- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
ArthurShelby #36049 üzenetére
Létezik. A kulcsszó: Asix chip. Nagyon gyenge a netem, nem tudom kikeresni Neked a chip pontos kódszámát, de talán vki tudja, vagy Te is kikeresheted az Asix -ra rákeresve. Fejből csak a 10/100 -asét tudom, az 88772. Olyan adaptert vegyél, aminél kifejezetten írják, hogy az a Gigabites Asix xxxxx chip van benne!
-
ArthurShelby
addikt
Létezik olyan andoridra, hogy usb to gigabit ethernet átalakító?
(Androdios tv-hez kéne, mert a gyárban spórolásból csak 100-as portot tettek rá).
Anno mintha olvastam volna olyat, hogy androidon nincs gigabit, mert szoftveresen még nem támogatott.Ezt az egy típust találtam ebayen, amiről azt állítják, hogy gigabites és androidot is támogat (remélem gigabiten).
-
válasz
Shirko #36045 üzenetére
Sajna ezek ilyen kissé faramuci beragadások a nyelvben.... A 32GB ROM és a ROM csere másról szól.... a ROM meg maga a csak olvasható memória, holott ezeket jelentősen írjuk....
Közben meg ha megsérül a memódiamodul (emmc csatolású flash)... és mág lehetne sorolni a sok elérthető rövidítést...
Először én is csak lestem, hogy miért hard reset a factory reset (gyári adatok visszaállítása), ami formázza (vagy törli) a data és cache partíciókat. -
-
Bass
addikt
Sziasztok
El szeretném adni a telefonomat és hiába csináltam gyári visszaállitást a google kéri a régi felhasználói azonosítót ha benne az új sim. Mi a megoldás erre? Olvastam h hatos android ota ez valami biztonsági dolog és egy kollégám a oár honapos telefonját hazavágta igy és használhatatlan,én nem szeretnék igy járni. Valami beállítás ez vagy pc-n kell valamit csinálni? Köszönöm -
zola899
tag
válasz
#77646080 #36041 üzenetére
Köszönöm a tippet.
De azon már túl vagyok.
Egy hete jött meg a szeptemberi frissítés.
Azelőtt mindig 1-2%ot fogyasztott az android.
A frissítés után 8-9et.
Ezt megelégeltem.
Tegnap délután raktam újra a telefont, gyári beállítások, wipe cache, minden megvolt.
Az S8 topikjában azt a választ kaptam, hogy azért fogyaszt újra ilyen sokat a rendszer, mert beállítja a preferenciákat.
Erről vélemény?
Érdekes módon tegnap estig 1% volt, nem nyitottam/zártam be semmilyen programot , viszont azóta újra többet és többet fogyaszt. Jelenleg 9% megint...
És csak egy böngésző és a messenger fut (amik 1-1%ot fogyasztanak).
Mi pörgetheti ennyire az android rendszert? -
-
zola899
tag
Sziasztok!
Galaxy S8...
oreo 8.0
Akkumulátor
használat...
Android rendszer...
Van egy olyan lehetőség hogy kikapcsoljam és ne fusson a háttérben (ez az alkalmazás nem futhat a háttérben mikor nincs használatban).
Kérdésem az lenne, hogy érdemes kikapcsolni?
Milyen hatással lesz a telefonra ha nem fut a háttérben az Android?
A legutóbbi frissítés óta 8-9%ot fogyaszt az eddigi 1-2 helyett, és próbálom megfejteni hogy miért... -
-
beg
veterán
válasz
dilajoska1 #36036 üzenetére
Azt leszámítva, hogy másképp hívják, nincs.
-
dilajoska1
őstag
válasz
tordaitibi #36035 üzenetére
A hardreset és a factory reset között van különbség?
-
válasz
dilajoska1 #36034 üzenetére
Factory reset, visszaallitas, gyari adatok visszaallitasa, ez mind ugyanazt jelenti, legalabbis Androidon.
A felhasznalo szamara lathatatlan data particion levo adatok torleset. Azaz az osszes addig telepitett app, az osszes sms, tel,szam, minden alkalmazas adatainak torlese. Keszulek es romfuggoen beallithato hogy a felhasznalo altal lathato, altalaban belso tarhely neven elerheto particion megmaradjanak a kepek, videok, stb. vagy az is gyalu. Ez szerintem ios alatt is hasonloan mukodik. -
dilajoska1
őstag
-
beg
veterán
válasz
dilajoska1 #36032 üzenetére
Ez egy android szakmai topik. Mi köze van ahhoz, hogy az ios topikban mi zajlik épp?
Ahogy egyébként a ROM sem ROM amit cserélgetünk, ezért a hard reset kapcsán is vannak félrehallások/értések.
-
dilajoska1
őstag
Na ez világos és ezt akkor jól tudom de az iOs felhasználók arról akarnak meggyőzni hogy ez csak sima újraindítást jelent
, legalább is iOs-en ők így hívják és engem néznek hülyének. Nézzetek be a mobilarénán az Elérhető az iOS 12.0.1 topicba és olvassátok el a utolsó pár hozzászólást.
-
beg
veterán
válasz
dilajoska1 #36030 üzenetére
google help
ugyanez angolul
Nettó 18 másodperc időráfordításba került. -
dilajoska1
őstag
Sziasztok. Tényleg rosszul tudom hogy a hardreset teljes rendszer visszaállítást jelent?
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Remélem nem nagyon off.P20 lite és Galaxy A8 benchmarkról lenne szó.
a lényeg, hogy az P20 Lite memóriára(RAM) 9141-et, az A8 5809-et kapott. Ez szerintem egész nagy különbség. Ugyanakkor a gyakorlatban ez mit jelent, hol jelenik ez meg? -
teo77
őstag
Sziasztok! Ha egy android alkalmazások belül a userek szavazhatnak egymásra, lehetséges a szavazati adatokat kivezetni valahogy egy online Customer Relation Management szoftverbe? Mindezt úgy, hogy a CRM programban látni lehessen az összes andridos appban lévő usert és azok negatív és pozitív szavazatait csökkkenő sorrendben. Ismert minden user email címe és az android app tud https-ben kommunikálni. Természetesen az apphoz fejlesztői jogosultság van.
Köszömöm a válaszokat előre is! -
frankstork
aktív tag
Sziasztok. Megkérdezem itt is, mert sanszos, hogy a droidnak is köze lehet hozzá, Xiaomi Redmi 5 Plus egyébként az alany:
Frissítés óta külső meghajtóról nem működik a videó lejátszás. Előtte rádugtam OTGvel a pent,(micro SD plusz adapter), és simán ment mxplayerrel a videó, most meg azt írja, hogy fájl nem támogatott. De nem csak az mxplayerrel nem megy,hanem a gyári lejátszóval se. VLC úgy ahogy elindítja, viszont csak egyet, aztán megáll, kövi videóhoz kilépni kell... Ötlet?
Ha micro SD-t beleteszem, minden a régi. -
Shirko
tag
válasz
oszi91 #36024 üzenetére
Samsung Smart Switch]
Telepítsd a számítógépre aztán csatlakoztasd a telefont. Ha csak a kijelző sérült akkor tudod menteni az adatokat valószínűleg. -
oszi91
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy nővérem elejtette a telefonját és úgy betört a kijelző, vagy lehet h K.O lett a telefonnak nem tudom, hogy fekete a kijelző teljesen. A gombok még világítanak, de ennyi. Ha feldugom gépre látom mint meghajtót, de ha megnyitom akkor üres. A képeket szeretném átmásolni valahogy számítógépre vagy valamire. Szerintetek lehetséges-e ez valahogy. A telefon egy Samsung Galaxy A5 2016. (Esetleg van-e valakinek ötlete, hogy hogy lehetne kideríteni, hogy csak a kijelző sérült-e? Mert ha igen akkor megpróbálnám kicserélni. Ebayen egész jó árban lehet már kapni ilyen kijelzőket.)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Shirko
tag
Régebben felvetettem itt, hogy lehet-e PC nélkül az ADB-t használni. A Wifi-n keresztüli korántsem teljes funkcionalitáson kívül más megoldás nem született, majd a dolog feledésbe merült.
Szerk: Tegnap a hálózaton keresztüli adb-t teszteltem tcp csomagok tartalmára, hátha rájövök a szintaxisra és böngészőből is el tudom juttatni a parancsokat a telefonhoz, de az eredmény elbizonytalanított, ezért elkezdtem újra keresgélni.
Most találtam megoldást az XDA-n.
Ami kell hozzá:
-OTG képes debugoló telefon,
- debugoló telefon legyen rootolva,
-TWRP, vagy root fájlkezelő,
[link],
-OTG kábel + adatkábel.Az eddigi eredményeim: a Huawei P Smart (2018, Oreo) és egy HTC Desire X (2014, ICS ) simán engedelmeskedik a fastboot és az adb parancsoknak is. A Nexus 5 (D820 Marshmallow) viszont nem hajlandó tudomást venni róla, holott pc-ről végrehajtja az utasításokat. Talán az zavarhatja, hogy egy másik Nexus 5 (D821) adná az utasításokat.
Összefoglalva: működik a dolog, de lehetnek kivételek. -
philoxenia
MODERÁTOR
Hirdetni minden formában tilos a topikban!
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Galaxy Young 2 dual SIM mobil Android KitKat 4.4.2 rendszerrel, ami kb. másfél éve nem volt bekapcsolva, de előtte semmi baja nem volt.
Pár napja amikor be akartam kapcsolni akkor bekapcsolás után csak a mobil neve jön be és utána nem tölt be a rendszer, hiába várok bármennyit is.
Hard resettel próbálkoztam a teljes wipe-al, de ezután sem kapcsolódik be a mobil.
A kérdésem az lenne, hogy gyári Samsung ROM-ot honnan tudnék letölteni hozzá (mert hard reset-nél a listában ott van, hogy micro SD kártyáról elvileg lehet telepíteni), illetve mivel már nem garanciális a mobil a custom ROM is szóba jöhet, de nem tudom, hogy ahhoz szükség van-e rootolásra vagy nem? -
DrDobos
őstag
A Blutooth 5.0 mivel tud többet mint mondjuk a 4.2?
-
-
gyuszmó
őstag
Üdvözlet kollégak
Van egy meizu mx6 telom közel 2eves teljesen meg vagyok elégedve vele. Próbáltam szoftvert frissíteni rajta,de nem sikerül. Pedig a telom tarhelyen van az 1gb os file az új software. Volt már gyári vissza is volt , semmi . Nem tudom mit rontok el,nem vagyok egy nagy mágus,de azért annó több hasonló dolgot könnyen elvégeztem más telon . Csatolok egy képet is .
Nem tudom hogy ez a korrupt jelző gáz e ? A telo gyárilag független,legalis boltban vettem.
-
törölt tag
Üdv!
Talán ez segít: Guía del Elephone S7: Cambiar batería
-
GAbre
veterán
Üdv!
Lenne egy elephone s7-es telefon,mivel nem tudtam topicot ahol fel tudnám tenni kérdésem,gondoltam itt írok.
Próbáltam akkut cserélni benne,de sajna nincs 1 videó/leírás róla.
Sajna csatlakozó fejjel lefelé van alaplapon,és nem lehet bejátszani újat.
Szétszedni,meg nem bírtam,mert a keret nem csavaros,feszítésnem meg elég ellenálló.
Pedig elvileg lejön.
Valaki esetleg nem tudja,hogyan tudom leszedni keretet?
Nélküle nem férek hozzá a csatlakozóhoz.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus rog phone 8 + Cooler
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest