Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Head88
addikt
Ja és srácok!!!
Mindenki vigyázzon magára. Fertőtlenítsetek rendszeresen.
Én is elővettem az nagyfater házi törkölyét.
-
törölt tag
-
Head88
addikt
válasz
bmakszim
üzenetére
Az idézett részt arra értettem, hogy azokon a gépeken a cpu és gpu-nak van külön hőelvezető rendszere és a házhűtő csak rásegítés.
A többivel nem vitázom, úgy van ahogy mondod. A tény viszont az, hogy légtér kevés zárt fedéllel. A burkolat meg természetesen nem horpad rá a ventire. (az a kis pöcök pont azért van a ventin, hogy az a pici távolság mindig megmaradjon)
Ettől függetlenül a hatékonysága a semmivel vetekszik.
Azt nem állítottam, hogy a venti fölösleges. Azt mondtam, hogy egy apró heatpipe tenné valóban hasznossá.
-
bmakszim
őstag
válasz
Head88
üzenetére
"a házhűtőknek a funkciója nem összekeverendő egy cpu vagy gpu borda+hűtő rendszerrel"
Pont te kevered össze. Én a PC házak ventilátorát nem is egy hőcsöves hűtőhöz hasonlítottam, hanem az Air-ben található megoldáshoz. Ugyanis a kettőben az elv ugyanaz.
Kifelé fújnak, ezáltal "mögöttük" alacsony légnyomás jön létre, mely helyére a másik oldalon található rácson keresztül pont a cpu bordáin át érkezik a levegő.
Ezért is van egyébként rés a két ventilátoros macbookok oldalál, ahol a zsanér alatt mindkét rácson kifelé fúj a ventilátor, hogy tudjon befelé is érkezni levegő. Különben nehezebben valósulna meg a nyomás kiegyenlítődés és csökkene a ventik hatásfoka.Ezen a képen pedig világosan látszik mennyi hely van még a ventilátor fölött. Vagy azt mondod, hogy nagyobb fordulaton behorpad az Air burkolata?!

Nem állítom, hogy egy klasszikus hővezetőbordás megoldás ne lenne jobb, csak arra akartam rávílágítani, hogy nem felesleges és nem csak dísznek van ott a ventilátor.
-
wm2
őstag
válasz
bmakszim
üzenetére
Azért ez a PC gépház példa 😆👈 maradjunk annyiban, hogy egy ~1/2 millás géptől nem ezt az “innovációt” várná az ember. Ráadásul szegény Intel CPU-k alatt vágják a fát, mert a 2018-as iPad Pro hűtés és throttling nélkül jobb teljesítményt nyújt (akkor az A14 hogy fogja ezeket kettéhugyozni?) Ez inkább jobb példa szvsz mint egy Surface, ami egy idő után Pentium 2 szintre butult. Ugyanúgy fog járni az Intel mint anno az IBM.
-
-
bmakszim
őstag
Azért ez így nem teljesen igaz. A kifelé fújó venti alacsony nyomást hoz létre belül, ami valamennyire elősegíti a levegő áramlást. Vagy a PC-k gépházaiban lévő ventiknek sincs értelme, mert nincs előttük hővezető cső?

Nem a legeffektívebb megoldás, tény, de jobb mint a semmi.
Egyébként a Surface Pro-ba ennél magasabb fogyasztású (és hőtermelésű) processzorokat raknak teljesen passzív hűtéssel, még csak egy nyamvadt ventilátor sincs a gépházban.
-
V.Stryker
nagyúr
Mióta került ki a kép a képben funkció a chrome alól? Mégis miért ?
-
Syl
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
És a legnagyobb vicc az egészben, hogy a venti semmit nem hűt! [link] Csak pörög ott magában. Azért rakták bele, hogy a ventizaj megnyugtassa a felhasználót

-
Bengio
tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszönöm!
Akkor ez a Firewire-Thunderbolt kábeles céllemez módos macera nem is kell? TM átvisz full mindent, amit a kábeles megoldás is, vagy mi lehet a különbség? -
Bengio
tag
Sziasztok!
Régi Macbook Air-ről új Macbook Air-re hogyan tudok komplett költöztetést csinálni legegyszerűbben? Mindent vigyen át, ugyanott szeretném folytatni az új laptopon, mint ahol a régi van most, utána a régi clean install lenne. Ergo fájlok, beállítások, alkalmazások, minden menjen át.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
ja, hogy van egy nagyobb venti meg a passzív borda, aha az lenne jó ha aktív lenne, leesett. kösz
-
Smiley
addikt
válasz
Head88
üzenetére
Igen, en is ezt neztem, hogy egy ilyen mindenes gepnek az asztali gepek melle egy i5-s verzio 16GB ram nekem mar boven jo lenne, de ezzel a hutessel egy vicc... Amugy meg a sporolos anyjukat, meg lehetett volna ezt tenyleg igazan jora csinalni. Ebbol nekem az latszik, hogy az utolso mm-en is sporolni kell, mert akkor nem tudjak teljesiteni az X%-os nyeresegi mutatot.
-
hszilard666
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Az egy passzív borda ami rajta van. Nem nevezném rendes hűtésnek. Szerintem normális hővezetéssel valamint hőcsővel rendelkező hűtő kéne a gépbe.
-
Head88
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Az édesmindegy, ha nincs kontakt a ventivel.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
nekem nagyobbnak tűnik az előzőnél, rosszul látom?
-
kenwood
veterán
Apple notebookrol szeretnek 4 giganal nagyobb filmet rakni egy pendrivera,majd a pendriveot a tvbe dugni,es megnezni. Fat32 ugye nem jatszik,mi a megoldas?
-
hszilard666
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Mert olyan a hűtés mint az utolsó csajom:
sokat fizetek érte, de nem az igazi.Érdekelne hogy mennyivel nyújt jobb teljesítményt a CPU egy normális hűtéssel.
Szomorú hogy egy hőcső és egy borda nem fért bele a büdzsébe. -
wm2
őstag
-
Melack
veterán
Sziasztok! Került hozzám egy Air A1304, vinyóhibás, csak pörög az alma alatt a kör, de be nem bootol. Néztem neten vinyókat, de kicsit elakadtam. 1.8"-as kell bele, jól láttam? Mennyire macera cserélni benne a vinyót plusz új OS-t ráhúzni? Köszönöm szíves választokat!
-
Lall
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Mér? Sokkal nagyobb a hűtőborda.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
miért lol?
-
osii
tag
Sziasztok,
Adott egy macbook pro 13" 2019. Szeretnék Egy "wireless" setup-ot összerakni vele. Ugye a magic mouse+keyboard az adott viszont szeretnék egy monitort is mindezek mellé amire maximum 70. 000Ft-ot szeretnék költeni. (fullHD-nál nem kell nagyobb felbontás). A kérdésem az lenne, hogy létezik valami wifi connector vagy bármi amire a mac rátudna csatlakozni ? Esetleg okos tv-re tud-e csatlakozni és, ha igen akkor kb. mennyi a késés a tv-n/monitoron látotthoz és a reális mozgáshoz képest ?
Illetve, ha erre nincs reális és jó megoldás akkor milyen USB-C--->Hdmi átalakítót ajánlanátok ? Elég erre 1db kábel vagy inkább egy átalakító kéne hozzá ?
Ne haragudjatok, ha hülyeségeket kérdeztem és előre is köszönöm a segítségeteket !
-
törölt tag
Sziasztok, a beállítások között megjeleníti a rendszer, hogy van új update 10.15.3, de hiába kattintok a Frissítés most-ra, nem történik semmi egy restarton kívül. Tudom esetleg kényszeríteni valahogy az update-et? Elég fontos lenne, mert egyidejűleg összefosta magát a HP7740 is..

-
Aaron14
őstag
Apple Music Családi előfizetésünk van. Tegnap iratkoztunk fel és léptem be a csoportba. iPhone-on működik, viszont MacBook-on valamiért nem érzékeli, hogy már van előfizetésem. Mi lehet itt a probléma? Ugyanazzal az Apple ID-val használom mind a kettőt.
-
Veron
addikt
ANSI billentyűs Macbook Prom van - nincs "í" billentyű.
"í" betűt írt "0" helyett, ezért megcsináltam az itt található layout hozzáadást. Az eredmény: a laptop billentyűzetén végre megfelelő helyen van a "0", cserébe, a külső USB-s magyar billentyűmön is ezt a karaktert írja az "í" helyett. Tudom, vagy van kombináció az utóbbira, de szeretném a megszokott helyén használni.
Milyen megoldást tudtok javasolni?
Kösz! -
Lazika
senior tag
Sziasztok! Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy elszállt az egyik thunderbolt portom. A legjobbkor. Ilyenkor alaplapot cserélnek? Hova érdemes majd leadnom? Icenter? ( Azért rájuk gondoltam, mert vidéki vagyok és oda lehet futárral is küldeni. ) Vagy ki mit ajánl? Köszi.
-
wm2
őstag
válasz
winhate
üzenetére
Amúgy mire használsz egy ilyen őskövületet? Most volt időm nekem is bekapcsolni és háát van TFF_2020 de totál katasztrófa már minden a zenehallgatáson kívül (az erősítőm már a telefonom is kiváltotta, nemhogy egy laptopot). Ugyan a PH kiherélt böngészővel és régi szerkesztővel elfutkározik. MorphOS-t erre nem tudok tenni mert nV lapkás (egy PPC Mini vár erre a feladatra). De bármennyire öreg fos, hibátlanul működik egy 2007-es telepítés óta. Kár, hogy a Skype meg a Spotify már behalt, 2018-ig tudtuk elhúzni hackelve. Már az iTunes sem enged be, bár a rádióim még működnek. Minimál grafikás feszbukozni is lehet FBoxal.
YT-ra is találtunk megoldást. Csináltunk egy konvertert. Közben lehet olvasni a hozzászólásokat, de mondanom sem kell, ebbe is bele akar halni szegény. De megy.
Szerintem 20 év múlva is fog. De tudod mi a durva, hogy de rohadt jó volt ez a billentyűzet! Boccs az offért. -
tboldi
nagyúr
válasz
Head88
üzenetére
Tegnap fel is szereltük apummal. Lesz még vele meló, de egyelőre egyik dolog sem élvez prioritást, kivéve a fóliát, mert zavar a hiánya.

-
pamer69
csendes tag
Sziasztok. Adott egy MacBook Pro (Retina 13 hüvelykes, 2015 eleje) ebben szeretnék tárhelyet bőviteni. A youtube n láttem elég sok videót amiben Samsung 970 Evo Plust tettek .Valakinek esetleg tapasztalata? Vagy mit ajánlotok? Előre is köszi a segitséget.
-
Head88
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A pro gépek hűtése 1000x hatékonyabb mint a 2018-2019 Air hűtése. Az újat még nem tudni. Majd ha ifixit szétszedi akkor kiderül, hogy dísznek van-e benne a venti.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Látom az összefoglalóban, hogy terminál paranccsal lehet a betűk megjelenítésén módosítani. Tegnap mondták nekem, hogy valamilyen programmal, ami tulajdonképpen terminál parancsot futtat le, lehet a Air 2017 gyári betű méretén módosítani. Nem tudja valaki mi lehet ez a program, illetve mi lehet ez a módosító parancs?
-
FIREBLADE78
addikt
Én is várom az új air tényleges tudását. Magamat ismerve elég kellene lennie. Nem vágok videót, azt sem tudom,hogyan kell. Csak net, kis WordPress. Azt tudjátok e,hogy s jelenlegi 2013 late 13' prom hűtése jobb e,mint az új air?
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy 2017-es MacBook Air (MQD32). Szeretnék benne bővíteni a tárhelyet. Kérdésem, hogy ahogyan a korábbi generációknál, itt is speciális csatlakozót használtak és csak átalakítóval megy bele a “hagyományos” m.2 ssd? Vagy átalakítás nélkül is tudok belerakni?
Köszönöm előre is!
-
bmakszim
őstag
Szerintem a billentyűzetet leszámítva semennyire nem jelent előrelépést. Persze az új Air kicsit erősebb, de ha valamire most kevés a '16 Pro, akkor arra az Air is az lesz.
Szvsz pont a '16 előtti gépekkel rendelkezőknek jó előrelépés ez, akik tartanak a pillangós billentyűzet nyűgjeitől. A régi portokat úgy se hozzák már vissza, arra kár várni.
Btw a youtuberek már kezelésbe vették. Geekbench eredmények is vannak. Utóbbiból a CPU-k pontos típusa is kiderült.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Használnám néha családi segítségnyújtásra a team viewert, ezért fel volt téve, de igazából évente 1-2 alkalommal használtam. Most mikor veszettül kellett volna, nem megy, mert szerinte üzleti felhasználó vagyok. Pedig nem.
Feleségem céges gépén, windows alatt persze semmi gondja.
Tudtok rá valami megoldást? vagy alternatívát, többnyire windowsos gépek távoli basztatására? -
winhate
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Koszi! Mar egy hete jatszok vele 😀
Az os 10.4 ppc megvan sikeresen kiirva, felrakva.
Talaltam egy egy regi cd n update et is hozza ha jol emlexek kb 120mb korul volt. Nemsokara megnezem a pontos verzsont.A tipushoz a gep kell vagy a wifi kartya?
Koszonom hogy segitesz egy regi motoros Amigasnak.
-
bmakszim
őstag
Ahogy előttem írták, sok minden függ attól, hogy javítottak-e a hűtésén.
A Pro-nak ott lehet előnye, ahol hosszabb ideig van szükség teljesítményre, pl. video renderelés. Na meg valamivel jobb kijelzője van (400nit vs 500nit, sRGB vs P3), picivel jobb hangszórói, touchbar (bar az sokaknak inkább hátrány), a drágábbiknak mindkét oldalt TB3. Apróságok, szvsz az Air most nagyon jó ajánlat, tényleg a hűtésen múlik minden. -
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
Mostanában sokat kell használnom egy zoom nevű csevegő alkalmazást.
Észrevettem egy olyan problémát, hogy ha bele van dugva a gépbe egy earpods, akkor bele hallatszódik a mikrofonba a fülesből a zene.
Az earpods mikrofonját használja.
Ez mitől lehet?
Az earpods amit használok elvileg eredeti, de nem hivatalos apple üzletben vettem, de kinézetre, hangra, tök olyan mint a gyári.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
- AKCIÓ! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- AKCIÓ! Asus ROG Strix B365 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG 600W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vmi tipp a beszerzésre? Mert LIF to Sata adapterre van találat a neten, de azzal nem vagyok kisegítve (mondjuk nem sürgős a dolog, de akkor is)
Ennek így mi értelme van?