Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ombi5
őstag
Udv.
2017 13" MAcbook Pro touch baros ,es a billre van garis visszahivas, de nem mindig csinalja, ha beviszem valamelyik szervizbe, attol cserelik nekem? Melyikbe erdemes leadnom?
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Szeretnék garancia ügyében kérdezni tőletek, mert nem igen találtam összefoglalóba erről semmit (de aztán lehet totálisan vak vagyok, ha igen utólag is bocsi).
Macbook Air és Pro esetében is él a +1 év garancia, tehát összesen 2 (1 év jótállás + 1év szavatosság) magánszemélyek esetén, mint iPhone-nál? Ha igen, 1 év után miként kezeli ezt az Apple, normálisak vagy meg kell harcolni a garanciális javításért?
Megmondom őszintén 3 év gari bővítést 80 ezerért elég meredeknek érzek. -
Balinov
titán
válasz
brickm
üzenetére
1909 build,x64 w10pro.
Furcsa szerzet mind a Mojave meg a w10 kulon kulon, de egyutt erdekesek. Mar ott voltam, feleszek valami Intel NUChoz keszult TB3 w10 drivert, de elotte azert probalkoztam.
Rebootoltam a gepet, eszkozkezeloben auto latszik a Broadcom NetXtreme, mindenfele extra driver nelkul. 100%-ig tesztelt Cat5e kabellel (smarttvbol dugtam at), not connected. Ugye az eszkozon nincs visszaigazolo led, igy ez vakon repules volt
Reboot Mojave alol, wifi letilt, cat5e beizzit, van vezetekes net, mint a villam.
Reboot win10 ala, wifi letitl, ugyanaz a lan kabel, van net, hasit.
Tanulsag 1: erdemes rebootolni, ugy latszik BC-vel nem smooth a P&P
Tanulsag 2: Bootcamp installer nem hulye, sot. Hiaba nem volt bedugva a TB-s halokartya, attol o meg magatol beintegralja az usb-s telepitokeszletbe.
Tanulsag 3: windows updates driver a legfrisebb (vagy en nem keresek hozza jo helyen)Erdekes dolog meg, ami idekapcsolodik,:
Virgin 360/30-as kabelnet van alatta, Virgin Media Hub 3.0-as GB-es vezetekes halozattal. Mojave alatt friss Chrome alol a speedtest 240/28-at mert 3x is egymas utan, mig win alol, ugyanugy friss Chrome, ugyanazt a szervert valasztva 370/39, szinten egymas utan 3x merve.
Wifin nincs ilyen kulonbseg egyik OS alol sem.
Erdekes meg egyebkent, hogy mid-2012-esben nem Inteles, akkori high-end NIC/BT modul kerult, hanem az olcsobb Broadcomm.
Bocsi, hosszu lett tudom, de gondoltam mivel eleg gyakran feljon a bootcamp tema, masnak is hasznos lehet.
HW: rmbp mid-2012 15", i7-3615QM,8GB/256.
udv
B -
Lall
veterán
válasz
consono
üzenetére
Fikázni fikázzuk, de valós tapasztalat még nincs mögötte, nincs a topikban senkinek. Persze van pár YT videó, de valljuk be az nincs közel a valós használathoz. Milyen a 10nm-en gyártott 10-es lapka, milyen hűtés igényel, mennyivel fogyaszt kevesebbet, stb...? Biztos hogy jobb lenne egy Pro hűtés, de akkor nem Airnek hívnák a gépet.
Remélem hamarosan megjön a rendelésem. Megírom majd friss tapasztalataimat. Meglássuk.
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Céges kamera képet szeretnék elérni távolról böngészőn keresztül. (autonat.com-om keresztül.
Viszont kellene egy plugin a böngészőnek és hiába töltöm le és telepíti látszólag sikeresen, a következő belépésnél is szintén kiadja hogy kell neki a plugin. Safari újraindítás, gép újraindítás már volt. A safari beállítások bővítményeknél nincs semmi erre vonatkozó csak a vipr bővítményei. Szerintetek mit lehetne tenni? Biztos van itt olyan aki szintén kamerát akar elérni távolról... -
huan
őstag
Sziasztok!
Érdekelne egy gyors vélemény, ki melyiket és miért javasolná? (tudom, hogy flhasználás függő, de most a számok döntenének)APPLE MacBook Pro 13" 2019 Retina Touch Bar Asztroszürke Core i5/8GB 256 GB SSD - 496.789Ft
APPLE MacBook Air 13" 2020 Retina Touch Bar Asztroszürke Core i5/8GB 512 GB SSD - 529.000Ft
,mert nem nagy az árkülönbség, de megéri a 256Gb és az 1 évvel újabb felár az Air javára?
Köszi!
-
Balinov
titán
Sracok, van egy Thunderbolt to Gigabit Ethernet Adapter-em, amit win10 alatt szeretnek hasznalni, de nem volt radugva, mikor a bootcampos install ment es amikor most radugom, semmi uj hw felismeres, driver telepites. Wines device managerben sem latszik semmi uj eszkoz, halozati cuccok kozul csak a BT+ boardcomm N-es wifi adapter megy.
Van erre megoldas? Par10gb-ot kellene belso halon atmasolnom, de jo lenne, ha GB-en kene, mert a celeszkoz csak G-s wifit tamogat
5letek, tippek>
koszi
Bali -
brickm
őstag
válasz
nozs23
üzenetére
A kijelző képe átmegy egy switchen, aminek a kapcoslási idejében vannak gondok, előbb kapcsolja ki a switchet, vagy veszi el a tápját, minthogy a rendszer azt megkívánná. Már a 2014esnél is fennállt asszem, ha be volt dugva a HDMI kábel a gépbe, majd lehajtottad és kihuztad a HDMI-t, visszakapcsolásnál színes kockás összeomlott kép fogadott 1mp-re. Nekem van 2 2015ös gépem, azok is ezt csinálják ilyenkor.
-
huan
őstag
20ezerrel olcsóbb az Extrem-nél ez:
Apple MacBook Air 13" Intel Core i5, 1.1GHz quad-core 10. generáció, 512GB , asztroszürke (2020) (MVH22MG/A)mint máshol. (pl.Apple.com)
Van különbség garancia szempontból a kettő közt?
-
nozs23
addikt
Sziasztok,
[link] - ugyanez a "problemam" van (2017 touchbar nelkuli 13 Pro, legfrissebb OS). Mi ez, szoftver/hardver? Erdemes ezzel foglalkozni? A gep fel eves.
-
brickm
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szia, első körben próbáld ki másik töltővel, ha azzal is produkálja, számíthatsz szerintem egy magsafe2 aljzat cserére, már csak azért is, mert az semmiképp nem normális jelenség, hogy kontakthibás(előbb utóbb melegedni fog, meg sz rul fog tölteni)
Nekem eléggé melegedett a gép oldala mikor a töltőkábelem elkezdett szétcincálódni. Aztán vettem új kábelt, kicseréltem és a gép azóta ott nem melegszik töltésnél fele annyira se. -
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm mindenkinek, akkor nem izgatom magam rajta, annyira.

Amúgy nekem is a sima Sierra volt minden szempontból a legjobb, de egy idő után programok tömkelege már nem működött vagy csak a régebbi verziója vele.
De a sierra-tól a Catalina-ig az összes rendszer újdonságaiból egy sincs, amit ne tudnék hiányolni. Ettől eltérően zavar, hogy nem frissek az alkalmazásaim, de ez talán az én hülyeségem csak. -
tuzpenge
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Az utóbbi időben ez nálam is rendszeres (air 2017), de ha nem foglalkozol vele és hagyod úgy egy idő után (pár perc-pár 10 perc) magához tér és felvillan a kis sárga led is. Egy picit zavaró valóban mert jó látni hogy áll a töltéssel! Mondjuk egyszer vagy kétszer már az is megtörtént hogy valóban nem is töltötte a gépen és csutkára merült emiatt, de a nagytöbbségében tölti is.
. Én ezt a mojave telepítés óta tapasztalom (lehet semmi köze hozzá de így van). Sierrán semmi ilyen nem volt 1,5 év alatt. -
V.Stryker
nagyúr
SZiasztok
Air 2015 Early gépemnek gariban egyszer cserélték a töltő izéjét, ahová csatlakozik a hálózati töltő. Kb. egy éve.
Mostanság olyan produkál, hogy rácsattintom a töltőt és a gép mutatja a töltést, a kijelző is emeli a világítást, de a töltőn a kis led nem világít. Ekkor lecsatlakoztatom, átforgatom és jó eséllyel ilyenkor már világít a csatlakozó. Jó ez így vagy készülnöm kell valami költséges javításra? 4 éves a gép. -
consono
nagyúr
-
R a y
senior tag
válasz
lugosi
üzenetére
Igazad van. Én úgy látom, hogy az egész probléma onnan gyökerezik, hogy áttértek az évenkénti frissítésekre.. Amúgy meg a Windows 10-el nincs semmi baj szerintem. Használom mindkét rendszert, és például az elég röhejes, hogyha az imacet kikötöm tvre akkor az iMac képét nem tudom elsötétíteni, csak tükrözni vagy kiterjeszteni. W10en ez nem probléma. Persze nézegettem, van Mac alá valami buherálás, de akkor is, na.. Szóval emiatt mostanában az imacen többször megy win mint macos
-
brickm
őstag
válasz
nemethchek19
üzenetére
Ha lentebb görgeted ezt az oldalt pont erről megy a témázás vagy 3 napja,hogy kinek mi a baja a catalinával.(vagy éppen kinek mennyire nincs vele baja.) Ezekből le tudod szűrni neked érdemes lehet-e megkockáztatni egy újratelepítést. Viszont mivel látom zenélsz(akárcsak én) én semennyire nem ajánlom a frissítést. Egyrészt bármikor kellhet egy plugin, ami csak 32bitesben elérhető, illetve szerintem egy jól működő stabil rendszert kár lenne beáldozni.
-
nemethchek19
aktív tag
MBP 13" 2013 late (intel core 2,4 ghz i5)
Catalina 10.15.4 mennyire ajánlott rá?
Amiket használok, azok a következő audio szoftverek:
Ableton Live 10 64 bit (néhány 64 bites 3rd party plugin)
Max/MSP 64 bit
VCV rack 64 bit32 bites cuccokat nem igazán használok.
-
blakey
titán
Csakhogy nem kötelező frissíteni, főleg ha nincs semmi gond az OS-el és semmi sem hiányzik, 2-3 évig nyugodtan lehet használni. Persze van aki naprakész akar lenni, de az kockázatos, munka miatt megtanultam kivárni amíg a rendszer kiforrja magát, feltéve, hogy nagyon akarok valamit abból a rendszerből, volt, hogy 3 évig használtam egy OS-t és nem volt gondom. Harmadik féltől származó hibák miatti OS összeomlás meg nem kizárólag a gyártó hibája, elég sokszor a program készíti is képtelenek normálisan összedobni a programjukat, lásd Adobe cuccai amik néha elképesztően rosszul sikerülnek..
-
-
válasz
blakey
üzenetére
Sajnos hétköznap esélyem sincs ilyennel fél napot eltölteni (fél? egész... összes alkalmazás, dokumentum vissza), hétvégén pedig már annyira utálok a gép előtt görnyedni, hogy kedvem nincs hozzá. Nálam egyelőre az lett a megoldás, hogy áttértem az irodai win7-es laptopra és használom azt, majd egyszer ha ráérek akkor csinálok valami az airrel vagy úgy hagyom, de munkára nem használom egyszerűen és kész.
Az a baj, hogy ez a régi "telepítsünk tisztán" dolog volt az egyik, amitől a windows kapcsán szerettem volna megszabadulni, hogy x időnként újra "kell" telepíteni. Ha az OSX ugyanezt "tudja" csak, akkor lassan számomra szükségtelenné válik a használata, azaz lassan több problémát okoz, mint amennyit megold. Továbbra is kitartok amellett, hogy ha nem tudnak verziófrissítést készíteni, akkor ne készítsenek, ne a felhasználónak kelljen workaroundot alkalmazni emiatt.
Szóval lassan mondanám azt, hogy kezdenek olyanok lenni mint a windows, de a mostanában kiadott windowsokat és Mac OS-eket elnézve lehet, hogy ezt már a windows kérné ki magának.

Sajnálom az apple-t, annak idején minden termékük, amit megvettem kifogástalan volt (szifon, ipad, imac, macbook). Ezek közül ma már egyikkel sem vagyok maradéktalanul elégedett, egyikkel jobban, másikkal kevésbé. A laptopnál valószínűleg ez most ütötte meg azt a szintet, hogy reswitch lesz belőle, a következő gépem szinte biztos, hogy nem mac lesz. Szerintem a telefonnál fogom kihúzni a legtovább, ott még elégedett vagyok.
-
-
válasz
Alex91
üzenetére
> ...egyszer nem működik, aztán egy frissítés után újból megjavul...
Jaja. Nálam pl. a 10.15.4 helyrehozta a 10.15.0 óta nem működő dinamikus íróasztalt és a night shiftet.
(#84254) thedarKnight
Time Machine be van állítva? Ha például úgy használod, hogy időnként a gépre dugott usb hdd-re mentesz, akkor az piszok sok helyet foglalhat (és sehol nem jelzi a rendszer).
-
bmakszim
őstag
válasz
pwrr0323
üzenetére
Több, mint negyed milla egy 5 éves hardverrel és TN panellel szerelt laptopért szerintem nem kedvező ár egyáltalán. Ha tetszik az iphone rendszere, akkor inkább az iPad-ed szeretnéd, nem a macOS-t. Utóbbi teljesen más világ.
Ha ennyi a keret, inkább használt 2015-ös Pro-kat keresnék. -
blakey
titán
válasz
tuzpenge
üzenetére
Az a Paragon hülyesége. Amikor döntenem kellett, hogy Paragon vagy Tuxera akkor mindkettő kipróbáltam, Paragonnal nem volt a legstabilabb így a Tuxera mellett döntöttem, szerencsére eddig jól, mert rendszeresen hozzáigazítják az aktuális OS-hez így nincs semmilyen gondom ezzel kapcsolatban, azóta már néhányszor telepítettem újra a gépeket, rendszereket.
(Mondjuk a legjobb a sima sierra volt). - igen, HS nálam kimaradt, sz@rul teljesített. -
Alex91
félisten
válasz
blakey
üzenetére
En arról beszelek, hogy esetleg egy külsős program okoz galibát... Tehát frissen telepit, felteszi a szoftvert, aztán szétcseszi a rendszert. Esetleg valami hardver, es a hozza tartozó driver nem tetszik az uj OS-nek. Sőt, tapasztaltam mar olyat, hogy az Apple csesz el valamit, mert ami mukodott az egyszer nem működik, aztán egy frissítés után újból megjavul...
-
blakey
titán
válasz
Alex91
üzenetére
Ami a frissítés következménye, mint írtam, friss telepítéssel nekem semmilyen fagyásom nem volt az elmúlt 7 hétben, napi 8-10 óra munka, rendszeres VPN és azon keresztüli fájlmozgatás, megnyitás stb. használata mellett, Adobe programokkal, stb. Ha a fagyás maga a rendszer miatt lenne akkor nálam is jelen kéne lennie és már rég visszatértem volna Mojave-ra, sajnos korábban voltak ilyen pillanatok amikor 1 hét után visszatértem a korábbi OS-re, mert a tiszte telepítés ellenére sz@rul működött, sőt olyan is volt, hogy a teljes OS-t kihagytam.
-
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
De ugye a fagyás az nem normális és nem általános jelenség Catalinán, márpedig az valószínűleg a frissítés miatt van és nem a rendszer miatt. Én is sok mindennel egyetértek, sokmindent lehetne jobban csinálni de mégsem jobb, így azt kell nekünk jobban rendbe tenni ami van. Nincs olyan programom amit megvettem volna és korlátozott számban aktiválható, de az sz@r ügy, az a fejlesztőt "dicséri", nem ilyennek kell lennie, főleg ha "lifetime". Én csak azt látom, hogy frissítés után megy a "sírás" és érdekes, hogy nálam ezek nincsenek friss telepítést követően, szóval mégiscsak van abban valami, hogy egy rendszert tisztán tegyünk fel és ne frissítsünk.
-
válasz
blakey
üzenetére
Jó ez a tiszta telepítés, de ha használsz olyan alkalmazást, amelyet csak korlátozott számban lehet aktiválni, komoly pénzeket bukhatsz. Vettem már emiatt újra szoftvert. Illetve ha normálisan megírnák, erre nem lenne szükség. Egyetértek a kollégával, több a hiba. Szívem szerint én is újrahúznám, de egyrészt kinek van erre ideje, másrészt mi a garancia, hogy úgy megszűnik a hiba? Esetemben HDR probléma... De mindegy, bizakodom, hogy talán hamarosan javítják.
-
pwrr0323
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire éri meg manapság egy macbook air 2017? Nagyon kedvező az ára manapság. Magát a rendszert szeretem, iphone 11-em van, meg egy régebbi lenovo laptopom, de szívesen lecserélném már..Netezés munkában, filmezés, esetleg amatőr szinten vágnék videókat, photoshop használat. A későbbiekben nem tetszik a portok hiánya
-
blakey
titán
válasz
lugosi
üzenetére
Nem volt tiszta telepítés, ez az ára, ennyi. Nem kell ezt túlragózni, ilyen hibával nem lehet élni és egy korábbi OS-ről való frissítés esetén ezzel számolni kell. Én gyakorlatilag széthajtom a lelkét minden nap de fagyást még nem produkált, Mojave ilyenkor azért már "elgondolkodott" egy fagyáson, pedig az is tiszta telepítés volt. Tiszta telepítést nem úszod meg.
-
A Catalina 3. napján a 2. totális fagyást produkálta ma reggel. A megoldhatatlan feladatot az jelentette számára, hogy egy teljes képernyős böngészőből vissza akartam térni a normál ablakosba.
Én a 3.0-val kezdtem a windows-t, de egyik verzióban sem emlékszem ennyire megbízhatatlan működésre.
Visszagondolva, a legjobb OSX amit eddig használtam, a snow leopard volt szerintem. -
-
Head88
addikt
válasz
Entaro
üzenetére
Gpu-t cserélni kell. Az nvidia dokumentációja szerint 1 chip 3 alkalommal tudja elviselni azt a hőterhelést ami kell a leszedés felforrasztáshoz.
Alapvetően akkor lett a géped elcseszve amikor hozzá lett nyúlva a gpu chiphez. 2012-2013early gépeknék a vcore okozza a hibát. Csak a buta szervizek egyből a gpu chipet basztatják. -
Entaro
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata 2012mid 15 col retina a delikvens, a vcore on kijönnek a feszültségek, gpu cserélve lett ( de le lesz újra véve mert jobb ötletem nincs ). A jelenség : néha van a monitoron kép, de leginkább nincs. Az ide vágó youtube videókat szerintem láttam már.
Köszönöm ha lenne új ötlet.
-
lypen99
aktív tag
válasz
Head88
üzenetére
Gyakorlatilag akkor az Apple termékek supportja, elég jó, hogy egy ilyen "őskővület" (nem mai gép azért) így kapja a supportot.
De akkor gyakorlatilag a gépet is a mindennapokban nem akassza meg úgy semmi, amire te használod/használjátok.
Mert azért az a hardver se mai, de olvastam és láttam videóban is, hogy mai napig megállja a helyét akár videóvágásban (persze FHD) is.Árba se olyan karcosak, de azért a 2011-s lateket sokallom. (Igen még mindig keresőben vagyok a gépek iránt.)
Lényegi választ azért kaptam, ha kezembe kerülne egy olyan Pro, mint a tiéd.
Köszönet.

-
lypen99
aktív tag
Volna egy kérdésem.
Voltak nagyobb teljesítménybeli eltérések rendszerváltásoknál régebbi gépek esetén?
[Gondolok erre pl. hogy a 2012-s Prok amik most még megkapták a Catalinát utána volt valami performance probléma vagy ugyanolyan smooth volt mint amit használt előtte (Mojave)].Tehát úgy értem, hogy ez nem olyan, mint a Win, hogy hízik a gépigénye jelentősen (pl.: erősebb proci jobb alá architektúrákat tekintve [C2D]).
Vagy én élek tévhitben és nem annyira optimalizált a rendszer, mint képzelem.
-
válasz
blakey
üzenetére
Tényleg, ha már frissítés. Van még egy olyan bugom is, hogy a Rendszerbeállításoknak a tálcán lévő ikonján van egy értesítés (piros 1-es), ha belépek, akkor a Szoftverfrissítésen belül van egy értesítés, amibe belépve nincs semmilyen frissítés. Ez vajon eltűnik esetleg?

-
-
blakey
titán
válasz
lugosi
üzenetére
Az "upgrade" főleg verzióváltásnál soha nem a 100%-os biztonságról szól, mindig van olyan dolog ami sokat változott és ezt nem lehet simán frissítéssel megoldani, 20 éve csakis tisztán telepítek bármilyen friss OS-t ami verzióugrással jár és minden rendszeren. Ha új kernel kerül a képbe vagy pl. ugye a Mojave támogatja a 32bites programokat, Catalina már nem, stb, akkor előjönnek a gondok, szóval ez nem ilyen pikk-pakk és kész.
-
válasz
brickm
üzenetére
Köszi a választ (többieknek is), sajnos backupom nincs (csak a dokumentumok), illetve felhőben van minden. Alapvetően clean installal vissza tudnám tenni az előzőt is és ezt is, de az elvem az, hogy ha egy cég nem tud upgrade-et gyárteni, akkor ne adjon ki upgrade-et, én mindig frissíteni szoktam.
Most hétvégéig akár egy tiszta telepítés, akár a régi visszarakása biztosan nem tud lezajlani az itthoni munka miatt, viszont szomorúan veszem észre, hogy akkor ezek nem olyan ismert bugok, amikre lenne valami megoldás.
A plusz infó annyi, hogy azért is szeretném a catalinát, mert tervezek venni új ipad-et és tükrözném a képernyőt.Újabb dolog amire felfigyeltem, hogy a Fotókon belül a Személyek részben azt írja, hogy 707 fotó beolvasva, a Fotók folytatja a hátralévő 45.912 fotó beolvasását. Ezzel csak az a gond, hogy az elmúlt másfél napban kb. 10 üzemórát ment már a gép (ennyit biztosan), a fotók végig futott, rossz vagyok matekból de ez kb. 70 fotó/óra. Ez durván 656 órát jelent még, ami azt jelenti, hogy ha napi kb 8 órát megy a gép, akkor 82 nap alatt kész is lesz. Ezt azért kicsit sokallom, előtte nem emlékszem ilyen 2+ hónapos dolgokra.
-
blakey
titán
válasz
brickm
üzenetére
Jaaa most én is feltettem a képszerkesztőt. Fürge mint a veszedelem, csak nekem egyelőre a kezelhetőséggel erős kérdőjeleim vannak, így 15+év PS után. - elsőre furcsa, ha megtalálod a mikéntjét utána már logikus. Ahogy olvasom a hozzászólásokat egyre inkább arra törekednek, hogy PS-el kompatibilis legyen, korábban még ennyit sem tudott PS szempontjából de a többire is igaz. Nekem nagyon bejön de egyelőre nem tudom nélkülözni a PS-t viszont egyre többet használom az Affinity, főleg ha nem kell senki másnak továbbküldeni speciális formátumban, kezdem megszokni. Nemrég vettem meg őket féláron, úgy nagyon megérte
-
cigam
titán
válasz
Peetey91
üzenetére
Igen, ezt a sort az /etc/fstab fájba kell tenni. pl. [Enable Apple’s Experimental NTFS Supportnk]
-
brickm
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Jaaa most én is feltettem a képszerkesztőt. Fürge mint a veszedelem, csak nekem egyelőre a kezelhetőséggel erős kérdőjeleim vannak, így 15+év PS után.
Na az egyik 15ösön kipróbálom megint akkor, hátha.Másikon kell a 32bites utasításkészlet, szóval ott Mojave lesz a végleges OS.
-
blakey
titán
válasz
brickm
üzenetére
Be is b@szna ha 2-3x lefagyna egy nap, munkagép így terhelve van rendesen Adobe programokkal is, semmi probléma, sőt az Adobe-k jobban működnek mint Mojave alatt. Nyilván ez sem tökéletes de olyan hiba, hogy miatta használhatatlan legyen még nem volt, igaz, hogy alig 1,5 hónapja használom, tehát elég új verzióval kezdtem.
-
brickm
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
Szia, a win10 jelenleg is egy raklap f s, a catalina meg kb hozzá hasonul. Amit tudok neked javasolni, mivel gondosan beállítgattál mindent a mojavén, gondolom van róla backupod, állítsd vissza és maradj mojavénél. Amennyiben nincs, szívás, tedd fel és álítsd be, majd mentsd le.
Sokan írták, hogy már milyen jó a catalina,.. az én meglátásom: eddig aki hozzám jött, hogy gondja van a mac-gépével, és tanácstalan ezügyben, mind catalinát használt és mióta nem azt használja, nincs gondja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Én ezt a mojave telepítés óta tapasztalom (lehet semmi köze hozzá de így van). Sierrán semmi ilyen nem volt 1,5 év alatt.