Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Van két-három nagyon hasonló osztályom, legyenek Class A, Class B és Class C. Mindegyikben van egy-egy newInstance() metódus, a korábban javasolt Static Factory Method szerint. (Az útmutatásért ismét köszönet és hála
)Arra gondoltam, hogy az azonos részeket kiemelem egy közös "szülő-szintű" abstract osztályba, melynek neve Class Template. Így a három osztály csak egész kevés kódot fog tartalmazni (csak amennyi különböző bennük), és rendre Class A extends Template... stb. módon hivatkoznak a Template osztályra.
A kérdésem a következő: Létre lehet-e hozni a static newInstance() metódust is az abstract Template osztályban úgy, hogy az egyes leszármazott osztályok (Class A, B és C) örököljék, de az ezeken a leszármazott osztályokon meghívott newInstance() a saját osztály példányát adja vissza?
Vagyis:
abstract class Template {
static ???? newInstance() {
return ????;
}
}
class A extends Template {
}után az A.newInstance() az A osztály egy példányát adja vissza??
Eddig annyit gugliztam ki, hogy ez az Abstract Factory Pattern-be tartozik, de a konkrét kérdéssel kapcsolatban csupa ellentmondást találtam.
Nagyon hálás lennék, ha valaki ezt röviden el tudná magyarázni! Köszönöm!SektorFlop! Most működik?

Új hozzászólás Aktív témák
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Automata kávégépek
- LG LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Warships
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Közel a JBL Go 4 megjelenése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)