offense.
Nekem pl stickerbomb, és/vagy dbrand fólia, volt ezen már minden. A következőn szintén. Közlekedéshez
meg egy "boríték" tok azt kész. Ezek a felpattintósak hazavágják a sziluettjét a cuccnak számomra.#107893 ez az a jelenség amire azt mondtam hogy sosem érezném a sajátomnak.
-
-
NemMo
őstag
válasz
ΞΔGLΞ #107851 üzenetére
Én ezt a témát nagyon alaposan körüljártam anno és inkább vettem egy touch id apple billentyűzetet és lemondtam a háttérvilágításról. 2 db apple és magyar kiosztásút találtam, de ezek 5-10 ezres kategóriák voltak és utána olvasva akad baj velük pl bizonyos betűk layout szempontból felcserélődnek stb. Én elengedtem a dolgot, talán egyszer az apple csinál világítós klavit
-
lumpy95
tag
válasz
ΞΔGLΞ #107859 üzenetére
basszus...elég durva ára van itthon a k2-nek. Cégtől közvetlen az iso kiosztású 65$..
Nekem nem iso kiosztású van (benéztem rendeléskor, de nagyon gyorsan hozzá lehetett szokni...)
Ha megoldható hogy kb 2 hét alatt itt van, akkor ne itthonról vedd (semmi extra költség nem volt rajta)https://www.keychron.com/products/keychron-k2-wireless-mechanical-keyboard-uk-iso-layout
-
kchris78
veterán
válasz
ΞΔGLΞ #107727 üzenetére
Hát félig:
MacBook Air M2-ből a 256/8GB-asat mondják nagyon szarnak mert csak 1db memória vezérlő chipet kapott. Az 512/16-osban már megvan mindkettő. Úgyhogy a legnagyobb difi a hűtés.. az Airben nincs hűtés, ha meghajtod throttlingol. Kijelző tudtommal mindkettőben már tudja a DCI-P3-at...Ha a lányod a kecsesebb (vékonyabb/könnyebb?) Airt akarja akkor...
Racionálisabb gondolkodással persze itt mind a Pro-t választanánk.
-
Sumi
aktív tag
válasz
ΞΔGLΞ #102786 üzenetére
Nem, semmi ilyen. Van egy tökjó 4k 32" monitorom, és nem használom a laptop kijelzőjét amikor a külső monitorral használom. Ilyenkor csak üresen világít rajta a háttér és nem is az a baj vele, hogy zavaró, hanem hogy feleslegesen megy. Billentyűzettel és egérrel használom, én nem vagyok annyira oda a trackpadért. -
válasz
ΞΔGLΞ #102786 üzenetére
> Persze meg kell tanulni minden ujj mozdulatot, de utána semmi nem léphet a nyomába egy trackpad-nak.
Ez biztosan nem igaz minden esetre. Pelda: FPS-t trackpaddal nem tudsz jol jatszani. (Es ezert mas pelda is van.)
> Szóval át akarod cseszni az Apple-t, hogy kikapcsolt képernyő mellett, használhasd a billt és a pad-ot. :-))
Nem atcseszni, hanem ennek alap funkcionak kellene lennie.
-
Air M1-en Chromot használok első perctől kezdve, itt hibátlan, minden youtube videót 1440p-ben játszik automatikusan, ha átrakom 4k 60fps-re az is szépen megy, böngészés is gyors, alapvetően csak erre használom úgyhogy tesztelem rendesen. Még sokat sem fogyaszt, mert 20 óra környéki képernyőidőket tud így a gép.
Most csináltam egy sebességtesztet, 10-es panel, 5. emelet, legalább 30 router van hatótávon belül, így mértem 30MB/S le és feltöltést. Azt látom, asztali gépen nézve, hogy ezek a mérések nem adnak valós eredményt, mert ha játékot töltök le az sokkal gyorsabban jön mint amit a mérések mutatnak. Általában 60-80MB/S-el töltődik a játék, böngészőben mérve soha nem tud ennyit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Facebook és Messenger
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7-1185G7/48GB/512GB SSD Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest