-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #128290 üzenetére
Itthon is fogja ezt valaki hivatalosan forgalmazni vajon?
-
b0bcat
addikt
válasz
MrChef #127689 üzenetére
Én alapvetően Cubot-párti vagyok, de a legutóbbi két modellel (Note S és Dinosaur) nem voltam kibékülve szoftveresen (az egyik 5.1-es, a másik 6-os Androidot futtatott).
A készenléti fogyasztásuk pedig botrányosan magas volt.
Persze ettől még lehetnek jók az újabbak, de nekem ez nagy csalódás volt.
-
b0bcat
addikt
Hátha érdekel valakit...
Nem egészen fél évvel ezelőtt írtam, hogy egy ismerősömnek érkezett 3 db Homtom HT3 készülék. Ma kaptam tartós tapasztalat-visszajelzést a modellről. És hát nem valami kedvezőt.
A három közül egy már elhalálozott, de júzer hiba miatt (nem egészen egy hónapon belül), miután sikerült betörni a kijelzőjét. A másik kettő még működik, de nagyon nem elégedettek velük.
Arra panaszkodnak, hogy belassultak a készülékek, valamint furcsa dolgok történnek rajtuk szoftveresen, pl. névjegyek tűntek el százával (a felhőből is!).
Erre persze mondhatnánk, hogy júzer hiba, de az anyuka, aki rendelte a pakkot, előtte is használt már kínai készüléket huzamosabb ideig (Mlais M9-et), és ott semmi hasonló probléma nem merült fel. Arra jutottunk tehát, hogy szerintük, a saját hosszabb távú tapasztalataik alapján, ezek bizony nem jó készülékek.
-
b0bcat
addikt
válasz
KamuMazsola #126583 üzenetére
És van benne noti LED!!!
Tegnap derült ki!
-
b0bcat
addikt
Úgy néz ki, halódik az MX Base.
Úgyhogy gyorsan rendeltem egy Thor-t (itthonról)...
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #126444 üzenetére
Szerintem pont arányosan drágább 55-ért a Redmi 3.
Aki 40-nél többet nem tud rászánni, annak a Redmi nem opció, hiába szuper.
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #126438 üzenetére
Úgy, igen.
-
b0bcat
addikt
Volt ma a kezemben egy (zsír új) Vernee Thor. Meglepően jónak tűnt első nyomkodásra. Kifejezetten gyorsnak érződött a rendszer. (Érezhetően gyorsabbnak, mint az MT6735, amihez szokva vagyok.) Természetesen azonnal a scroll-hibát ellenőriztem, de nyoma sem volt.
Ha most új telefonra vágynék, elgondolkodnék egy ilyenen 37 ezerért.
-
b0bcat
addikt
Egy kis segítséget kérnék!
A sógornőm Open Dott telefonjának olyan szerencsétlenül tört be a kijelzője, hogy a képernyő nagy részén nem érzékel érintést. Ezért feloldani sem tudja a telefonját, tehát az adatait nem tudjuk lementeni USB kapcsolat esetén sem.
Tanácsot kérnék, hogyan lehet vajon a készüléken tárolt adatokhoz jutni.
Köszönöm!
-
b0bcat
addikt
válasz
Milestone2 #126295 üzenetére
Szerintem nem az érdekelte igazán, hogy én hol vettem, hanem sokkal inkább az, hogy most hol juthat hozzá 70 dollárért.
És szerintem is korrekt választ adtál.
-
b0bcat
addikt
Megjött az Oukitel U7 Plus. A lányomnak rendeltem a születésnapjára a Blackview Breeze helyett.
70 dollárért több mint rendben van.
Gyors nyomkodást követő első benyomásaim:
+ külsőre és fogásra rendben van a készülék (már az U7 Pro-val sem volt gond ebből a szempontból)
+ gyors és zökkenőmentes a menüben való lépkedés (1 giga szabad RAM alapból)
+ a készülék kijelzőjén nézve egész jó képeket lő
+ fülhallgatóval hallgatva kifejezetten szépen szól rajta a zene
+ a Beállítások menüben mindenféle szoftveres hókuszpókuszoknak láttam almenüjét (mindenféle gesztusokat kezel + ugye az ujjlenyomat-olvasó)- a külső hangszórója halk, és még így is hajlamos némi torz hang kiadására
Többet majd novemberben tudok mondani, miután megkapta.
-
b0bcat
addikt
válasz
ben-ga #125330 üzenetére
Visszakövettem a hozzászólásokat, de még mindig nem értem pontosan: az a gondod, hogy nem írja ki a telefon magától, hogy mekkora áramot vesz fel? Szoftveresen szerintem nem is fogja soha rendesen kiírni.
Szerezz be egy 2 dolláros mérőeszközt, én is olyannal nézem, hogy mennyi az annyi.
Szerk.: Bocsánat, csak 1 dollárba kerül.
-
b0bcat
addikt
válasz
gagyilovag #125309 üzenetére
Vagy profi laborberendezést, az még sokkal drágább...
-
b0bcat
addikt
válasz
gagyilovag #125272 üzenetére
Melyik Oukitel készülékről van szó?
Nekem csak a Doogee X6-tal kapcsolatban van tapasztalatom, de az nem túl kedvező: gyenge minőségű, tompa, dobozszerű volt a hangja telefonálás közben.
(Nem katasztrofálisan rossz, tehát használható, de nekem nem felelt meg.
)
-
b0bcat
addikt
válasz
gagyilovag #125269 üzenetére
Melyik Oukitel-nél jobb a hangja a Doogee-nak? És melyik hangja? A telefonálás minősége, a fülhallgatós zenelejátszás vagy a külső hangszóró?
-
b0bcat
addikt
válasz
andrisbandi #125247 üzenetére
Persze.
Sőt, azonos SIM-ről is megy a dolog.
-
b0bcat
addikt
válasz
gagyilovag #125239 üzenetére
Ebben már jobb a touch screen, mint a sima X5 / X6 párosban?
(Netán 5 pontos az érintője?)
-
b0bcat
addikt
válasz
Cheesy #125137 üzenetére
A levél nem a SIM-re jön, hanem a készülékre, e-mail fiókba.
És wifi-n keresztül is tud lenni netkapcsolatod.
Adatkapcsolat egyszerre csak az egyik kártyán tud lenni szerintem.
Meg aztán minek is lenne kettőn egyszerre? A wifi is úgy van, hogy ha az aktív, akkor lekapcsolja a mobilnetet, mert az utóbbi felesleges.
-
b0bcat
addikt
válasz
kmarci25 #125133 üzenetére
Ha jobban belegondolsz, az almás gyártó pontosan így, konkrét műszaki adatok nélkül veszi meg kilóra a (sokszor fanatikus) júzereit.
Kit érdekel, mennyi a RAM meg mekkora az akku kapacitása, ha egyszerűen csak 23%-kal erősebb az új készülék a tavalyinál, valamint 49%-kal gyorsabb a konkurenciánál?
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #125090 üzenetére
Márpedig mostanság bele kellene húzniuk, mert a mobilos részesedésük esik a többi nagy kínai gyártóval szemben...
-
b0bcat
addikt
válasz
Szállító76 #125056 üzenetére
20-25 ezernél (újonnan természetesen) többet semmiért nem érdemes adni, amiben nincs legalább 2 giga RAM.
-
b0bcat
addikt
Sehol nem találom az ingyen postás kupont az Eustock oldalhoz. (Redmi 3 Pro-hoz kellene.) Valaki tudna segíteni?
Előre is köszi!
-
b0bcat
addikt
válasz
atee_13 #124712 üzenetére
Sarccal számolva a 25 ezer forintos keret 65 dollárt jelent. A linkelt listában egyedül az Ulefone U007 felel meg ennek a kritériumnak.
Nem tudom, hogy ebben a kategóriában (~ 65 USD) van-e egyáltalán best buy. Járt nálam pár olcsó készülék már, és mindnél kellett valamiben kompromisszumot kötni. Csodák nincsenek.
-
b0bcat
addikt
Éppen nyaralni vagyunk, és fantasztikusan teljesít az MX Base.
3 nap készenlét, 4,5 óra kijelzőidő, 150 fotó, némi telefonálás, és most áll 50%-on az akku.
Ráadásul a gyerekek telefonjait - Blackview Breeze V2, Bluboo Xfire és Doogee X6 - is alkalmam nyílik egymáshoz hasonlítgatni. Fotózás terén az X6 katasztrófa.
Az MX Base viszont az én fogalmaim szerint szép képeket készít, szebbeket, mint a nejem Lenovo A6000-je.
Örülök, hogy "megörököltem" tőle ezt az Mlais-t.
-
b0bcat
addikt
válasz
Killerlaca #124499 üzenetére
Az Apollo Lite 5,5 colos.
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #124426 üzenetére
mini - 5,2"
-
b0bcat
addikt
válasz
postasbeci #123982 üzenetére
Sajnos az "átlagos" is nagyon tág fogalom.
Az "átlagos" 100 dollár körüli kínai telefon kamerája a többség szerint pocsék minőségű képeket lő.
-
b0bcat
addikt
Nekem ez a Doze dolog nem jött be igazán a Cubot Dinosaur-nál.
Kapcsolgasson folyton, akinek két anyja van, amikor az MX Base mindenféle bűvészkedés nélkül tud kb. azonos akkukapacitásból 8-12 napos üzemidőt...
Érthetőbben: a Dino-nál alaposan el volt kefélve valami az optimalizációnál, ami miatt Doze nélkül megengedhetetlenül és indokolatlanul rövid volt az üzemideje, Doze-zal viszont hiába lehetett ezt kitolni, állandóan kapcsolgatni kellett, és lemondásokkal járt (wifi, szinkronizáció, képernyő, rezgés, stb. - amelyek közül nem mindent lehetett pontosan állítgatni).
-
b0bcat
addikt
Érkezett az MX Base-hez egy gyári flip tok, ami nagy meglepetésemre aktív.
Az lenne a kérdésem, hogy vajon hol lehet - ha lehet egyáltalán - beállítani, hogy mi történjen, ha az ember nyitja vagy csukja a flipet. Konkrétan örülnék, ha telefonálás közben nem menne a kijelző a kis ablakban...
-
b0bcat
addikt
válasz
svgyula #123638 üzenetére
Én nem gyorsformázásról írtam. A gyors és a normál formázás egyaránt NEM törli le fizikailag az adatokat az adathordozóról. Ez mindig is így volt, és most is így van. Teljesen mindegy, hogy egy telefonról beszélünk, egy pendrive-ról vagy egy normál merevlemezről.
Az pedig személyes tapasztalatom, hogy factory reset után is néha maradnak látható adatok egy telefonon, ám nem látható módon az összes korábbi adat is a tárhelyen marad, amíg azokat felül nem írjuk mással.
-
b0bcat
addikt
válasz
malomszék #123635 üzenetére
A gyári adat-visszaállításkor elméletileg törlődik minden a telefonról, de nem ritkán maradnak fent személyes adatok (letöltött fájlok, saját készítésű fotók, stb.), ráadásul a "törlés" - amint az sajnos nem igazán közismert - valójában nem jelent fizikai törlést, hacsak nem írjuk felül az adatokat más adatokkal. (Ugyanez igaz a formázásra is: bár formázás után mi magunk már nem látjuk az adatokat a lemezen, azok továbbra is érintetlenül ott vannak, amíg felül nem írjuk őket.
)
A "biztos" módszer az, hogy a telefon belső memóriáját olyan speciális szoftverrel "kezeljük", amely az üresnek jelölt memóriaterületeket felülírja, hogy az ott tárolt adatok ne legyenek visszaállíthatók. (Bár egyesek szerint csak a fizikai megsemmisítés az igazán eredményes az adatok végleges törlésében.
)
-
b0bcat
addikt
Kollégák, melyik is az az app, amelyik megmutatja, hogy egy készülék hardveresen mely 3G és 4G frekvenciákat tudja kezelni?
-
b0bcat
addikt
válasz
Milestone2 #123487 üzenetére
Nyilván nem baj, hogy írnak róla.
-
b0bcat
addikt
válasz
Milestone2 #123485 üzenetére
Szép nagy feneket kerítettek ennek a témának, ahhoz képest, hogy pusztán azt kell figyelni, a készülék tudja-e a B20-at.
(Meg persze kapja be az összes bolt, aki félretájékoztatja a vevőit a témában...
)
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
Beni2360 #123440 üzenetére
A 80 dolláros telefon 105 dollár körül megáll sarcokkal együtt is.
@KTU: Azért az X6 még bőven használható kategória, nem akkora katasztrófa a kétpontos érintő.
A Cubot Note S azonban minden szempontból jobb ajánlat nála, és ha a 4G nem feltétel, akkor még a 100 dolláros X6 Pro-nál is jobbnak gondolom.
-
b0bcat
addikt
válasz
Cyborg #123427 üzenetére
- A kolléga a sima X6-ról írt. Bár a kamera ugyanaz mindkét modellben.
- Az X6 Pro 100 dollár, tehát 20%-kal drágább a Cubot Note S-nél. (A sima X6 70 dollár.)
- A Note S jobb képeket lő.
- Összességében jobb minőségű a Note S.
- Az 5 pontos érintő és a jóval nagyobb akku is a Note S mellett szól. Meg a márkája is. -
b0bcat
addikt
válasz
Bferibörs #123389 üzenetére
"Zsákutcába jutottam teljesen, sok típust átfutottam de nem tudok dönteni..."
Ezzel sokan vagyunk így.
A gyártóknak mindig sikerül valamit (pl. béhúsz) kihagyni a modelljeikből, ami fájó pont.
Így aztán a telefonválasztás is pont olyan, mint az élet megannyi más területe: kompromisszumokat kell kötni. Ez sokszor nagy vonalakban érthető is (pl. magasabb ár = jobb minőség, vagy nagyobb akku = hosszabb akkuidő, cserébe nagyobb tömeg), de aztán jönnek az érthetetlen dolgok, mint a noti LED vagy a gombvilágítás kihagyása, a micro SD bővítés ellehetetlenítése (gondolok itt a hibrid tálcás megoldásra - bár a barkácsolók számára erre pont van workaround)...
Szóval nem vagy egyedül ezzel a problémával.
-
b0bcat
addikt
válasz
F.B.I. #123161 üzenetére
Az olyan átlagos felhasználóknak, mint én, akik semmilyen memóriazabáló alkalmazást nem használnak, szerintem 1 giga is elég, már amennyiben nem egy bloatware-rel teletűzdelt, aluloptimalizált, gyárilag memóriazabáló alap oprendszerről beszélünk.
Ugyanakkor bizonyára vannak olyan készülékek, amelyeknél a 2 giga RAM is kevés.
Tehát a RAM mennyisége mellett a rendszer és a júzer is sokat számít.
-
b0bcat
addikt
válasz
#39868659 #123158 üzenetére
Az 5.1-es (stock) Android is jól kezeli a memóriát.
Alap dolgokra tapasztalataim szerint elég az 1 giga RAM, hiszen a fele ilyenkor még szabad. Persze rögtön kevés lehet a memória, ha néhány memóriazabáló app-ot akarunk párhuzamosan futtatni, de aki ilyet tervez, az alapból gondolkozzon 2 giga memóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged