- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
USB mérőt kötnék rá fizikailag, és nézném hogy hány mA ment bele valóságban a készülékbe. Nem egy szokványos akkuméret, lehet hogy emiatt nem számol pontosan az app (más kérdés, hogy az átfolyó áram mérése nélkül mibül számolja ki az app? matematikus talán?).
De persze az is lehet hogy a tab alsó határérték nem teljesen pontosan kalibrált, és amikor 15%-ot mutat, akkor annál azért több van még benne. Ez akár szándékos is lehet egy ekkora akkunál, hamarabb megy le 15%-ra (ami még így is több idő, mint egy átlag gépnél), majd onnan sokkal lassabban kezd el merülni a kijelzés szerint -
cidalain
veterán
válasz
whatnot #94724 üzenetére
Ne bánkódj a GPS miatt, 12.1"-on nem fogsz navigálni akkor sem, ha kéne.
Külön projekt lenne a mivel, hogyan és hova rögzítsem a kocsiban dolog.
Ez majdnem A4 papírlap méretű, és több, mint fél kiló.A mai modern kocsikban amikben van már kijelző, az összeköthető a telóval, így arról mehet a navi Android autoval, vagy Carplay-jel.
A régi kocsiknál, meg a mai 6.5" körüli telók is bőven jók navira szerintem. -
cidalain
veterán
válasz
MadKet #94713 üzenetére
Nyugodtan lehet itthon novemberi leárazásoknak használni a BF-et.
Emagon múlt héten volt BF akció. Van ahol most van. Konkrétan a Lidlben most van, de már csütörtökön elkezdődött, és hétvégén is tart a Black Friday!
Az USÁban jövő héten lesz persze.
Szóval itthon figyelni kell, mert ha most hirdeti, akkor lehet hogy most is tartja. Meg az is lehet hogy a fekete pénteki akció szombatra esik,vagy csütörtökre, vagy hétvégére. -
cidalain
veterán
válasz
paolinho #94688 üzenetére
Utánanéztem a papír hatású fóliának: valóban matt fólia, és kicsit vastagabb és puhább cucc, így tollal írás hasonlít a papírra íráshoz, nem olyan, mintha a kemény kijelzőt karcolgatnád. Itthon horror ára van 5k környéke, de Aliról persze ilyet is lehet venni ötödáron.
-
cidalain
veterán
válasz
tomisanzero #94682 üzenetére
hát akkor olyat kell venni, ami tud tollat kezelni, és adnak is hozzá (s6 Lite, P11)
a fólia meg olyan, hogy kínából minden van, mindenhez.
billentyűt mindegyik kezel bluetoothon keresztül.
a fent említett kettőbe mehet microSD, így bővíthetőek.Persze a Samu s9 fe is jó, tud mindent amit szeretne, de kell-e annyi pénzt kiadni?
Ha csak az igénylistát nézem akkor megúszhatja olcsón is, meg 200-ért is. De hogy melyiket érdemes, azt nem tudjuk megmondani ebből. -
cidalain
veterán
válasz
tomisanzero #94678 üzenetére
Mi az a papír hatású fólia?
-
cidalain
veterán
válasz
snooze #94668 üzenetére
ez appfüggő is lehet, nemcsak a géptől függ.
pl a Youtube is alapból nem megy háttérben, de ha be vagy jelentkezve prémium előfizetéssel akkor simán megy így.
a konkrét appot nem ismerem, esetleg itt tudnak segíteni -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
Nézd meg honnan jön. Tavaly én az 50 Pro-t spanyol raktárból vettem, Alldocube store-ból. Gyorsan jött, sallangok nélkül, megbízható helyről.
Valami 127 usd volt akkor. Azóta inflálódtunk, a 60 Turbo jobb is, a 156 jó ár érte, bár lehet hogy lesz mêg nagyobb akció (bár kérdés megéri-e még 10-15 dolcsival olcsóbbra várni, ami 5-7000 Ft, mert ugyanezt az ellenkező irányba is bukhatod - elmúlik ez az akció, még rosszabb lesz a forint-dollár árfolyam. Ez utóbbi is simán benne van, az elmúlt két hétben 12Ft-ot romlottunk a dollárhoz) -
cidalain
veterán
Mini 60 Turbo elvileg 150 usd alatt vihető volt 11.11-én.
Bár ezt megerősíteni nem tudom, mert csak a reklámképen láttam a kedvezményes árat, és hogy milyen kuponnal, hány ennyire akciós darab volt, azt passzolom.
Mondjuk az jó lenne ha beállna ilyen 150-160 Usd-re, az úgy 60k huf-ért elég jó üzlet lenne. -
cidalain
veterán
válasz
conexke #94627 üzenetére
Hát az amúgy sem acélos intel procit, még emulátorral is nyektetni...
Weboldalak nem mások, hanem csak más a layout. Be kell állítani a droidon használt böngészőben az asztali nézetet, aztán mindjárt olyan lesz, mint amit win PC-n megszoktál.
Szó, mi szó, erre a felhasználásra én inkább androidot vennék.
(Persze te döntesz, nyilván a másik sem rossz, bár ennyiért már 7 nyelven beszélő i5-ös prémium 3 éves brand lapost kapsz, ami ehhez képest atomerőmű. Igaz, nem szedhető szét a kijelző és a bill - de touchscreen akár lehet is benne) -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
Vagy itt a topicjába nézz körbe, hátha van ajánlás valami kínaira.
Múltkor keresztlányomnak kellett ipad stylus, de használtan is 25k. Aztán egyik ismerősének volt egy jófajta kínaija, berendeltek egy ugyanolyat, és jobb, mint a gyári. Minden megy vele, és kényelmesebb fogni mint a gyárit. Valami 15 k volt max. -
cidalain
veterán
válasz
Bferibörs #94568 üzenetére
Nem ennyire egyértelmű a helyzet. Régebbi kártyák, előfizetések simán mennek a net apn-nel, nem mellesleg az online-nal is. De ami nem megy net-tel azt ki kell próbálni online-nal is. Én műszerekben használok SIM-eket, sokat, és van olyan adatkàrtya, ami csak online-nal hajlandó menni.
Tkom ebből a szempontból jó, mert minden esetben az internet apn kell.
Voda meg halál, mert van vagy 4 apn-jük.@tobias40: Ha egyikkel sem megy, akkor nem aktiválódott. Beszélni kell az ügyfélszolgálattal.
-
cidalain
veterán
válasz
Rhino666 #94559 üzenetére
Ha a termék áránál ott van hogy "includes VAT", akkor nem kell itthon is megfizetni. Persze ezt a posta nem tudja, és ha meg akarja áfázni,akkor jogosan teszi. De nem kell kifizetni, mert be kell mutatnod a kínai számláját, ami tartalmazza az áfát. Posta kezelési költséget kell fizetni csak.
De ha Ali standard vagy Ali saver shipping postával rendelsz, akkor nem lesz semmi extra költség a tapasztalatok szerint, és nem is a posta hozza, hanem valami futár Express One általában. Újabban a Cainiao-nál sincs ilyen, bár ezt a posta hozza: a cucc eljön Vecsésre a Cainiao raktárba, valaki valahogy beérkezteti az országba, majd ott feladják a Postán. Tehát belföldi küldeményként kapod meg.
Ne érdekeljen ki hogy mit mikor fizet,a lényeg hogy neked nem kell a fenti esetekben a tapasztalatok szerint. -
cidalain
veterán
válasz
Pityu. #94545 üzenetére
Mert 10 évesek. Elavult hardver, régi akku, régi sw. Ebből csak az sw-t tudod frissíteni közepes melóval, minden más marad 10 éves szinten.
Írtam, hogy megéri nekiállni, ha van hozzá szándék és kedv, de úgy csináljátok, hogy sok időt ne csesszetek el rá, mert pl egy iPlay 50 mini pro már 50 alatt megvan. Ha az órabéred mittudomén 5000 ft, akkor ha bemész szombaton túlórázni, már megkerested egy új gép árát. Ha helyette elcseszel egy egész szombatot ezzel, akkor ugyan megvagy, de egy 10 éves géppel tolod tovább az ipart. Én mindig így tekintek a javításokra, hogy a befektetett idő megéri-e. Ez az eset nálam már neccesen inkább nem.
-
cidalain
veterán
válasz
Rhino666 #94538 üzenetére
biost csak szünetmentessel frissítek, így nem számít a hóvihar sem.
meg mióta dual biosok vannak majdhogynem tökmindegy (bár láttam már karón varjút: elromlott a bios, de annyira nem hogy betöltsön a backupról. pedig nem is frissítés volt. de sikerült megmenteni azt az alalapot).#94537 Pityu.
büntetni akarja azt a gyereket a sógor? inkább adja neki a legutóbb lecserélt okostelefonját, az is háromszor modernebb, mint az a régi tablet... amikor én jutottam oda, hogy kéne nekik ismerkedni ilyesmivel, családba körbeírtam, hogy mindenki fordítsa ki a fiókból a régi telefonokat, mert kettőt elhoznék, ha nekik már úgysem kell. és lett. sőt kiderült, hogy az anyósomnak is oda tudtunk adni egyet, ami jobb volt mint a régije. 7 db ilyen telóból 3 még simán okés volt (azóta is mennek), a többi is ment, csak azok már régiek voltak. -
cidalain
veterán
válasz
Pityu. #94529 üzenetére
Természetesen alternatív ROM simán tehető az eszközre, már amelyikhez van, annak nincs különösebb akadálya. Ha a tutorial elég részletes, akkor egy halandó user is meg fogja tudni csinálni a dologot. Érdemes az XDA-n beleolvasni a rom fórumába, előfordulhat az, hogy egy-egy rom verziónak vannak apróbb hiányosságai (nem működik ez vagy az tökéletsen, ilyenkor ha az pont fontos lenne, érdemesebb másik verziót keresni)
A kinézett Lineage OS elég népszerű ROM, így az bátran ajánlható.
Kockázatok: ha nem csinálsz biztonsági mentést a dolgaidról, fájljaidról, akkor azok el fognak veszni. Ha valami balul sül el a frissítés közben akkor téglásítani is lehet az eszközt, azaz kuka. Bár egy 10 év körüli gépnél ez nem akkora érvágás talán. Hogy jobb lesz-e a gép az újabb droiddal, és nem fogja szétlaggolni az agyad, az kérdéses.
Pár órát el lehet szöszmötölni a művelettel ha érdekel ez a része, hátha használható lesz még egy kicsit a gép, de ha sem kedved, sem rutinod nincs ebben, és jelentős javulást szeretnél elérni, akkor inkább vegyél egy friss, ajánlott új táblagépet. -
cidalain
veterán
egyszer mintha jött volna valami a vásárlás után nekem az 50-re. azóta nem. szóval inkább tekintsd úgy hogy nem fog jönni.
viszont a 60 Turbo érdekes lehet a Snapdragon soc miatt, arra el tudnék képzelni időnként frissülő custom romot (persze ha érdemesnek tartják a gépet rá a custom rom fejlesztők) -
cidalain
veterán
beváltak
iPlay 50 Mini Pro NFE
iPlay 60 Mini Turbo
az első többünknek is van, abszolút oké. a második még viszonylag új cucc, még nincs konkrét tapasztalat itt a fórumon, de erősebb soc, két hangszóró, vezetékes video out (!).
(60 Mini Pro is van, de az hardveresen kb az 50-essel egyenértékű, így ez csak akkor éri meg, ha kb az 50-essel egy árban van)#94517 esde
volt már problémás esetem az alival, ahol az eladónak hittek, pedig konkrétan hibás volt a termék, nem működött. (miután nem kaptam refundot, szétszedtem, és meg lehetett javítani: csak pár forrasztás, és újravezetékelés kellett, így kb csak időbe került). -
cidalain
veterán
válasz
anonymus89 #94479 üzenetére
Alkalmazkodó akkumulátor kikapcs
App, alkalmazásinfónál: App szüneteltetése ha nem használja legyen kikapcsolva
Ezek szerintem mindenképp ellenőrizendők még. -
cidalain
veterán
válasz
anonymus89 #94472 üzenetére
mi lövi ki?
bezáródik a program, de a kijelző ébren marad, vagy nem marad ébren a kijelző annak ellenére, hogy bekapcsoltad, amit Dr.NX javasolt? -
cidalain
veterán
válasz
anonymus89 #94465 üzenetére
Oké, már csak azt nem tudjuk, hogy mi lenne az elsődleges célja?
Nonstop akarod, hogy mutassa az órát? És közben a Xiaomi kamera appnak is mennie kéne felvételre? (De miért Xiaomi kamera app, mikor ez nem Xiaomi eszköz, nem csodálom, ha bezáródik, azok nem túl jó appok, a Xiaomi cuccokon is sokan lecserélik GCam-ra)
-
cidalain
veterán
válasz
Truman #94450 üzenetére
Simán lehet, hogy a a csati csak töltésre való, és nincsenek az adatvezetékek használva. Bár nem valószínű, mert az ultragáz lenne.
Ez a Doke OS 3.0 ami fut rajta elég egyedi, szóval azt gondolom, hogy az Oscal tablet egy átcímkézett Blackview tablet lesz. Az meg annyira nem szokott szar lenni, hogy ilyen ne működne rajta. Beállításokban semmi erre vonatkozóan? -
cidalain
veterán
válasz
nagysandor79 #94418 üzenetére
Mindenképp használt üzleti itthonról, minimum i5 8th gen procival.
Ha nem kell a Win11, akkor 6-7th gen inteles gépekből elég brutálak vannak bőven 100 alatt. Dell Latitude, HP Probook, vagy Lenovo T üzelti teljesen ajánlható 3-4-5 évesen is. -
cidalain
veterán
válasz
akos727 #94405 üzenetére
Alldocube iPlay 60 Mini Turbo
Új cucc 70 körül van most alapáron, de biztos van/lesz rá kupon mostanság (black friday 2 hét, 11.11 akciók 3 hét múlva). Bár nem egy SD870, igaz a G99-nél talán kicsit jobb.Kis méret, így könnyű tartani, és vezérelni a játékot egyben. Filmezésen kívül minden egyéb felhasználásra kézhezállóbb szerintem a kisebb.
-
cidalain
veterán
Ez valami globális gyík lehet, nálam hasonlót a Honor 8 produkál (amin még android 8 van). Xiaomi Mi A3-mon viszon tök jól megy.
Azt még észrevettem a Honornál, hogy bekapcs után ha átlépek a másodlagos userre, akkor egy darabig még működik, aztán már nem. Eddig nem találtam rá megoldást, de el is engedtem. -
cidalain
veterán
válasz
Dancii #94385 üzenetére
Én Aliról vettem, spanyol raktárból kb tavaly ilyenkor. De Banggood, és Geekbuying is oké, azoktól is vettem már ilyesmit. Nálam kb attól függ, hogy hol mennyi az ára, hol mekkora kupon van rá.
Nekem megfelel a gyári launcher.Jobb az, mint a G99, de persze nem a legcsúcsabb SD soc.
-
cidalain
veterán
válasz
Dancii #94382 üzenetére
Úgy néztem. A Pronál külön ki volt emelve még a képes bemutatóban is, a Turbónál meg meg se volt említve a hang.
Pedig egy jó kis Snapdragonos cucc lehetne, talán még a custom romosok is rárepülnének.
Mindenesetre egyik sem ad annyit így elsőre, hogy rohanni kelljen a 50 Mini Pro-t lecserélni.Ja és a Turbo csak Wifi only. Illetve elvileg tud USB-n képet kiadni.
Update: ott kell nézni, ahol biztosan leírnak mindent, a sajàt oldalukon
Van két speaker (a két szemközti rövid oldalon), van gyro szenzor is. És tényleg tud video outot. -
cidalain
veterán
válasz
Rhino666 #94372 üzenetére
Jaja. Ha megnézel egy reklámot, akkor dupla zseton jön, kap ajándékba életet, stb. Ha mákod van akkor 5 másodperces reklám jön, ha nem akkor 30 sec hosszú.
Anélkül is megoldható, csak tovább tart. Meg pénzért is megoldható persze, így lenne a leggyorsabb. A reklámnézés a köztes megoldás. -
cidalain
veterán
válasz
Rhino666 #94368 üzenetére
Nem jött be:
-el tudja indítani a play áruházat, és a javasolt tartalmakból ugyanúgy válogat.
-nem lehet a játékokban elérni az extra feature-öket, ha nem tudsz videót lejátszani. Márpedig ha nem kapja meg a 10x-es szórzós aranytallért, akkor a büdös életben nem gyűjti össze a következő szintre/gyorsabb kocsira a zsetontIlletve attól még ugyanúgy kontrollálni kell a feltelepítendő játékokat. Szóval nálunk maradt a blokkolatlan reklám, viszont erősen family link szabályozott a profil
-
cidalain
veterán
Tabletnél arra kell majd figyelni, hogy vagy offline progikat tegyél fel neki és legyen offon a wifi, különben jönnek a játékok között a reklámok. A másik játékokról, ami megtetszik neki, így a 20 perc telefonidő alatt le fog tölteni 7 másik játékot. (Mert az egyikben amcsi kocsik vannak, a másikban offroad lehet csapatni, a harmadik driftelős, a negyedik ugratós...)
Mindenképp fel kell tenni szerintem Family link alá a gyereket, korlátozni a telepítési jogokat, és megfelelően belőni az életkori korlátot.Nagyon rá tud pörögni a gyerek egyébként, amint rájön, hogy ezzel mennyi mindent mást is lehet csinálni (mint amit eredetileg a szülő először megmutatott). És elég hamar rájön.
-
cidalain
veterán
válasz
gabor9991 #94351 üzenetére
Mert egy Li akkut nem lehet így kinyírni. Egy NiMH-t igen.
Minden Li akku mellett van töltésvezérlő, ami nézi a feszültséget, a cella hőfokot, stb. Ez annyira jól vezérelt is lehet, hogy hiába van töltőn és 100%-on, nem mérhető átfolyó áram, azaz nincs csepptöltés.
A Li akkut leginkább akkor nyírod ki, ha nagyon lemeríted, vagy feltöltöd 4.2V fölé. De ezt egy készülékben a töltés ezérlő nem fogja engedni. A másik a töltési ciklusok száma. Ha neponta annyit bidergálod az eszközt, hogy 3x kell tölteni, akkor pontosan harmad annyi ideig lesz jó az akku élettartamban, mintha csak napi egyszer töltenéd. -
cidalain
veterán
válasz
Krajczi #94342 üzenetére
Nem a töltő tolja be a kakaót az akkuba ész nélkül, hanem a tabletben a töltésvezérlő veszi ki a töltőből.
Mehet a nagyobb nyugodtan, egy töltő nem tud tönkretenni egy tabletet.
Ami tönkrement, ott valami hardver meghibásodhatott, de nincs ok-okozati összefüggés amiatt mert egy magasabb teljesítényt tudó töltővel töltötték. -
cidalain
veterán
válasz
HussarF #94327 üzenetére
ok, de a Mediamarkt elküldi a hivatalos szervizbe, ahol teljes szakértelemmel, és alkatrészháttérrel megcsinálja a Samu, illetve te is küldheted közvetlenül oda a Samunak.
a dzsunka gsm, meg nem oda küldi, hisz nem hivatalos viszonteladó. vagy megcsinálja az egyik alkalmazottjuk a hátsó irodában aliexpresses cserealkatrésszel, vagy bármilyen maszek telóbarkácsoló üzemnek. esetleg megpróbálják bemesélni hogy ez user error volt, így nem garis a javítás. -
cidalain
veterán
válasz
ra^ven #94313 üzenetére
Ha nem a gyárit, akkor bármilyen aktív kapacitív tollat. Ezek vagy gombelemmel mennek, vagy akksis és akkor tölthetőek. A passzívak csak bumszlivégűek, mint a repitollak. Az írni nem jó, csak böködni.
(Bár ha a csajnak méretes műkörmei vannak, akkor hasznos lehet a sima 500 forintos passzív stylus is) -
cidalain
veterán
-
-
cidalain
veterán
válasz
blueye #94249 üzenetére
Tisztában vagyok a paramétereivel. Azért mert öreg, még nem szar. Candy crushra, böngészőre elég lenne egyébként továbbra is, ha a hardver rendben van. Leírtam hogyan, el lehet dönteni.
A vegyél újat mondjuk tényleg lényegesen egyszerűbb tanács.Ugyanitt a 8-9-10 éves S szériákat egy csokiért átveszem.
-
cidalain
veterán
válasz
Dancii #94244 üzenetére
Mi harcolódik le benne, az akku?
Amúgy ez nem egy ratyi tablet. Ráadásul Amoled kijelzős, mondjuk hülye képaránnyal. Ha csak szoftveresen lassult be, akkuja jó még, akkor egy Factory resetet nyomnék rajta, esetleg egy custom Rom rá aztán lehet hogy kész is vagy (Lineage 18 pl van rá Android 11-gyel így hirtelen megnézve, de talán még frissebb is van) -
cidalain
veterán
Nem tűnik egyszerűnek a mutatvány: [link]
Itt azt írja, hogy ehhez újra kell flashelni az Androidot, szóval kellene egy gyári rom. Ha ilyet nem tudsz szerezni, akkor nem fog menni (legalábbis ha fixnek veszem, hogy csak így lehet, ahogy itt írják)
Nem elég, ha legyaluljuk a Win partíciót, attól az még magától nem növeli az Android tárterületét. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Studiossrác #94156 üzenetére
az nem csak úgy megy, hogy veszek hozzá "egy tollat". az átlag tablethez való toll, az pontosan annyit tud, mint az ujjad, ráadásul írni is max csak úgy, hogy a kezed közben nem ér a kijelzőhöz.
ha normális megoldást akarsz, akkor eleve olyan tabot veszel amihez van spéci toll-támogatás. Samu Tab S6 Lite pl ilyen. Ennek elvileg már van 2024-es verziója is, de az még nem nagyon kapható itthon értelmes boltban.
Olcsóbban a Lenovo M10 Plus 3rd gen, ami meg a Lenovo Precision Pen technológiát használja. Meg vannak még egyéb lehetőségek is.
Minden esetben igaz, hogy meg kell nézni, hogy a toll a tablethez jár-e alapáron, vagy külön kell megvenni. -
cidalain
veterán
válasz
mrThomi #94129 üzenetére
Válaszd az aktív vifi kapcsolatot, majd annak van szerkesztése.
Ott válaszd a statikus módot a DHCP helyett, IP legyen ugyanaz, mint amit DHCP-vel kaptál, alháló maszk szintén, majd a DNS-nél a szűrőset.
DHCP-vel csak akkor fog menni, ha a routeredben állítod be a DNS-t -
cidalain
veterán
válasz
mrThomi #94121 üzenetére
amire kevés lesz az A8, addigra a tabod 10+ éves lesz, az alternatívád egy új tablet lesz
minden alternatív rom más és más, és erősen függ az alaphardvertől a sebessége. így ezt nem lehet általánosságban megválaszolni, utána kell olvasgatni külföldi fórumokon mik a tapasztalatok az adott tableten, ezt nem lehet megúszni.
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
volandy #94105 üzenetére
Tökmindegy annál a tabletnél, a frissítés úgyse 2024-es biztonsági szint, azzal sem leszel naprakész ebből a szempontból. Ez már egy régi tablet, max 1-2 évig van általában frissítés.
Használd úgy, ahogy van, amikor már az Android 7 kevés lesz néhány appnak, akkor majd el kell gondolkozni rajta. Mondjuk gyárilag ez asszem nem is tud újabb Androidot, szóval valami alternatív rom-ban kell majd gondolkodni.
Vagy egy új tabletben, ez már 8 éve jelent meg, nem mai csirke amúgy sem. -
cidalain
veterán
válasz
stefi68 #94100 üzenetére
szerintem semmi különbség az X110 és az X110N között, legalábbis hardveresen.
a különböző memóriaváltozatok nem jelennek meg így a típusnévben, így ha ez a lényeg, akkor mindenképp nézd meg az adott boltban a specifikációkat, hogy tényleg akkora RAM legyen, amit szeretnél.Alldocube hazai forgalmazó nincs, Banggood, vagy Aliexpress Alldocube store spanyol raktárból lehet beszerezni.
Esetleg még a Redmi Pad SE 8.7 jöhetne szóba, de ebben régebbi a soc, G85 csak, ugyanakkor friss gép (A14, HyperOS). a kijelző ugyanúgy kisebb felbontású, mint a Samujé, cserébe viszont Gorilla Glass 3, és az IP53-mas védelmet is tudja a tab. Viszont ebből csak 4 és 6 GB-os verzió van csak. És eléggé nagy az akkuja 6650 mAh.
-
cidalain
veterán
válasz
punky10 #94017 üzenetére
A terméktámogatás túl van lihegve. 3-4 év után úgyis cserélsz gépet.
Nagyjából tökmindegy hogy a gépet egy 3 évvel ezelőtti androiddal dobod ki, vagy egy frissel. A Samu ugyan frissen tartható szoftveresen, de ez nem jelenti azt, hogy amikor 3 év múlva lejár a sw-es követés akkor még 3-4 évig elpötyögsz vele.
Az elsődleges szempontnak szerintem annak kell lennie, hogy a következő 2 évben tudja azt, amit most (!) szeretnél. Ezek közül a legszimpibbet kell venni (ez akár árazásban is lehet szimpatikus). Nem kell azon agyalni, hogy vajon 2 év múlva hátha majd komoly 3D játékokat akarok futtatni, vagy 7 multitaskos összetett feladatokat, meg hogy esetleg levigye a szemetet.
Ha időközben változik az egyéni követelmény, és a már meglévő tab tudja, akkor nyert ügy van. Ha nem tudja, akkor feljebb kell váltani, meglévőt eladni (1-2 évesen a tabletek simán eladhatók). -
cidalain
veterán
válasz
Dinomano #93982 üzenetére
Ne vegyél kínai noname tabletet, mert azoknak az adatlapja mutat csak szépen, a fele (na jó 90%-a) kamu, egy rakás szemét az egész.
Kínai másodvonalasat vehetsz, azok megbízhatók: Alldocube, Teclast
Anyukádnak nem kell erőgép ezek szerint, így a sima Alldocube iPlay 50 Mini szerintem megteszi. 100-120 dollár körül szokott lenni akcióval, ami kb a kereted. Kamera olyan, amilyen, hangszóró csak egy van, de használható. (Én anyukámnak is ilyen van, abszolút elégedett vele)Ali spanyol raktár kupon: VH44XXWITRWF 128GB-os 109 usd, Free posta (appból csekkoltam)
Kicsit olcsóbban a 64-es is van Banggoodon, meg Alin is, de ha fotózna, videózna, akkor nem árt a dupla háttértár -
cidalain
veterán
válasz
Dinomano #93978 üzenetére
fúú, ez nagyon nehéz ügy.
értelmes tabletet sem nagyon lehet találni a keretösszegből, nemhogy olyat amelyiknek értéklethető a kamerája. bármelyik mezei mobiltelefonban különb kamera van, mint egy komolyabb tabletben.
nem tudom milyen felvételek készítése a cél. lefotózni, dokumentálni valamit elegendőek jó fényviszonyok között (vaku nincs a tabletekben), de a kép nem lesz szép, zajos lesz, stb. a videó meg optikai képstabilizálás nélkül meg olyan is lesz. -
cidalain
veterán
válasz
glocker #93968 üzenetére
Alldocube iPlay 50 Mini Pro NFE
Mindenképp az NFE verziót vegyed, azon támogatott HD-ben a Netflix és társai. (FullHD, 8GB ram alapból, háttértárban van kétféle méret, LTE, GPS is benne van) Ez egy jó akcióval 130 dollár körül már megvehető, amúgy 150-160 körül mozog.A többi ami ajánlható inkább 10-11" között van, így a max 10" nem igaz rájuk, de ha mégis: Samu Tab A9+, Redmi Pad SE (ezekből van 8GB ramos verzió is, inkább azokat nézegesd). Ezek már közelebb vannak a 100k Ft-hoz.
-
cidalain
veterán
válasz
Thunderzolee #93964 üzenetére
mekkora gyerek?
a mesenézéshez előnyös a 10" körüli méret, viszont játszani nem. játék közben nem lehet letámasztani, kézben kell fogni. ezek már nem könnyűek hosszútávon. én felnőttként is 8-asat használok elsősorban a könnyebb súly miatt.8-asban: alldocube iplay 50 mini pro nfe
-
cidalain
veterán
válasz
Whysperer #93955 üzenetére
akkor hajrá, a Lenovot választhatod
bár itt is igaz hogy célszerű a 3. generációsat választani, egyrészt mert az újabb, mint a többi, és ha használtan veszünk akkor nem árt, ha nem olyan régi benne pl az akku sem. Meg az Android főverzió sem, és ezeknél a gépeknél nem szokott hosszú terméktámogatás lennei, pláne Android főverzió frissítés. A 3. gen M10 Plus 2022-ben jelent meg, A12 van rajta.(ha nincs meg a Widevine L1 szabvány kompatibilitás, az appok akkor is feltelepíthetőek, használhatóak, de a videók csak Sd minőségben jelennek meg a kijelzőn)
-
cidalain
veterán
válasz
Whysperer #93953 üzenetére
gyerek mekkora? kézben elbírja tartósan a közel fél kilós 10"-os gépet?
Netflix HD lejátszáshoz spéci szabvány kell, bár vannak olyan tabletek, amik ezt tudják és nincs a listában.
A linkelt Lenovo M10 második generációs, hivatalosan csak a harmadik generáció támogatja a Netflix HD lejátszást.
Doogee-t meg felejtsük is el gyorsan, mert a kijelző eléggé alap benne, legalább egy fullHD közeli legyen már benne, ha a filmezés lényeges.8"-ban Alldocube iPlay 50 mini Pro NFE verzió ami elég combos, és tudja a szabványt is. Akcióval külföldről 130 USD körül beszerezehető
Vagy bármi használtan, pl Samu A széria, Lenovo M10 3rd gen. 4GB ram azért legyen, ha nem kínlódást akarsz venni a gyereknek.
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Garsza #93920 üzenetére
Sok szutyok háttérben futó apptól (és a gyenge hardvertől persze)
1. Gyári visszaállítást neki (aktuális google accountot tudni kell!!)
2. Majd nem feltenni a Face, és egyéb Google appokat amik nem kellenek. (Sőt még a google accból is ki lehetne lépni, nem kell play áruház sem)
3. Lehetőleg reklámmentes Youtube appos megoldást kell feltenni
4. Esetleg ha sok a gyári szemét app, akkor adb-vel még lehet foglalkozni, de az már haladó szint.
Az 1-2-3 pontok kb 1 óra alatt megvannak, ennyit megérhet -
cidalain
veterán
Pontosan nem ismerem a működését a rendszernek, csak tapasztalati úton.
Ahhoz, hogy helyi menü/ kurzor előjöjjön ahhoz nem kell hozzáérni a kijelzőhöz, elég csak közel vinni. Ez valami mágneses elven működik szerintem. Ez akkor működik, úgy tűnik.
Minden máshoz viszont már hozzá kell érinteni a tollat a kijelzőhöz, amit a nyomásérzékeny réteg kezel le a tabletben. Ez mintha nem menne.
Alapesetben (legalábbis ami régebbi S-Pennel kapcsolatom volt/van) a Samu pen szerintem egy totál passzív cucc, így nem is tud elromlani.
Ne vedd készpénznek, de szerintem itt tablet hiba van. Lehet kontaktos csatlakozás, vagy elromlott az a filmréteg, ami a tollat érzékelné.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Samsung Galaxy S9 Ultra 5G eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- MSI CYBORG 15 A13V
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest