- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Itt a Google Pixel 10a EU-s energiacímkéje
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Van két-három nagyon hasonló osztályom, legyenek Class A, Class B és Class C. Mindegyikben van egy-egy newInstance() metódus, a korábban javasolt Static Factory Method szerint. (Az útmutatásért ismét köszönet és hála
)Arra gondoltam, hogy az azonos részeket kiemelem egy közös "szülő-szintű" abstract osztályba, melynek neve Class Template. Így a három osztály csak egész kevés kódot fog tartalmazni (csak amennyi különböző bennük), és rendre Class A extends Template... stb. módon hivatkoznak a Template osztályra.
A kérdésem a következő: Létre lehet-e hozni a static newInstance() metódust is az abstract Template osztályban úgy, hogy az egyes leszármazott osztályok (Class A, B és C) örököljék, de az ezeken a leszármazott osztályokon meghívott newInstance() a saját osztály példányát adja vissza?
Vagyis:
abstract class Template {
static ???? newInstance() {
return ????;
}
}
class A extends Template {
}után az A.newInstance() az A osztály egy példányát adja vissza??
Eddig annyit gugliztam ki, hogy ez az Abstract Factory Pattern-be tartozik, de a konkrét kérdéssel kapcsolatban csupa ellentmondást találtam.
Nagyon hálás lennék, ha valaki ezt röviden el tudná magyarázni! Köszönöm!SektorFlop! Most működik?

Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- MSI Modern 15 Ryzen 7 7730U 16 GB RAM 512 GB SSD FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman S2 TG CM 700W
- AKCIÓ! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
)