Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• __Zs__

tag

Sziasztok!

Elektronikus határidőnaplóként használni széndékozott (7-) 8"-os tableteket keresve az Aliexpressen futottam bele pl. ilyen hirdetésekbe:

[link]
    [link]

És ugyanennél a forgalmazónál ("Global Digital Communication Store") még millió nagyon olcsó, és igen nagy tudásúnak hirdetett tablet. Eleve gyanús, amit csak növel, hogy egyiknél sincsenek érdemben user visszajelzések.

Ez valami vicc, vagy egyértelmű beetetés/pénzlehúzás? Nem vagyok rendszeres AliE. használó, szóval bármilyen tanácsot az eladó megítélésének lehetőségeit illetően szívesen fogadok (azt látom, hogy nincs egyetlen vásárlói visszajelzése sem, illetve mindössze 48 követője van).

Visszajelzéseteke előre is köszönöm!

Üdv': __Zs__

• __Zs__

tag

Szervusztok!

Úgy gondoltam hasznos lehet, ha megosztom tapasztalataimat Overmax Quattor 10+ tablet kapcsán:

Előnyök:
    ========
    1) Olcsó (Tesco-ban véve 38E Ft-os akciós áron 2013. novemberében)
    2) Wi-fi-je jó (nem szakad le, távolságot is jól kezeli --> tetőteres házban a TP-Link router emelt jelszinttel, a földszinten a legtávolabb lévő szobában is gond nélkül fogta a jelet a tablet)
    3) Kellően gyors (komoly játékokkal nem próbáltam)
    4) Egyszer sem fagyott ki a közel 3 hónapos használat alatt (gyerekek is nyúzták, és újra indítva is max. 3x volt).

Hátrányok:
    ==========
    1) Kijelző felbontása (1024x600) erősen megkérdőjelezhető ebben a méretben - konkrétan homályosak tudnak lenni az ikonok, oldalak.
    2) Kijelző betekintési szögtől függő kép-minősége nem nagyon gáz, sőt inkább a használható kategória (volt előtte egy 8"-os aTab 1 napig, az konkrétan használhatatlan volt, olyan szinten változtak a színek, ill. ment át negatívba a kép, ahogy változott a betekintési szög), de egy IPS mellé téve azért sírhatnékja támad az embernek, annyira nem összemérhető a kettő.
    3) Bluetooth billentyűzetet nem kezel (legalább is amivel próbáltam: Alcor BT100) - megtalálja, kapcsolódik, aztán semmit nem fogad a billentyűzetről. Másik 3 készülék gond nélkül és elsőre kapcsolódott vele, és fogta is jeleket a billentyűzet felől. Szerintem szoftver hiba, szervíz szerint: "sehol sem írja a gépkönyv, hogy
    tudnia kellene". (Érdekes hozzáállás 4.2.2 Androiddal).
    4) A 8GB-nyi össz. belső memóriából 4,8 GB marad szabadon (gyári állapotban, szoftverek telepítése nélkül). Persze ez android sajátság, de így ha valaki komolyabb adat mennyiséget tervez forgalmazni, akkor egyből gondolkodjon el a bővítésen is.
    5) A szoftverét nem lehet házilag frissíteni: semmi leírást nem biztosítanak hozzá, ill. a lengyel honlapon fent lévő letöltések egy része használhatatlan (kínai dokumentáció).
    6) Garanciális szerviz: csapnivaló. Finoman fogalmazva megbízhatatlan, ígérgető csapat. Megy a bla-bla ezerrel, de amit megígérnek nem teljesítik időben, hiába a telefonos egyeztetés. Össze-vissza, egymásnak ellentmondó információkat adnak - valami gond van a belső folyamataikkal.
    A lengyel support-tal felvéve a kapcsolatot: direktben hazudnak (nem egy-két levélváltás után bújt ki a szög a zsákból), nem értenek hozzá, vagy legallább is úgy tesznek. Egyértelműen hülyének nézik az embert, arra játszanak, hogy előbb-utóbb megunja a kérdező.

Összesítés:
    =========
    A tablet a fent írt műszaki paraméterek, ill. problémák mellett még a használható minősítést érdemelheti megfelelő kompromisszumkészség mellett, de a felhasználói támogatás színvonala miatt az én javaslatom, hogy messze kerülendő, ha nem akarja a baját gyűjteni az ember.

Üdv': __Zs__

Új hozzászólás Aktív témák