- Netfone
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hungobungo
senior tag
válasz
osztraksajt #24055 üzenetére
TWRP újabb modernebb, pl. érintőképernyőt kezel, nekem nagyon bejött.
Igazából csak az dönti el, hogy melyiket szereted. -
hungobungo
senior tag
válasz
vampire17 #24050 üzenetére
A nem hivatalos update-ek általában zip-pelt recovery-vel telepíthető cuccok, ezekben egyszerűen ki kell cserélni/felülírni a magyarított fájlokat, és mehet a CWM/TWRP "update from zip" parancs.
A magánvéleményem az, hogy ne akarjunk azonnal hivatalos update-et frissíteni (img fájlok), várjuk meg az egyedi romokat már csak a fenti okok miatt is, meg az miatt is, hogy root jogokat, javításokat, takarítást, gps optimalizálást stb. adnak hozzá az eredetihez képest.
Ha a hivatalos frissítésnél rom preloader-ért elcsesszük (mert pl. a rom mégsem a mi telefonunkhoz készült, áramszünet, adatátviteli hiba. stb.), akkor kaptunk egy szép téglát, ha csak a recovery-t cseréljük egyedire, azzal nem árthatunk a telefonunknak.
-
hungobungo
senior tag
dx.com azon ritka kivételek egyike, akik bevállalják az ingyen postát bármekkora értéknél. Szerintem akkorák, hogy flottakedvezményt kaphattak, vagy átalányt fizetnek, vagy állam bácsi fizeti helyettük, vagy ki tudja...
A telefonkereskedők nem ingyen postáznak, csak beleszámítják az árrésükbe a postaköltséget is.
1 kg-os nyomkövetett csomag china post-tal 12$, hongkong post-tal 15$, singapore post-tal 18$.
Egy telefon, ha jól van csomagolva szerintem átlépi a 0.5 kg-os határt, de ha belefér, ezekből kiindulva számoljatok 2/3-ad árral. -
hungobungo
senior tag
válasz
kamillo67 #24028 üzenetére
Sajnos kb. 3 órám volt rendbe tenni a gépet, és a vietnámi volt a legújabb (a zopo gyári romban nincs magyar nyelv). Zopo-hoz kellett vmi 3G fix, de ebbe már biztosan beletették.
Köszi a 16:9-es -> 6Mpixel tippet, erre nem gondoltam+++++++++++++++++++++++++
+ FELHÍVÁS +
+++++++++++++++++++++++++HA ELKÜLDÖD A REPÓ-BÓL HIÁNYZÓ LEFORDÍTOTT NYELVI STRINGEKET,
BELETESZEM A REPO-BA, ÍGY MINDENKI ÉLVEZHETI A MÉG TELJESEBB MAGYAR FELÜLETET! -
hungobungo
senior tag
válasz
instantwater #24018 üzenetére
ISA A19Q? Nemsokára kapok egyet, leírom hogy milyen. Ezt történetesen tudom, hogy egy kínai Flextronics gyárban készül, nem tudom hogy előny vagy hátrány..
-
hungobungo
senior tag
válasz
sasa311 #23982 üzenetére
Semmi gond, de jobb a békesség, nehogy valaki beugorjon neki.
A napokban röppent fel egy hír, hogy felrobbant egy xiaomi Mi2 tolaj telefonjának akksija.
Aztán kiderült, hogy kínai másolata volt. Írónia rulez?Képek:
http://bbs.xiaomi.cn/thread-6843602-1-1.html
A rendőrséggel nyomoztat a cég a hamisítványok után, pl. ezeket is így foglalták le:
Hamis Mi2 és eredeti telefon összehasonlítása, nehogy valaki beugorjon:
http://bbs.xiaomi.cn/thread-6457932-1-1.htmlbalra eredeti, jobbra fake, vagy fordítva?
-
hungobungo
senior tag
válasz
sasa311 #23980 üzenetére
Vegyél sokat!
Ezt a gyár 1000-es tételben adja 152$-ért, de Te biztosan fogsz kapni 100$-ért kiskereskedőtől... ne legyetek már naívak!
Letu MT6589 5.5″ 960×540 for $152 -
hungobungo
senior tag
Na megjött a Hero 7500+ de már tova is repült, mini review:
Zopo-soknak jó hír lehet, hogy a vietnámiak is forgalmazzák, ezért szokás szerint jönnek már rá az Revo romok. A vietnami friss ropogós április 12-i Revo HD4 Android 4.2.1 rom nagyon kellemes, CWM-ből telepíthető, vagyis elég egy CWM recovery.img-et felrakni a gyári flash tool-lal (a rom hozza magával az ANGOLul beszélő TWRP recovery-t, ne lepődjetek meg ha ezt látjátok flash után
.
A revo HD4 rom, bár nincs a nyelvek között a magyar, de kb. 90%-ban tartalmazza a magyar stringeket, csak a Settings, Calculator, Gallery2 (camera), Music apk-kat kellett meggyógyítani (tudnám, mi a francnak nem tudták már ezekbe is beleforgatni???), root-olást követően ezeket kellett kicserélni, és a build.prop-ban átírni az alapértelmezett nyelvet magyarra. Root-olni simán a root csomag recovery-n keresztüli frissítésével lehet. Ezek után már csak egyékét kínai - akarom mondani vietnámi - szemét törlése volt vissza, és egy factory reset után már a magyar, kipucolt, upgrade-elt telefon fogadott. A factory reset tréfás jószág: nemes egyszerűséggel továbbított a TWRP recovery-be, ezzel kellett a wipe menüben kiadni a parancsot
Egy buziságra nem maradt energiám: a gyári AOSP billentyűzetből kiirtották a nyelveket, csak a vietnami és az angol maradt - angolra állítva tartalmazza a mi karaktereinket, vagyis nem gond azoknak, akik nem használják a helyesírást ellenőrző és javító funkciókat - így maradt ez fent. Play-ből úgyis lehet másikat-szebbet-jobbat telepíteni....
Kamera: Érdekesség, hogy a Revo rom előtt a gyári Android 4.1.2-vel a kamera 12Mpixelig volt állítható, a Revo-ban a max már csak 6Mpixel: hogy ez azért van-e, mert valójában ekkora a ccd-je vagy sem, nem tudom, de elképzelhető - ha jól emlékszem, az star X920/S5 Butterfly megjelenésekor a jellemzőknél is pont 6Mpixelt lehetett olvasni, aztán valahogy javult ez az érték...
A képminőség amúgy hozza az elvárhatót, stabilan tartva, helyesen fókuszálva (max 40 sorozatlövés rulz!) jó képeket lehet készíteni. A sötétben "vakuzva" fotózási képességei jobbak, mint vártam: a kb. 1x1 nm-es laboromban szoktam ezt tesztelni, a telefon képein szinte nappali világossággal, minimális zajjal láthattam a WC csészémet viszontA GPS az erkélyen hideg indítással kb. 1 - 1.5 perc alatt elkapta a műholdakat, megint csak plusz pont. Be a szobába, ki az erkélyre, melegen már kb. 10-15 mp alatt visszatalált - ez is jó szerintem.
Kijelző szerintem 99%, hogy IPS, döntögettem, de nem láttam rajta kékesedést oldalról sem. Színei teltek, a fényereje jó, jobb mint a star/ulefone N9589-esnek, vagy a star/ulefone v1277-esnek.
Wifi erős, stabil és gyors (n-essel nem teszteltem).
Duál sim kezelése hibamentes volt, voda és t-mobil békésen megfértek.
Mobilnetet nem tesztelhettem, szorri!
-
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
-
-
hungobungo
senior tag
válasz
Csygusz #23796 üzenetére
Ez így egyáltalán nem igaz, sokkal árnyaltabb a kép: Az Androidos XYZ legűberfaszább telefont sem root-olva kapod, root-jogot igénylő funkciók, moddolás kilőve, közösségi romok, miután a gyártó baszik frissíteni az 1 éves telefonod, kilőve.
És bocs, de ekkora baromságot már régen hallottam: mi az hogy a windows phone minden irányba kompatibilis?merrefelé? Mutasd már meg!
A barátnődnek jobban tetszik egy windows phone-os Lumia? Lehet, de akkor ennyiből neki felesleges az okostelefonok feature-jeinek 95%-a, mert nem használja őket. De akkor mi lehetett a gond egy Androidos felülettel? -
hungobungo
senior tag
Amit a Play-ről letöltöttél és telepítettél, az csak egy CWM-mel végzett firmware frissítést, cserélt, backup mentést megkönnyítő Androidos felület, ami mindezekre a CWM recovery-t kéri meg (mondjuk root-oltnak kellene lennie a telefonodnak). Semmire nem tudod gyári telefonon használni!
5 perc alatt találtam neked egyet, de a felkészültséged alapján szerintem egyedül ne vágj bele, keress valakit.
Azért szoktam módosított recovery-t mondani, mert van a gyári, meg van a CWM, TWRP, ha jól tudom a LeWa sajátot használ, és még a jó ég tudta hány van.
-
hungobungo
senior tag
A fórumtársak közül többen is most sikerrel magyarították a Jiayu G2, G2S romokat, elkérheted tőlük a romot, csak ezért nem kell a Lenovo-nál maradj.
A 4"-nál nagyon nem látszik a 800x480 vs. 960x540pixel különbség, ezért írtam, hogy a fehér, 1 GB rammal szerelt G2 olcsóbb mint a G2S.
-
hungobungo
senior tag
Tippeltem, nem vagyok regisztrált én sem
http://pda.ru, http://forum.china-iphone.ru/ nektek sem elérhető?
-
hungobungo
senior tag
válasz
vegyszer #23769 üzenetére
Ne legyél már növény, "No feedback received" <- nincs semmilyen értékelése.
Szerinted mennyire megbízható az ilyen?Érdemes megnézned pl. ennek a francia csávónak az oldalát: http://armdevices.net/
Kijár az expókra, ahol GYÁRTÓK mutatják be a termékeiket, és gyakran kérdezi meg azt, hogy 1000 db-os rendelés esetén mennyiért adják őket.
Most is vannak fenn pl. a most kijövő tabletekről árak. -
hungobungo
senior tag
Az, hogy alkatrészt cserélnek egy telefonban, bármikor előfordulhat (pl. nálam a Star N9589-nél is kijelzőt váltottak, más lett a driver, de szerencsém volt, szinte azonnal kijött hozzá a fix), ezért mindenképp mentsd le a teljes romot a telefonról! És semmiképp ne is frissítsd azonnal (max a recovery-t cseréld, így már root-olhatsz).
Ha már van recovery-d, lementheted a működő telefonod, és pl. egy másik fórumtárstól elkérheted a recovery-vel lementett, frissebb romját - 0% kockázat, 100% siker -
hungobungo
senior tag
NA LÁTOM BELINKELTED LÉNYEGÉBEN UGYANEZT, DE FENT HAGYOM HÁTHA VAN BENNE ÚJDONSÁG
LAJSZI OLDALA JAVASOLT!!!
1. belső data partíció növelése flashelhető patch-el
=============================================4GB nand-os, MTK6577-esekhez készült belső SD repartícionáláshoz flashelhető backup + leírás:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1914184
MTK6577_Data_Repartition.zip-et kell leszedni!
A legtöbb (99%) MTK6577 telefonon az adat partíció 512MB, a beépített fat (belső SD) 2GB.
Ezzel a patch-el megcserélhetjük, vagyis 2GB lesz az adat és 512MB a belső SD.
A patch univerzális, minden MTK6577-es telefonhoz használható
A patch lényegében megcseréli a két partíciót, és formázza a cache, data, fat partíciókat.Módosított recovery kell hozzá!
1. Másold a "MTK6577_Data_Repartition.zip"-et a külső SD-kártyára
2. Indítsd el a telefont recovery módban, és készítsd egy teljes mentést: "Backup and Restore" -> "Backup"
3. Az EBR1 cseréléshez válaszd az "Install zip from sdcard" -> "choose zip from sdcard" menüt, add meg a
MTK6577_Data_Repartition.zip "-et és indítsd el a műveletet.
4. A script cserélni fogja az EBR1 és törli a cache és data partíciókat. DE EZ MÉG NEM ELÉG.
5. Válaszd a "mounts and storage" menüt, és a format /cache, /data. CSAK EZT, MÁST NE!!!!
6. Állítsd vissza a telefont a mentésből a "Backup and Restore" -> "Restore" menüvel.
7. Reboot, bódottág.2. Belső data növelése programmal
=================================================
Csa akkor állj neki, ha:
- root-olt vagy
- van CWM recovery-d
- csináltál teljes mentést a telefonról !!!!!!!!Innen lehet az appot letölteni:
http://search.4shared.com/postDownload/L64SC9dL/Mt657xRepartition_EN.htmlA program egyszerű, de néhány tanács:
HA 4 GB-OS A NAND FLASH A TELEFONODBAN, MAX 2.5 GB-OT VÁLASSZ! A TÖBBI MÁSRA KELL!
A méret kiválasztása után a telefon újraindul a CWM Recovery-be. Itt a "WIPE DATA/FACTORY RESET" menüt kell választanod. CSAK EZT, MÁST NE !!!
Reboot, bódottág.3. A Belső SD felcserélése külső SD-re a vold.fstab fájlban
=================================================
Root kell hozzá, és egy program pl. root explorer, amivel felcsatoltad a /system partíciót írhatóként, és módosíthatod a /system/etc/vold.fstab fájlt.Csak meg kell csak cserélni a két SD bejegyzést, vagyis:
dev_mount sdcard /mnt/sdcard emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostúj:
dev_mount sdcard /mnt/sdcard2 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_host -
hungobungo
senior tag
Látom, szerintem az a félreérthető, hogy a belső memóriát együtt mutatja a cache-elt, programok által letöltött, létrehozott adatokkal. Ezért van az, hogy szigorúan véve ugyan csak 200MB app van a telefonodon, de a többit kitöltni a program adat. Ha van SD kártyád, még azt lehet csinálni, hogy átpartícionálni a telefont úgy, hogy a belső SD-det beolvasztod a belső adattárolóba.
Sok ilyen rom jön ki, illetve talán lehet hozzá találni univerzális leírást. Én nem mertem megkockáztatni, mert mindig voltak ilyen romok a telefonjaimhoz, amikhez meg nem, azoknál sem okozott ez gondot.Azért nézd meg az alkalmazás adatainál (ráböksz a listában), hogy pontosan mi mennyi helyet foglal, lehet, hogy egy van csak amelyik a belsőbe tölt le sok megát, ahelyett hogy az SD-t használná.
-
hungobungo
senior tag
Na akkor sorjában:
Ha elfogy a belső program tárhelyed, arra a programok mozgatása SD kártyára a megoldás.
Ha elfogy a belső tárhelyed (belső SD), arra a külső SD használata a megoldás (váltani kell elsődleges tárhelyet az Androidon). Ennél vigyázz, mert lehet hogy nem fogod tudni használni a korábban átmozgatott alkalmazásokat (érdemes tiszta telefonnál átváltani és soha hozzá nem nyúlni).
A navigációs programok az SD-n tárolják a térképeket, maga a program nem nagy.
Nem érdemes újraparticionálni ész nélkül... -
hungobungo
senior tag
válasz
vegyszer #23728 üzenetére
Gondolom, LCD TV-n mutogatnád a képeket?
Arra nem egyszerűbb a beépített képnézőt használni, a telefont meg egyszerű USB-tárként? USB adatkábellel?Okosabb TV-k, media playerek uPnP-n keresztül is tudnak kommunikálni, androidra is van szoftver...
Pl. a v1277-es, mtk6577-es telefonomon van micro HDMI kimenet, de csak kábeltesztelésre használom, soha nem néztem rajta keresztül semmit. mtk6589-es telefonok között még nem láttam hdmi-vel szereltet, de biztosan lesz egy-kettő (bár a 4.2-es androidtól kezdve a miracast ezt a kábelezést váltaná ki).
-
hungobungo
senior tag
válasz
hungobungo #23727 üzenetére
Ha valaki ki akarja próbálni, hogy milyen lehet a miracast miracast és kompatibilis TV nélkül, és van root-olt telefonja, ezt javaslom:
http://www.mirrorop.com/
Le lehet tölteni androidra az adót (play áruházból), windows-ra a vevőt, elvileg egyszerű a működése.
Képernyő elforgatást nem észleli, nekünk az kell android-os kliensben beállítani.mtk6577-essel egész használható, bár nekem kicsit lagos.
-
hungobungo
senior tag
válasz
mAtech #23722 üzenetére
Szia, megértem a bizalmatlanságod, de a kínai árakkal a magyarok még a garanciális előnyökkel együtt sem tudnak versenyezni. Az általad említett gép kb. 53000 Ft itthon. Ugyanezt a kínaiaktól mtk6577-es két magos procival, 1 GB rammal, 8 GB rommal megkapod 40 ezerért, de:
Tabletet ne használj telefonálásra, nem arra való!
Bármilyen "gagyi" androidos telefon mobilnetjét meg tudod osztani wifi-n keresztül a tableted felé, semmi értelme beépített sim-est tabletet venni. Ha pl. a fenti táblagép helyett vennél egy ainol crystal 2-est, ami már négy proci magos, és kb. négyszer gyorsabb mint a te géped, az is csak kb. 25-30 ezer forintodba kerülne! -
hungobungo
senior tag
válasz
acsibics17 #23719 üzenetére
Erre való a privát üzenet ( vagy a privát szoba
, kedves Anita!
-
hungobungo
senior tag
LámaZ: de hát még csak azt sem írtad, hogy többször előforduló jelenség volt-e.... bármitől elfogyhat a memória, a 12345-ödik háttérben futó szarul megírt app megeszi a szabad memóriát, egy bugos kernel driver, stb.
Ha utána akarsz járni, factory reset, csak a fontos appok telepítése, és azzal nyomass egy tesztet.Nekem memória gondjaim utoljára a T-Mobile Pulse telefonomon voltak (hello kollega!
), 192 MB ram azért már szopás volt a javából.
Nem véletlen, hogy az 512MB-os telefonokhoz készített közösségi romoknál már nem vacakolnak a swap bekapcsolásával (="korlátlan" virtuális memória), hidd el, hogy ha lenne értelme, használnák...
-
hungobungo
senior tag
válasz
Raqueia #23243 üzenetére
"Aki mt6577-es telót használ, az szerintem nem fog egetverő különbséget tapasztalni a két proci között."
Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, igaz, hogy a 6589-es telefon már 4.2-es Androiddal fut, a 6577-es meg még 4.0.x-el. Böngészés sokkal gyorsabb: a komplexebb weboldalak sokkal gyorsabban jelennek meg (Pl. Vatera), beágyazott flash is sokkal fürgébb. Memóriában tartott programok száma is sokkal több, kamerakezelés sokat javult. Pl. Viberrel eddig gondjaim voltak, egyszerűen megállt csendben, és csak amikor elindítottam újra az alkalmazást, akkor érkeztek sorra az üzenetek és a nem fogadott hívásról szóló értesítések.
-
hungobungo
senior tag
válasz
Peaceliker #23197 üzenetére
A GPS az GPS, nincs körülötte más betű
Az A-GPS az egy olyan rásegítés, amihez vezeték nélküli adatkapcsolatra van szükség.
Ha sima GPS-szel nem talál meg (mondjuk mert nem látja a műholdakat az égen), akkor később sem fog rárakni a térképre még A-GPS-szel sem. Kell neki rossz esetben 4-5 perc, de mennie kell előbb-utóbb! -
hungobungo
senior tag
válasz
Raqueia #23195 üzenetére
AGPS-nek tutira kell lennie benne, ha másnak nem is...
Szerintem túl van lihegve ez a gyorsítás, kb. 2-3 perc alatt a "sima" is megtalálja a helyzeted, annyit azért még mindenki tud várni. Egy valamirevaló sofőr azért ezt az időt táblák értelmezésével is át tudja hidalni, nem kell neki a Mohabá a navigációhoz
-
hungobungo
senior tag
válasz
citkar #23149 üzenetére
Bármilyen bluetooth eszközzel lehet párosítani őket, ha erre gondolsz.
Nekem minden telefonon ment gyárilag a GPS, érdemes havonta letölteni az offline EPO csomagot, ami gyorsítja a GPS hideg indulását. Ne nyúlj bele, ha működik!
Azért már most mondom, hogy majd ne lakásban teszteld a GPS vételt -
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
Addig is amíg megküzdök ezzel a rejtélyes vírusriadóval, jBart-ban a magyar repo beállítása:
jbart\data\settings\repo.android.v4 fájl tetejébe rakjátok be:
https://github.com/hungi/Android-JB-Translation=Hungarian Translation for Android JB (by Hungi)
https://github.com/hungi/LeWa-v4-Translation=Hungarian Translation for LeWa 4.x (by Hungi)Köszi!
-
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
válasz
hungobungo #22946 üzenetére
Na basszus, kifutottam az időből: Android 4.1.x, 4.2.x-et tutira lehet magyarítani vele.
Ha kipróbálja valaki egy 4.0.x-es romon, megteszi hogy elmondja mi az ábra? Kell-e külön ösvény neki, vagy nem? -
hungobungo
senior tag
Na jelentem, az elsődleges labortesztek pozitívek lettek, így publikálom a magyar repoimmal feltuningolt jBart-ot!
Magyar repós jBart: [link]
Egy Hero H7500-as romon futtattam le, de mivel nincs mire flashelnem, nem tesztelhettem a romot élesben.
Bármilyen visszajelzést szívesen veszek! Beletettem a LeWa magyarításomat is, ami idő hiányában nem teljes (kb. 90-95%-os). Így már elvileg bármilyen Android 4.1x, LeWa 4.x, MIUI romot lehet lokalizálni a jBart-tal! -
hungobungo
senior tag
Látom a jBart-os fejlesztők végre megoldották, hogy bele lehessen rakni bármilyen nyelvi hálózati repository-t is könnyen! Már fel is raktam a github-ra a fordításokat, lehet, hogy a LeWa-t is feltolom, bár az még nem 100%-os. Lenne rá igény?
Most tesztelem, ha működik megosztom a módosított jBart-ot - amíg nem rakják bele a következő verzióba hivatalosan! -
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
válasz
tvamos #22899 üzenetére
Nem akarok felesleges vitákat generálni, de: láthatod, hogy a fórumon 99.9%-ban mediatek chipset-es telefonokról tudunk felvilágosítást adni, hiszen nem véletlenül térített meg ennyi embert: a vetélytársaknál sokkal olcsóbban kapható az erre a platformra gyártott telefonok áradata. És bevallom, kissé zavar, hogy te egy 160 ezres meg egy 60 ezres telefon között vacillálsz akkor, amikor a drágább mellett semmi nem szól. Annyira felvet a pénz, hogy nem lenne annak a 100 ezer forintnak jobb helye máshol? Szüleidnél? Gyerekeidnél?
A fordításra meg annyit, hogy nekem kurvára nem hiányozna, hiszen így is megértem.
Akkor meg mégis miért segítek másoknak? Talán mert jólesik? Talán mert az életben a legjobb dolgokat nem pénzért kapjuk? Persze gondolom ezt sem érted...Utoljára kíváncsi lennék, hogy hányan tudnák megindokolni, hogy miért a 2-3 Gb rammal szerelt fullHD telefonokat várják?
-
hungobungo
senior tag
válasz
sasa311 #22752 üzenetére
Csak bosszant ha valaki ilyen igénytelen:
"EZEKRE ÉS MÁS EGYÉBB HIBÁKRA ITT A MEGOLDÁS!!
GYORS MEG BIZHATÓSZERVÍZEL RENDELKEZÜNK MINDEN TÍPUSU KÍNAI KLÓN DUAL SIMES MOBIL TELEFONOK SZERVIZELÉSÉT VÁLALJUK,GYORSAN PONTOSAN MEGBÍZHATÓAN !!!!!!
....
EMAIL:tnorbika@hotmail:com"Tele van helyesírási hibákkal, és még az email címét sem volt képes helyesen megadni...
Ha már szervizel, szerintem az az alap hogy a műhelyről, szétszedett telefonokról feltol néhány képet. -
hungobungo
senior tag
válasz
Saccco #22740 üzenetére
HDMI? 3G modem? Keveri a cikk író egy tablettel... 3G-t persze tudja, de HDMI nincs rajta.
Amúgy ez az telefon már kapható, csak a kínaiaknál Inew i2000 néven.
Kb. 52-53000 Ft (220$) most, várhatóan 200 dollár alá esik hamarosan.
Youtube video: [link]
Inew i2000:
Dimensions: 158 x 85 x 9.7mmMyAudio q508:
Méret:158*85*9.7mm -
hungobungo
senior tag
Üdv,
végeztem a localizáció kicsomagolással!
Összeszedtem az alapokat a jBart használatához egy cikkbe, és ugyanide feltettem egy 4.2.1-es Androidból származó magyar fordítási bázist, kiegészítve néhány korábbi fordítással.
Szerencsére a kínai telefonok zöme már magyarul kapható, de ha valakinek szüksége lenne rá, használja egészséggel!Itt elérhető:
[link] -
hungobungo
senior tag
válasz
apeelme #22603 üzenetére
Üdv, csak mondom aki magyarítani akar, hogy az én fordításom már ezer éves, szedjetek le egy mtk6589-es telefonhoz készült 4.2.1-es romot, tökéletesen fullos magyar fordítás van már benne. Rá kell engedni a jBart-ot, megadni hogy ne törölje a decompiled mappákat, és már meg is vannak a magyar fájlok.
Bár lehet, hogy megcsinálom, de csak hétvégén -
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
válasz
hungobungo #22122 üzenetére
Off:
Shadowgun: DeadZone játékkal játszottatok már?
Legjobb grafikán is akadásmentes, quake/unreal tournament feeling ;-) -
hungobungo
senior tag
válasz
cappa72 #22060 üzenetére
Partitions tartalma:
major minor #blocks name
7 0 1254 loop0
7 1 16648 loop1
7 2 21846 loop2
7 3 19767 loop3
7 4 15609 loop4
7 5 11451 loop5
7 6 5214 loop6
179 0 3794048 mmcblk0
179 1 1 mmcblk0p1
179 2 10240 mmcblk0p2
179 3 10240 mmcblk0p3
179 4 6144 mmcblk0p4
179 5 665600 mmcblk0p5
179 6 129024 mmcblk0p6
179 7 1048576 mmcblk0p7
179 8 1883776 mmcblk0p8
179 64 2048 mmcblk0boot1
179 32 2048 mmcblk0boot0
179 128 15851520 mmcblk1
179 129 15847424 mmcblk1p1
254 0 16648 dm-0
254 1 21845 dm-1
254 2 19766 dm-2
254 3 15608 dm-3
254 4 11450 dm-4
254 5 5213 dm-5dumchar_info tartalma:
Part_Name Size StartAddr Type MapTo
preloader 0x0000000000600000 0x0000000000000000 2 /dev/misc-sd
mbr 0x0000000000080000 0x0000000000000000 2 /dev/block/mmcblk0
ebr1 0x0000000000080000 0x0000000000080000 2 /dev/block/mmcblk0p1
pmt 0x0000000000400000 0x0000000000100000 2 /dev/block/mmcblk0
pro_info 0x0000000000300000 0x0000000000500000 2 /dev/block/mmcblk0
nvram 0x0000000000500000 0x0000000000800000 2 /dev/block/mmcblk0
protect_f 0x0000000000a00000 0x0000000000d00000 2 /dev/block/mmcblk0p2
protect_s 0x0000000000a00000 0x0000000001700000 2 /dev/block/mmcblk0p3
seccfg 0x0000000000020000 0x0000000002100000 2 /dev/block/mmcblk0
uboot 0x0000000000060000 0x0000000002120000 2 /dev/block/mmcblk0
bootimg 0x0000000000600000 0x0000000002180000 2 /dev/block/mmcblk0
recovery 0x0000000000600000 0x0000000002780000 2 /dev/block/mmcblk0
sec_ro 0x0000000000600000 0x0000000002d80000 2 /dev/block/mmcblk0p4
misc 0x0000000000080000 0x0000000003380000 2 /dev/block/mmcblk0
logo 0x0000000000300000 0x0000000003400000 2 /dev/block/mmcblk0
ebr2 0x0000000000080000 0x0000000003700000 2 /dev/block/mmcblk0
expdb 0x0000000000a00000 0x0000000003780000 2 /dev/block/mmcblk0
android 0x0000000028a00000 0x0000000004180000 2 /dev/block/mmcblk0p5
cache 0x0000000007e00000 0x000000002cb80000 2 /dev/block/mmcblk0p6
usrdata 0x0000000040000000 0x0000000034980000 2 /dev/block/mmcblk0p7
fat 0x0000000072fa0000 0x0000000074980000 2 /dev/block/mmcblk0p8
bmtpool 0x0000000001500000 0x00000000ff9f00a8 2 /dev/block/mmcblk0
Part_Nameartition name you should open;
Size:size of partition
StartAddr:Start Address of partition;
Type:Type of partition(MTD=1,EMMC=2)
MapTo:actual device you operate -
hungobungo
senior tag
Az összes MIZ telefon a Star kínai piacra készített verziója (vagy fordítva
, vagyis Star B943 = MIZ Z1, Star S5 Butterfly = MIZ Z2, stb. Ez is ilyen lehet, rá is vágtam volna hogy N9589, de a képeken a kamera máshol van, illetve az N9589 nem fekete, hanem szürkés/metálkékes. Ezen kívül mindenben megegyezik, biztosan fel fog tűnni más névvel. Miért jó ez? Több az esélyed a romfrissítésre
-
hungobungo
senior tag
válasz
Botigta #22016 üzenetére
A THL W8-hoz készített CWM-et nem biztos hogy egészséges más telefonokra tenni, bár visszaállíható az eredeti állapot, de azt tanácsolom hogy mindenki direkt a telefonhoz módosított CWM-et keressen először!
Ha már van a telefonon CWM, azt a pár root-oláshoz szükséges fájlt tartalmazó csomagot simán fel lehet tenni., NA AZ nem függ a telefon típustól. -
hungobungo
senior tag
Hosszú szünet után jelentkezem újra, elnézést azoktól akik próbáltak kapcsolatba lépni velem
Én is megkaptam az első mtk6589-es telefonom, Star/Ulefone N9589, ha lesz időm írok róla egy hosszabb bemutatót.Létrehoztam egy mediaFire mappát mindennel megpakolva ami csak kellhet (driver, új SP flash tool, és a legújabb 2013.02.23-as firmware) :
http://www.mediafire.com/?j94d265ka2wcr
Raktam fel két fotót is, amit a telefonnal készítettem!
-
hungobungo
senior tag
Üdv újra mindenkinek!
Azért még várjatok az mtk6589-es telefonokkal, az oroszok szerint még senki nem szállít sem hivatalosan sem máshogy. A Taobao meg tele van fake 6577-es telefonokkal, például ez is:
Ulefone/Star V1277-eshez érdekel valakit magyar LeWa rom?
Volt egy kis időm, megcsináltam az oroszok alapján, szivesen megosztom ha kéri vki (CWM-ból frissíthető). -
hungobungo
senior tag
Egyrészt Beállítások -> Megjelenítés és ott az általános betűméretet állíthatod, de gondolom ezt már próbálgattad.
Root-olt a romod? Próbáld meg a ppi-t állítani:
Nyisd meg a /system/build.prop fájlt, szerkesztésre, keresd meg a
ro.sf.lcd_density sort, és írd át 240-re vagy 180-ra, majd leállítás, és újraindítás (akksi kiszedés sem árt).
Ha nincs benne, add hozzá a végéhez, pl így:#ppi allitasom:
ro.sf.lcd_density=240Vannak erre appok, esetleg azt is kipróbálhatod.
-
hungobungo
senior tag
válasz
djnice #13013 üzenetére
Az mtkdroidtools tud a gyári Flash Tools-szal használható backup-ot csinálni a saját mentéséből!
Ha a magyarítottamat használod:
Root, biztonsági mentés, recovery fülön a Blokkfájlok előkészítése a FlashTool számára gombot nyomd meg, válaszd ki az md5 fájlt, a többit már látod.
Ja és elég a system.img-et visszaflashelned, hiszen csak annak tartalmát rontottad el! így megmarad minden beállításod. -
hungobungo
senior tag
válasz
djnice #12999 üzenetére
Sehogy. Újra kell raknod a firmware-t, és utána úgy átmásolni az APK-kat ahogy kell.
Simán bemásolni nem szabad őket, mert nem tudod kiadni rájuk a megfelelő hozzáférési jogokat, így a telefon nem találja őket és állandó újraindulással reagál (pláne a framework-nél).
Én ezt írtam korábban:Mindent, amit módosítottunk, először másoljuk a /SYSTEM/ mappába. ITT ADJUK KI RÁ(JUK) a rw-r--r hozzáférési jogot, és ezután a MOZGATÁS funkcióval küldjük a helyére (/SYSTEM/APPS vagy /SYSTEM/FRAMEWORK).
így már egyrészt átkerült fizikailag rákerült a /system partícióra a fájl, vagyis a csere pillanatok alatt lezajlik, másrészt a mozgatás már nem fogja a hozzáférési jogokat módosítani/elrontani úgy mint másoláskor.
-
hungobungo
senior tag
Rendeltem egy HERO 9300+ készüléket (OEM ZOPO900 512 MB rammal), első tesztek alapján nagyon jó minőségű termék. Egyedül a fényképezőgépe közepes, szerintem az optikán spóroltak az eredetihez képest. Hatalmas és szép 5.3"-os QHD kijelző, gyors és erős wifi, erős és masszív váz. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
-
hungobungo
senior tag
Aliexpress refund: pont most igényeltem vissza pénzt (talán emlékeztek hogy rendeltem egy táblagépet ami csak nem akart elkészülni...), visszakértem a pénzt, és 7 munkanap alatt visszaért az utalás, vagyis működik a rendszerük. Ez tarthat tovább is, pl. ha az eladót nem tudják elérni, de előbb-utóbb visszaadja a pénzt az aliexpress.
A srácot azért is ajánlom, mert már én is küldtem vissza törött kijelzős telefont, táblagépet amit vele vetettem, és haszon nélkül cseréltette (!). Mivel a Chigon az ő cégük, biztosabb a szervízes ügyintézés és a garis csere is, mintha egy csomagküldő cégen keresztül rendelnéd be az x telefont.
Jövő évtől lesznek ilyen Chigon táblagépek:
Processzor: Exynos4412 4 magos A9, 1.6GHZ proci, Mali-400 MP4
RAM: 2G DDR3 ,
ROM: 16GB/32G
LCD: 10.1” 1280*800 pixel
AKKSI: 8000mah
GPS, BT, 3G beépítve (!)Ilyen dokkolókat is adnak hozzájuk (azt hiszem külön kell fizetni):
-
hungobungo
senior tag
válasz
smilecat #12810 üzenetére
Szia,
A Viber internet kapcsolatot igényel, vagyis nem kötődik sim kártyához, csak annyiban, hogy regisztrációkor meg kell adj egy mobil számot, mert a Viber ez alapján azonosít be mindenkit, és erre küldi el az aktivációs küdodat. Ez mindegy, hogy a SIM1 vagy a SIM2 száma.
Vagyis amikor hívni fog valaki, akkor az átvivő közeg bármelyik SIM kártyádon vagy WIFI-n keresztül azinternet lesz. -
hungobungo
senior tag
Az oroszok jókat írtak róla, a fényképezője átlagos (5Mpixel), de a kijelző minősége a W3-nál is jobb.
Az akksi elsőre kicsinek tűnhet, de például a CDS CD1000-et 2200mah-ként árulják, vagyis 450mah-t simán rácsaltak, itt legalább a tényleges adatokat közlik. Szerintük 2 napot bírnak ezek a telók általában, de minden okostelefont rá kell dugni esténként a töltőre.
Szerintem egyébként mindegyik teló gyártója hazudik akksi teljesítményben, érdemes az orosz fórumokat olvasgatni, hogy kimérve/leszedve a matricát mennyivel kisebb értékek születnek... -
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
válasz
hungobungo #12716 üzenetére
Na már bele se írtam, de gondolom egyértelmű: A telefon dual core mtk6577-es, dual sim,
Az eladó nem utolsósorban megbízható, évek óta üzletelek vele, még Mo-n ismerkedtünk össze, azóta is tartjuk a kapcsolatot egymással.
-
hungobungo
senior tag
A kínai haverom már a Chigon-nál dolgozik, és tud kedvezményt adni a telefonjaikra.
Chigon A720 (ugyanaz, mint a CDS CD1000 egy gyárban készülnek).
4.5" IPS 1280x720, 1GB ram, stb., nagyon jó gép:Aliexpress boltjuk:
(az aliexpressz visszatartja a pénzt addig amíg meg nem kaptad a terméket, ugyanúgy mint a paypal)
http://www.aliexpress.com/store/321511Van hozzá root-olt, takarított rom, a magyarítás is úton van.
Kb. 185$ kedvezmény nélkül, de 175$ (39000Ft mai árfolyamon) postával és kedvezménnyel együtt!
Ha szeretnétek ilyet ennyiért írjatok, tudok kérni kupon kódot!
Singapur Post-tal küldi, de lehet vele DHL-t is egyeztetni (az drágább).Ha valakinek gond az angol, szívesen segítek a rendelésben, régi motoros, érti a dörgést...
-
hungobungo
senior tag
válasz
hevizms #12499 üzenetére
Play Áruház: figyeljetek arra hogy a Bart töröl néhány APK-t, a beállításokban látjátok hogy miket. Pl. a Vending.apk-t vagy Phonesky.apk-t is, ami a play áruház szokott lenni...
Billentyűzetnél ugyanez, másold vissza az eredeti a Latinime.apk-t.
Hasonlítsd össze az eredeti app mappával, ami esetleg hiányzik rakd még vissza a zip-be.
Én ezért általában már csak azokat a lefordított apk-kat szoktam rátölteni a telefonra, amiről tudom hogy micsodák... (a Play Áruház amúgy is tartalmaz minden nyelvet, mint ahogy az összes Google apk is).
-
hungobungo
senior tag
válasz
Sanyesz. #12453 üzenetére
- CellConnService: ne foglalkozz vele, nem látod működés közben.
- DownloadProvider: ez sem látható, a DownloadProviderUI a felülete, nem kell vacakolni ezzel sem.
- Email: nem sokan használnak pop/imap/exchange levelezést, ha mégis, van rá jobb alkalmazás, hagyhatod első körben.
- MtkWeatherSetting: csak kínai időjárásokat tud mutatni, ezt is hagyhatod.
- Phone: EZZEL VACAKOLJ ELŐSZÖR! -
hungobungo
senior tag
Nektek hogy állnak a HONGKONG/CHINA POST csomagok?
Iszonyat dömping lehet odaát, az összes szirszar amit rendeltem késik, van ami már 1,5 hónapja úton van.
Olyan is van, hogy ugyan 16-18 nap alatt ideért, de már egy hete vámolják, pedig kis értékű. Vagyis Mo-n is torlódás lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest