- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
helixP #83697 üzenetére
Huaweinél ugyanaz az alap, de az M5 Lite nagyobb akkut kapott, több és jobb szenzorokat, és talán a hangja is jobb.
Lenovonál hasonló a felállás, a P10 a jobb. Viszont M10-nek van második generációja Mediatek soc a Snapi 450 helyett.
Az ársávba inkább a T5 4GB-os verziója és az M10 Plus FullHD 4GB-os verziója illeszkedik. A Huawei akcióval 70 körül megcsíphető, a másik inkább 80 körül van. -
cidalain
veterán
de a korábbira írtam, erre: #83663 Ygg
mindegy is, engedjük el ezt a vonalat.gondolom alapvetően az a baj, hogyha egy tabletből is el tudnának adni 1-2 millió darabot, akkor nem lenne gond. csak nem fognak. átlagembernek bőven jó, ha a középkategóriás mobilján netezik otthon, mert úgy van vele, hogy minek fizessek 150-et még egy tabletért is, ami hasonló mint a telefon, csak nagyobb a kijelző. és mivel darabszámban egy tablet nagyon kevés eladással kecsegtet (egy random telótípushoz képest), ezért nem éri meg nagyon sok időt rászánni fejlesztésekre, stb. épp ezért fognak egy telóban bevált hardvert, bepakolják egy 8 vagy 10"-os házba, aztán mehet tabletként ki a piacra. persze nem vehetnek elő egy drága alapkoncepciót, mert akkor drága lesz a tablet, még annyira sem fogják megvásárolni. értelemszerűen egy erős konfig ha a telóban 300k akkor tabletben is 300k lesz (persze kispórolja belőle a 4 kamerát, meg egykét extrát, de cserébe készülékházat kell tervezni, meg nagyobb kijelzőt, akkut bele)
-
cidalain
veterán
válasz
gabber01 #83672 üzenetére
Sajna nem így van. Míg telónál egy gyártónak van egyidejűleg 15-20 modellje piacon, addig tabokból összesen van ennyi értelmes itthon. (Plusz a feltörekvő kínaiak.)
Talán pont azért nem, mert nem éri meg ide fejleszteni. Ha egy ember 300-ért vesz egy csúcs 6.5" telót, akkor nem fog venni ugyanennyiért egy 8" tabot is. 2 gyártó tolja a maxot, munka célra veszik is a cuccaikat. Otthonra az emberek többségének csak netezni kell, meg social mediára. Ahhoz meg nem kell top soc, inkább nagyon kedvező árcédula. -
cidalain
veterán
válasz
gabber01 #83670 üzenetére
Az áruk a kompromisszum.
5-6-7 éves gyereknek 200k körül tablet nálam az értelmetlenség kategóriába esik. Nem sajnálom attól aki megteheti, vegye, az ő dolga. Magamnak sem venném meg. Ugyanúgy, ahogy telót sem veszek ennyiért. Nekem nem elvárás hogy a Real Racing 56D 2048 fusson fullHD-ban 650 fps-sel. De persze el tudom képzelni, hogy van akinek ez fontos. Csak akkor viszont ne garasoskodjunk, vegyük meg az elérhető 3-4 legjobb gép közül az egyiket. Ha ez 300k akkor annyi. Ha 200 akkor annyi. Ezek tudhatók melyikek, ehhez nem kell milyen tabletet vegyek topicba jönni :) bemegy az ember a webshopba, ár szerint csökkenő sorrendbe teszi a tabokat, aztán választ a pénztárcájának megfelelően. Ha sznob is mellé, akkor a legdrágábbat veszi.
Ez olyan, mintha autós topicban nem ajánlanának opelt mondjuk, mert hát milyen szar csak 150 lóerő, elég gyengus. 300 le alatt nem is autó. Pista bá, inkább vegyen valami jó 25-30 millás mercit a hétvégi telekre járni, az opel szar lesz, nincs benne tartalék. -
cidalain
veterán
Beírtam fél képernyőt, de inkább nem küldöm el. Amire reagáltál, aki nekem írt, annak az eredetije nem neked szólt.
A iPad Mini 2019 sem lesz jobb komoly játékokban a Samu S5e-hez képest, sőt.
A tablet nem játékgép, nincs kompromisszummentes megoldás. Még a Samsung tab S7 sem az. Annál az ár a kompromisszum. -
cidalain
veterán
válasz
gabber01 #83662 üzenetére
oké, de nem 8-as méretben.
de, persze tudunk ajánlani erősebb gépet 150 környékén, de akkor meg az 10"-os lesz.
a korábbi hozzászólásban a 8"-t vettem fixnek. és mivel a hozzászóló 8 és 6 éves gyereknek akart tabletet, ezért az én világom szerint nekik nem kell a legújabb csillivilli bikaerős soc, hogy youtubon megnézzenek két mesét. ellenben inkább fontos a kisebb méret. arra bőven jók, hogy beletanuljanak a tabletezésbe, nem is annyira drágák, hogyha mégsem kell, leesik, stb.
de ha a keretet akarjuk kimaxolni akkor Samu tab S5e, vagy S6 Lite.@Ygg:
de mihez gyenge a teljesítményük? mi a teljesítmény igény?
youtube videóhoz milyen teljesítmény lenne ideális? szerinted -
cidalain
veterán
válasz
r6man123 #83659 üzenetére
Igen, sejtettem hogy ilyesmi. Persze ha alapból nincs a szülőnek tabja otthon, akkor kell venni valamit mutogatni... Mégiscsak jobb/egyszerűbb ezen megtanítani a következő pár évben a digitális világot. Véleményem szerint persze full szülői felügyelet mellett. A mai világban fontos, hogy egy gyerek mire iskolába megy legalább annyira tudjon kezelni egy tabot/telót/laptopot mint egy ceruzát.
Sajnos sok szülő azonban nem tanítja a gyereket, hanem odaadja neki, aztán hagyja hogy azt csináljon amit akar. Ez szerintem nagyon káros. Mondjuk legalább annyira mint aki pl idegen nyelven beszél a gyerekéhez úgy, hogy önmaga sem beszél jól azon a nyelven, stb...
-
cidalain
veterán
válasz
#33802016 #83655 üzenetére
Nem tudom kifutó-e vagy sem, lehet hogy a nagy akciózás kicsit kiürítette a raktárat. Nem mai darab, már 2 éves kb. Ugyanakkor ebbe még van Google támogatás, és ha ez fontos a Huaweinek, akkor változatlanul gyárthatja még a T5 (és az M5) szériát, amit szerintem még fog egy darabig, mert annyira nem rossz a hardver, a középkategóriában teljesen oké, még ma is.
-
cidalain
veterán
válasz
r6man123 #83654 üzenetére
5 évesnek nehéz ügy 50-ért találni jót.
A méret legyen 8", a 10-es szerintem túl nagy, nehéz. Itthon nincs ennyiért értelmes tab (=legalább 3 GB ram van benne), külföldről Chuwi, Teclast, Alldocube tabokat kell nézegetni, EU raktárosat, mert kínából már nem jön ide karácsonyig.
Alldocube M8 95 dollár Banggoodon, +posta spanyol raktárból. Sokkal jobb, mint bármi itthonról 35 környékén. Ráadásul bőven kijön a keretből.(Van nekem is 5 éves gyerekem, de szerintem saját tablet még nem való neki. Érdekli, ha kell nyomkodja velem az enyémet, vagy nagyritkán megkapja mesét nézni. De sajátot nem kap, még nem tudna rá vigyázni, egyedül meg nem hasznáhatná, mert nem engedném. Mondjuk a céges Samut is imádja, mert az S-Pennel nagyon szeret színezni)
-
cidalain
veterán
Megjött Alzáról a Lenovo Tab M8 FullHD 3/32GB.
Elég jó kis cucc. Mondjuk nekem munkaeszközként kell, így beállításkor nem adtam meg google fiókot, így azok a szolgáltatások nem igazán tudnak működni, cserébe nem is használja az erőforrásokat. Jó pörgős így. Android 9-cel jön, kapásból van rá egy 450 megás update, ami után szintén Android 9 marad, de felkerül rá egy rakás játék, ami előtte nem volt. Viszont utána uninstallálhatók. Kijelző szép, vékony, könnyű gép. Kicsit csúszós. Szerintem fém hátulja van. Wifi nagyon erős. (Az irodában ahol régebbi telók, laptop el-eldobálja az 5-6 irodával arrébb levő wifi router jelét, ez nem, stabilan veszi.)
Az android stock jellegű, csak google és pár gyári app van rajta, összesen talán 30 app. Gyárilag nincs Facebook app integrálva. Egy célszoftvert futtatni tökéletes lesz, de otthonra is elfogadnám általános használatra.
Ui: most épp nincs raktáron Alzán. -
cidalain
veterán
Kemény dió, alig van ilyen kis méretben. 7-es nem lesz, max 8-as. Chuwi, Teclast, Alldocube tabokat keresgélj, 3GB rammal. Ezek, ha épp van opyan ami 8-as és van raktáron akkor 100-125 dolcsi körül vannak.
@gabber01
Huawei Mediapad T5, ennek is a 4GB ramos verziója. Ez a T széria még full Google támogatást élvez. Úgy vettem észre, hogy kezd kikopni a webshopokból, szóval keresgélni kell, amikor még bőven lehetett kapni, akkor akciósan 70 körül volt a wifi only verzió.@Ygg
Melyik iPad árához kell néznünk? :)
Itthonról 8" méretben Lenovo Tab M8 FullHD, esetleg Huawei Mediapad M5 Lite 8. Nem sok helyen kapni ezeket, max egy két shopban 60 körül. Ha ez kicsi, vagy nincs, akkor Huawei Mediapad T5, Lenovo Tab M10. Ezeknek is inkább a 4GB-os verziója. Nem egy erőgép egyik sem, nem tudom mennyire komoly játékokat futtatna rajta. Mindenesetre ezek a legolcsóbb androidos értelmes megoldások.@New Hewkas
Megfelelhet. Bill tehető rá bluetoothon. Madzagon is végülis, de akkor kell OTG kábel, meg bukod közben a töltést. Nem tudom hogy tanít online, de ha kell a front kamera, akkor a tab kicsit macerás, állvány is kell, vagy végig kézben kell tartani. Ha sokat gépel, illetve az office fájlok készítése szükséges, akkor nem biztos hogy tablet, android vonalon keresgélnék. (Hanem win tab, akár valami használt üzleti jó állapotú, core i5 4 vagy 6 szériásat. Ami persze kicsit drágább, de 130 körül elég jó dolgokat lehet már kapni) -
cidalain
veterán
válasz
05Steve #83630 üzenetére
Átlagos felhasználásra majdhogynem mindegy. A több ram inkább számít, mint az erősebb soc. Így hasonló ár esetén inkább venném a 4 GB ramos kütyüt, mégha a soc a tesztekben kicsot gyengébben muzsikál is. Emailezéshez, böngészéshez nem feltétlenül kell a sok lóerő.
Matyasmadar
Igen szokták tudni a magyar nyelvet. Csak a kínai belpiacos kütyük nem tudják. Banggoodon a leírásban általában ott egy rakás fotó a végén a menüről, hogy milyen nyelvek vannak benne. Ott szokott lenni a magyar a legtöbbnél. -
cidalain
veterán
válasz
Matyasmadar #83628 üzenetére
Alldocube esetén inkább az iPlay30.
De összességében a Chuwi HiPad X a legszimpibb a 6 GB ram, és a nagy tárhely miatt. Meg ha úgy veszed akkor lesz hozzá gyári bill is, ami kényelmesebb lehet időseknek, ha írni kell.De igazából mind jó arra amire szeretnéd. Sokkal jobbak, mint amit itthon kapsz 60 körül.
-
cidalain
veterán
válasz
batagy #83614 üzenetére
Én inkább a Samut venném. Újabb, frissebb droid, jobb várható szoftvertámogatás. Ha a P10-ből a 4GB ramos verzió lenne ennyoért akkor hajlanék afelé. Bár a Lenovo procija újabb, de mégis inkább a Samut választanám.
De igazából majdnem mindegy. Ha a Jack csati fontos akkor el is dőlt a Lenovo felé a mérleg nyelve. -
cidalain
veterán
Még nem volt a kezemben olyan Lenovo. De tegnap rendeltem, szóval jövő héten már lesz tapasztalatom vele. Általános dolgokra elégnek kell lennie.
Én munka célra vettem, egy spéci appot kell futtatnia, ráadásul terepen. Persze a megrendelőnek nem volt sok pénze, így esélytelen volt egy ipari, félipari tablet. -
cidalain
veterán
Nincs bikább 8-as tabet 150-ért.
Csak 60 környékén 3 GB rammal Lenovo M8 fullhd, esetleg Huawei Mediapad M5 8" Lite. 1-2 boltban kaphatóak csak.Egy tablet élettartama nem nagyobb, mint egy telójé. Ezek 2 év múlva nem lesznek rosszabbul használhatóak arra amire most szánják. Így hülyeség (szerintem) most nagy pénzért venni valamit csak azért hogy 5-6 év múlva még mindig azzal pöttyögjünk, mondván hogy ez egy csúcs tablet (... ja, 6 éve ugye). Én inkább vennék aktuálisan megfelelő hardvert (nem túlméretezni az igényekhez amik lehet hogy nem is fognak kialakulni), és inkább gyakrabban cserélgetni. Mivel gyereké lesz, óhatatlanul is felmerül, hogy leeshet, sérülhet, stb.
-
cidalain
veterán
válasz
poptartcat #83603 üzenetére
Van. Első beállításkor is tudod választani, vagy később menüből is. Nem kell mókolni
-
cidalain
veterán
válasz
#33802016 #83598 üzenetére
Nem nagyon léteznek ilyen nem gyári billek magyar kiosztásban.
Ebisu68
Ekkora gyerkőcnek nem vennék 10-es tabot, inkább 8-asat. Könnyebb fogni, illetve mivel a súlya is kisebb, talán kisebb eséllyel esik ki a kezéből. Emiatt nem is verném el rá a világ összes pénzét. Szerintem egy Lenovo tab M8 fullHD az Alzáról megfelelő lehet (61-ért lehet venni 3 GB ramos, máshol csak 2 GB-os van)morpheus133
Jobb az iPlay 20-nál, de nem közel 2x áron. Less rá az iPlay 30-ra is, az most 200 dollár körül van, de mivel most jelent meg, még akadozik az ellátás, preorderben elvitték az első szállítmányt.
Az X Neo ígéretes, hasonló hardver mint a Mi Pad 4, de nem olcsó mulatság. -
cidalain
veterán
válasz
Mr.QwErT #83595 üzenetére
A különböző aktív penek sosem lesznek olyanok, mint a Samu S-pen vagy Huawei M-pen.
Olyanok, mint egy sima passzív bumszli stylus, csak vékony a hegyük. Nincs nyomásérzékenység, nincs semmi extra pozitív tulajdonság. Írni/rajzolni se kényelmes vele, mert úgy kell írni, hogy kézzel ne érj a képernyőhöz, mert ugye az is érzékelődik.A normális tollas tabok viszont nem P20HD árban vannak sajnos.
Persze kipróbálhatod az elképzelésed, de nem ezzel fog a gyerek Leonardóvá fejlődni -
cidalain
veterán
válasz
dareee #83582 üzenetére
Nem igazán van más opció, azért a 3GB ram kellene bele.
T3-ban csak 2 van, és a Lenovo M10 ből is csak a HD verzió olcsó, de abban is csak 2 GB ram van, és elég béna kijelzőfelbontás.A Lenovo M10 FHD meg hasonló árban van mint a Huawei Mediapad T5 3 GB-os verziója. E kettő közül tudsz választani, és sajna inkább a kereted felső határához lesz közel (60 körül)
Jim74
Neked is ugyanez a T5 illetve az M10 FHD tabletek LTE verziója jöhet szóba, 60-70 körüli áron. Figyelni kell most az akciókat, várható hogy lehet fogni pár ezrest az általános árhoz képest (bár ma pl néztem, hogy mintha a szokottól drágább lenne egy-két cucc most, és lehet hogy innen alcióznak a normál ár alá 2 forinttal. Mert ez olyan magyaros blekkfrájdéj) -
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
palimre #83563 üzenetére
Bele kell nézni a kamerába. Ha balról oldalról vesz a kamera, te meg nem oda nézel (hanem a képernyőre), akkor értelemszerűen profilból fog venni. Állított helyzetben sem sokkal jobb, kissé felülről vesz, sosem nézel a kamerába. Ha meg mindig a kemrába nézünk vidwohivás közben akkor pont nem látjuk a másik embert a képernyőn. Szóval ez ilyen. (Ez nagy kijelzős gépnél hatványozottan szarabbul néz ki mint mondjuk egy 6" körüli mobiltelónál)
-
cidalain
veterán
válasz
CCester #83548 üzenetére
Igen, minden úgy van, ahogy írod.
Ha nem szakad le az ég, ha esetleg nem ér ide karira, akkor az a legjobb választás, anyagilag is. Elvileg ha minden flottul megy, akkor persze ide fog érni.
Ha Banggoodon veszed, akkor EU priority Line postát válassz (akkor nincs itthon extra sarc), és megéri rádobni a shipping insurance-t is.@Ati bá
Akkor vegyél S6-os Samut. Anyagilag is jobban jársz, illetve az is bőven atom gép arra a felhasználásra, amire akarod. Sőt. Erre akár egy S5e, vagy egy S6 Lite is elég lenne. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #83537 üzenetére
Úgy inkább a Huawei.
Ez most újonnan 70 körül megvan (a wifi only verzió), így a használt árat ehhez viszonyítsad. Hivatalos helyről vásárolva 2 év garit adnak rá, így fontos lehet hogy hol, és mikor vették.@CCester
Az iPlay30 nem biztos, hogy ideér karácsonyra. Előreláthatólag nov 18-án kezdődik az értékesítése. Igen, 2 GB ramos tabletben már nem igazán van tartalék. Huawei Mediapad T5 3GB rammal 60 körül van akcióban, itthon ez a legolcsóbb értelmes 3GB-os 10"-os tablet.@zolda
Így van, a P60 vagy P70 soc időtállóbb a másik említettekhez képest, célszerűbb ilyet venni, ha van rá lehetőség. -
cidalain
veterán
válasz
cettlee #83536 üzenetére
Huawei Mediapad T5.
A 3/32 GB-os 60 körül megvehető, a 4 GB ramos 70 körül vanMrRL19
Ha egy árban van, és mindegyik új, akkor én talán a Samu S3-mat vinném. Ha a Samu használt, akkor az új Huaweit.
Samu mellett: Amoled, 4 GB ram, könnyebb, frissebb droid
Samu ellen: régebbi, csak 4 magos soc, kisebb akku -
cidalain
veterán
Hogyne lenne. China raktárból EU Priority Line szállítássalnkell venni. Ennek a díja 3.4 dollár. Ez garantálja hogy ne kelljen extra adót fizetni. Mellé dobsz még egy biztosítást pár dolcsiért, mert jobban jársz, ha elveszik a csomag, vagy sérül szállítás közben (oké a paypal is véd, de sokkal flottabb az ügyintézés, ha van shipping insurance)
@Emu
Elvileg ide kellene érnie, de mérget nem vennék rá. A Priority Line általában gyorsabban jön, de most karácsony előtt biztosan terheltebbek a csomagküldők -
cidalain
veterán
válasz
Dtomka #83523 üzenetére
Nem tudom hogy pontosan melyik ez a tablet (többféle is volt az idők folyamán), de esélyes hogy az a baj, hogy kevés a ram.
1 vagy 2 GB lehet benne, és a játéknak elég sok kellene, de nem tudja betölteni, mert nincs annyi szabad. Ezért bezáródik.
Mi a pontos tablet típus, és melyik ez a játék? -
cidalain
veterán
-
-
cidalain
veterán
válasz
blaca83 #83482 üzenetére
Ha valóban a 3GB-os verzió, akkor jó az ár. Még akkor is ha esetleg csak HD felbontású a kijelző. A Lenovo randomgenerátorral sorsolta az alkatrészeket az M szériába, így gyakorlatilag bármi lehet benne.
Ilyen áron valószínűleg a picit régebbi Snapdragon soc lesz benne.Kintről Alldocube M8, vagy a most megjelenő Alldocube iPlay 30. Banggood az ajánlott beszerzési hely. Vagy bármelyik szimpatikus Teclast, Chuwi tablet. Azokat ajánlom inkább amelyikben Mediatek Helio soc van és 3 vagy 4 GB ram.
-
cidalain
veterán
válasz
blaca83 #83479 üzenetére
Hát, itthonról elég necces. Nincs értelmes 8-as tablet 50-ért. 2 giga ramos van, de olyat már nem vennék általános felhasználásra sem.
Huawei Mediapad T5 3 gb rammal 60 de ez 10", vagy a Lenovo Tab M8 FullHD, ami 8", de ez szintén 60 (Alzánál, máshol csak a gyengébbik sima 2GB-os HD kapható)Ha külföld játszik, akkor onnan véve bele lehet férni 50-be, tudunk mondani tippeket.
-
cidalain
veterán
válasz
Chili7 #83451 üzenetére
A garinügyintézés probléma. Ha kishiba, ami itthon olcsón megjavítható, akkor megcsináltatod itthon, elvileg kifizetik (persze erről előtte egyeztetni kell a bolttal)
Ha nagy baja van, akkor sajna vissza kell küldeni, az problémásabb, meg nagyon időigényes.
Az ilyen másodvonalas kínai cuccoknál azért előfordulhat azért probléma, de többnyire rendben vannak. Érdemes BG-n amúgy extra biztosítást kötni, mert ha elveszik a csomag, vagy gyári hibásan érkezik, akkor szó nélkül küldenek másikat. És nyilván nem azonnal leokézni ha megérkezik, hanem nyüstölni 1-2 napot, hogy minden oké e. Ha nincs baja, akkor valószínűleg nem is lesz az 1 év garis idő alatt. -
cidalain
veterán
válasz
Arween #83449 üzenetére
Bármi nagyjából, amiben 2 GB ram van. Ez alatt a rendszer akadozós, a 2 GB is éppenhogycsak elég, de egy YT alkalmazás azért menni fog. Sajna 40-ért 2 GB rammal csak 8" tablet van.
Huawei Matepad 8 kiesik, nincs google támogatás, így YT app sem lesz, csak valami alternatíva.
Lenovo Tab M8 HD, ami belefér a keretbe, az M10 HD nagyobb méret, de ez kicsit drágább 45-50 között van (Emagon most a legolcsóbb 45-ért) -
cidalain
veterán
válasz
siege5 #83440 üzenetére
Ha kínai tabletek közül választanom kellene, akkor előnyben részesíteném a Mediatek Helio rendszercsipet használókat az Unisoc (=ex Spreadtrum), Rockchip socokkal szemben.
Így nálam kiesne az M40 és a P20HD.A Helio x27 10 magos, de régebbi. A Helio P60 és P70 újabbak sokkal, célszerűbb lenne ilyet venni. Ezek közül a P70 egy kicsit jobb, de nem jelentősen.
Ha ezt nézem akkor Teclast T30 és Alldocube iPlay 30 között döntenék.
Ha fontos a 4G, akkor a leírás szerint az iPlay 30 tudja a hazai B20 frekvenciát, mígy a T30 nem tudja.
-
cidalain
veterán
válasz
Chili7 #83432 üzenetére
Huh, nem bicikli ez, hogy 6-7 évre tervezhetsz vele. Sajnos.
Játéknál kérdéses, hogy milyet játszik. 2 GB rammal inkább csak szókirakó. Legértelmesebbnek a Huawei T5 4GB-os verzióját gondolom, 70 körül megcsíphető 2 év garival.
Samu A7 inkább 90 értelmes boltból 2 év garival.Rossz hír, hogy kb 3 max 4 évre tervezhetsz egy tablettel.
(Most Redmi Note 8T telóm van, kb 1 éves konstrukció. 8 éve Sony Ericcson Naite J105 telóm volt. Kb alma-körte. Jelenleg ez a piac kb hasonló sebességge változik) -
cidalain
veterán
válasz
pEtii94! #83407 üzenetére
Az egyik legjobb tabet a Tab S6. Csak nem fér bele 150-be.
Ennyiért a Tab S5e, vagy a Tab S6 Lite fér bele. Az igényeidet ezek is maximálisan teljesítik.#83412zmaster
Nem nagyon dobnak ki középkategóriás értelmes hardveres, vagy jó árú tabletet. A Huawei T5-ből 70-ért már a 4GB ramos verzió is megvehető ennyiért.
Ellenben Samu A szériából ennyiért meg csak 2 GB ram jár. A 3GB-os verzió 80 körül van. De Lenovo sem adja olcsóbban a saját 10"-os gépét. És nem is jobb, mint a Huawei T5, csak az android főverzióban.Szóval akarhatunk frissebbet venni, de kompromisszumos. A "régi konstrukció" szerintem kisebb rossz, mint a kevés ram.
-
cidalain
veterán
válasz
nagysandor79 #83402 üzenetére
1 év gari van a nevesebb kínai webshopokban (gearbest, banggood)
Ha kishibás, könnyen javítható, akkor lehet kérni hogy a javítás költségét fizessék ki neked, te meg megjavíttatod itthon.
Ha nagyobb a probléma, akkor vissza kell küldeni Kínába javításra. Ez viszont elég sok idő. Teljes vételárat biztosan nem adnak vissza úgy, hogy a termék nálad marad. Olyan biztosítás van, hogy DOA (dead on arrival, érkezéskor hibás), ebben az esetben talán visszaküldés nélkül cserélik, visszafizetik, de mérget nem vennék rá, hogy sima ügyintézés lesz.
Kínából rendelt termék esetén ezt mindig végig kell gondolni, hogy van-e annyira olcsó, hogy ennek tudatában is megéri-e megrendelni. -
cidalain
veterán
válasz
Aksomatic #83375 üzenetére
Van akinek kézreáll a digitális pen, van, akinek nem.
Viszont ha nem használod, akkor ugyanúgy jegyzetelsz, mint bármelyik másik tableten. Viszont bármelyik másik tablet esetén nem dönthetsz úgy hogy S-pennel (Huaweinél M-Pennel) jegyzetelsz.
Pl mateknál képletet jegyzetelni elég nehéz billentyűzettel. Vagy fizikán ábrákat.
Huaweit nem próbáltam, de a Samu S-Pen elég használhatónak tűnik. Munkába használom olykor, de nem tudom pl hogy egy egyetemi előadáson tudnám e követni a tanárt digitális jegyzeteléssel, az egy másik kérdés. Viszont az életszerű, hogy lefotózom a táblát, majd ráfirkálok a képre kiegészítést. -
cidalain
veterán
igen erről van szó pontosan.
tudomásom szerint ehhez gyárilag tartozék a toll, amit fel is tüntetnek az értelmes helyeken (kevés ilyen van). Turbado, Alza, Emag ezt nem emeli ki ahogy nézem, Sestore-nál már ott van.egy kérdést megér a bolt felé, ahol vennéd.
(annak idején én is felhívtam a boltot, hogy az SM-T395 amit forgalmaznak tartalmazza e az S-Pent és a tokot, mert a leírásban nem nyilatkoznak, de kéne lennie. És volt is persze, csak tojtak a weben kiemelni) -
cidalain
veterán
jegyzetelés tollal értendő? vagy teljesen jó a tablet érintő billentyűzet?
Huawei Mediapad M5 Lite 10 (ebből van érintőtollas verzió is gyárilag, kis felárral)
Esetleg Samsung S5e (nincs tollas verzió, nem kezeli az S-Pent), vagy S6 Lite (alapértelmezetten van hozzá toll) használtan. Ezek újkori ára 130-150 között van, egy alig használt példányt simán megkapsz a keretedből. Esetleg annak kismértékű kitolásával egy új S5e is beleférhet akciósan.
-
cidalain
veterán
válasz
gergo5991 #83348 üzenetére
Ja akkor a 2/16-os van neki. Hat igen, abból jó, ha 8GB szabad, a többit elviszi a rendszer. Ezt már könnyű telerakni.
Van olyan hogy app áthelyezése SD-re, de nem az egész appot teszi át, hanem a data részt vahy a chache-t, ami adott esetben nem sokat segít. De próbának jó.
Mentés helyét lehet fixre állítani appokban (legtöbbnél) pl fényképezőnél is, meg mondjuk böngészőnél is ha SD-t állítasz, akkor alapból oda megy, nincs olyan hogy elfelejti oda menteni :) -
cidalain
veterán
válasz
gergo5991 #83345 üzenetére
Ma már android szinten nem támogatott ez az opció. Némelyik gyártó azonban beletette a készülékébe, de a Huawei nem ilyen tudtommal. Minden mást (doksikat, képeket, videókat viszont célszerű memóriakártyára tenni)
Mondjuk 32 gigát telerakni appokkal elég dícséretes. Használja mindet?
-
cidalain
veterán
egyik említett kínaiban sem valami acélos a soc. persze meg lehet venni, el fog pöttyögni általános feladatokra, de egy T5 jobb választásnak tűnik még használtan is:
Jobb a hardver, kiforrottabb, nem jellemző minőségi probléma, és a szoftver is rendben van és kapja még ma is a biztonsági frissítéseket.
T5 gyárilag 2 év garival kapható hivatalos viszonteladónál, így használtan vásárolva még bőven garis példány is kifogható, ami szintén előny lehet a kínai tabok elvileg egy éves garijával szemben (ami macerásan érvényesíthető sok esetben) -
cidalain
veterán
válasz
s7evcsenko #83333 üzenetére
-
cidalain
veterán
válasz
s7evcsenko #83326 üzenetére
Nekem a telók ami itt vannak a kezem ügyében nem is jelennek meg a TC-ben.
Sajátgépben Hordozható eszközként csatlakozik, és ott van két elérhető mappa: Belső tárhely, és SD kártya. Gond nélkül tudok másolni.
Ha kábel gond lenne, szerintem meg sem jelenne a PC-n. Ha valamilyen módon megjelenik, teló->PC irányban megy a másolás, csak fordítva nem, akkor a telón van valami biztonsági dolog, ami nem enged rámásolni. -
cidalain
veterán
Nagyra Teclast T30 vagy M16 a javaslat hirtelen, olcsóra meg mondjuk Alldocube M8. Banggoodról mindegyik vehető. Akár EU raktárból is (akkor hamar itt van, de kicsit drágább a posta miatt), vagy Kínából EU priority Line szállítással.
Ha az olcsóból is nagyobb kell, akkor esetleg Teclast P10 vagy P10HD -
cidalain
veterán
válasz
sanzik #83301 üzenetére
Samu max 2 hete van a piacon, azért nincs infó sehol, mert még nincs vele tapasztalat (itt a fórumon sincs)
Huawei 2 éves gép.
Azt kell mondanom, hogy frissítés szempontból mindenképp a vadiúj Samu.
Ugyanakkor a T5 3GB rammal 60k, addig a Samu 3GB rammal 90-nel indult. Jelentős árkülönbség. Az ára miatt népszerű a T5, a legolcsóbb értelmes tablet általános dolgokra. Bár a T5 "butább" is nem illik összehasonlítani a T500-zal. Huawei M5 Lite-tal kéne inkább összevetni az új Samut. -
cidalain
veterán
válasz
#48613632 #83293 üzenetére
Gyárilag nincs frissebb, mint a 6-os.
Ez egy kb 6 éves gép, így nem csodálom, hogy már nincs rá gyári támogatás.
Alternatív rom ugyanakkor szerintem van rá frissebb, Linage OS-t érdemes meglesni. Ennek a telepítéséhez azonban kicsit mókolni kell, de a Lineage oldalon van hozzá leírás. -
cidalain
veterán
válasz
RaPiDsHaRe #83296 üzenetére
Ha az eszközön belépsz a fiókoddal, majd törlöd a fiókot, akkor már nem kell gyári visszaállítás (főleg ha korábban már volt). A fiók törlés után adjátok hozzá az új tulaj google fiókját, és kész
-
cidalain
veterán
válasz
Haugland #83285 üzenetére
2 hónappal ezelőtti biztonsági frissítés, az nem elég friss?
mit vársz egy 60 ezres középkategóriás lassan 2 éve megjelent géptől? ez még így is sokkal jobb, mint az átlag. középkategóriában nem igazán van android verzióugrás. igazából biztonsági frissítés sem nagyon. ez még a korrektek közé tartozik.ha ez szempont, havi bizonsági frissítés, folyamatos új androidra váltás, akkor felső kategóriás Samut kell venni, de az 3× annyi pénz. Vagy még több, S7 most jelent meg és a 300-hoz közelebb van, mint a 200-hoz.
-
cidalain
veterán
válasz
baal-amiga #83276 üzenetére
Hát az sok. 10-zel több, mint amennyiért az 510 3GB-osat most meg tudom venni.
Illetve a Huawei T5 3GB-os 60-ért megvehető, ahhoz képest ez 50%-kal drágább. Oké újabb, meg minden, de aki csak netezgetne annak nem mindegy, hogy 60 vagy 90. Oké biztosan lesz ez is akciós egyszer, 90-ről meg nem elképzelhetetlen, hogy 75 körülre lemegy. Az úgy már oké. -
cidalain
veterán
válasz
baal-amiga #83274 üzenetére
Ára lesz kérdés, 3GB rammal max 75-ért bevállalható, de sanszos hogy 90-100 között fogják adni.
Hamarosan kapható lesz az S7 is 11"-os kijelzővel, és az S7+ 12.4" kijelzővel, utóbbi bőven 3 kiló felett lesz majd. -
cidalain
veterán
válasz
22balu #83266 üzenetére
Hát ez passz.
Jól értem hogy ez olyan, hogy a tab csak egy megjelenítő és kontroller kliens? A játék maga nem a tabon fut, hanem a szerveren a felhőben?
Ehhez igazából nem kell erőgép első ránézésre, csak jó wifi, és kiejlző. Kijelzőben nem a legjobb a Huawei, de beltérben oké. Az ár-érték aránya jó. Én inkább a 4 GB-osat venném, nincs nagy árkülönbség, hosszabb távon megérheti. -
cidalain
veterán
válasz
petrson #83262 üzenetére
Ez nem tablet függő, hanem alkalmazás függő. Az app gyártó valószínűleg csak portrait tájolást engedélyezett az appban (ne kelljen landscape stílust is leprogramozni, vagy akármi)
Max szoftveres megoldást tudok elképzelni, de a végeredmény szerintem széteső app design, vagy képernyőről kilógó részpetek lesznek.
Itt érdeklődj szoftveres megoldásról: [link] -
-
cidalain
veterán
válasz
bippeti #83244 üzenetére
Sim: hátha jól jön, akkor lesz
4 GB: hátha jól jönne, de erre már esélyed sincs, ha a kevesebb ramosat veszed.
Mobilnetet ha szükség van rá, én a telómról megosztott hotspotot használom a tableten. 1 perc alatt megvan. Ha nem napi munkához kell, hanem egyszer hátha jó lesz, jó ha benne van, azért ma nem fizetnék ki 8000 forintot (de persze mindenki másként gondolkodik erről. Én biztos hogy inkább a nagyobb ramosat venném. Ha meg szükség lenne a SIM-re is, megvizsgálnám, hogy azt 4 GB rammal mennyiért adják, hátha kicsit szűkebbre húzott nadrágszíjjal még az is beleférhet) -
cidalain
veterán
válasz
piocasember #83236 üzenetére
Nem lehet bővíteni.
-
cidalain
veterán
válasz
anett.hffmnn #83209 üzenetére
Ha a külföld is játszik, akkor már más kérdés.
Jó a célra az Alldocube M8 is, és akkor spórolsz, vagy az általam ajánlott Lenovo M8 még combosabb verziója, amit Dr.NX kolléga linkelt az előbb. A Lenovo szerintem kompromisszum mentesebb -
cidalain
veterán
válasz
anett.hffmnn #83206 üzenetére
2 GB ram ma már elég szegényes. Elvileg elég lehet a feladatra, de pörögni nem fog a rendszer, néha lesz "gondolkozás".
Lenovo M8-nak van egy fullHD 3 GB ramos verziója is, csak nem mindenhol kapni. És kicsit keret fölé megy. Alzán most 60 [link]Ha ez semmiképp nem járható, akkor inkább a Samut venném.
-
cidalain
veterán
Mindegyikből van wifi only és LTE verzió is, ennyiből nem derül ki a szolgáltató melyiket adja (ha kaptál készülékkódot SM-Txxx ahol xxx szám - értelemszerűen típusonként más - akkor a 0 végű az csak wifi only az 5 végű az LTE verzió)
Az elsőt nem venném, pláne, ha csak a 2GB ramos verzió (100-ért meg pláne nem)
S5e S6 Lite közt nem sok a különbség, én az S5e típust venném, de az S6 Litehoz van S-Pen érintőcerka, ami jó buli, már aki hasznát veszi. -
cidalain
veterán
válasz
batyuska100 #83193 üzenetére
Volt már kezemben pár ipari cucc, és azokon is max csak kimenet volt.
-
cidalain
veterán
válasz
batyuska100 #83191 üzenetére
Mivel olyan tablet nincs*, így bármilyen megoldás jobb, és olcsóbb.
*Én még nem láttam, nem tudok róla -
cidalain
veterán
válasz
batyuska100 #83189 üzenetére
Mondjuk az már nem olcsó
-
cidalain
veterán
válasz
batyuska100 #83187 üzenetére
Ő se tudja hogy létezik ilyen, azért jött kérdezni.
Én se láttam még ilyen tabletet. Még talán valami raspberry szerűséggel lehetne megoldani, de annál sokkal egyszerűbb venni egy monitort. Nagyobb is olcsó is, (értelmes hardverű tabhoz képest pláne), igaz a megjelenítésen kívül mást nem tud. -
cidalain
veterán
válasz
Csabesz666 #83181 üzenetére
A Huaweiben csak 1 GB ram van, ez ma már nem lesz gyors gép semmilyen rommal.
A Vivax meg nem elég ismert tab ahhoz hogy alternatív rom létezzen hozzá. Bár abban 2 GB ram van, de csak régi lassú 4 magos soc, így hardverileg az sem túl jó ahhoz hogy egy mai droid pörögjön rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged