- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hungobungo
senior tag
válasz
mikrofon #12446 üzenetére
Nem vagyok villamosságis szakember, de mintha valaki azt mondta volna ezzel kapcsolatban nekem, hogy földeletlen aljzatoknál jelentkezhet ez a probléma, vagyis lehet hogy nemis a géped, hanem a vill. hálózat tehet róla. Próbálgasd végig a konnektorokat a lakásban, illetve cserélgesd a hosszabbítókat a géped előtt, hátha...
-
hungobungo
senior tag
sajnos a kínai tabletekhez/telefonokhoz általában nem gyári töltőt adnak, hanem a legolcsóbb utángyártott 1$-os szart. Mindenképpen érdemes itthoni cucchoz kapott USB kimenetű töltőre váltani (az adatkábellel összekötve tölthető a legtöbb tablet/telefon).
Egy gond lehet, hogy a rosszul árnyékolt/ingadozó áramleadású töltőknél szellemérintést generálhat a gépeddel nem "kompatibilis", amúgy mással gond nélkül üzemelő töltő, vagyis megnyomod valahol és máshol is nyomást érzékel. Nem kell megijedni, másik töltőt kell keresni. -
hungobungo
senior tag
válasz
feca81 #12439 üzenetére
Már korábban ígértem, hogy megosztom, de az volt a tervem hogy online repo maradjon, így ha valamit javítok egyből más is élvezheti. Sajnos külső online repo-t nem lehet megadni a Bart-ban, így marad ez a forma.
Ja még két dolog:
- ha a Bart nem tud valamit fordítani, meghagyja az eredeti APK-t, vagyis nem fogja elrontani.
- Bele fog írni a build.props-ba, és a default nyelvet átírja oroszra. Ezért ezt a fájlt a kész zip csomagból simán törölhetitek, csak annyi, hogy ezután már CWM-ből nem lehet signature check-kel (aláírás ellenőrzéssel) frissíteni, mert már módosítottátok a zip-et és az aláírt verzióhoz képest megváltozott. Ez simán kikapcsolható (toggle signature check), ha jól tudom már alapból ez van megadva a CWM-ben. -
hungobungo
senior tag
válasz
hungobungo #12436 üzenetére
Sajnos látni fogjátok, hogy néhány apk-t nem fog tudni így lefordítani, több okból sem, ezekkel egyenként kell az apkchanger-rel megküzdeni. Ezek általában a Phone.apk, Mms.apk, Email.apk. Az összes többi rendszeralkalmazás fordítása fenti módon automatizálható!
Ha van időtök, ne költsetek ilyenre, minden fordítóprogram a Bart-hoz hasonlóan az apkchanger-re épül, akár bevallják akár nem.
És akinek kedve támad, ugyanígy lehet bármit magyarítani: a kicsomagolt bármi.apk \res\values mappájában van az angol nyelvű xml, ezt át kell másolni a \res\values-hu mappába, és bármilyen normálisabb szövegszerkesztővel (pl. notepad++), vagy xml editorral magyarra fordítható. A Bart menüben van ilyen lehetőség, hogy single file, ami a kicsomagolást (decompile) és a visszacsomagolást (compile) is elvégzi.
BART letöltése: http://burgerz.pro/
-
hungobungo
senior tag
válasz
feca81 #12433 üzenetére
Már többször beszéltünk erről, kb. ez a menete, ha Bart-tal akarjátok fordítani (ez per pillanat a legjobb ingyenes tool):
1. szerezetek egy friss ropogós gyári magyar romot, vagy használjátok az én repo-mat - karácsonyi ajándék!
- ez esetben ugorjatok az 5. pontra!
2. Hozzatok létre egy saját repo mappát, ezzel a névvel: AKÁRHOL:\REPO\Hungarian\main.
3. apkchanger-rel bontsátok ki azokat az apk-kat egyenként, aminek kell a tartalma. Ha pl. a Phone.apk-t csomagoltuk ki, a /res/ könyvtárból kell a value-hu*, raw-hu*, xml-hu* vagyis minden -hu tagot tartalmazó (pl. van ilyen is: raw-hu-xlarge) mappát. Ezeket másoljátok át a Repo-ba a \main\Phone.apk\res\ mappába.
4. Ha megvan az a 20-30 apk, amit érdemes magyarítani, akkor elindítjátok a Bart-ot.
5. A Bart zip-pelt romokat tud kicsomagolni/fordítani automatikusan (CWM), ha nincs ilyen, elég, ha becsomagoljátok zip-be a telefonról áthozott fordítandó eredeti apk-kat.
Ezeket javaslom átmásolni a telefonról (* = minden fájl):
\system\app\*
\system\framework\*
\system\build.prop
A system mappát kell zippelni.6. Bart-ot elindítod (angol nyelvre váltasz a beállítások menüben - fogaskerék ikon).
7. ROM translation fül, Android ICS kiválasztása (gondolom mindenkinek ez lesz), Select rom-nál kikeresitek a zip-et.
8. Alatta Select translation service-ben LOCAL-ra váltotok, és kiválasztjátok a REPO mappát (FONTOS!).
9. Let's do it!-ra kattintasz, elindul a folyamat. Érdemes bekapcsolni a Terminál ablakot, abban látszik, hogy éppen hol tart, mit sikerült mint nem fordítania.
10. Ha kész lesz, kiirja hogy Gotovo!
11. A kész magyarított csomag BART DIR\mod\CompleteROM mappába került, ami egy aláírt CWM-mel flash-elhető zip csomag.
12. Ha nincs a telefonon CWM, nem kell megijedni, kizippelitek, és a korábban már leírt módon cserélhetők az APK-k a telefonon is direktben. -
hungobungo
senior tag
Én az Eternal Team-mel szopok, másfél hónapja, hogy basznak küldeni egy tabletet, előtte persze, van raktáron, aztán meg: most kapjuk, aztán meg megjött de még teszteljük, aztán meg egy hónapja hullaszag. Felajánlottam hogy küldjenek más modellt, semmi. Indítottam dispute-et, utána érdekes módon egyből kerestek, megígérték, hogy a héten küldik ha visszavonom (ez volt egy hete).
A cégről:
Eternal Team -- 24Hours Shipping
97.7% positive feedback
29946 transactionSzóval mindegy, milyen nagy cég. Szerencsére aliexpress is visszatartja a pénzt, vagyis (bár még nem kellett) vissza lehet követelni. Ja és ajándékba kellett volna, határidőre... úgyhogy rendeltem másik cégtől, DHL-lel a rendeléstől számított 5. napon itt volt.
-
hungobungo
senior tag
Nehogy felrakd a telódra, felesleges! A kernel gyárilag tudja, a hybrid governort biztosan ehhez optimalizálták, mtk procikat nem nagyon szeretik ezek a procifrek állító programok amúgy sem.
Ha kíváncsi vagy hogy mennyi időt töltött milyen frekin itt tudod megnézni:
/sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/time_in_state
pl az enyém:
Freki (Hz) eltöltött idő 1 egység = 10ms (ha jól emlékszem)
250250 949527
500500 11129
667333 5369
750750 2070
1001000 5172118ugyanitt van más is, pl átmenet tábla, váltások száma, stb.
HA ITT NEM LÁTUNK MÁS FREKIT (csak mondjuk 1001000 = 1Ghz), AZ AZT JELENTI, HOGY A KERNEL NEM TÁMOGATJA, ÉS EZEN SEMMILYEN PROGRAM NEM TUD VÁLTOZTATNI!
-
hungobungo
senior tag
Nem kell ám megijedni egy kis szereléstől, kicsi csavarnyúzó készlettel simán megoldható, elég könnyű szétkapni bármelyik telefont (tapasztalat). A nyomógombokról a külső váz gombok könnyen szétcsúszhatnak ilyen erőhatásra.
A gombok általában úgy vannak kivezetve, hogy legtöbbször csak az első szintig kell szétszedni a telefont (értem ez alatt azt, hogy magát a nyákot meg a kijelzőt már nem kell lebontani).
Pl. a V1277-nél még csavarozni sem kell, mert a hátlap leszedésével direktben látjuk a gombot, csináltam a laptop kamerával fotót, remélem látszik: -
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #11721 üzenetére
Üdv,
Nem fogsz tudni hozzá cserealkatrészt szerezni Európában. Beszélj az eladóval, hátha elintézi neked a szervízt. Modellfüggő, de valószínűleg a képernyőüveget egybeépítették az érintőréteggel, ez drágítani fogja a költségeid. Kb. 12-14 ezer forint lesz a szervíz Kínában postával, mondjuk itthon se lenne olcsóbb, de készülj fel a 2 hónapos vagy akár hosszabb átfutási időre.
Ha még használható a telefon, és nem zavar az esztétikai hiba, szerintem szarjátok leÉn mindenkinek, akinek szerzek telefont a lelkére kötöm, hogy kérjen hozzá szilikon/PU védőtokot és még ezt is rakja bele egy plusz műbőr/szövet tokba, hogy nehogy így járjon. Ezek a telefonok már nagyok, simán kicsúszhatnak egy ingzsebből, táskából, aztán már meg is van a baj...
-
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #8212 üzenetére
i9300+-ról tudsz mondani pár szót? Egyik ismerősöm szemez vele, de nem szeretek olyat ajánlani amit még nem láttam. Pl. kijelzője elég világos? Felbontása nem zavaró (mondjuk használtam már 5"-os, 800x480-as Note utánzatot is, az még elment)? Akksi bírja? Kamerája elmegy (a Note utánzaté elég gyenge volt)? Köszi!
-
hungobungo
senior tag
V1277-hez kijött a 2012.08.29-es, oroszok által root-olt rom, fent van a blog oldalamon.
Plusz: HDMI javítva, és gyárilag 99%-ban magyar a rom (!). -
hungobungo
senior tag
válasz
smilecat #7670 üzenetére
Mert weboldal leállítást csak hivatalos szerv kezdeményezhet. He más országban jelented fel őket, akkor még azt is meg kell várni amig a hostoló országot értesítik/megkérik, hogy eljárjon...
Kínában van külön szerv a cybercrime-ra, sőt még vmi állami keret is amiből kártalanítják a pórul jártakat (!)
-
hungobungo
senior tag
válasz
bertokl #7638 üzenetére
Mindkét fóliát kapottnak refundolta a pénzt, ami korrektnek tűnhet, de... talán nem számított arra, hogy ilyen gyorsan világgá kürtölik az átvertek, ezért az elsőknek még visszaadja a pénzt, hogy a többiek megnyugodjanak.
Ezt olvastátok:
"I hate myself for believing this guy when he promised to send me the phone. This way he gained time to rip off other people. The pictures of the package with my address - all fake"Vagyis fake képeket is csináltak és küldtek neki a csomagról
Igy is visszaadja majd a paypal a pénzeteket?
-
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #7236 üzenetére
Te is rendelhetsz!
Jó kis reklámot csinálok a cégnek, de: itmedia.skMost épp nem akciós, érdemes kivárni. Ha többet rendelsz, olcsóbb a termék is, és ingyenes a posta.
Ja hogy te nem Mo-n vagy most?
-
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #7232 üzenetére
32GB-os Platinet Class6-ost vettem ákciósan 4500Ft-ért. Az telefonban mindenre elég.
Class10-est szerintem inkább csak a profi fotósoknak éri meg, mert a nagy raw fotók készítésekor gyorsabb az írás...32GB-os Sandisk Class10-es lemez 8958 HUF a legolcsóbb webshopban nálunk.
-
hungobungo
senior tag
Hát.... tegnap keresgéltem egy ismerősömnek mtk6575-ös telefont olcsón. Az aliexpress-en találtam egy hirdetőt (ugye ez egy közvetító oldal), aki hasonlóan gyanúsan olcsón, 95$-ért adta volna az egy magos, 120$ környékén a kétmagos telefonokat. Ma reggelre felfüggesztették az accountját...
-
hungobungo
senior tag
válasz
nyuszi123456 #7030 üzenetére
- Mi a különbség az ufók és az őszinte kínaiak között?
- ?
- Ufót már láttak.... -
hungobungo
senior tag
válasz
nyuszi123456 #7028 üzenetére
1: Miben más fizikai gombsort nyomogatni, mint egy virtuálisat (multi touch-ot feltételezve)?
2: Ha tíz ujjal gépelsz, melyik kezed tartja a telefont? Ez egy mobileszköz, nem irodai számítógép...
3: Két hüvelykujjal, miközben tartod a telefont krvagyorsan lehet gépelni, csak gyakorlás kérdése.
4: Mutatóujjal nyomkodóknak a qwerty sem lesz gyorsabb, hidd el...
5: Levelek olvasásánál milyen 10 ujjas qwerty műveletsort gépelhetsz be, amitöl meggyorsul az életed? Elképzelni sem tudom... -
hungobungo
senior tag
válasz
nyuszi123456 #7020 üzenetére
"a képernyőt mutatóujjal tapicskolni sok-sok emailen át minden nap viszont lassú, és az egyik legrosszabb megoldás."
ORLY? ÉS ezt csak most mondod? Álljanak le azonnak a gyártósorok! Steve Jobs is bekaphatja!
-
hungobungo
senior tag
válasz
sasa311 #7017 üzenetére
Legjobb nemzetközi (kínai) oldal:
http://www.17track.net/IndexEn.htmlMagyar posta (angol) oldala:
http://posta.hu/tracking -
hungobungo
senior tag
válasz
fi:zi'k #7006 üzenetére
Ne basszátok már fel kora reggel! Pl. eltérő nyelvkiosztást, program/környezetfüggő bill. elrendezést hogyan oldanátok meg fizikai billentyűzeten? A fizikai sérülékenységről, zsanérok kikopásáról nem is beszélve.
Egészségetekre, használjátok, de én azért haladnék a korral... -
hungobungo
senior tag
válasz
nyuszi123456 #6976 üzenetére
Hidd, el, felesleges a fizikai billentyűzet. Kevesebb hibalehetőség: képernyője úgyis van minden telefonnak, de nincs 80 gombja ami beragadhat/eltörhet/stb.
És a választék is egyből exponenciálisan nő
-
hungobungo
senior tag
válasz
nyuszi123456 #6971 üzenetére
Mivel ingyen küldik, nem egyszerűbb egyesével rendelni?
De úgysem kaptok egy telefont sem. -
hungobungo
senior tag
A 4.5"-os, qHD-s ONE X-ből már van 1 GB rammal szerelt verzió is!
-
hungobungo
senior tag
válasz
hevizms #6804 üzenetére
A bankodnak nincs köze a kártyakibocsátó árfolyamához, a kártyád vagy Visa, vagy Mastercard, ezeknek a vállalatoknak (vagy mi a fax) az árfolyama a döntő.
A Mastercard euró alapú, a Visa dollár alapú, vagyis Visa-val jobban jársz ha dollárért veszel valamit, mert kevesebb az ide-oda váltásból származó veszteség.
A bankinál 2-3 Fttal jobb eladási árfolyamon szoktak tőlem vonni.
Ja és csak hogy még faszmányosabban követhetetlen legyen hogy épp milyen árfolyammal számolnak, a bank a kártyahasználatkor azonnal lefoglal egy kb. összeget, De EZ változhat akkor, amikor fizikailag átváltják a tranzakció utáni x-edik napon és rávezetik a számládra. -
hungobungo
senior tag
DJGABI: mikor is kapta meg a Google gépe a 4.1 frissítést? Június végén? 3 hónap alatt még a nagy márkák gyártói sem képesek átállni. Nem is beszélve a sok 2.3.x-et futtató telefonról, amit most is árusítanak. A Mediatek chipgyártó, nem telefongyártó, ezt se felejtsd el.
Egyébként mire kellene neked személy szerint a 4.1? Mit tud amit a 4.0.x nem? És most ne a project butterről beszéljünk, funkcionális dolgokra gondolok...
-
hungobungo
senior tag
Egy ilyen telefon előállítása minimum 100$, ezért is képtelenség ennyiért adni. Csak maga a mediatek proci nagy tételben 20-25$ körül van, +kijelző, +akksi, +nyák, +memória modulok, összeszerelő melós bére, gépek, stb. És ezek közül egy csomó minden nem pótolható olcsó szarral, vagyis csodák ismét nincsenek.
Pl. a Newman webshop ára hivatalos oldalról 899 yuan ( http://www.newman.mobi/ ), ez most kb. 142$. Ha a cég a viszonteladónak adja mondjuk 110-120 $-ért, akkor a hootablet.com jelenleg ingyen dolgozik, csak hogy betörjön a piacra?
És még nem számoltuk bele a postát, ami kb. 10-15$ csomagonként (Kínában sem ingyenes a Posta). Vagyis minden megrendeléssel pénzt veszít... -
hungobungo
senior tag
Mindenképpen paypal-lal fizessetek az oldalon, ne utalással/kártyás fizetéssel! Engem is szopatott már meg egy olyan oldal (GEARTAKER.COM), ami hónapokig legitim módon üzemelt, jó értékeléseket kapott az online boltértékelő oldalakon, még itt is reklámozta a fórumban valaki.
Aztán hogy-hogynem a rendelésem után egy nappal bezárt. Mivel a csomagom úton volt, ezért nyugodt voltam (átalakításra hivatkoztak), mígnem megkaptam a rendelt tablet helyett az 1 db konnektor átalakító adaptert (...képzeljétek el az arcomat...) Ez alatt eltelt több mint 30 nap, mire szembesültem ezzel, tehát az utalást visszacsinálni már nem lehetett, basztak a leveleimre válaszolni, kínai haverom felhívta őket a rendőrség nevében, megfenyegették hogy megölik és megerőszakolják a családját csak más sorrendben.
Még szerencse, hogy a bankom 50 nappal az eset után visszatérítette a pénzem, nagy pirospont az Un*creditnek ezért...
-
hungobungo
senior tag
válasz
cappa72 #6091 üzenetére
Szia,
Az Android a következő partíciókra osztja a memóriát egy 4 GB-os memóriamodulnál:
/boot
/system
/recovery
/data
/cache
/sdcardAz/sdcard amit belső SD memóriaként hívunk, kb. 2 GB mérettel (korlátozottan használható telepítésre).
A /data az, amit te belső telefon memóriaként - telepített programok és azok adatai számára fenntartott - helyként látsz. Ez kb. 500 MB.
Vannak olyan romok, amikben már az /sdcard partíció helyett ide csoportosítják át az összes helyet, ekkor lehet kb. 2.5 GB a /data partíció (ugye ott a külső SD amit használni lehet helyette).A /system az a partíció, ahol az android rendszer nagy része fent van, ez kb. 500MB szokott lenni.
A /cache szintén kb. 500MB, átmeneti tárolónak (a leggyakrabban használt appok és adatok tárolására) használja az android.
És ezután még az apraja (boot, recovery, stb.), úgyhogy stimmel az a 4 GB.
-
hungobungo
senior tag
válasz
kugli81 #6084 üzenetére
Az EMS sima magyar királyi posta, ugyanúgy hozzák/ugyanazok mint a légipostai küldeményeket.
DHL-nél viszont többször előfordult, hogy ott volt a fasza hivatalos angol nyelvű számla a csomagon, elektronikusan ugyanez, és mégis megkérték tőlem is az adatait, hivatkozva arra hogy "nem lett a csomaghoz csatolva". Persze a telefonszámomat le tudták róla olvasni, micsoda szerencseKiváncsi leszek, mi lesz ebből, légipostán rendeltem 10 ledes izzót:
2012.09.05 XX:XX 510010(CHINA) Küldemény felvéve / Item acceptedMég mindig a kínai postán kallódik, új negatív rekord van születőben
-
hungobungo
senior tag
Nem ilyen egyszerű a helyzet szerencsére, a hangszórók lábai simán elmozdulhatnak, a forrasztás nélküli technológiából adódóan (de ahogy írtam, könnyebben is javítható/cserélhető).
Egy csomó almás telefonban kellett ugyanezt szerelni/javítani, szóval nehogy az a gond, hogy "gagyi" az összeszerelés. Nekem pl. egy T-mobile Pulse telefonom járt így 2 hónap után. -
hungobungo
senior tag
Na a mai napra is megvolt az adrenalin löket: A V1277-est csak most próbáltam ki sim kártyával, erre kiderült hogy süket az elülső hangszóró (hívott felet nem hallottam).
Kicsit utánaolvastam, és szerencsére az volt a baja, ami sok más telefonnak: a hangszóró két drót lába kontakthibás volt, szétkaptam a telefont, és kicsit feljebbgörbítettem a lábakat.
Meg is javult a teló - magamnak vettem, remélem egy éven belül nem lesz más bajaMásik negatívum, hogy ezek a szerencsétlenek kicsi védőfóliát adtak hozzá, nem tudom hogy gyárilag-e vagy sem, kb. ugyanakkorát mint a B79M-hez vagy a ZOPO100-hoz, de erre nagyobb kellene. Más is ugyanígy járt?
-
hungobungo
senior tag
A Star V12/1277 rom Naptár szinkronizálás fix (2012.08.07-es romhoz)
====================================================
töltsétek le innen a GoogleCalendarSyncAdapter.zip-et, a tartalmát (1 db. apk) a \system\app-ba tenni, rw-r--r-- permission-t beállítani és kész:
[link] -
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
Star/Ulefone V12 V1277
=======================2012.08.07 rom magyarítása letölthető innen:
Nem rom, csak a szükséges apk-k vannak fent! Csere menete ugyanitt.
A mappában fent van az mtkdroidtools többé-kevésbé magyarított verziója, ezzel lehet root-olni és biztonsági mentést is készíteni a legtöbb mediatek-es telefonról, gondolom mások is örülnek neki!
-
hungobungo
senior tag
Minden, ami a ZTE V970-hez kell, magyar leírások, CWM recovery, angol+magyarított 1.1 rom itt: [link]
-
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
válasz
Siendor #5821 üzenetére
Ha elolvasod, semmi olyan nincs benne ami fontos lenne:
- beletett a 2.0-ba egy screen off animációt, ami elbaszta az auto brightnesst, ezt most javította a 2.1-ben, meg frissített két appot. a többi nem érinti a rom működését, email apk-t meg már szerintem senki nem használ, de ha jól emlékszem nálam ment. Ha nem, akkor azt átteszed azt csókolom. -
hungobungo
senior tag
Bazz ez az eladó... kész vagyok a szakértő válaszaitól
Ja és ne bánd annyira hogy nem a tied lett, ennek az ára kb. 32-33000 Ft bárhogyan rendeled, a V*tera rárakja még a 6%-os vámot, az még 1800 Ft = 35000 Ft meg is van.
Vagyis az eladó ingyen forgalmazza 1 ÉV MAGYAR GARIVAL a terméket. He?
-
hungobungo
senior tag
válasz
#16695808 #5685 üzenetére
Szerintem ha olyat akarsz ami loggolja a telefon pozícióját, van ezer másik anti theft program. Vírusirtó mint olyan androidra még felesleges, a market-en futó appokat is monitorozza a Google, bár volt már rá példa hogy megfertőződött egy alkalmazás (de ezt automatikusan a tudtodon kívül javították).
-
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
válasz
andrasxx #5484 üzenetére
Rosszul emlékszel, nem kell CWM-et telepíteni, sem root-olni.
Elég ezt felrakni:
HKPhone Revo (S) - SGS3- 4.0.4 - 12-9-2012
Ez Flash tool által emészthető formátumú frissítés. Amúgy nem minden magyar benne, Camera, settings systemui javításra szorult, de tényleg jó és stabil rom zp500/H8000-re.
-
hungobungo
senior tag
válasz
#01993216 #5440 üzenetére
Van rá magyar nem hivatalos rom, nemrég telepítettem és javítottam teljesebbre egy H8000-on (OEM zp500-ason - ugyanaz a rom van mindkettőre).
A H8000 ugyanabban a gyárban készül, mindkét telefon ugyanaz, tudom ajánlani, mert 15-20$-al olcsóbb. És két akksi, fólia és hátlap is van a dobozban....
-
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
Ezekben a készülékekben van biztosan "gorilla glass":
(a lista nem teljes, néhány gyártó nem engedte meg hogy kiírják)http://www.corninggorillaglass.com/products-with-gorilla/full-products-list
Az összes többi bizonytalan, lehet hogy csak marketingfogás.
-
hungobungo
senior tag
válasz
hevizms #5407 üzenetére
Néhány jótanács:
- ha csak a rootság hiányzik, ne custom rom flasheléssel indíts.
- Mtkdroidtools-al le lehet szedni a gyári romot, root-olni lehet vele a telefont.Ezután lehet vele flash tools-alt flashelhető csomagot csinálni, ha bármi gond lenne.
- A Flash tool-al is ha van a scatter fájl (ez tartalmazza a partícióméreteket), le lehet menteni bármilyen romot (!). -
hungobungo
senior tag
Pontosan, ha egy mediatekes teló soft-brick lett, azt más sem tudja megállapítani, vissza kell küldeni és cserélik "há' egyszercsak nem kapcsolt be" indoklással.
Ha a preloader-t nem b*szod el flashelés közben (vagyis nem teszel fel másik telóra szánt romot vagy húzod ki flashelés közben a kábelt), újra flashelhető minden mtk telefon, nem fog elromlani.
-
hungobungo
senior tag
válasz
hevizms #5399 üzenetére
A sógorod és a te hozzá nem értésed még nem jelenti azt, hogy valami nem megoldható.
Kb. minden héten megkérdezi valaki, hogy hogyan kell Play store-t varázsolni a telefonjára, és mi mindig elmondom hogy:
1. root-old meg a telefonod,
2. tedd fel az Oldmarket alkalmazást, azzal arégi és az új market / play is telepíthető 2 kattintással....A kínai telefonoknál azt is elmondjuk, hogy olyat kell venni, amihez már van CWM recovery és legalább egy kitakarított, root-olt, Play áruházat tartalmazó rom.
Az, hogy hiányzik, nem azért van mert szar a gép, hanem azért, mert Kínában nem lehet használni a Play áruházat, csak annak kínai cenzúrázott/párt-által-jóváhagyott verzióját.
-
hungobungo
senior tag
"41 review van már, csak úgy áradoznak a telefonról."
Én meg azt hallottam, hogy kamu a telefon. Sehol nem lehet kapni, csak egy bizonyos taobao kereskedőnél. Valahol máshol mért pontszámokra azt mondták, hogy 6573-as proci an benne (?).Univerzális root ICS-hez magyarul, már posztoltam régebben:
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest