- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
r3dsnake #85609 üzenetére
Igen, ég és föld. Számomra a 13-as egy hordozható gép, a 16-os meg egy gyenge, rossz hűtésű és túlárazott asztali gép. A 16-os plusz teljesítménye nekem speciel semmit sem érne, mert az nem izgat, hogy cigiszünet alatt a gradle build 10-szer vagy 50-szer végezne, a diszkrét vga-ját meg kb a hajamra kenhetem, mert a nagyon nem elég, meg a kevésbé nem elég arra amire kellene nem értelmezhető fogalmak.
-
törölt tag
válasz
Dhampir #85607 üzenetére
Tul nagy, raadasul nem tudok olyan laptopot hasznalni, aminek ennyire kozepen van a billentyuzete. Munkahelyen kellett hasznalnom neha ugyfeltol kapott 15-os prot, folyton ossze-vissza felreutottem a billentyuket, pedig kulonbozo wines laptopokkal se volt kulonosebb gondom. Na meg ennyi penzbol elobb vennek egy airt + bika pc-t, hordozhatosag es teljesitmeny teren is jobban jarok, mint egy ilyen oszverrel.
-
törölt tag
válasz
Tompika1987 #85349 üzenetére
Kapcsold ki a turbo boostot. Van ra valami trialware progi.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #85280 üzenetére
Keresgeltem, expresscardra gondoltal?
-
törölt tag
Hm, vicces dologba szaladtam bele, mar-mar hajlok arra a 2020-as lineup idegesito hianyossagai miatt, hogy pc-t epitek es/vagy wines laptopot veszek, az egyik vonal egpu-val noti lenne, erre a "tularazott" apple kinalja a legolcsobb TB3-as gepeket..
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bmakszim #84622 üzenetére
Pont az új billentyűzet a bajom, az alsó kategóriás pro megkaphatta volna az air billentyűzetét, legalább opcióként. A 8. gen meg vicc, nem merték belerakni az air i5-ösét, hogy kiderüljön rendes hűtéssel mit tud? A 4 tb-s alapmodel meg feleslegesen lett drága az alap 512-es ssd-vel.
-
törölt tag
Kiábrándító lett a pro. Most már csak azt kell megszülnöm, hogy cseréljem-e Airre a Minit
-
törölt tag
válasz
BloodyEddie #84460 üzenetére
Igen, ezek pont arra jók, hogy a hideg proci produkáljon egy nagy számot, aztán visszaesik oda, ahol turbo nélkül lenne. Látszik is, hogy többszálú teszten sokkal hamarabb kell visszavennie, de már egy szálon sem tartja végig a turbo frekit.
Megtaláltam közben a videót. Az eleje is érdekes, a lényeg 3:50-től, meg 6:30-tól. Cinebench R20-ban turbo boost nélkül annyit hoz az i3-as, mint a tavalyi Air. Bekapcsolt tb 'csak' 50%-ot hoz, cserébe sokkal hűvösebb és halkabb.
-
törölt tag
válasz
thiclyoon #84430 üzenetére
Sokszor kell funkcióbillentyű, és az megy vakon, ha ki tudom taperolni. Összességében többet lassít a billentyűzet, mint hogy a proci gyengébb. Pythonra már lényegében kizárólagosan böngészőt használok, de Java-nál is a buildelés külön szerveren megy, az IDE meg nem eszi annyira a procit, hogy amiatt megérje. Nem rég az is szembejött, hogy már matlabból is van böngészős verzió, az ami tudná zabálni a procit/vga-t rendesen.
-
törölt tag
válasz
BloodyEddie #84418 üzenetére
"A valós teljesítmény kb. 1.4 ghz körül van, ami elég vérszegény."
Alap 1.1-es freki mellett ennek örülni kellene.
"A boost működik, ha nem kell pár másodpercnél tovább megtartani"
Ez pont erre van szánva, ennyi a dolga. Azt csak pár hülye youtuber találta ki, hogy azt tartania is kellene. Terhelés nélküli frekicsökkentést meg már a 15 éves Pentium M is tudott, annak nem kellene új név..
"A funkcióbillentyűk touch ID-val párosítva szerintem a legjobb kombó"
Na igen, én pont ezért szívom a fogam, hiába erősebb a pro, és lesz előbb-utóbb abban is új billentyűzet, ha a touchbar miatt alkalmatlan programozni.
Btw egyik videóban láttam arra tippet, hogy a turbo boostot kikapcsolva sokkal hűvösebb lesz a proci, és nem érezhetően lassabb, mert ezek a pár másodperces boostok csak arra jók, hogy elszálljon a hőmérséklet és tekerjen a venti. Kár, hogy nem visszaküldés előtt írtál, érdekelt volna erről a tapasztalat. -
törölt tag
Én is ezen agyalok egy ideje, szerintem a kétmagos lesz, ha veszek egyáltalán. Úgy láttam, hogy 2017-es, 2015-ös pro szintet minimum hozza legalább pár percre, utóbbi két évben meg mindkettő alkalmas volt nekem munkára. Viszont a négymagos jobban melegszik, hangosabb vele a gép, és megnyekkenni is több esélye van.
Teljesítménybeli előnye a négymagosnak amúgy hosszú távon sokkal kisebb lesz a hűtés miatt, mint amit a pár perces benchmarkok mutatnak. -
törölt tag
válasz
<Lacy85> #84125 üzenetére
Persze, ma hajnalban is majdnem szétvertem miatt a gépet, mert windows firssítés hajnal 3-kor méltóztatott keresgélni, és ezt nem lehet a frissítéseknél letiltani, külön be kell mászni valami mély bugyorba, ahol minden időzítést le kell tiltani, hogy ne ébredjen fel. Agyfasz.
-
törölt tag
Megnéztem egy csomó videót, elolvastam teszteket az új Airről. Amin most agyalok, az a sima úgy ahogy van, vagy ugyanez 16 gigára bővítve, és akkor már úgyis várni kell rá, tehát i5 is beleférhet. Viszont a plusz hőtermeléstől félek, 5-10 fok extra is lehet, és nem tudom, hogy kell-e nekem az extra kakaó. 2017-es(?) gép két magos volt, és bőven elég, gondolom ez az i3 mérhető ahhoz. Pro-t semmiképp nem akarok, touchbar miatt.
-
törölt tag
Múlt héten vissza kellett adni a céges pro-t (...), így most elgondolkoztam, hogy a következő céget ne laptop, hanem szimpátia alapján válasszam
Szóval kellene előbb-utóbb egy lapos..
Most egy minim van, i3-as, 8giga ram, a memóriát néha kevésnek érzem, sebességre bőven elég. A normál böngészős-szövegszerkesztős-videós használat mellett programozásra lenne használva, de nem lenne agyon hajtva, kis, gyorsan forduló programokkal, java/python. Szökőévente kétszer egy kis matlab, ami meghajthatja.
A dilemmám, hogy 13-as pronak még nincs új billentyűzete, és amúgy is, amennyit használok funkcióbillentyűket, a touchbartól biztos, hogy kitépném a hajamat. Lehet most Airre kéne lecsapni, mielőtt a forintgyengülés dob rajta 10-20%-ot. Ami miatt parázok, az a hűtése, sokan szidtátok itt, de nem tudom ez milyen használat mellett okozhat bajt, a leírt, vagy annál komolyabb.
Ha air lesz, akkor leginkább az i5-16gb-256gb összeállítás felé hajlok, bár kicsit elbizonytalanít, hogy a sima alapgép sokkal hamarabb itt lenne, és a miniben sem vészes a 8 giga, annyira meg amúgy sem lenne erőgép, mint egy pro. Vélemény? -
törölt tag
válasz
btudos #83225 üzenetére
Nem a 16 giganak nincs ertelme, hanem ennek a hsznek. Neked ez kell, vegyed. Nekem meg memoria kell, a pro meg a touchbar miatt nem opcio. Legalabb az i5/512 mellett lenne egy 256-os 16-os, polcrol leemelheto modell, mert a franc se fogja egy honapig hitelezni az applet.
-
törölt tag
válasz
Tompika1987 #83000 üzenetére
18-as minin szinte tökéletesen fut. 90 napos próba van az előfizetésben, addig bármikor lemondhatod.
-
törölt tag
Lehet valahogy automatán váltani alapértelmezett böngészőt? Az kellene, hogy munkaidőben firefoxban, azon kívül safariban nyissa meg alapértelmezetten a linkeket.
-
törölt tag
válasz
vasi89 #81009 üzenetére
Nem a playlist nem megy, hanem ha megnézem az albumaim (vagy nem tudom már hogy hívják ott), akkor tele lesz sok 1-2 számos szeméttel, miközben engem csak azok érdekelnének, ahol a teljes albumot hozzáadtam. Apple musicban ez megy, mert a szám playlisthez adása nem jelenti azt, hogy a librarybe is felvettem, így az albumok közt nem jelenik meg a sok "szemét". Legalábbis 2-3 éve ezzel nagyon szívtam.
-
törölt tag
válasz
vasi89 #81003 üzenetére
A már említett apple TV+-on kívül nincs meg plusz egy helyen a bankkártyám, amivel foglalkozni kell, ha lejár, egyetlen nem apple eszközöm meg egy win pc, amin amúgy is van fent itunes. Es lehet, hogy anno spotify-on én voltam béna, de halálba idegesített, hogy ha egyetlen számot felvettem playlistre, akkor az a szerencsétlen az összes albumot mutatta a saját zenék között, használhatatlanná téve ezt a funkciót. Apple Musicon ez meg működik rendesen.
-
törölt tag
Ma meglepődtem vettem észre, hogy az irodánk aljába költözött az iCentre szervíz
Mától az infoparkban vannak!
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Head88 #80638 üzenetére
Pont ez kéne igazából, 2-4 évente egy "stable/LTS" release, amibe kevés újdonságot raknak, inkább a stabilitásra mennek rá. Az összes többi támogatását meg lehetne dobni 1 éven belül, nem is biztos, hogy ez többe kerülne a mostaninál. Akinek munkára kell, az kivár a következő "stable" verzióig, akiknek meg kellenek az újdonságok, az béta tesztel
-
törölt tag
válasz
brickm #80577 üzenetére
Mint írtam legalább öt éve nem használtam ilyesmire pendriveot, "fotózni" meg sosem jártam
Tudom, neked kéne, megértem, de nem csak fotósok/videósok/zenészek használnak macet, hiába nekik a legnagyobb a hangjuk youtubeon. Ha hobbid, akkor eldöntöd, mennyit költesz rá, vagy maradsz-e macnél, ha ez a munkád, akkor kerekítési hiba lesz egy adapter, a maradék 90%, aki nem visít youtubeon, meg boldogan használja a gépét USB-A nélkül.
-
törölt tag
válasz
brickm #80573 üzenetére
Sokat segít ezeken a nyűgökön, ha van egy ilyen monitora az embernek
Mondjuk pendriveot én legalább 5 éve csak windows/linux (újra)telepítésre használtam. Most már azt érezném zavarónak, ha több kábelt kellene dugdosni, na meg az sem mindegy, hogy 15 ezerrel többért (sima modellhez képest) nem csak egy beépített hub, hanem egy extra töltő is jön a monitorral.
-
törölt tag
válasz
consono #80551 üzenetére
Ami jo, az nem csak emiatt jott be. Meg majd nezd meg brexit utan, amikor a Sherlock, Black Mirror, Luther, Peaky Blinders es tarsai nem minosulnek tobbe EU-snak, aztan vagy vesznek egy halom francia melodramat, vagy kivagjak az amcsi tartalom jelentos reszet, hogy visszaalljanak az aranyok.
Ilyen balfasz szabalyok helyett inkabb hagyhatnak a cegeket levegohoz jutni, azt' akkor talan nem csak nagyitova lehetne innovativ europai ceget talalni. -
törölt tag
Visszatértem én is a csapatba, otthoni mini mellé lett céges Macbook Pro, szerencsére TB nélküli, 2017-es. Előző céges 2015 után fura a billentyűzet, és az én csapkodós stílusommal meglehetősen hangos is, de korábbi tulajt eddigiek alapján bírta, talán engem is fog. Ezeket leszámítva nagyon csecse kis gép.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #80425 üzenetére
Huh, nekem 2007 korul egy 2. Generacios ipod shuffle. Jo cucc volt, csak az itunes kergetett oruletbe. A masodik apple termekemre ezert is kellett tavalyig varni, de ott beindult a lavina
-
törölt tag
válasz
FIREBLADE78 #79558 üzenetére
Nem, a billentyűzet jobb. Prokban touchbar van, ami miatt pl lehetetlen vakon debugolni.
-
törölt tag
válasz
buherton #79535 üzenetére
"a programozásnál a nyers CPU teljesítmény számít"
Igen, ebben a tévedésben* volt egy korábbi cégemnél az it is, képesek voltak java programozásra i7-es gépeket adni hdd-vel. 2015-ben. Utána hónapokig kellett kérvényeket írni, hogy a proci felár töredékéért adjanak már nyomorult ssd-ket. Amíg ez nem történt meg, addig a 7 éves thinkpadem 1.3 ghz-es, kétmagos ulv i3-ával körberöhögte a csoda i7-es céges gépet, mert abban volt ssd.
A programozáshoz elsősorban memória, másodsorban gyors háttértár, harmadsorban rendes billentyűzet - funkcióbillentyűkkel!!!444négy - kell, és csak utána jön a proci teljesítménye. Ezért jobb programozó gép az air, mint az új pro-k.
* természetesen ez projectfüggő is, de a szakma 80-90%-ára igaz. -
törölt tag
Olyat lehet csinálni, hogy programonként eltérő billentyűzetkiosztást használjon? Konkrétan azt szeretném, hogy Eclipse és pár program alatt angol legyen, minden más alatt magyar.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #78988 üzenetére
Nem arra gondolok, hanem hogy a funckióbillentyűk helyett van egy ocsmány touchbar. Előbb dolgoznék 10 éves thinkpaden, mint touchbaros pron.
-
törölt tag
De örülnék ha át lehetne tekerni ezeken a kamerára recskázós részeken..
-
törölt tag
-
törölt tag
Többetekről is olvastam itt, hogy viszonylag gyakran cserélitek a gépeket. A használt cuccott magatok árulják? Esetleg van olyan bolt, ahova ha besétálok vele, akkor értelmes árat adnak, hogy ne kellejen ezzel vesződni?
-
törölt tag
Félig-meddig vakon, mert gyakrabban félrenyomok, mint a többi billentyűn, kivéve ha megvan a jól bevált négyes felosztás. Ami nagyobb probléma, hogy inhüvely-gyulladásom van két ujjamban is a sok pöcökegértől-touchpadtől, és ha ugyan olyan erővel megnyomok egy merev felületet, mint előtte egy benyomodó gombot, az bizony fááááááj.
-
törölt tag
Te örülsz neki, de nem emiatt vetted a gépet, én meg következő munkahelyen emiatt fogok vagy olcsóbb Air-t kérni, vagy ha azt nem engedik a kétmagos proci miatt, akkor egy Thinkpadet. Üzletpolitikailag gratulálok nekik. Ráadásul bőven lenne hely a funkcióbillentyűknek és a touchbarnak is.
-
törölt tag
válasz
tboldi #77876 üzenetére
Ha folyton ott van, akkor miért nem tudták legalább azt a szerencsétlen esc billentyűt meghagyni? Én most nagyon drukkolok, hogy Air még azelőtt megkapja a régi-új ollós billentyűzetet, hogy a TB-t is, és akkor végre vehetek laptopot is, amire persze majd vigyázhatok mint a hímes tojásra, hogy kibírja vagy 10 évet
-
törölt tag
válasz
TigerCat #77855 üzenetére
Cross site tracking ellen véd, hogy pl ne lássa facebook, hogy hüvelygomba gyógyszert nézegettél az amazonon. Ez a több domain loginjét egy süti alá pakolják dolog 10 éve lehet brilliáns megoldás volt, de mostanra egyértelműen bad practice. Ha nem zavar, hogy minden kémcég lekövet, akkor kapcsold ki a cross site tracking védelmet - nem vagyok mac előtt, nem tudom a pontos nevét, valahol beállításokban lesz ilyen.
-
törölt tag
válasz
Eszleny #77737 üzenetére
Pont ugyan ezt írtam, tavaly ősszel, amikor rengetegen sírtak, hogy egymás nyakán van a kínálat. Gyártották amíg futottak a beszállítói szerződések, aztán megszűnt aminek meg kellett szűnnie. Mondjuk sajnálom mindkettőt, macbook bejött volna nagyon, csak nem ennyiért. Az meg skandallum, hogy pro laptopot nem lehet kapni touchbar nélkül.
-
törölt tag
Arról olvasott valaki, hogy esetleg a displayport daisy chaining megy-e az új macossel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Milyen házat vegyek?
- Gumi és felni topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Inspiron 7510 15.6" FHD IPS i7-11800H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- HP ZBook Studio G4, 15,6" FHD, i7-7700HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, W11, Számla, 1 év
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest