- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pool_
tag
Még ami eszembe jutott hogy a /system/framework/com.google.android.maps.jar is lehet hogy kapcsolódik hozzá, de ebben nem vagyok biztos. Én ezt is pótolnám.
Ehhez tartozik még egy /system/etc/permissions/com.google.android.maps.xml
Ezek mind hiányoznak a romból.
Ezeket mind kiszedheted egy cyanogenmod google apps csomagból, persze figyelni kell az android verziószámra. A fájl jogosultság ezeknél is fontos!
Az apk-kat is kiszedheted ebből, illetve ebben minden benne van ami kellhet a google helyadatokhoz. -
Koszta
tag
Nem ugrik fel, csak ki/be lehet pipálni, de ennyi.
Nekem biztosan rajta volt, mert most néztem először ezeket a fájlokat. Felmásoltam másik ROM-ból, most az van rajta, de ugyanúgy nem ugrik fel (jogosultságokat beállítottam (rw-r-r), utána wipe data, majd restart.
Az apk verziószámát hol lehet megnézni? Vagy honnan tudhatom, hogy melyik a jó, melyik kell nekem?
-
Pool_
tag
Egyébként jó fej voltam és megnéztem az s124 romotokat, abból biztos hogy hiányzik a 2 apk fájl amit írtam, ezeket biztos hogy pótolni kell, mert enélkül tuti nem fog működni.
Egyébként amikor bekapcsolod a google helyadatokat, fel kell ugrania egy ablaknak hogy elfogadod-e a feltételeket. Ha ez nem ugrik fel, akkor a NetworkLocation.apk hiányzik, vagy nem állítottad át a fájl jogokat, vagy nem a jó verziószámú apk-t másoltad be. Ha felugrik és elfogadod akkor működnie kell. -
Koszta
tag
Találtam egy leírást, ami talán orvosolhatja a problémát (lehet nem is a bemásolt fájllal van a gond):
[link]"Fix location services
If location services does not work, do apply Google GMS (GAPPS) above. If it still does not work, it may be because the phone is programmed to use Chinese location services. This patch will tell it to use GMS. The patch will apply, and probably even work, on all ICS phones. But was originally made&tested on a Lenovo A750 ICS. Its called V1.3 because many people have downloaded the A750 v1.3 patch and used it on many MT6575 phones. It is still the same patch, except the update.zip is tweaked to work on any ICS phone, not only MT6575 ones."Szerintetek ezt érdemes kipróbálni? A leírás tavalyi, így nem tudom mennyire érdemes egy ilyet feltenni (egy újabb ROM-ra, mert akkor még tuti nem a mostani volt).
-
Koszta
tag
Köszönöm a választ!
Mind a két fájl benne van a system/app részben. Megpróbáltam az etotalk-os romból kiszedni (ez pl. megoldotta az értesítő ledes problémát), viszont a helyadatok azzal a fájllal sem működtek jól.
Ezt a fájlt leszedhetem külön is? Minden telefonnál egységes? Mert nem szeretném, ha más telefonnak ez az app fájlja bármi kárt okozna.
-
Nuenue
csendes tag
Teljesen jogos az észrevétel. Én használtam mindhárom szolgáltató 3g-jét és legjobb tapasztalatom a Vodával van. Bizony kell a 900mhz. Nekem egy régebbi típusú dual simes Mt6573-as B63M telóm van, ami tudja a 900MHz-et és gyakorlatilag egy két Edge-re váltástól eltekintve megy mindenhol a 3g. Nyúzom is a topikokat hogy ha váltok erősebb telóra, akkor ilyet (900/2100mhz-eset) tudjak választani.
Kérés a nép felé:
- Milyen droidos progi tudja megmutatni ezt az adatot a telókon?
- Mivel sajnos sokszor nem egyértelmű a honlapokon feltüntetett adat a 900mhz képességről, lehetne ezzel a progival csinálni egy tesztet az itteni tulajokkal, hogy tudjuk a 900mhz-es listát frissíten/aktualizálni.Más: van egy honlap ha még valaki nem linkelte, ami elég jól mutatja e telók valós méreteit összehasonlítva. Igaz nincs benne minden itt elemzett ketyere, de mégis hasznos lehet. SIZEALL
A monitor méretét ne felejtsétek beállítani jobbra fenn. -
kgymac
őstag
Vannak olyan modellek is, amik tudják a 900-as 3G-t. Nem is igazán drágábbak jelentősen, sőt volt olcsóbb is, mint a w8-asom. Aki vodával számol (mert hűség köti), az inkább olyan modellt válasszon. Igaz, így lekerül az olcsó kínai telefonok 70%-a a listáról. További 20% a csak kínában működő telcsik, bár bátor emberek vannak itt a fórumon is, bevállalnának net nélkül is ilyen telcsiket.
Én keveset beszélek, sokat netezek, legtöbbet nagyfaluban, ott a rózsaszín világ a jobb. Néha meg szoktam nézni a céges flottás voda ajánlatokat, hmmm, de még soha nem rohantam rendelni. Havi szinten 300 forinttal fizetnék kevesebbet, de csak külön díjért van net. Ráadásul 2-3GB-s a legkisebb csomag, én csak 200-800MB között netezek. Pannon detto. Náluk már volt netes stickem otthonra, tartalék net-nek, routerre, de alig tudtam felmondani, ragadtak, mint a törek/bogáncs. Talán jobban is. -
Keeperv85
nagyúr
Busz volt, nem vonat. Nem sikerült. Városban azért egy stabil jelet el tudnék viselni így 2013 végén, de már kinőttem a mesékből. Viszonyításképp azért megjegyezném, hogy a T-Mobileos net még egyszer nem szakadt meg a másik telón. (Kontra: olyan sem volt még, hogy jó lett volna a vonalminőség...) ...és most jön gondolom a kérdés, hogy akkor miért nem azt használom: azért, mert mikor erre váltottam, akkor náluk ilyen csomagok még csak túlforgalmazási díj mellett voltak elérhetőek. Nem volt "korlátlan". Most meg nem szeretnék két évet aláírni újra...
-
kgymac
őstag
Butaság,összeesküvés elmélet vagy sem, de a kis t vett a nagy t-től központhoz isdn licenszeket '91-'92 körül.
Az igaz, hogy 900MHz-n könnyebb lefedni (kevesebb torony kell, nagyobb távolságra lehetnek egymástól), de akkor a másik két szolgáltató miért nem alkalmazza ezt a technikát ? 900-as sávuk nekik is van, csak cucc hozzá, az nincs. Bár a t-nek lehetne amerikából, mert mire az ottani t kiépíttette a hálózatot, már szerelhette volna fel a 2100MHz-set. Nálunk meg nem lehetett volna kezdeni semmit a 850MHz-s készülékekkel. -
Keeperv85
nagyúr
Nem vagy te egész véletlen a Voda beépített embere? Ez még reklámnak elmegy, de sajnos nem igaz. 3 éve vagyok előfizető, biztosíthatlak, hogy voltam már pár helyen az országban, ahol 0 lefedettsége van a Vodának. (Zalaegerszeg-Pécs közti út rendszeresen szakadt... Pécs-Komárom között rendszeresen szakadt...) De az igazán kiábrándító mégis csak az, hogy az még oké, hogy van lefedettség, de ITT ahol most vagyok, ebben a pillanatban is látom hogy villog WCDMA-HSxPA-WCDMA váltásban a stick PÉCSEN! Na azért engedjék már meg, hogy legalább a városban ne váltogassa a sávot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Mobil flották
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lexus, Toyota topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest