- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Merid
újonc
válasz
freelanced #119598 üzenetére
Üdv!
Nekem is az a tapasztalat, hogy nem hozza az eredeti gyári időt egyik akku sem, sajnos. Korábban vettem mindenféle árképzésű akkut már, de nem volt szerencsém. A jelenlegi gépem egy 13"-os M2 Air szuper akku idővel, remélem nem mostanában kell akku cserén gondolkodjak. (jó sok az "akku" szó)
-
Smiley
addikt
válasz
freelanced #119600 üzenetére
Igen, raadasul ehhez csak a hivatalos apple szerviz tudott gyari akksit rendelni.
-
Smiley
addikt
válasz
freelanced #119598 üzenetére
Nem, mar vintage statusa van a gepnek.
-
tothbe
addikt
válasz
freelanced #119496 üzenetére
ahogy már többen is írták, ebből mindkettő el is futhat rajta kényelmesen. Én is használom őket, de én elég alap felhasználónak számítok még ebben a témában. Szóval arra jó az M1 8GB kombó is, de ha tényleg full professzionális felhasználás felé mész, akkor én inkább elgondolkodnék a kijelző miatt a Pro-n, legalábbis jövőre mindenképp.
-
El Joe
tag
válasz
freelanced #119499 üzenetére
Vígan használom általános célra az M1 8/256-on a ps/lr+nik collection-t. Jön, megy, teszi a dolgát, meg sem izzad. Ha kötegelt szerkesztésről beszélünk, az már másik kávéház…
-
peugeotmate
addikt
válasz
freelanced #119499 üzenetére
Függ attól is, hogy Photoshop és Lightroomban mit csinálsz. Én például vígan használom az After Effects-et a 8gb-os M1 Airemen.
-
Smiley
addikt
válasz
Ezek a gepek mar nem kapnak support-ot, arrol nem is beszelve, hogy racionalisan gondolkozva kiadni ennyi penzt 10 eves vackokert csak azert mert van rajta vilagito alma... Ezert akar tole mindenki megszabadulni, mert tudja hogy egy rakas penz ragad benne. Nekem 2012-es gepem, napi hasznalatban, es mar a sima terminal hasznalat is kezd kompromisszumos lenni, pedig ebben 16GB/512GB van. Amire te hasznalni szeretned arra tokeletes lesz az M1, es nem kidobott penz, mert tartani fogja az erteket.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Milyen alkalmazást futtatnál rajta, aminek nem elég a 8GB-os M1?
Én egyedül akkor éreztem korlátosnak, mikor WIN 11 ARM verziót futtattam Parallelsben.
-
tothbe
addikt
válasz
pontosan mi az a feladat, amire egy 8 gigás M1-es kevés, de egy régebbi intel-es gép pedig jó lehet és megéri 1 évre kiadni érte az árát? Mert az M1-est utána is tudná még használni jó darabig, vagy el lehet adni, mikor veszi a következőt, de az Intel-esből tuti csak bukóval lehet kiszállni ha egyáltalán el lehet még adni.
-
tothbe
addikt
válasz
freelanced #119493 üzenetére
Nézd, az ár az nagyon sok tényezőtől függ. Nem véletlenül van akkora szórás. Egyrészt az állapot (mind a gépé, mind pl az aksié), másrészt az eladók is több forrást használnak az árazáshoz és ahhoz lövik be az árat. Meg persze nem mindegy, hogy valamit mennyiért kínálnak és hogy valójában mennyiért megy el, mert a kettő között sokszor igen nagy a különbség.
M1-nél régebbi Intel-es MacBook-ot vételre jó szívvel sztm már senki sem ajánl. Azok már nagyon kifutók. Olyat csak akkor vegyen az ember, ha nagyon nincs pénze M szériásra de mindenképp kell a MacOS. És akkor bele kell számolni, hogy ez csak ideiglenes lesz, amíg még támogatják bárhogyan is. -
Smiley
addikt
válasz
freelanced #119493 üzenetére
Egy a fontos, ha csak nincs valami specko dolog ami intel only, akkor mar nem szabad intel-es gepet venni.
-
blakey
titán
válasz
freelanced #82401 üzenetére
Lehet, miért ne lehetne? Mivel nincs Macbook-om csak asztali gépeim így ezt a topikot nem nagyon olvasom de ebből a szempontból rossz, hogy a két topik nincs összehangolva, na mindegy. Nagyon ritkán használom a Recovery-t de egy USB-ről bootolható rendszeren bemész a Utility-be és a kívánt meghajtót formázd de a Partition-on keresztül, ott először MacOS Extended Journaled-re formázod majd APFS-re, innentől kezdve mehet a telepités tetszés szerint.
-
Syl
nagyúr
válasz
freelanced #82401 üzenetére
Oda se neki! Vigasztaljon az a tudat, hogy a következő macos még sz@rabb lesz
Engem például most azzal szopat a Catalina, hogy tök mindegy milyen háttérképet állítok be, a következő gép indulásakor visszaáll az alap dinamikus szigetes kép...
-
Head88
addikt
válasz
freelanced #82395 üzenetére
Ezt találtam.
[link] -
Head88
addikt
válasz
freelanced #82372 üzenetére
cmd+r a jelenleg telepített főverzió legújabb frissítését telepíti,
alt+cmd+r a géppel kompatibilis legfrissebb verziót
shift+alt+cmd+r azt a rendszert amivel a gép jött.Elvileg az összes 2019 13" 10.14.5 rendszerrel érkezett.
Elméletileg régebbi rendszert nem tudsz telepíteni a gépre, csak azt amivel kijött.
-
Head88
addikt
válasz
freelanced #82369 üzenetére
A 16"-os 2019 gépeken kívül mindegyik 2019 gyárilag a mojave-val érkezett. Szóval az internet recovery-nek a shift+alt+cmd+r kombinációval azt kell letöltenie.
-
Smiley
addikt
válasz
freelanced #82369 üzenetére
Akkor menni fog vele a Mojave. Itt a leiras hozza.
-
Smiley
addikt
válasz
freelanced #82364 üzenetére
De ez bonyolult, marmint annak aki nem mozog otthonosan a command line es a unix vilagban. Az apple oldalan biztos nincs ilyen leiras, en ezt magamtol sakkoztam ki es csinaltam is mar parszor, igaz meg apfs elotti rendszerekbel, de akkora kulonbseg csak nem lehet. Mivel ez nem windows itt csak a file-ok jogosultsagaira kell figyelni, amugy ennek tok mindegy honnan fut.
Az internet recovery azt fogja telepiteni amivel gyarilag kijott a geped.
-
Smiley
addikt
válasz
freelanced #82361 üzenetére
Nekem van ra igazi paraszt megoldasom, arra az esetre ha nem akarsz venni pendrive-ot, de ez idoben nem 5 perc... szerintem olcsobb a pendrive, de azert itt hagyom en hogy csinalnam meg.
Virtualis gepben osszeraknam az egeszet, majd annak az egesz tartalmat meg az os-ben dmg-be kitolnam valami halozati tarhelyre... beleertve a recovery-t is. Aztan az internet recovery, alol megcsinalnam az uj particiokat diskutil-el, utana felcsatolnam a halozati storage-en levo dmg-t es ditto-val mindent visszamasolnak a helyere.
-
freelanced
addikt
válasz
freelanced #82360 üzenetére
Illetve milyen megoldást javasoltok, mi a legtisztább mód, hogy Mojave kerüljön rá?
Szerintem ez már eredetileg Catalinával érkezett :/ -
tboldi
nagyúr
válasz
freelanced #81563 üzenetére
-
tboldi
nagyúr
válasz
freelanced #81561 üzenetére
Én most egy Tucano Top Second Skint használok a 15” Próhoz, elég passzentos, nem lötyög benne.
-
r4z
nagyúr
válasz
freelanced #81505 üzenetére
Mikroszalas kendo vizesen, aztan szarazon, mindenfele tisztitoszer es alkohol nelkul.
-
SharpSA
veterán
válasz
Nekem egyik ilyen program a BetterSnapTool. Az ablakok gyors elhelyezését állítottam be a CTRL+ALT+CMD+egygomb-ra. Plusz tud sok mást is. Használom a Battery Monitort is, a CleanMyMac X-et, egér miatt a SmoothScroll-t, a SwitchResX-et (bár ez csak infó miatt van a külső monitorokhoz), az Itsycal-t és a HyperDock-ot.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Mosogatószeres víz,aztán szárazra.
-
Alex91
félisten
válasz
Na, en pont az ilyen rendszerbe belebaxo progikat kerulom...
-
SharpSA
veterán
válasz
freelanced #81501 üzenetére
Szerintem ez nagyon egyén, felhasználás függő. Van akit érdekel a készülék állípota, ezért kirak mindenféle ikont ami mutatja hogy éppen az akumlátor vagy akármi hogy áll. Van akinek szüksége van az Officera van akinek meg nincs. Szóval az a kérdés hogy igen nehéz. Inkább azt írd le hogy milyen feladatra ki mit ajánl.
-
Alex91
félisten
válasz
freelanced #81501 üzenetére
Szerintem csak olyat tegyel fel, amire tenyleg szukseget erzed... Max. megkerdezed, hogy az adott dologra ki mit ajanl.
-
törölt tag
válasz
freelanced #81078 üzenetére
Azért az air processzorban is gyengébb mint a pro illetve nincs hdmi csatlakozó (ha a 2015 pro és a 2017 air az összehasonlítás)
-
válasz
freelanced #81078 üzenetére
Ha van rá pénz, akkor mindig a legújabb, garanciális a legjobb. Szerintem. De majd lesz itt aki ilyen gépeket nyüstöl és megmondja...
-
válasz
freelanced #81071 üzenetére
Retina után komoly a különbség, de kommersz gépek mellett megállja a helyét.
-
Syl
nagyúr
válasz
freelanced #81071 üzenetére
Azt hiszem, mondhatjuk, hogy a régi Air-be a piac legjobb TN paneljeit szerelték. Gyengébb, mint az IPS, de annyira nem sz*r, mint amire az ember a Tesco gazdaságos laptopok alapján gondol.
-
válasz
freelanced #81067 üzenetére
Legutolsó nem retinás Air. Munkatársam ilyet használ, semmi gondja nincs vele...
-
válasz
freelanced #81057 üzenetére
Nincs gond azt Air-rel, csak a helyén kell kezelni. Netezni, levelezni, filmet nézni, jönni-menni teljesen jó lesz. Ha inkább cipelnéd, akkor Air, azonban ha ez nem számít, valamint munkára is használnád, akkor Pro. A 2015-ös széria vállalható, sebességben és főleg a kijelző minőségében azért lesz különbség. Viszont nehezebb és nem döntött a kéztámasz. Az Air-t nagyon szerettem, mert piszok kényelmes azon gépelni. Ebben azért jobb mint a Pro.
-
hszilard666
veterán
válasz
freelanced #80933 üzenetére
Igazad van a win a macOS hez képest szenvedés még nekem, de az a hobbim hogy a legolcsóbb megoldást keresem az összes problémámra.
Ment PÜ, haverom árulja 160 ért az airjét, kapsz mellé ajándék magic mouse 2-t is. Deal of the day.
Az airnél nem csak a felbontás a gáz, hanem a színek és a betekintési szög is. Ennek fényében nagyon meleg a 270 es ár... De én nem értek hozzá...
-
hszilard666
veterán
válasz
freelanced #80910 üzenetére
Szia!
Szerintem ne vegyél 2017 es airt 270 ért. Az rengeteg pénz egy olyan gépért. Gyenge a kijelző, és öreg a hardver. A korosodó konstrukció nem is hatalmas baj, de a kijelző szégyen gyalázat úgy hogy lassan 2020 at gyűrjük... már wines gépekből is van sokkal jobb 3ad annyiért. Én tegnap vettem egy 2014 es razer blade 14” et, abban is QHD display van, állva hagyja az airt. És még ezt is gyengének érzem a 13” TB retina kijelzője után. De mondjuk 100K alatt megkaptam, szóval nem panaszkodom.
Inkább néznék a helyedben egyet hadználtan 100K val olcsóbban. Sőt van egy 256 os 2015 ös a piacon 160K ért. Az jó deal.
-
galaxys80
veterán
válasz
Itt [link] biztosan tudnak neked segíteni.
-
marsu.
senior tag
válasz
Alzat erdemes lehet nezegetni. Ekkora erteknel mar a kuponok is boven faragnak le az arbol.
-
Serpiko
addikt
válasz
Szerintem elképzelhető.... Megéri várni pár hetet.
-
zoli62
addikt
válasz
freelanced #80696 üzenetére
Ha engem kérdezel, akkor még nem volt Apple gépem, de a régebbiek a pc-hez képest talán relatíve jobb minőségűek voltak abban a korban, mint most.
-
Head88
addikt
válasz
freelanced #80696 üzenetére
macbook 12" rizikós. Beceneve: deadcpubook
-
zoli62
addikt
válasz
freelanced #80673 üzenetére
Két éve 300-ért vettem részletre MacBook Airt, jelenleg 97 % az akkumulátor kapacitása. Amennyiben nem fontos a retina kijelző, a MacBook Pro-nál hosszabb akkuidő miatt ajánlott vétel most is, pl. a lentebb írt áron..
-
tlala
addikt
válasz
freelanced #80666 üzenetére
Vasárnap vettem egy 2017-es Air-t a MM-ban, 252e Ft volt a 10% kedvezményes akcióban, amit szerintem meghosszabbítottak erre a hétre is. (Csak személyes vásárlásnál.)
Ha tudsz ennyit rászánni, akkor lesz egy zsír új géped.
Ha szükséged van az USB bemenetre, de nem érdekel a csillogóbb retina kijelző, ellenben a hosszabb akkuidő igen, akkor a felsorolt munkáidra nagyon jó választás lehet.
Ráadásul a pillangós billentyűzet mizéria sem érinti. -
vasi89
őstag
válasz
freelanced #80669 üzenetére
de azért van pár aki megbízható és árul használtat vagy épp újat. De már itt sem mennek olyan hű de jó áron az új bontatlan gépek.
-
trobi28
addikt
válasz
freelanced #80666 üzenetére
Ha telik rá, akkor nyilván jobban megéri venni egy újat, nemrég volt akciós, 240 körül. Használtan lehet kapni 100-ért is, de én is nemrég vásároltam az enyémet, megnéztem párat, a 100-ért árult példányok eléggé leharcoltak (1-2 x leesett, akkumulátor gyenge, stb.), inkább 130 a reális ára. Én 140-ért vettem egy 2014-es Airt (2015-ben gyártott és eladott darab), 360 ciklussal, dobozzal olyan állapotban, mintha új lenne, de tényleg. Nagyon vigyáztak rá. A srác majdnem kesztyűt húzatott velem, amikor meg akartam nyomkodni, pedig nem kőműves szerkóba mentem
Meg is vagyok elégedve vele. Első Macem, de nagyon megszerettem
Volt előtte 1-2 jó wines laptopom, de ezt kézbe veszem, be sem kapcsolom de már azt érzem, hogy egy minőségi termékkel van dolgom
-
r4z
nagyúr
válasz
freelanced #80663 üzenetére
A 2013 late - 2015 Prok is teljesen jok, csak ugye dragabbak. Jobb kijelzot es erosebb procit kapsz a plusz penzert, cserebe vastagabb, nehezebb, es gyengebb az akkuideje, szoval hordozni nem olyan jo.
Vasarlaskor az akku allapotara erdemes odafigyelni (coconutBattery a baratod), illetve Proknal a kijelzon az antireflex reteg levalasara (staingate). Ennel komolyabb szeriahibajuk nincs ezeknek a gepeknek, megbizhato tipusok.
Abbol kiindulva, hogy a 2011-2012-es gepeknek is egyedul a GPU a gyengeseguk 7-8 evesen, amiknel a 2013-as modellek Haswell IGP-je sokkal jobb, meg par evig boven kiszolgal barmelyik ezekbol. A tamogatas miatt nem kell aggodnod, 2008-as gepekre is felmegy egy egyszeru patchelessel a legfrissebb rendszer.
-
trobi28
addikt
válasz
freelanced #80660 üzenetére
Ezekre a feladatokra tökéletes lehet egy 2014-es, 15-ös Air, 130-140 körül ki lehet fogni szép, megkímélt darabot. Persze ha van rá több mani, akkor lehet újabbat is nézegetni.
Én is kb erre használom 14-es Air teszi a dolgát -
r4z
nagyúr
válasz
freelanced #80660 üzenetére
MacBook Air 2013mid vagy ujabb 100k-ert mar kifoghato. 8GB RAM-mal lenne az igazi, de ha eddig az iPad is aranylag jol kiszolgalt, valoszinuleg a 4GB-os alapmodell is jo lesz.
-
Dhampir
félisten
válasz
freelanced #71990 üzenetére
Passz. Az egyéni vásárlónak (főleg, ha nem jön vissza a befektetett pénz, mint a "professzionális munkások" esetében
) nyilván minél olcsóbb, annál jobb. Az úgynevezett "Ármesterek" értenek az "árbelövéshez" leginkább. Szerintem egy 15-ös gépet 600000 Ft-nál többért árulni már "bűn" kategóriája, de ez nem tükrözi a gyártási, banki, adózási, kereskedelmi "blabla" összefüggések torz formában testet öltött valóságát.
-
Dhampir
félisten
válasz
freelanced #71988 üzenetére
Már csak egy jó áresés kellene, aztán nyugdíjazhatnám a Mac OS X Leopard-ról szóló tanmesét.
-
törölt tag
válasz
freelanced #71945 üzenetére
Egyik APR-nél most akciósan 578 ezer az alap 2018-as pro.
-
Head88
addikt
válasz
freelanced #71945 üzenetére
2018-as Pro modellek közt már nincs non-touchbaros.
-
szijartg
őstag
válasz
freelanced #71929 üzenetére
Jó kérdés! Lehet, hogy valamelyest csökkentettek rajta, ezáltal lett halkabb és nem ér bele a kijelzőbe.
Táskába téve mindig egy kézzel fogom össze, így még jobban össze érhet a bill. és a kijelző. Papírt soha nem raktam közé, nem én vagyok a gépért!
Nekem a 2017-esnél már az első egykét hétben elő jött a jelenség, továbbá nyáron annyira megadta magát a kijelző ragasztása hogy kattogott. Erről elég sok videót lehet találni. Bízom benne, hogy ezt is javították. De, ez majd csak nyáron a melegben fog kiderülni. -
törölt tag
válasz
freelanced #71884 üzenetére
A nonTB Pro jobb választás az új Airhez képest, tényleg "csak" a billentyűzetét teszteld egy csendesebb üzletben valahol. Sokan nagyon szidják és áldják a 2018-as újabb billentyűzetet, másoknak nem nagy ügy. A 2018 Pro már jobban pénztárca kérdése.
-
nofi
addikt
válasz
freelanced #71874 üzenetére
Sajnos korábbi modellekhez nem tudom hasonlítani, de 2 hónap alatt megszoktam a billentyűzetet. Azt, hogy mennyire lesz tartós ez szerintem változó, mindenesetre azért mert valami "elromolhat" attól még kár temetni egy gépet. Ilyen erővel autót sem vesz az ember mert mindegyiknél más gyári hibák jöhetnek elő. Ilyen ez a gyártástechnológia, hibátlan termék nincs. Én úgy vagyok vele, hogy ha majd elromlik a bill és javíttatni kell gariidőn kívül akár is akkor max. káromkodok egyet, de árban még mindig beljebb leszek, de itt már túl sok a "ha"
Dühös lennék, ha egy kimaxolt, újonnan vásárolt MBP2017nTB billentyűzete elromlana 1 éven belül?
Baromira!
De használtan vettem és tisztában vagyok vele, hogy előfordulhatnak problémák.Ekkora árkülönbözettel én nem gondolkodnék rajta tovább.
-
nofi
addikt
válasz
freelanced #71849 üzenetére
Bár én nagyon friss Mac user vagyok, otthoni mindenes asztali gépemet váltottam le 2017 nTB modellre. Heti 1-2 alkalommal használom munkára, AutoCAD-ben tervezek vele - ilyenkor küldő monitorra is kötöm és több ablakot/nézetet használok. Bár csak 2D-ben tervezek, azért a kapott építész terveken elég sok layer van és eddig meglepően jól bírja a gép. Úgy igazán felpörögni eddig pár alkalommal hallottam - akkor tényleg hangos - de kb csak akkor volt ilyen mikor sok mindent backupoltam és mellette próbáltam mást is csinálni.
Akitől vettem tényleg patika állapotban adta oda a gépet (1 évesen), azóta magyarítottam a billentyűzetet, de eddig szerencsére semmi hiba nem jött elő.
A két porttól én is féltem, de Amazonról rendeltem egy HUB-ot, amin minden szükséges port van, így töltés mellett szépen tudok használni mindent, képernyőre kötve, szükséges perifériákkal.Idehaza 10%-os kedvezménynél ne várj többet
-
FSA
csendes tag
válasz
szia!
Nekem a céges gépem az ilyen. Programozok rajta napi 8 órát és egy ideig ez volt az otthoni gépem is. Hangja buildeléskor van, el is tudna szállni szerintem de már megszoktam a régebbiek is ilyenek voltak. Sebességre soha nem volt panaszom mindennapi használat közben. A nyers képeimet ezen szerkesztettem (elég sokat) szerintem elég, illetve Final Cut-ban ezen vágtam videót (itt is megjön a hangja) és mindig elképedek milyen jól optimalizált program
A saját viszont most már egy 2017 15" és a 4 mag azért 4 mag. Személy szerint én nem vennék már két magosat annyira felgyorsult a munkám. Ellenben ha tényleg csak ennyi a felhasználási területed és jó áron tudod beszerezni a '17-est akkor hajrá.
A portok számáról nem tudok nagyon nyilatkozni mert egyet használok ami dokkolóra van kötve így nyilván elég.
-
Jaded
őstag
válasz
Órát szerintem ne nagyon várd, ahhoz túl új. Szerintem laptopból is a "régi" Air lesz max, a többi számottevően nem.
-
rjg
őstag
válasz
freelanced #71789 üzenetére
Én évek óta a Libre Office-t használom. Nekem bevált.
-
Matada2.3
veterán
válasz
freelanced #71789 üzenetére
Én 5 éve csak MS office csomagot használok MacOS mellett, és semmi bajom nincs vele.
(#71776) kaviat: Akkor nem vagyok legalább egyedül. Én is várok erre akkor valami javítás.
-
Head88
addikt
válasz
freelanced #71669 üzenetére
Vannak még ott bajok.
-
törölt tag
válasz
freelanced #71657 üzenetére
Régebbi Air semmiképp nem éri meg szerintem a proci és kijelző miatt 280-ért, azért ejtettem ki rögtön. +150 ezerért a 2017 nonTB Pro sokkal jobb, időtállóbb minden tekintetben.
Az új Air és 2017 nonTB Pro közül is utóbbit választanám mert olcsóbb, hiába előző generációs CPU ha mégis jobb teljesítményű és a GPU is jobb, az is elég vékony hordozni súlyra majdnem egyforma és az akkuidő sem rosszabb sokkal, itt a billentyűzet kérdéses.
Ezután még 150 ezer a 2018 TB Pro négymaggal és egyebekkel, az neked szerintem olyan használatra felesleges nem használnád ki a plusz teljesítményt. Szóval 2017 nonTB az én választásom, de járj utána most tele vannak a tech oldalak a hasonlítással.
-
törölt tag
válasz
freelanced #71649 üzenetére
Netezéssel, Office-szal egyik sem fog akadni. Én ezt vaálasztanám középről: Macbook Pro 2017 Non Tb - 430e
Kijelző és proci miatt a 2017-es Air már rögtön kiesne nálam. Nekem ugyan nincs, azt szokták mondani ha sokat gépelsz nézd meg vágja-e a csuklód a Pro. Ha igen akkor új Air kialakítása jobb. Nézd meg a billentyűzetet is, a 2017 nonTB Pro előző generációs butterfly keyboard. Hordozás miatt új Air akkuidőben jobb, a 2017 Pro procija gyorsabb, jobb GPU, jobb teljesítmény. A 2018 TB Pro már négymagos CPU, nagyobb tárhely, true tone kijelző stb. de plusz 150 ezerért annak a teljesítményét nem használnád ki netezés, Office kombinációval, felesleges overkill lenne. -
válasz
freelanced #71518 üzenetére
Ha úgy számolunk, hogy ahány usd, annyi euró nálunk, akkor 390+áfa, az 495e, szerintem teljesen reális hogy itt fog nyitni a gép. Nem azt mondom, hogy nem sok, de ezt az árat érzem reálisnak, vagyis szerintem az eddigi air szerepet nem fogja betölteni, mint mindenes olcsó gép.
-
TheMarci
addikt
válasz
1300 volt eddig a legolcsóbb Pro?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Annyiért nekem belefér! Jól értem ha elromlik akkor a szelektív kukába dobhatom majd?
-
galaxys80
veterán
válasz
freelanced #71501 üzenetére
Jelenleg egy 10 éves Logitech-et használok ami kerreg-cserreg már.
Tetszik, hogy teljesen hangtalan a Magic Mouse és, hogy rengeteg gesztus beállítható hozzá.
Teljesen alap felhasználásra kell, nem munkára. -
tboldi
nagyúr
válasz
freelanced #71473 üzenetére
Bármilyet használhatsz, nekem egy Moshi Multimedia Adapterem van, hibátlanul működik.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
freelanced #71325 üzenetére
Sajnos nem tudok releváns infót adni mert manapság töltőn van a laptopom mindig.
-
tboldi
nagyúr
válasz
freelanced #71301 üzenetére
Én Chrome-ozok, de néha szopja az aksit elég rendesen. Mondjuk minek bétázok?
Emailre meg Spark.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
freelanced #71302 üzenetére
Safari brave ! A mail ra a gyári. De ha nagyobb funkcionalotásra van szükség akkor a thunderbird.
-
galaxys80
veterán
válasz
Én chrome-ot használok kezdetek óta.
-
freelanced
addikt
válasz
Illetve bocsánat de már szerkeszteni nem lehetett. Kinek melyik email kliens vált be legjobban?
-
Smiley
addikt
válasz
freelanced #71174 üzenetére
iTerm2: az egyetlen normalis terminal emulator. (bar, az utobbi idoben ennek is romlik a minosege)
Spotify: sok jo zene olcsoert
Microsoft Remote Desktop: Mert neha a windows-os gepeket is kell babusgatni. -
hszilard666
veterán
válasz
freelanced #71156 üzenetére
Működik, hasznos.
nofi:
Működik, én magyarítottam már nem egy gépet, speckó eszközzel kell levenni a keycapet, és feltenni a másikat. Arra érdemes figyelni hogy felül kapcsos a rögzítés alul pedig csak kampók akadnak be, nem felfele kell kivenni hanem szögbe kell állítani és kiemelni a kijelző irányába az adott gombot.
-
Dhampir
félisten
válasz
freelanced #71156 üzenetére
Maradéktalanul betartja ezeket a szerződéseket az adott biztosító, ha tényleges kár keletkezik a termékben?
-
bruce20
csendes tag
válasz
freelanced #71085 üzenetére
Szia!
Nekem a Dell P2415Q nagyon bevált, minimális kompromisszumokat kell kötnöd csak vele, 24" méretben nem igazán van jelenleg más alternatíva, ha retinát szeretnél. -
Syl
nagyúr
válasz
freelanced #71083 üzenetére
De igen, jól emlékszel. Csak nekem nem a full hd retina (az számítás szempontjából 4k) felbontással van bajom, azzal nagyon szuperül megy. Hanem ha a 2560x1440-et kapcsolom retinára. Mert ott már valójában 5k-t kell számolnia - az meg sok szegény intel irisnek. Nem véletlen nincs 5k iMac intel integrált videóval.
-
Syl
nagyúr
válasz
freelanced #71078 üzenetére
Ha szeretnéd asztali monitoron is a laptop kijelzőjének a szépségét, élességét, akkor 4k monitort veszel és full hd retina beállítással használod.
-
r4z
nagyúr
válasz
freelanced #71075 üzenetére
Lehet, hogy ahhoz a merethez alacsony lesz a felbontas. A 21.5" 1080p is hatareset.
-
Jaded
őstag
válasz
freelanced #70732 üzenetére
Tucano Elements Second Skin. Zipzáras, van egy külön bújtató, hogy ne karcolja össze. Szerintem hibátlan.
(#70736) V.Stryker
Én kukáztam mindenhonnan. Pont azért, amiért írod, vagy mert a badge nem tűnt el. Vagy ha pl iPaden elolvastam az e-mailt, akkor a többi eszközzel nem tartotta szinkronban. Visszaálltam a gyárira mindenhol, az legalább ezt az alapvető dolgot tudja. -
tboldi
nagyúr
válasz
Speck Flaptop.
-
Ļantos
aktív tag
válasz
Nekem van egy bőr borítéktokom, amibe csak a gép fér el, más nem. Azt használom. Vásároltam egy felpattintható vékony műanyag tokot is de nem szeretem, használat közben inkább kiélvezem a gép dizájnját.
-
tboldi
nagyúr
válasz
freelanced #70687 üzenetére
A 13”-es Airhez képest alig nagyobb a 2017-es 15” Próm, használat közben észre sem venni a különbséget (a kijelzőt leszámítva). Egyedül a súlytöbblet, ami érezhető cipeléskor, mert fél kilóval nehezebb annál (1,33 kg - 1,83 kg).
-
HarryPotter
őstag
válasz
freelanced #70687 üzenetére
nekem nagy. a 13-as szerintem jobban hordozható.
-
lmno
őstag
válasz
freelanced #70674 üzenetére
Én nem vennék 15-ösnél kisebb gépet. A Retinák (2012) óta teljesen jól hordozhatóak.
-
tboldi
nagyúr
válasz
freelanced #70674 üzenetére
Én megszerettem a TouchBart, bár már a megjelenésekor is tetszett.
És én 16 GB RAM-osat néznék, ha hosszútávra tervezel, meg nem is bővíthető.
Illetve a 4 mag is jól jöhet. -
vasi89
őstag
válasz
freelanced #70670 üzenetére
mire használnád? Mert sok mindenre teljesen elég a 2 magos processzor is.
-
vasi89
őstag
válasz
freelanced #70667 üzenetére
maga a touchbar szerintem nem egy hiánypótló fejlesztés. De a billentyűzet valóban jobb és ami fontos, hogy az idei TB modellek mind 4 namgosak, mindenképp azt érdemes venni.
-
lmno
őstag
válasz
freelanced #70559 üzenetére
Most van akció az egyik Apple resellernél a tavalyi Pro-kra, a kicsi 600k, a nagy pedig "csak" 850k. Mind a kettő 512GB-os. Ennél jobb nem hiszem hogy lesz Black Friday-en.
-
vasi89
őstag
válasz
freelanced #70522 üzenetére
Egyébként Én is gondolkodtam váltáson de egyenlőre még marad viszont a jelenlegi árazás mellett max alap TB nélküli gépet tudnék venni, amire sok értelme nincs cserélni. De később is inkább veszek egy újabb alap modellt mint használtan egy erősebbet. De mint írtam vannak megbízható magánszemélyek de érthető okok miatt az én bizalmam ilyen téren megingott.
-
válasz
freelanced #70528 üzenetére
Szimpla alu. Telefonban is azt veszem mindig.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Nekem space gray van, és közel egy év után is úgy néz ki, mint az új.
És a billentyűzettel sincs semmi baj. Egyedül a baloldali option gombbal volt eddig problémám, valami szösz aláment, de egy cetlinek a sarkával kipiszkáltam, azóta ismét hibátlan.
-
Smiley
addikt
válasz
Csak az eredeti szurke... velemenyem szerint az a legszebb. Elegans minden helyzetben es az aprobb karcokat eszre se veszed rajta.
-
rjg
őstag
válasz
Én a Space Gray-re szavaztam két-három hónapja, mert jobban tetszett. Eddig nem bántam meg. Ha valaki nagyon óvatos, a karcokat megelőzendő lehet rá venni víztiszta fóliát, de szerintem normál használat mellett nincs erre szükség.
Szerk. A kijelzőre viszont kipróbálás után valószínűleg fogok venni egy Crystal Clear fóliát, mert zavar a staingate veszélye. -
Mattb
senior tag
válasz
freelanced #70522 üzenetére
Vannak normális "kereskedők" is azért a piacon. De tény, hogy legtöbbel vigyázni kell.
-
Smiley
addikt
válasz
freelanced #70519 üzenetére
Hasznaltan nagyon nehez jot kifogni itthon. Tularazott es lelakott a gepek nagy resze.
-
vasi89
őstag
válasz
Magánszemélytől jó eséllyel tudsz kifogni jó gépet. Én az isamuraitól vettem pár éve bevizsgált, leszervizelt gépet amiről később kiderült h be volt ázva majd közölték h ja ők nem vizsgálnak be garis gépeket... na ezek után én használtgép kereskedőtől semmit nem veszek főleg h a fogy védelmet sem érdekelte és ab ékéltető testület is annyit mondott így jártam. Ezzel szemben azért nem olyan ritka a lelkiismeretes magánszemély.
-
wm2
őstag
válasz
Magyarországon vagyunk. Balkán. Csodálkozol?
Ki lehet azért fogni, de kell némi tapasztalat. Nekem volt olyan, hogy a képernyőfoltosodás miatt szóltam, hogy ki fogom vinni a készüléket a napfényre és megnézem pöttyöse. Utána nem tudtam elérni.
Inkább vegyél újat én azt mondom.
-
vasi89
őstag
válasz
freelanced #70516 üzenetére
almapiac, használtalma, beszeljukmac. Ezeken az oldalakon ki tudsz fogni jó ajánlatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Kuponkunyeráló
- Sorozatok
- Tomato firmware
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest