- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
[lAyCsI] #91854 üzenetére
én anyukámnak vettem sima minit 100 dolcsiért, az úgy rendben van, ő biztosan nem lesz hardecore felhasználó. viszont magamnak már tényleg hozzátenném azt a kb plusz 10000 forintot amibe a pro kerül. de ha ez nagyon túlmutat a kereten, és csak a két gyengébb mini közül fér bele valamelyik, akkor az a sima mini legyen.
-
cidalain
veterán
válasz
istvanszucs #91842 üzenetére
Family link gyerekfióknál figyelni kell a PEGI besorolást is, hogy az stimmel-e a gyerek életkorához. Bár mondjuk a YT-kids mennie kellene. Nincs a szülő által tiltva az adott alkalmazások használata? Mittudomén nálam tiltva van a face gmail ilyesmi, nem aktív a telepítés gomb gyereknél. Másnál ugye aktív, rá is tud nyomni, ezzel kér engedélyt tőlem, amit ha megadok, csak akkor megy fel.
Ha további kérdés lesz, akkor a szaktopikban folytassuk, ott többen vannak hozzáértők. Bár mondjuk Family Link témában pont nem
-
cidalain
veterán
válasz
ZQuavo #91840 üzenetére
Xiaomi gyári támogatás kb 2 év, de nem olyan mint az almánál.
Nem gyári támogatás alternatív romokkal viszont sokáig várható.
Most egy 4-5 éves Mi Pad 4-gyel írok, Android 11 alapú Havoc OS-sel. (Ennél újabb rendszer nem volt igény részemről, ez meg tetszik is, és stabil is. De van erre is A12, de talán már A13 is)6-ost venném már. Hardver jó, gyári MIUI sok embernek nem jön be (nekem pl nincs vele bajom), de az alternatív romok erre is megoldást jelentenek.
Ha a buheramentes uptodate SW kell, akkor viszont Samu S széria, bár az már árban nem Xiaomi szint...
-
cidalain
veterán
válasz
jobbacsabba #91826 üzenetére
kintről a már említett iPlay 50 pro.
itthonról meg jó szívvel csak azok ajánlhatók, amik az össze foglalóban vannak, a 4 GB ram-os gépek nem lesznek meg újonnan 75 alatt. ennyi meg azért kell egy normális, problémamentes működéshez.
Realme, Lenovo G80 rendszerchipet használ, annál az iPlay Pro G99-e sokkal jobb nem beszélve a 8GB ramról. Redmi Pad jöhetne szóba, de a ram ott is kevesebb, cserébe jóval drágább.Akárhogy is nézem, ha jó ár-érték arányt szeretnél, akkor az iPlay 50 Pro kell neked.
50-60 között itthonról ehhez képest vállalhatatlan van csak. Ugyanez a teljesítmény még 100-ból sem jön ki itthon. -
cidalain
veterán
válasz
jobbacsabba #91824 üzenetére
Újonnan semmi értelmes itthonról ennyiért. Használtan esetleg Realme pad 4 GB rammal, ha éppen van eladó.
Kintről viszont értelmes áron vehető új Alldocube iPlay 50 Pro. G99 soc, 8 GB ram. 150 USD körül, vagy olcsóbban ha van éppen kupon. Geekbuying, vagy Banggood, általában van EU raktáron (így semmi extra költség, és a szállítás is kb 1 hét csak)
-
cidalain
veterán
válasz
gyulaszu #91682 üzenetére
Meg a Word, Excel is problémás szerintem.
Az androidos MS programok nagyon nem tudnak annyit, mint az asztali verzió.
Én Google Dokumentumokat, és Táblázatokat használok, de hosszú szöveget nem írnék, még külön bill-el sem, pláne nem szerkesztgetném/formáznám, és az Excelben a képletezés, másolgatás, több cella kijelölés halál érintőkijelzővel. (persze egy plusz egérrel ez mondjuk még jó lehet)
De ez meg már annyira kompromisszumos szerintem, meg értelmes tabletnél drága. Most rendeltem egy ismerősnek egy Latitude-öt 80-ért. i5 6 vagy 7th gen, 8 GB ram, 256 SSD. Ennyiért nem kapsz hasonlóan jó használható tabletet. Minden másra sokkal alkalmasabb egy tab, de pont az irodai feladatok azok, amikre szerintem nem. -
cidalain
veterán
válasz
gyulaszu #91653 üzenetére
Tegnap a sima mini-n is sikerült két Play áruház linket kivarázsolni.
Rendezgettem az ikonokat, és az egyiket mozgatás közben elhagytam, vagy rádobtam egy másikra... Az eredménye lett az, hogy a Facebook ikon eltűnt, a Playből kettő lett
Faceht úgy tudtam megcsinálni hogy alkalmazásokból töröltem, majd újra install.
A dupla play áruházból törölni egyet nem tudok.
(Gyerek telóján is dupla ikon van az egyik appról, azt sem tudtam törölni) -
cidalain
veterán
válasz
csibe1 #91650 üzenetére
Az említett 3 progi nonstop fut, simán megpörgethetik a soc-ot, és a ramot. Totál feleslegesek, szedd le szerintem. Ha Play-ről telepítesz, és nem jársz cinkes oldalakon, akkor nem lesz vírus. Ccleaner mit cleanel, max csak söprögeti a memóriát, feleslegesen. Adblock helyett olyan böngésző javasolt, amiben eleve van ilyen. Pl Edge.
Memória azért van, hogy kihasználja a rendszer. Ha van szabad 2 giga, akkor az bőven jó. Ha 5 lenne szabad, akkor sem lenne gyorsabb a gép. Ez függ attól is, hogy hány progi fut, a böngészőben hány tab van, stb.
-
cidalain
veterán
válasz
Öcsielvtárs #91622 üzenetére
ja én elfelejtettem odaírni hogy az enyém Banggood, és CZ raktár.
Geekbuying úgy nézem China raktárról küldi. Bár elvileg csak a postázási időben lehet csak különbség.Graphics
a China raktár sem gáz alapvetően. a Priority Line posta esetében futár fogja kihozni extrák nélkül, tudomásom szerint -
cidalain
veterán
válasz
Graphics #91620 üzenetére
iPlay 50 mini: nincs aktuális kupon a mostani 109,99 USD alapár sem olyan rossz, pláne ha tudod lepontozni. 94.99 volt mostanában a legjobb kuponos ár, ami kb 5000 Ft-tal olcsóbb csak.
iPlay 50 mini Pro: BGCAPITALOS8 (147.19 USD, ami éppen alacsonyabb csak a mostani akciós 149.99-nél) Augusztusban a preorder alatt voltak jó kuponok 129.99-ért, de most nincsenek. De szerintem lesznek ide hamarosan majd még kuponok. -
cidalain
veterán
válasz
Pro!Petya #91603 üzenetére
nekem volt ilyesmi problémám másikfajta tablettel régen.
eladtam vasba', de aki megvette meg tudta csinálni érintőcsere nélkül. ebből arra gondolok, hogy ott valami szalagkábel, vagy érintkezési probléma lehetett.
első körben itt youtobe-oznék kicsit (Teclast M40 Pro Touch fix), majd ha van videó, akkor követném az indiai mókus szerelését...
ha nincs ilyesmi, akkor lepattintanám a hátulját, és megkeresném a touch szalagkábelt, és kihúznám, megtisztogatnám, visszatenném.illetve win tabletnél volt komplett érintés-elszállás, azt magam javítottam szalagkábel cserével (Aliról vettem az új kábelt). a régi kábelről leváltak az érintkezőcsíkok, és elcsúsztak - gondolom hő hatására.
-
cidalain
veterán
válasz
Rigormortiis #91598 üzenetére
Mert ágyban fekve, lazulva a kanapén általában nincs floating table előttem, amire letámaszthatom.
Otthon meg a tököm ül egy asztal előtt tabletet bámulva, mikor ugyanezt csinálom a munkahelyen 8 órán keresztül (csak ott PC-t nyomogatok)
De ez tényleg egyéni preferencia. Én pont azt szeretem a tabletben hogy felkapom, ölembe veszem, vagy fekve a fejem elé tartom... ilyen esetben meg lényeges a súly. A méret meg kevésbé, mert 50 centire van a szememtől a kijelző. -
cidalain
veterán
A laptop megáll a combodon, meg a kanapékarfán.
De mondjuk ha cikkolvasásban vagy, vagy épp fórumozol, akkor macerás egy kitámasztott tabhoz nyúlkálni, kijelzőn gépelni (persze ha van külön bill, egér hozzá, az más)
Én a használat közben percenként többször nyúlok a képernyőhöz. Az nem kézben fogva nekem nem lenne kényelmes. De minden egyénfüggő.
A súlyt azért szoktam emlegetni, mert 30 percet kézben fogni egy fél kilós tabot eléggé fárasztó, ebbe bele kell gondolni.
Állvány, normális kitámasztós tok: aki minél olcsóbban akar tabot, annak fájni fog egy normális kitámasztós tok,vagy egy állvány ára. -
cidalain
veterán
válasz
Janoo_07 #91558 üzenetére
Redmi Pad SE annyira új, hogy nagyon. Nincs még vele tapasztalat itt a fórumon.
Magyarországi hivatalos forgalmazónál még nem láttam. Talán pár hét múlva, és közel lesz az ára a 100-ashoz, a 6 vagy 8 GB-os verzió szerintem fölé is megy majd.
Amik most Árukeresőn listázódnak boltok, azokat fenntartással kezelném...
Ja és majdnem fél kiló, szóval ezt olvasáskor kézben tartani hosszú távon fárasztó lehet. (persze nem mindegy, hogy cikkeket olvasunk vele, vagy a Csendes Dont alvás előtt)A felhasználásra egyébként a tavalyi Redmi Pad is elegendő lehet, az kapható újan értelmes boltból is 100 alatt.
-
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #91553 üzenetére
De nincs ujjlenyomat, se kód.
Öregmackó javasolta, hogy ne legyen zárképernyő, akkor oké, de az meg megintcsak nem tetszik, mert az meg jó, ha van (akkor is, ha nincs zárkód)
Mondjuk most hogy megnéztem a saját tabom (másfajta), a duplakopp ugyanúgy csak bekapcsolja a kijelzőt, és fel kell húznom a zárat. Csak a duplakopp miatt eleve ott az ujjam a képernyőn. Szóval jó lesz az a felemeléssel bekapcsolja a képernyőt megoldás... -
cidalain
veterán
válasz
#94529552 #91535 üzenetére
De a legjobban egy Xiaomi Pad 6 Mini tetszene gondolom. Nekem legalábbis az észnélkül menne a kosárba...
Elvileg megjön a héten a tok az iPlay 50 Minihez (ami ajándékba megy majd), akkor egy kicsit többet nyomkodom majd a beállítás miatt, aztán ha megbarátkozom a SW-rel, akkor lehet hogy elhatározom a Mini Pro beszerzését. Mondjuk egy Halloween, vagy 11.11 akcióban 40 alatt megcsípni jó lenne. -
cidalain
veterán
A 12+ képernyő a nagy korlát, ha 10-11" közötti is elegendő, akkor sokkal nagyobb a merítés, és 150 alatt is kihozható normális tablet.
Azt is figyelembe kell venni, hogy a laptopot nem kézben tartotta, ezt viszont úgy kell, szóval itt lényeges a súly (nagy gép=nehéz)...
Sokan úgy vannak vele idősebbek, hogy jó nagy legyen, mert rossz a szemem már. De ezt nem úgy kompenzáljuk, hogy házfalnyi kijelzős gépet veszünk, hanem hogy rendesen beállítjuk a betűméretet. -
cidalain
veterán
válasz
sakyfoto #91480 üzenetére
ha elég a kisebb képernyő, akkor iPlay 50 Mini. Kupontól függően 35-40k között. Augusztus végén én 100 USD alatt vettem éppen, minden költséggel együtt.
vagy az iPlay 50 Mini Pro, ami kb az 50 pro kisméretű verziója (G99, 8GB ram), ez kb 45-50 között kupontól függően. Erről még nicnsenek gyakorlati tapasztalatok itt a fórumon, de páran már beruháztak, de majd csak mostanság indul a szállítás.
-
cidalain
veterán
ja, kb én is erre jutottam a hétvégén.
az vele a gond alapvetően, hogy eddig lehúztam kicsit a redőnyt, ott volt 5/6 ikon a legfontosabb dolgokra. most meg le kell húzni teljesen, mert csak kettő van egy sorban. tök felesleges helypazarlás a szöveg az ikon mellett. nomindegy, ez van, ezt kell szeretni. -
cidalain
veterán
annyira volt időm, hogy végignyomogassam a megjelent frissítéseket. vagy 5 rendszerfrissítés biztos ráment kapásból. mondjuk az android biztonsági szint csak 2023 márciusi (vagy áprilisi, nem emlékszem pontosan) továbbra is.
(ezen az androidon nem lehet visszacsinálni, hogy a redőnyben kis ikongombok legyenek, és ne csempék ikonnal, és szöveggel? - gyárilag persze, nem akarok launcherrel szórakozni) -
cidalain
veterán
válasz
Dißnäëß #91447 üzenetére
Az ilyen appok nem nyírják ki saját magukat. Amíg van jelentős számú felhasználó, addig nem mondják, hogy nincs támogatva.
Face, Msg még most is fut A4.4-en biztosan (korábbi eszközöm már nekem sincs). Kitkat meg 10 éves már. Előbb dobod ki a most vásárolt tabot, mintsem ne fusson rajta egy ilyen main app. -
cidalain
veterán
most az ismerősöm egy Samsung Axx telefonra van kiakadva, hogy lement az Android főverzió váltás, és használhatatlanul fos lett az addig fürge és jó telefonja.
én mondjuk az a fajta user vagyok, hogyha minden jól megy, akkor hozzá nem nyúlok a frissítéshez, mert remélt előny általában olyan minimális, míg az esetleges hátrány jobban fájna. -
cidalain
veterán
válasz
Dißnäëß #91434 üzenetére
Most jött meg anyukámnak hasonló célra az iPlay 50 Mini (40k alatt van), de van ebből már Pro is 8GB rammal, ha kell a kraft.
Túl van ez a frissítés, elavulás misztifikálva szerintem. Nem attól megy jól a videócset, FB, Msg, hogy 5 évig kapja az android főverziót. Anyu régi gépe még mindig megy 4.4 androiddal. Oké hardveresen is elavult már, de nem tetűlassú (persze lassú, de nem használhatatlanul)
Persze ki vagyok én, hogy megakadályozzam hogy ágyúval lőjetek verébre -
cidalain
veterán
válasz
this is life #91431 üzenetére
Én is 7" tabbal próbálkoztam annak idején, kb 10 éve. Vettem fasza cuppantós tartót is. Az utca végén a Stop táblánál ugrott az ölembe az egész. Onnantól soha nem használtam navira tabletet.
Inkább céges navit vittem. Mostanában meg bőven jó a telefon is. Nekem tökmindegy hogy a háromszög körül 2 utcányi körben látszik az, ami nem érdekel, vagy 4 utcányi körben...
Céges Peugeotban benne van gyárilag a nagy kijelző középen. Azon tudok telóról fullscreenben navizni, de tök felesleges akkora méret, a fele elég lenne... -
cidalain
veterán
Keresztkérdéseim:
Milyen járművel mennél, és hogyan, hova szeretnéd rögzíteni a 10-14" méretű tabletet?
Ha ezekre már van válaszod, akkor tovább tudunk lépni. Egy 10"+ tablet nem könnyű, ellenben méretre is hatalmas. Ablakra cuppantós átlagos tartó felejtős, nem fogja bírni, és kitakarja a fél látóteret.
Kamionos fórumtárs sem a tabot hasznáta elsődlegesen navira (azt célhardverrel), a tablet csak plusz infók miatt ment neki.
Régebben a Snapdragon ajánlottabb volt GPS-re, jobb és gyorsabb volt a pozicionálás, mint a Mediatek esetében. -
cidalain
veterán
kevesebbet fogyaszt a G99, mint a SD660? ühüm.
akkor ugyanahhoz az üzemidőhöz elég a kisebb akku? naná.
ezzel még súlyt is nyerünk? igen.
szóval hol a műszaki fejlődés amire kíváncsi vagy? pont itt a felsorolt dolgokban. ezért nem aggódnék különösebben az 5000-res akku miatt. -
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #91360 üzenetére
Kösz. Pont ezt néztem ki én is.
Anya általában asztalon tartja miközben nyomogatja, a súly nem annyira lényeg (a mostani tab 580 tokkal együtt). Akku meg annyi, amennyi. Otthoni gép, bármikor rá lehet cuppantani töltőre.Azt néztem, hogy lesz majd iPlay 50 Mini Pro verzió is. Hardverben kb az 50 pro, benne a mini házában.
-
cidalain
veterán
Iplay 50 minire most mindennel együtt Banggood CZ raktárból 99.95 USD-ért találok kupont. Tudtok jobbat?
Aki ilyet használ, az milyen tokot vett hozzá, ami jó? Flip tok lenne jó. Anyának kell lecserélni a régi tabot, most jött el az ideje...
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
shiraz1210 #91349 üzenetére
3 éve jelent meg az a tablet. Vegyes ram-mennyiséggel adták, van 4 GB-os is, jó lenne, ha annyi lenne benne. Képernyőfelbontás csak 1280x800, ami nem túl korszerű egy 10"-os gép esetén. Android 10 van rajta, az azért még oké.
Alapfeladatokra 4 GB rammal, és megfelelően jó áron okés lehet a tablet. Lőjük ezt be mondjuk 40k maxra. Kapható még ilyen 65k körül újonnan értelmes boltból 3 GB rammal, de ez nagyon nem ér így annyit.
Ha csak 2 GB memóriás akkor már nem venném meg. A 3 GB ramos verzió meg felhasználásfüggően jó lehet. Meg nyilván árban is még jobbnak kellene lennie.
-
cidalain
veterán
válasz
wolf88 #91347 üzenetére
Nem tudom hogy ez mekkora helységben hány embert jelent egyszerre, de egy tablet nem tud bekiabálni 20 négyzetmétert úgy hogy vannak egyéb hangok is. Max csak valami háttércicergés dobozhangon jönne le a hallgatóknak.
Ha meg BT hangszóró, akkor telefonról is mehetne az átjátszás.
Ha nem volt fiók rajta, akkor passz, hogy milyet kér. A két próba ha nem jön be, akkor google marad megoldáskeresésre, mert ez a fiókkikerülés/kiütés/kicserélés nem tiszta terep, a fórumon nem megengedett. -
cidalain
veterán
válasz
wolf88 #91345 üzenetére
Régi tab. Zenét amúgy is szarul játszana le. Kellene hozzá egy BT hangszóró. Abból meg ugye van olyan (a legtöbb), amibe lehet microSD-t rakni. Ergó nem is kell a tablet. Nem érdemes szórakozni vele.
Vélhetően sikerült nyomnod egy factory resetet, azért volt konfigos rész az elején (nem új sw-t töltött le, hanem visszállt a gyári állapotra).
A tulajdonosi fiók az előző google fiók, ami nem lett leválasztva. A másik bátyád fiókja. Azzal kellene belépni, majd leválasztani utána hozzáadni a tiédet. Ez nem megy ki a gyári visszaállítással, mert akkor az összes lopott androidos kütyüt így ki lehetne játszani. Szóval ez egy beépített biztonsági feature. -
cidalain
veterán
válasz
evensteel #91311 üzenetére
erre szerintem overkill egy 150k feletti tablet. persze, ha a pénz nem akadály, akkor mehet nyugodtan.
olcsóbb kategória ugyanerre: Redmi Pad esetleg Realme Pad (már a 4 GB-os verzió is, de akár még a 3-mas is elég lenne)#91315 Usagi Miyako
Szerintem a periféria, külső eszköz áramellátása nem a fordított töltés, hanem az OTG.
Egy külső winyót nem kell tölteni. Persze nem mindegy, hogy mekkora áramigénye van a külső eszköznek, így egy 4TB külső HDD nem valószínű, hogy meghajtható.
OTG-t meg ma már minden tud szerintem, ezért nincs külön kiemelve. -
cidalain
veterán
válasz
Donki Hóte #91300 üzenetére
Hol lehet még kapni S6-ot?
Az 2019-es megjelenésű tablet. Vagy használtan érted? -
-
cidalain
veterán
válasz
Danecay #91282 üzenetére
A gyerek miatt gondoltam a Minire: Könnyebb, kisebb így kis kezekben is meg lehet fogni stabilan.
De persze vehető a nagyobb is. Gyereknek majdnem mindegy, nagyrészt úgyis egyszerűbb játékokat, és YT videókat néznek.
Ha ráadásul többet is kell venni, akkor az ilyen másodvonalas, de jó hardverrel szerelt kínai a legköltséghatékonyabb megoldás szerintem gyereknek. -
cidalain
veterán
Ez teljesen világos. De nem "régi androidozhatunk" le egy olyan gépet, amin a jelenleg elérhető legfrissebb android verzió fut, és ennél újabb hivatalos release nincs is!
Fogalmazzunk rendesen. A Pad 6, mivel vadonatúj gép, így tovább lesz terméktámogatása, mint a Pad 5-nek. Ez így korrekt.Ugyanakkor jelenleg normális garival 150 maxig a Pad 5 is több, mint jó gép jelenleg a piacon totál általános feladatokra, sőt.
Nem tudom miért kell ezen rugózni, ajánlottam olcsóbb kategóriában a Realme-t, és a Redmi-t is ugyanerre, azok meg még a Pad 5 alatt is vannak. -
cidalain
veterán
válasz
phoenix1989 #91261 üzenetére
Bakker benéztem, az tényleg az idézett szöveg része
Akkor a Realme, Redmi, Xiaomi Pad 5 közül válassz. Meg egy HDMI-s TV okosítót. Pad 5 mellé a stick már lehet, hogy nem fér bele 150-be.
Androidos TV okosító előnye, hogy nem kell a tabletről sem átvinni a képjelet filmezéskor, kapásból a sticken nézed majd. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #91258 üzenetére
Újban aktív tollal a Samsung Galaxy Tab S6 Lite lehet jó, ehhez gyárilag jár a toll. Viszont vezetékes képátvitelt nem tud (semmi nem tud 150k alatt ilyet), így vezetéknélküli megoldás felé kéne elmenni. Pl a TV-t felokosítani egy androidos HDMI stick-kel (nyilván ez külön költség, de talán ezzel együtt is beférsz a keretbe)
Ha az aktív tollat is el tudod engedni, akkor megoldás lehet pl Realme Pad, Redmi Pad vagy Xiaomi Mi Pad 5 is (ez utóbbihoz külön vehető aktív toll, de valami horror áron)Használtban valami ex-csúcs Samu, pl Tab S7, ez már külön átalakítóval ugyan, de tud madzagon is képátvitelt. Nem tudom milyen áron szerezhető ez be. Kompatibilis az S-Pennel, így elvileg a tollas érintés is mehet.
-
cidalain
veterán
válasz
phoenix1989 #91257 üzenetére
A rajzolást hogy érted? Valami profi módon speciális aktív tollal?
Ez eléggé behatárolja a leendő készüléket, ugyanis ezt nem minden tablet tudja.
A vezetékes képátvitel szintén lecsökkenti a merítést. Ez mondjuk sokkal jobban. -
cidalain
veterán
válasz
this is life #91242 üzenetére
óbazz, sajnálom
legyen széles az út -
cidalain
veterán
Töltés téma:
A töltési ciklusok száma a lényeg egy akku élettartama szempontjából. Az nem oszt nem szoroz, hogy este ráteszem, és reggel 8kor húzom le úgy, hogy 6kor már 100%-on volt.Ha valaki nem naponta tölti a cuccait, akkor előbb vesz új eszközt, minthogy behalna az akku. Vannak olyan emberek, akiknek a telója nem bír egy napot sem, mert annyit használja. Az napi kétszer tölti, értelemszerűen kifingik az akkuja hamar. Én 2 naponta töltök telót, úgy ahogy megkívánja: egész éjjel, de lehet hogy 54-nél lehúzom, mert mennem kell. 3 év után sem vettem észre jelentős romlást.
Tablet ugyanez, 4 éves, még mindig bírja sokáig. Persze függ a képernyőidőtől, de van hogy mostanában is 3-4 napig bírja.
Ja és sose kapcsolom ki az eszközeimet, éjszakára sem. Tablet napi 16-20 órát van alvó módban kb.
Tehát nem a töltés hogyanjától függ az akku élettartam, hanem a használattól és a töltések számától inkább -
-
cidalain
veterán
válasz
coolpet #91046 üzenetére
Nem akarsz gagyit. Lehet hogy alap dologra használnád, de ha megfekteti egy 100 megás pdf, és 2 perc mire megnyitja, utána a lapozás is döcögős, és ehhez szar kijelző, rövid üzemidő, és dögnehéz készülék párosul, akkor belegondolva nem ez kell neked. Ez 20-30k kínából. A jobbakért ott is ki kell csengetni 40-50k-t, itthon meg még több.
Ha mégis ilyen gagyi kell, akkor ahhoz szerintem senki nem ajánl itt konkrét gépet, ez a kategória nem ajánlható. Ebben az esetben tényleg vegyél bármit kínából amit gondolsz, és olvasd el a user review-kat, talán segít behatárolni mire számíthatsz.
Vagy engedd el az ÚJ dolgot, és tényleg vegyél használt cuccot, de akkor abban legyen egy fokkal okésabb hw. Ez esetben android 7-8, 3GB ram vonalat tekintsd alapnak, de ennyiért használtan sem fér bele a 10" fullHD szerintem.
-
cidalain
veterán
válasz
Clark_1 #90939 üzenetére
Majd jönnek akik kamionban használnak tabletet navira, de kb az lesz a válasz, hogy néhány tízezerből ezt felejtse el autóba. a 6" feletti telefonok világába minek egy kicsit nagyobb eszközt belehenkölni a kocsiba? cuppantsa fel a telót, használja azt, aztán készen is vagyunk.
-
cidalain
veterán
válasz
beach head #90916 üzenetére
Nekem nem volt, amikor onnan rendeltem. Futár hozta.
-
-
cidalain
veterán
válasz
fcbarca #90906 üzenetére
Az adó rá 27% (vételár+postaköltség)*0.27 ami az áru értékén felül fizetendő. Számlával bizonyítod a magyar hatóságnak, hogy mennyi volt amit fizettél a shopnak, erre teszik rá a 27% áfát. Plusz a kezelési költség, ami pár száz forint.
Így már számolhatsz, hogy mi éri meg. Ez a bolt, vagy a drágább ahonnan viszont nincs extra költség (mert már tartalmazza az ár) -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
kobuki123 #90720 üzenetére
Csodálom, hogy a drágább Samukat nem nézted, pedig a keretbe belefér az S7 FE, sőt az S8 is, ha elcsípsz egy akciót (most épp van) Ha a hosszú sw támogatás kell, akkor ezt a gyártótól megkapod a Samunál, Applenél. Xiaomi esetében nem valószínű, viszont ott valószínűleg lesznek alternatív romok (mondjuk ez Samura is igaz)
-
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #90698 üzenetére
A kijelzőhöz nem tudok hozzászólni.
Persze, írtam is hogy más ennyiért többet ad (vagy hasonlót olcsóbban), de azt gondolom hogy a Samu nem fog ez, és az aktuális A széria közé betenni még egy gépet.
Mondjuk ebbe is elférne 6 GB ram ennyi pénzért, illetve az A szériába is be lehetne pakolni 4-et (mondjuk itt nem ma volt frissítés, remélhetőleg kidobnak ide is egy újabb cuccot 100 alatt 4 GB rammal) -
cidalain
veterán
Samsung S6 Light 2022 az pont erős középkategóriás cucc, 100-150 között,attól függ, hol veszed.
Oké, ezért a pénzért más márkánál kicsit többet kapsz, de a Samunál meg kell fizetni a Samsung felárat, ez eddig is így volt. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Jakesz #90673 üzenetére
Hát ez pedig magától értetődő is lehet:
Ha egy gép 28 órája megy, amiből 10 percet ment a YouTube, 27:50-et a semmi, akkor a tétlen állapot fogyasztása sokkal nagyobb lesz. Ezek nem egységnyi fogyasztások ott a képen, azt osztani kéne egységidőre.
A 122 mAh az 8000 mAh akku töredéke még így is. -
cidalain
veterán
válasz
Baga19830701 #90662 üzenetére
Az áfa benne van az árban, a legtöbb helyen látszik is, hogy Price includes VAT. És ha Magyarországra rendeled, akkor normálisan a 27%-kal számolnak. Innentől itthon nem rakódik rá semmi, kivéve ha a posta hozza, akkor párszáz forint kezelési költség. De az ilyen cókmókokat futár szokta hozni.
Az EU raktár és a kínai raktár között már csak a szállítási idő a különbség, semmi egyéb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Samsung Galaxy S9 Ultra 5G eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged