- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TCr
veterán
válasz
Pelican #23385 üzenetére
Valóban.
Jó hír az S912 boxok tulajdonosainak:
"8.1.7 will be uploaded in a few minutes (with vsync working), changelog coming today evening."Valamiért azt gondoltam, hogy ez az első próbálkozás az LE-vel S912-nél.
Ezzel a verzióval is vannak fagyások?
Vagy minek köszönhető az egyáltalán? -
Upo
addikt
válasz
Pelican #23268 üzenetére
Egyelőre ez: [link]
Reset gomb van, az alján levő lukon át elérhető. Hűtésnek egy alu lemez van benne, majd kap terhelést hogy mire elég. Jtag(szerű) és soros konzol(szerű) csatlakozások vannak az alaplapon. A wifi itt is az az átkozott 9082C, hogy kopaszodjon meg aki kitalálta. A távirányító nem olyan mint a banggood képeken (onnan rendeltem), hanem egy néhány gombos egyszerűsített.
Közben össze is raktam, tápra dugtam, elindult. Majd otthon bővebben megnézem.
-
Beni2360
félisten
válasz
Pelican #23212 üzenetére
És miért nem?
Meg indokolnád!
Gondolom sokunkat érdekelne az alá támasztott indokaid.
-----------------------
Egyenlőre ezt is használom a ZIDOOX8 mellett, MECOOL BB2 PRO AMLOGIC S912 3G DDR4 RAM 16G eMMC ROM, most tettem fel a LibreELEC-S912.arm-8.2-8.1.7 javított változatát. -
Upo
addikt
válasz
Pelican #22294 üzenetére
Tényleg működik a dolog! A Mecool M8S Pro+ droid alól átvett konfiggal nem akart menni, de a leírásod alapján átírtam, és már működik is.
Mindössze annyit kellett belejavítani, hogy acustom_code = ff00
sort átjavítottam
factory_code = ff000001
sorra, és működik minden.
Köszönöm az értékes tudás közzétételét!
-
J0hn
csendes tag
válasz
Pelican #22712 üzenetére
Örök hála. Sajnos nem megy.Ezt a két üzenetet írja ki, van valami ötleted,hogy ez miért lehet?:
failed to verify whole-file signature
signature verification failedA hálózat javítása érdekében ezeket még megpróbáltam,de nem jártam sikerrel:
1. Downgrade librelec 8.02
2.Port forwarding-ot kikapcsoltam a routernél
3.Felraktam egy dtb-t (gxl_p212_2g.dtb) a boxhoz a downgrade-el együttNem tudom mit csináljak,hogy jó legyen a hálózat és ne dobálja le magát folyamatosan. Lehet most már felgyújtom... Valakinek valamilyen egyéb ötlet?
-
J0hn
csendes tag
válasz
Pelican #22688 üzenetére
Igen, elég fura ez a verzió. Próbáltam felrakni ha jól emlékszem rv112-est, de azt nem engedte,mert azt írta,hogy ami fenn van az újabb. Dátum szerint kb 6 nappal későbbi az én fw-m,mert még azt is kiírta.
Amúgy egy francia oldalon is erről az fw-ről írnak:
https://www.dealabs.com/forums/le-bar/le-laboratoire-high-tech--informatique/tuto-installation-androidtv-sur-box-android-mini-m8s-ii-4k/30562?page=20Mintha beelink-el lenne azonos.
Honnan tudom letölteni a legújabb fw-t?Én csak az 1.12-ig jutottam.@Csicsóka
@csubyy
Teszteltem picit a boxot, megpróbáltam kábellal, de ugyanaz a helyzet. Egy idő után megszakad a kapcsolat.
Ha bemegyek a librelec beállításokba akkor azt írja,hogy online, közbe pedig nem is.
Ha pl indítok egy movieshark-ot és kiválasztom a filmek menüben a legfrissebbet,vagy bármelyik almappát,ahol már listázni kéne a filmeket,akkor hibát ír ki.Vagyis nincs kapcsolat. Ilyenkor ki-be kapcsolás (akár wifi akár kábel) és utána minden jó megint.
Androidon nem vagyok 100% biztos,hogy nem működik.Ott nem kell újra csatlakoznom sosem.Viszont a nagyon keveset van használva az android.Lehet,hogy kifogtam egy hibásat?Mert ezen a jelerősítő sem fog segíteni gondolom.
-
korcsi
veterán
-
Beni2360
félisten
válasz
Pelican #22589 üzenetére
Nem nagyon értelek pedig olvastad az előzményeket is.
Ez egy csomagolt hang fájl MKA kiterjesztéssel amiben kétfajta hangon szólal meg a zene.
Az egyik Flac
A másik megy 5.1 DTS, mivel erre a fajta zenére írták, hogy nem nagyon tudnak róla azért másoltam be ennek az alapanyagát.
Úgy mint egy MKV film fájlt sem nevezel át úgy ezt sem kell átnevezni.
De lépjünk már túl rajta. Köszönöm. -
-
-
hzx0
aktív tag
válasz
Pelican #21632 üzenetére
Elöre is köszönöm. Egyforma az eredeti Androidba levövelMECOOL M8S PRO PLUS Amlogic S905X REMOTE
-
Joshi
titán
válasz
Pelican #21511 üzenetére
Jelenleg minden megy mivel gigabites cuccaim vannak, de én nem is vennék Megabites lejátszót. Régebben volt Megás lejátszóm, de voltak gondok vele. Általában a magas bitrátájú filmek + HD hangos anyagokkal gyűlik meg a baja a Megabites hálózatnak. Persze a többség megy gond nélkül ez nem vitás.
-
rekop
senior tag
válasz
Pelican #21511 üzenetére
Én nem tudok lejátszani smb megosztásból egy 66.5 Mbps bitrátájú anyagot, mint korábban írtam. De mivel mindenkinél pöpecül mennek a hasonló anyagok, valami nálam nem okés ezek szerint, csak még nem jöttem rá hogy mi. Szerintem az sd kártya(bár itt valaki írta, hogy lejátszásnál nincs jelentősége), mert az egész rendszer jóval lassabb mint pi3-on.
-
blakey
titán
válasz
Pelican #21506 üzenetére
Többen jeleztek SMB hibát, de van akinél megy. 8.1.1 és 8.1.2 ugyanez ebből a szempontból.
Nálam nincs SMB hiba, tökéletesen, hibátlanul működik a NAS elérés mindenféle állítgatás nélkül és ugyanez vonatkozik a macOS elérésére is, szerintem másoknál sincs hiba hanem az lehet, hogy az új verziók már nem ugyanazt az SMB verziót használják, mint korábban és a hálózaton lévő eszközök nem arra vannak beállítva. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Pelican #21414 üzenetére
Ez az új török mozilánc volt? Pedig jót írtak róla.
(#21435) F_Peter
A budapesti IMAX mozi több lépcsőben változott, mikor 2008-ban végre megnyitott, még a klasszikus analóg rendszerrel vetítettek (2×70mm filmszalag), és aktív volt a szemüveg, le kellett adni a vetítés végén.
2011-ben új vetítőkkel átálltak a digitális vetítésre és a filmek letöltésére, szalag helyett. A régi gépek maradtak a teremben, mert nem tudták kivinni, anno ezek köré építették a termet.
Idén pedig ismét vásznat cseréltek, és jött a 300 Ft-os szemüveg, tehát passzív 3D-re váltottak. -
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Pelican #21083 üzenetére
Igaz, ez elkerülte a figyelmemet. Így csinálnám: pendrive-on lefrissíteném a verziót, majd mentés, sd-re ugyanaz a verzió és visszatöltés.
Manuálisan is le lehet menteni az ext4 partícióról a felhasználói adatokat, régebben többször is le volt írva, ha valaki megtalálja belinkelem az ÖF-be. -
blakey
titán
válasz
Pelican #21071 üzenetére
Nos, költői kérdés volt ugyanis tudom, hogy vannak jó és rossz boxok, jó és rosszul megírt Android rendszerek, pontosan ezért nem általános, hogy Android alatt gond a HD hang, nekem senki nem mondja, hogy Android alatt nincs jó HD hang, mert kapásból tudok 4 eszközt amin Android fut és kíváló HD hanggal rendelkezik.
(#21070) ELACielvtárs
A LibreELEC kapásból jobb, mint a Popi rendszere és még sorolhatnám. Képminőségben az elmúlt 1,5 évben sokat javult és javulni fog, ezért vannal a fejlesztések amik elég bíztatóak. A Popcorn képminősége nem kimagasló és bizonyos szempontból még rossz is, mert a VXP ha kell, ha nem beleszól a képminőségbe és az azért nem túl szerencsés. A tuning tápra nem írok semmit, addig örülj míg valamit jobbnak látsz, mert akkor megérte. -
T 1000
aktív tag
válasz
Pelican #21001 üzenetére
Én vagyok a hunyó, a HD ready tv 1080p-re volt állítva, átállítottam 720-ra és tökéletes a kép. Hang viszont továbbra sincs a legtöbb lejátszó alatt. A digital sound-nál mi a jó beállítás? HDMI vagy PCM? Ha autora állítom, PCM-re állítja. A Kodi mellett egyedül a Movie Player-en működik a hang, ott is csak akkor ha a hardweres kódolást átállítom szoftveresre....
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Pelican #20988 üzenetére
Szerintem mások direkt lehülyézése még csak viccből se jó ötlet és az egyik lehető legrosszabb választás, ha valami teljesen más dolog kapcsán "szórakozol" vele (itt ugye most valami "példa" volt az ürügy). Főleg olyas valakivel szemben akit még csak nem is ismersz és mindezt egy nyilvános fórumon. Én nem veszem magamra,
mondjuk, hogy elhiszem hogy csak "túllazultad" a dolgot, csak jó tanácsként írom...Hogy a "fantasztikus" "példádra" is reagáljak: Ezek szerint nem sikerül megint csak értelmezni a magyarázatomat: Itteni infók alapján írok és kérdezek és nem légből kapott, zsigeri "hülyézés", mint az óvodában vagy a kocsmában. Célja is van, azt pedig konkrétan leírtam, olvasd vissza. Köszi.
-
Patrol
tag
válasz
Pelican #20917 üzenetére
Szia,
Gigabit LAN a filmletöltéshez és az USB 3 szintén ehhez, a letöltés közbeni disk íráshoz kellene, de ez utóbbinál valóban elég lehet a 2.0 is.
Mi a baj a RockChip-el? Az RK3399 performanciában eléggé meggyőző az S912-vel szemben.
Milyen szoftvert hiányolsz vele kapcsolatban?
Melyik box-al jártad meg?Köszi
-
F_Peter
őstag
válasz
Pelican #20802 üzenetére
Hangtovábbítást On; DD (AC3) On; DD Plus On. Többi Off.
Mintavételezés Magas.
Eredeti hangerő megtartása lekeverésnél On.
A centerre való lekeverés dB-je most 30on van perpill.Joshi: semmi köze hozzá. A telefonról Bt-n is van mély, a Bd lejátszóról is, tv-ről. A Dts meg abszolút egy másik kérdés, de a házimozinál is a Bd lejátszó végzi a dekódolást mivel azzal célszerűbb.
-
blakey
titán
válasz
Pelican #20570 üzenetére
Nem értem, senki nem várja el, hogy az U1-en legyen HDR, ilyet hol olvastál? Cserébe k.rva jól átkonvertálja, általánosságban meg nem helytálló a kijelentés, mert az U9-H HDR képes.
A fejlesztés meg azért készül, hogy működőképes legyen a nougat kernel LE alatt és mint írtam, van akinek a nem HDR képes lejátszója fakó színeket produkál HDR anyag esetén, szerencsére nálam ilyen nincs. Amúgy már t7 is van, kisebb javításokkal. -
blakey
titán
válasz
Pelican #20567 üzenetére
Nálam normálisan néz ki a HDR-s anyag nem HDR-es tv-n, tudod Minixem van.
Van akinél viszont nem így van, sajnos valamelyik komponens nem működik megfelelően, ezért írtam azt amit.(#20568) SunMount3r
Nem kell javítani semmit, sok tesztelgetés, reszelgetés folyik, van amelyik változattal megy a HDR és van amelyikkel nem. Olyan hű de sok, LE támogatott HDR képes eszköz nincs, S905X ami jobban támogatott, S912 nem feltétlenül ajánlott LE-re. Vannak használható verziók, de inkább nem ajánlott LE használatára, LE fórum szerint.
Nekem nem HDR képes a lejátszóm és minden HDR-es videó hibátlan, gyönyörűen átkonvertálja a megfelelő színtérre. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Pelican #20567 üzenetére
Az LE még nem tudja a HDR-t (normálisan megjeleníteni)?!
Ha ez így van, akkor talán érdemes lenne frissíteni az összefoglalót...
Mivel a 4K és a HDR kéz a kézben fog járni a jövőben és gondolom sokan ezért is evidensnek is veszik a HDR támogatást is a 4K mellett egy szinten...
-
csanadu1968
csendes tag
-
noobsaibot
tag
válasz
Pelican #20536 üzenetére
Böngészés,youtube,skype ,hangouts,hírek,online tv.Nem kell sem kodi, sem openelec a lényeg hogy stabil legyen.Késöbb lehet rákötök egy vinyót filmekhez.Wireless bill.egér combóval lesz használva+ egy logitec c170 camera,szóval 2 usb minimum kell,meg egy microsd slot.Router mellett lesz ,ezért az ethernet kábelt preferálnám az ezekben lévő gyakran instabil wifi helyett.
-
hpeti2
aktív tag
válasz
Pelican #19997 üzenetére
Ez alapján jópár tablet és telefon is van, amin megy a netflix hd-ban. Ezért gondolhatnám, hogy csak van rá vlm megoldás, ha már a sávszélesség biztosan meglenne hozzá kábelen. Sajnos nem vagyok otthon az androidos media playerek világában, de akkor ha jól értem 480p amit kapni fogok és jó sok szerencsével ez a későbbiekben változhat?
A chromecast még megoldás lehet, mert a tv-ből kihozom optikán a hangot. Azon milyen felbontáson megy a netflix? Spotify-al hogy boldogul? -
kmarci25
veterán
válasz
Pelican #19839 üzenetére
Ebből szedtem. Gondolhatod, hogy nem az ujjamból szoptam. A videón egyértelműen azt mutatja, hogy az pensub-ról szed le egy srt kiterjesztésű fájlt. Ezek szerint nem igaz, amit ír? Én ennyire nem értek a lovakhoz, hogy meg tudnám állapítani, hogy ez lehetséges-e vagy sem...
Ha azt mondjátok, hogy bullshit, annak én csak örülök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest